Търся съвет за АГУ
-
- потребител
- Регистриран: 01 окт 2010, 15:16
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
- Status: Извън линия
Търся съвет за АГУ
Автомобилът е ФОРД Мондео 95" 1.8 16в зетек АВТОМАТ. Въпроса ми е какво газово препоръчвате за този мотор ?
Благодаря Ви предварително.
Благодаря Ви предварително.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Търся съвет за АГУ
И обикновена става.Но ще трябва да се примириш със загубата на мощност.Караш с евтино гориво,но имаш ускорение на Москвич Алеко.
Човек не може да има всичко....
Човек не може да има всичко....

Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Чак пък на москвич...
. Ако ти я сложат кадърно, няма и да разбереш, че караш на газ. Но по-добре се насочи към газов инжекцион.

-
- потребител
Намерих си оферта за инжекцион ама хора ТАЯ КОЛА Е ЛАМЯ ВЕ ;"))))) Гори ми 12/13, а само и галя педала..... На газ ако ми дигне и разхода тя колата става супер безмислена.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Автоматикът сам по себе си ти качва рахода с 10-15%.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
А колко разход да очаквам от газовия инжекцион ?
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
На газ разхода е 1 - 1,5л повече. Обаче много внимавай с газовите уредби. Трябва да намериш много кадърен майстор, защото на автоматика оборотите на празен ход са около 710 (840 са обичайно за мондео 2л с ръчни скорости), при включване на скоростите (D, R) падат до 500, а там вече има голям проблем да не угасне мотора когато е на газ. Бензина е достатъчно калоричен да издържа такива спадове, но за газта трябва да е много добре настроена - така че хем да не гасне, хем да не вдигне разхода до небето.
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
А ти не проучи ли нещата преди да я купиш? Моята гори 12л газ в града, а е 2 литра мотора, но е с ръчни скорости!evgenito написа:Намерих си оферта за инжекцион ама хора ТАЯ КОЛА Е ЛАМЯ ВЕ ;"))))) Гори ми 12/13, а само и галя педала..... На газ ако ми дигне и разхода тя колата става супер безмислена.
-
- потребител
bai_Petko благодаря ти за информацията, наистина така правят оборотите ще го имам впредвид за газовото.
didon80 На харизан кон и зъбите не се гледат ;")))
didon80 На харизан кон и зъбите не се гледат ;")))
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Само Фобос имат опция за минаване на бензин когато оборотите паднат под заложеният минимум.
-
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2007, 21:16
- Модел на автомобила: мондео 2000 джия
От 2007 г. карам с газов инжекцион на Фобос, колата е мондео 2000 см3, ZETEK. Смесено каране без климатик, разхода е около 8-9.Могат да се избират три режима, нормален, икономичен и спортен. При нормален режим мощтността е едно към едно с бензина.Но важни са настройките. Моите се получиха от третия път. На нормален режим съм вдигал 210 км/час на газ, само,че разходомера показваше 27 на сто. Икономичният режим е мъка голяма, особено, ако включиш климатика. Забрави за изпреварване.Спортният е голям купон, само,че разхода отива на 10 - 12. Дефекти не е показвал никакви. Вече съм му врътнал 100 хиляди.Един филтър трябва да се сменя на 15 000 км. Ходих само веднъж да го сменят, докато беше в гаранция срещу 45 лв, но видях че се разглабя и се промива с разредител, самото филтърно тяло е метално. Започнах сам да го чистя. Цената с монтажа е 1160 лв.без газовата бутилка. Преди имах стара ГУ на BRC FOX . И тя беше с елктронно управление, но се появиха проблеми, които не можаха да решат в ни един сервиз, затова един ден я изхвърлих. Мисля, че си заслужава и ако имаш голям пробег се изплаща бързо. Монтираха го кадърно. Като се вдигне капака не се вижда почти нищо от ГУ. Особеното при тези уредби е, че за да работи нормално на газ е необходимо да ти е напълно изправен бензиновия инжекцон и управлението на двигателя, тъй като те работят съвместно. Бензиновия инжекцион управлява газовия.