Сонда проблем!
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2011, 20:00
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 1999
- Status: Извън линия
Сонда проблем!
Колеги, появи се проблем при който, не мога да зареждам газ. Проблема е такъв че, примерно за 10 мин. се зарежда за около 8ст газ. Отидох на газаджия, той провери зареждачката и каза, че тя е напълно здрава. След което откри повреда в сондата. Каза ми че, му трябва повече време за работа и да си запиша час. Имало обаче проблем. Бутилката и сондата били с захващане от 5 болта. Не стандартни. Ако сондата е "заминала" без възможност за ремонт, много трудно съм щял да намеря нова. Трябвало да сменя и бутилката и сондата, щото тези които се намирали и слагали в България били с 4 болта. Вярно ли е това и някой ако знае добър магазин за части или е газаджия да се раберем той да ми я ремонтира?!!?!? С ГИ BRC съм. Колата е Форд Фокус и е вкарана с газта от чужбина! Благодаря предварително! 

-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Сонда проблем!
Колега,моята бутилка е с 6 болта и е от БГ а дори и да ти се наложи смяна на бутилката продават се доста на втора ръка.Можеш да си купиш цялата система за около 50-60 лева и да си ползваш само бутилката.Аз лично съм купувал само бутилка за един приятел и му монтирах газовото аз. Дадохме за нея 35лв. И все още си е ползва и сондата е стандартна. Ако си близко до Бургас ще помогна .На края на ,,часовника,, има сонда на която има цедка,може тя да е запушена .Или самото кранче да е завито или да е повредено и да не пропуска газ.
-
- потребител
Благодаря колега. Ще продължа да търся решение поне докато успея да отделя 200лв за всеки случай. (Толкова струва нова бутилка + сонда) За мое огромно съжаление съм в другият край на България - Перник. На мен ми стана много странно, как не може да се намери сонда. Или по точно уж "не стандартна" сонда. Имам чуството че ме лъжат!
-
- потребител
Възможно е да скриват истината мъничко,но аз не мисля така защото щяха да ти е продадат.Аз съм слагал доста газови и честно казано с 4 болта не съм виждал досега.
-
- потребител
Скоро истината ще излезе. Надявам се и някой друг колега да помогне. Лично за теб ще кача снимки , след решението на проблема! 

-
- потребител
Ще се радвам да ги видя
УСПЕХ и скорошно решение пожелавам