Как се свързват медните тръби?

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
penio
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2009, 14:22
Модел на автомобила: Ford siera
Status: Извън линия

Как се свързват медните тръби?

Мнение от penio » 15 апр 2009, 14:41

Поради задълбочилата се фин. криза и ненормално високите цени (300+лв работа) на газаджиите , реших сам да си сложа газовия инжекцион, който ми остана от предишната кола.
Но, тъй като тръбите, бутилката и пълначката останаха на старата бричка, не знам как се свързват медните тръби с пълначката и бутилката...
Сигурно е елементарно, но като отида в магазина искам да знам какво ми трябва и какво да си купя :) Какви фитинги и тн, трябват ли ми специялни инструменти или едни клещи вършат работа...

penio
потребител
потребител

Re: Как се свързват медните тръби?

Мнение от penio » 16 апр 2009, 00:20

Днес питах един газаджия и се оказа, че не трябват никакви специализирани инструменти и тн. Тръбите се срязват, слага се лещата (едно дето се нахлузва в/у тръбата) и се затяга с фитинга. при което лещата се сплесква малко и упътнява. Това е всичко. Философията е точно нула.
ПС: Дано на някой му е полезно, аз не намерих никъде в нета да пише нещо по въпроса. Сигурно щото е супер елементарно.
Последна промяна от penio на 16 апр 2009, 16:44, променено общо 1 път.

vladislav
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.

Мнение от vladislav » 16 апр 2009, 09:00

Не се коси във форума имаме един газаджия и той много не отговаря на въпроси.
Аз затова горе долу се оправям сам с каквото мога или чета по други форуми.

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 16 апр 2009, 14:36

Играеш си с огъня пич. Гриза, криза ама дай да мрем. Аз постоянно правя свръзки за медни тръби (моите са различни, затова не съм писал) и знам как се пукат гайки, и какви ли не още причини за теч. Пак си помисли преди да правиш нещо.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 16 апр 2009, 14:55

penio написа:... Тръбите се срязват, слага се лещата (едно дето се нахлузва в/у тръбата) и се затяга с фитинга. при което лещата се сплесква малко и упътнява. Това е всичко. Философията е точно нула.
...
Колега, напиши от кой град си... та като видя Сиера да бягам далече.
Изображение

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител
Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16

Мнение от schrack » 16 апр 2009, 16:23

penio написа:Поради задълбочилата се фин. криза и ненормално високите цени (300+лв работа) на газаджиите , реших сам да си сложа газовия инжекцион, който ми остана от предишната кола.
Но, тъй като тръбите, бутилката и пълначката останаха на старата бричка, не знам как се свързват медните тръби с пълначката и бутилката...
Сигурно е елементарно, но като отида в магазина искам да знам какво ми трябва и какво да си купя :) Какви фитинги и тн, трябват ли ми специялни инструменти или едни клещи вършат работа...
Значи няма нищо специялно в това нещото което наричаш леща се казва буренце..........та като си копуваш чаркалаците там външно или други неща към тях си вървят гайките със буренцата.
Монтажа е лесен на медната тръба се нанизва гайката и след това се слага буренцето и се мушка във външното или нивомера или газовият клапан като се държи-бута навътре по време на стягане, не се стяга докрая обикновенно се оставя 3-4 резби в случай решиш пак да го сваляш.
След като си го стегнал по този начин буренцето се раздува към медната траба и към корпуса на изброените работи по горе.
За удължаване (снаждане) на медна тръба се продават съответните снадки които работят по същият начин по горе.
Монтирането на нивомера в бутилката става като сондата да не опира по дъното с цел мръсотия, болчетата се стягат през едно като накрая се стягат едно след друго.
Аз незнам за какъв газов инжекцион ми говориш че ще свързваш но....... трябва да имаш софтуер за него и кабел да се програмира, ако се вади от един автомобил и се слага не друг се правят много други неща от които зависи мощноста и обема и др. работи

penio
потребител
потребител

Мнение от penio » 16 апр 2009, 16:43

Мерси, това наистина ще ми е от помощ.
А, че си играя с огъня - все пак съм доста сръчен и 99% от нещата сам си правя по колата, и ще внимавам да не пренатегна гайките.
А моторите на двете коли са идентични, така че настройки за да тръгне няма да трябват. После ще прежаля някой лев за преглед и настройка.
ПС: Само да не излезне верна поговорката, че който не плаща - плаща два пъти :D

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”