голям разход
- ivailo rachev
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 22:37
- Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp
- Status: Извън линия
голям разход
Здравейте колеги.искам да попитам по-опитните от мен нормално ли е скорпиото да гори 18/100 газ.двигателя е 2000 карбуратор.не е задушен много,но и не съм прекалил с развиването на кранчетата.дали това е че я карам в градски условия,но ми гореше по-малко преди време.благодаря предварително.
- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Re: голям разход
Според мен големият разход може да се дължи на няклоко причини:
1. Процентното съдържание на пропан към бутан - пропана мисля, че се изпарява при по-ниска температура. Ако има повече бутан, му трябва по-висока температура и явно не може да изгаря пълноценно.
2. Смени газостанцията, защото веднъж на мен при 30л. бутилка ми сипаха 35л. и ако не бях ги спрял сигурно щяха да ги закръглят на 40л., при положение че защитата изключва на мисля, че беше 85% от вместимостта на бутилката.
3. Възможен малък теч на газ от системата.
4. Не е зле да отидеш на регулировка на газовата уредба.
За тези причини се сещам, но разход 18/100 за този двигател е много според мен.
1. Процентното съдържание на пропан към бутан - пропана мисля, че се изпарява при по-ниска температура. Ако има повече бутан, му трябва по-висока температура и явно не може да изгаря пълноценно.
2. Смени газостанцията, защото веднъж на мен при 30л. бутилка ми сипаха 35л. и ако не бях ги спрял сигурно щяха да ги закръглят на 40л., при положение че защитата изключва на мисля, че беше 85% от вместимостта на бутилката.
3. Възможен малък теч на газ от системата.
4. Не е зле да отидеш на регулировка на газовата уредба.
За тези причини се сещам, но разход 18/100 за този двигател е много според мен.
- toshako
- потребител
- Регистриран: 27 ное 2006, 21:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX MK3 1.4 CVH, 1989г. карбуратор, LPG, JetSpark
1998 Volvo V40 2.0T B4204T 118kW, ГИ Landi Renzo - Местоположение: Бургас
Re: голям разход
Да допълня и аз малко колегата по-горе. Не съм много опитен, но по мои наблюдения и настройките на карбуратора и предварението на запалването играят малка роля за изгарянето на сместа, особено предварението. Моят 1,4 мотор успя в големия студ да ми докара 17/100 градско
, сега с малко пипане от мен- по последни данни - с 23л. изминах 100км. градско и 100км. извънградско. Пипането от моя страна се състоеше в смяната на плочката, скъсяването на пътя на маркучите от тройника до плочката и повишаване малко на ъгъла на предварение на делкото. Има едно твърдение за карбуратора че ако не върви на бензин и на газ няма много да върви. Почти съм съгласен, само че при газта не играят там жигльори, мембрани, и т.н., най-вече дроселовите клапи.