Метан
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
- Status: Извън линия
Метан
A някой кара ли на метан ?
Разход, цена на уредбата и т.н. ?
Дали на мондьо ще му хареса метана....какво ще стане с динамиката спрямо газ и бензин ?!
Разход, цена на уредбата и т.н. ?
Дали на мондьо ще му хареса метана....какво ще стане с динамиката спрямо газ и бензин ?!
- krava_i_pile
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
- Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
- Контакти:
-
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2006, 21:23
- Модел на автомобила: ВАЗ 21011
- Контакти:
Като се сложи по-тесничък дифузьор на плочката и колата ще тръгне на метан , но пък бензина куца във високите...
Цена - около 1400 лв , строго зависи от бутилките - те са най-скъпото от цялата уредба.
Шефа с Волво 760 2.4 мисля беше, автоматик - 50 лв отиване и връщане - Созопол, на места е карал на LPG...
На мотора... по същия начин , както и пропан-бутана.
Адванс процесора е задължителен при метан!
Цена - около 1400 лв , строго зависи от бутилките - те са най-скъпото от цялата уредба.
Шефа с Волво 760 2.4 мисля беше, автоматик - 50 лв отиване и връщане - Созопол, на места е карал на LPG...
На мотора... по същия начин , както и пропан-бутана.
Адванс процесора е задължителен при метан!
Газови уредби , монтаж , диагностика , ремонти на бензинови двигатели , ауспуси...
София, Горубляне
София, Горубляне
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
Метана не е ли към лев на кг ?BOROOO написа:Имам един колега и негов роднина е с метан. Нещо ми обясняваше, че била изгоряла някаква свещ и понеже се подменял цял модул излезнало 250лв. Така, че не съм много убеден какво и е най-скъпото на тази уредба. Но ми падна шапката като каза, че разхода бил 4лв./100км.(10л. х 0.40ст.
).
а и какъв е този двг който гори 10 на сто метан ?!!!!
-
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2006, 21:23
- Модел на автомобила: ВАЗ 21011
- Контакти:
Гори около 5 КИЛОГРАМА на 100 км - там не се говори в литри - метана си остава газообразен дори при сгъстяването , на което работи - 180-220 атмосфери.
И килограма е 98-99 стотинки , зависи къде зареждате
А таз свещ явно е някакво подгряване на изпарителя за палене директно на газ... яка история , но излишна... може и на бензин да си запали човек
И килограма е 98-99 стотинки , зависи къде зареждате

А таз свещ явно е някакво подгряване на изпарителя за палене директно на газ... яка история , но излишна... може и на бензин да си запали човек

Газови уредби , монтаж , диагностика , ремонти на бензинови двигатели , ауспуси...
София, Горубляне
София, Горубляне