Гасне и се дави на газ (Мондео МК1 2.0 93г)
-
- потребител
- Регистриран: 07 ное 2011, 23:56
- Модел на автомобила: Mondeo MK1
- Status: Извън линия
Гасне и се дави на газ (Мондео МК1 2.0 93г)
Здравейте,
имам следния проблем с Мондео МК1 2.0 93г с изпарител Ловато.
Ето какво се случи.
Карам си вчера и като превключих от първа на втора с малко повече газ и колата се задави.
Забелязах също, че като настъпя рязко газта и колата почва да се дави (не само като превключвам). Ако в такъв момент върна и настъпя леко няма проблеми.
След още 10-тина минути каране колата започна да угасва на газ и да няма никаква тяга над 2000.
В един момент спрях и на газ като настъпех до долу не можеше да вдигне въобще над 2000к, а като пуснех газта угасваше.
Също забелязах, че си работи нормално на ~850 оборота и настъпя ли малко (до към 1200-1300) и отпусна газта - угасва
На бензин няма проблеми фърчи (направо не ми се кара вече на газ
)
Предполагам на изпарителя някакъв филтър или мембрани трябва да се сменят защото са се задръстили (четох, че има мембрани за високо и ниско налягане - може би тази за високото да е сдала багажа и като настъпя да обозва).
Ще ме насочите ли какъв би могъл да бъде проблема и къде бих могъл да го отстраня в София без да ме одерат жив
Също някаква ориентировка от към цени и време би ми свършила работа
Благодаря предварително.
Ники
имам следния проблем с Мондео МК1 2.0 93г с изпарител Ловато.
Ето какво се случи.
Карам си вчера и като превключих от първа на втора с малко повече газ и колата се задави.
Забелязах също, че като настъпя рязко газта и колата почва да се дави (не само като превключвам). Ако в такъв момент върна и настъпя леко няма проблеми.
След още 10-тина минути каране колата започна да угасва на газ и да няма никаква тяга над 2000.
В един момент спрях и на газ като настъпех до долу не можеше да вдигне въобще над 2000к, а като пуснех газта угасваше.
Също забелязах, че си работи нормално на ~850 оборота и настъпя ли малко (до към 1200-1300) и отпусна газта - угасва

На бензин няма проблеми фърчи (направо не ми се кара вече на газ

Предполагам на изпарителя някакъв филтър или мембрани трябва да се сменят защото са се задръстили (четох, че има мембрани за високо и ниско налягане - може би тази за високото да е сдала багажа и като настъпя да обозва).
Ще ме насочите ли какъв би могъл да бъде проблема и къде бих могъл да го отстраня в София без да ме одерат жив

Също някаква ориентировка от към цени и време би ми свършила работа

Благодаря предварително.
Ники
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
- Status: Извън линия
Re: Гасне и се дави на газ (Мондео МК1 2.0 93г)
Не се дави ами не и достига гориво. Най-вероятно от задръстен филтър на газта, намира се в газовия клапан.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!