Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
DoH_KuXoT
потребител
потребител
Регистриран: 10 дек 2006, 21:29
Модел на автомобила: ...
Status: Извън линия

Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Мнение от DoH_KuXoT » 16 фев 2008, 20:15

Значи днес един пич ми спомена , че в някаква фирма за затъмняване на стъкла издавали подобни сертификати, който доказвали, че затъмняването,тонирането е направено професионално и не застрашава безопасността.
Идеята ми, е че днес се сдобих с комплект тонирани стъкла за колата. Сложил съм само задното и страничните задни, но искам да сложа и предните странични, понеже наистина не намаляват видимостта и не пречат. Но в закона това е описано като забранено.
Аз имам закон и правилник от преди 7 месеца. Та ме интересува това за сертификатите наистина ли е вярно и КАТ признава ли го ? И има ли някаква поправка в закона.
Изобщо всякаква яснота по въпроса би била позлезна, благодаря Ви предварително.

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J
Status: Извън линия

Мнение от Kocko » 16 фев 2008, 22:36

Ама химически тонирани ли?
Ако имат сертификат можеш да си отстояваш напълно в правото си позицията пред органите, но това важи за лимузини, понеже при тях е прието сериозно затъмняване на прозорците.

Не знам каква кола караш, но не е нормално и предните стъкла да са затъмнение, най-малкото е неудобно за шофиране.

Мисля че със сертификат спокойно можеш да караш със химически затъмнени задни 3 стъкла.

Аз съм силно против затъмнените по много причини. Хайде щом си ги слагаш си преценил за себе си. Аз лично съм се дразнел много, когато правя ляв завой и някой келеш със тунингована Корса със злобно затъмнени стъкла ми седи встрани и нищо не виждам през него, за да знам кога се задава някой...

Но отстояването на правата ти е факт и можеш да си настояваш.
Това е подобно на антирадар санкциите.
Изображение Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”