Контролата и тяхната НАГЛОСТ

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Status: Извън линия

Контролата и тяхната НАГЛОСТ

Мнение от venom4o » 13 яну 2010, 11:35

Така..днес се прибирах към Банкя с рейс 42 и поради факта ,че преди два дни ми изтече картата си купих още в метрото комбиниран билет ,но аз винаги съм пътувал с карта и забравих да си го перфорирам..Свалиха ме обясних му като нормален човек ,че съм студент ,че не работя ,че картата ми е изтекла преди два дни.. и просто съм забравил и въпреки това НЕ ти си нередовен..Аз вече бях използвал билета за метрото т.е. непродупчения билет е валиден още 1 час...Изкара ме едва ли не ,че ще се кача още 2 -3 пъти в рейсовете с него...
Егати безобразието егади крадците..Пожелах му неприятна работа и си дочаках следващия рейс.. Предполагам няма какво да направя? Пазя и двата билета знам часа и спирката и запомних и техния номер на личниа автомобил-Фиеста със номер 2087
...Не ме е яд ,че платих 10 лева глоба яд ме е , че си бях купил билет и ,че не свалят циганите а МЕН и други нормални хора защото никога не съм пътувал гратис...

Скапана държава никога няма да се оправим НИКОГА

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Re: Контролата и тяхната НАГЛОСТ

Мнение от venom4o » 13 яну 2010, 11:38

навсичко отгоре е и неграмотен върху билета ми е написал "Пез превозен докумЕТ "

:D:

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 13 яну 2010, 11:51

venom4o написа:навсичко отгоре е и неграмотен върху билета ми е написал "Пез превозен докумЕТ "

:D:
Ужасно, жалко за случката.
Има и по-лошо - в Студ.Град всеки четвъртък и петък 94 и 280 почиват по 30мин на обръщалото за да може маршрутките да качат чакащите вече 30мин автобус пътуващи студенти. А те са безкрай много и има и за автобусите и за маршрутките. Достатъчно е да се гледа потока на автобуси на предпоследната спирка преди обръщалото. Как 3 автобуса за 30мин отиват към него, а в тези 30мин един от тях се е върнал. Автобуси, които по разписание са през 7-10мин. заради огромното им натоварване винаги(100% в топ 3 на най-натоварените автобусни линии са 94 и 280). :shock: От година и половина не ги използвам, но 1 път за 3 спирки ми е достатъчно да се кача и чакам за да видя тази грозна схема.

Спират и автобуси 61,62 и 66 до Витоша които са пълни събота и неделя, през останалото време празни. Разбира се не ги оставят само събота и неделя, а ги спират напълно. Сега който няма кола с какво да се качи за разходка и др.? 5-10лв едната посока с частници ?

Жалки са тези, които организират подобни неща за някой лев. Абсурда е малко като линия 111, в която се возят основно малцинствата, която е с чисто нови мерцедеси, за сметка на претъпкани много по-важни линии със праизторически автобуси..
Винаги си правят п#%^а с нас, за наша сметка всеки път. *banned*
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

bai_Petko
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
Контакти:

Мнение от bai_Petko » 13 яну 2010, 13:21

venom4o написа:.. не свалят циганите а МЕН и други нормални хора защото никога не съм пътувал гратис...
Колега не знаеш колко си прав :) Имам 2 годишни преки наблюдения върху този феномен в автобус 111. Няма сила на тази земя която да свали циганин от автобус!
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 13 яну 2010, 19:05

bai_Petko написа:
venom4o написа:.. не свалят циганите а МЕН и други нормални хора защото никога не съм пътувал гратис...
Колега не знаеш колко си прав :) Имам 2 годишни преки наблюдения върху този феномен в автобус 111. Няма сила на тази земя която да свали циганин от автобус!
Чисто нови автобуси за линия, в която се возят купища хора от малцинствата без карти и билети, а за нормалните хора, плащащи си картите и билетите - мизерия и тъпканица в много линии. И не на последно място - предимство пред малцинствата при проверка и сваляне от автобуса за глоба както в случая :!: :x
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 14 яну 2010, 02:30

Ъъъъъъ....защо им плати?
:?:
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 14 яну 2010, 17:38

защото имаше полицай с тях искаше ми личната карта няма измъкване иначе АКТ за 100 лева

brutalnoise
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2009, 17:40
Модел на автомобила: Ford Sierra 2.0 1989

