Разход на Фокус -дизел
-
- потребител
- Регистриран: 07 май 2008, 15:32
- Модел на автомобила: "Focus" 1.8 TDI ,99г.
- Status: Извън линия
Разход на Фокус -дизел
За тези,които карат форд"Фокус"-дизелимам едно въпросче.С голяма изненада установих,че карам супер икономична кола 5 на 100 среден разход.Изминах повече от 1000 км с един резервоар,което ми се струва невероятно и все още не мога да повярвам.Колко гориво харчи средно вашата кола?
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Разход на Фокус -дизел
Помислих, че искаш да слагаш газова уредба на Фокуса
Сега сериозно, напълно нормално е 5 на 100 за дизел. Особено ако не го настъпваш много яко.

Сега сериозно, напълно нормално е 5 на 100 за дизел. Особено ако не го настъпваш много яко.

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: Разход на Фокус -дизел
Моя съм го засичал многократно по един и същ маршрут извънградско (Варна - Хасково - Хасковско село - Хасково - Варна), около 850км са, от които 120км са градско-селско
. Средния разход е 5,2-5,3л./100км., с двама или трима души в колата, багаж в рамките на нормалното, климатик през 80% от пътуването, с пуснати фарове на 100% от времето, с моментни скорости до 130-140км/ч за изпреварвания в отсечката Карнобат - Стара Загора
, иначе средната скорост която постигам извън града е около 90км/ч. при тези пътувания.
За мен разхода е добър, може вероятно и по-малко да изгори, но не трябва да превишавам ограниченията особено извънграда, в населените места си ги спазвам винаги.

За мен разхода е добър, може вероятно и по-малко да изгори, но не трябва да превишавам ограниченията особено извънграда, в населените места си ги спазвам винаги.