Газ и Температура
- nicko
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
- Status: Извън линия
Газ и Температура
Здравейте някой може ли да ми каже защо като карам на газ температурата се вдига на буквата А, а като съм на бензин ми е на R или M и имам още един въпрос като карам на газ постоянно гърми,а днес ми избута някакви маркучи зад кутията за въздух вкарах единият,а другия още не съм го намерил.

- tisho_tbk
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
- Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
- Контакти:
аз съм с газов инжекцион и всичко е 6 точки - не се усеща че съм на газ.
Направена е така, че винаги паля на бензин и като загрее си превлкючва самичка на газ. Та искам да попитам на каква температура трябва да се преминва на газ? Смених термостат, но въпреки това трябва да измина 5-6 км за да загрее(да премине на газ). Казаха ми че за да работи оптимално, трябва да е около 90 градуса май?
Направена е така, че винаги паля на бензин и като загрее си превлкючва самичка на газ. Та искам да попитам на каква температура трябва да се преминва на газ? Смених термостат, но въпреки това трябва да измина 5-6 км за да загрее(да премине на газ). Казаха ми че за да работи оптимално, трябва да е около 90 градуса май?
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2008, 15:58
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1,6 16V ,97г.,Zetec
Колега,при сегашните температури сутрин за около 500-600 м ми превключва на газ,а следобед като си тръгвам от бачкане за около 200 метра е превключила.Газовата е "ЕМЕGAS" и е настроена на 30 градуса май.Разхода само градско каране ми е 20лв=200км с газ от Лукойл.На дълго още незнам колко е,защото колата я взех преди 2 седмици и не съм пътувал.