Мнение от brutalnoise » 20 яну 2010, 18:29

venom4o написа:защото имаше полицай с тях искаше ми личната карта няма измъкване иначе АКТ за 100 лева
....който може да не платиш никога :D , аз като дойдох миналата година за първите изпити се качвам с мацката в автобуса, дупчим билетите, обаче ми беше за пръв път и нещо не станаха добри дупките....та точно след 20 секунди дойде контролата и каза , че не били от тоя автобус продупчвани билетите бла бла бла и 20 кинта глобички си ги отнесе говното мръсно, тъпото беше, че поне 10 човека ме видяха как ги дупча и никой нищо не каза....е за тва с кочината, и газ 8)

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 20 яну 2010, 20:05

Запомни едно с постановленията-органите,налагащи административни наказания в БГ ненавиждат да ходят в съда,защото имат чисто кадрови проблем-хората им стават за смях с неграмотноста си.Това е свързано с много причини,но основната предполагам ти я е ясна...и ти нямаше да станеш контрольор в градския транспорт,ако беше годен за каквото и да е друго.В тоя вид контролни органи "качеството на материала" е под всякакво разумно ниво.За това и шефовете им гледат да минат по "тънката лайсна" и да не става широко известно как 99% от персонала им не струва за куче и как е събиран от кол и въже само за да се попълни щата.От 20 лева нагоре всички наказания могат да се обжалват пред съда.А от това ги е страх както дявол от тамян.Съвсем разумно гледат да не си излизат от категорията,защото се знаят колко струват.Много страшно звучи "акт 100 лева".Истината е,че възможноста за съдебен контрол ги ужасява до мозъка на костите и обратно.И с основание.

Дано никога не ти се налага да си в подобна ситуация в през живота си-да се занимаваш с някаква работа,за която да ти е ясно,че си напълно неспособен,че не ти стигат нито знания,нито умения...,но въпреки всичко да трябва да я вършиш,осъзнавайки,че не ставаш за нищо друго.Ей това е положението с контролите в градския транспорт.Административно-наказателното производство е сведено до ниво на махленска вечеринка.
Не им се шашкай.Знаят много по-малко от теб.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 21 яну 2010, 09:44

Като имам време ще ви покажа какво ми е написал на билета.
Чудех се да се смея ли да плача ли?

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 21 яну 2010, 12:24

Друг път да ти е за урок да не им даваш пари на тия алчни копеленца. А това с ченгетата е ясно искат ти лична карта и ала бала, мен така ме фанаха без билет и се заядох с контрольорите които бяха 4ма, и онези извикаха ченге. Каза дай си документите аз 40 мин му казвах че няма да му ги дам и момента в който склоних да му ги дам установих че съм ги забравил в офиса. Историята е по-дълга.....Акта ти ще е 50 лв не 100 който точно никога няма да платя :D:
И ти се чудя на акъла как ще им дадеш 10 лв, хората цял ден работят за 10 лв те искат ей така да им ги дадеш.
Изображение

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 25 яну 2010, 09:35

urgan написа:Друг път да ти е за урок да не им даваш пари на тия алчни копеленца. А това с ченгетата е ясно искат ти лична карта и ала бала, мен така ме фанаха без билет и се заядох с контрольорите които бяха 4ма, и онези извикаха ченге. Каза дай си документите аз 40 мин му казвах че няма да му ги дам и момента в който склоних да му ги дам установих че съм ги забравил в офиса. Историята е по-дълга.....Акта ти ще е 50 лв не 100 който точно никога няма да платя :D:
И ти се чудя на акъла как ще им дадеш 10 лв, хората цял ден работят за 10 лв те искат ей така да им ги дадеш.
Какво да направя - Имах си работа и бързах ,а и вече не се сдържах започнаха да ми треперят ръцете , а знам ,че скоча ли да се бия с него значи , че тотално съм превъртял и няма да мога да се спра...Просто прецених ,че по добре да си замълча.. Но видя ли го в рейса тоя ще го направя на 2 стотинки пред хората ей така за кеф защото е прост и неграмотен.. Ако полицая не беше там сигурно щях да скоча и да му избия зъбите.. ама ми е под нивото да се бия с такива хора макар ,че си го просеше ....

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”