Вкусни предложения

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Мнения: 3127
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Местоположение: Пловдив
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от mrdds » 18 дек 2009, 15:40

ааа ,нищо загубено няма.Ще я направя някой по свободен ден.

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Мнения: 1265
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Местоположение: София
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от maxpoint » 20 яну 2010, 21:49

Пуйка с уиски (рецепта за мъже)

Необходими са: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски.
Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана
сланина.

Приготвяне: пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол,
пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се
подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.
Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си
наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте
термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши
уиски.
...
След охоло шас отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш
няколк глътк. След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт
пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйск
и така? Пуйкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест
минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт. Ошт една
глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н
паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават?

Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

Потребителски аватар
Flea
потребител
потребител
Мнения: 19
Регистриран: 06 фев 2010, 21:49
Модел на автомобила: Форд Ка, 1.3, 60к.с., EFI Endura-E, роден май 1997г.
Местоположение: София
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Flea » 21 фев 2010, 08:25

Здравейте, виждам, че в тази тема отдавна никой не е писал, а мисля че си е много хубава, все пак и собствениците на форд се хранят :P
Ето едно предложение и от мен, яденето е унгарско и на унгарски се казва ráköt krumpli, буквално се превежда редени картофи, приготвя се лесно и поне според мен е много вкусно.
Аз готвя на око по принцип, а и количеството зависи от съда, в който ще печете ястието, но аз за йенска тенджера използвам следното:

3-4 твърдо сварени яйца
10-15 бр. сварени картофа средна големина
3 парчета наденица, които се запържват
1 голяма кофичка заквасена сметана

Яйцата, картофите (трябва да са предварително осолени) и наденицата се режат на кръгчета. В дълбок съд се редят ред картофи, ред яйца, ред наденица, ред заквасена сметана и така до запълване на съда, като се завършва със сметана. Пече се до зачервяване.
Дано ви хареса.

П.П. Защо пуйката с уиски да е само за мъже, и жените пият уиски :D: Даже е възможно да се получи и с по-малко матриал :lol:
Не викай, че карам бавно, така или иначе съм пред теб...!

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Мнения: 1265
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Местоположение: София
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от maxpoint » 21 фев 2010, 21:21

Flea написа:..... П.П. Защо пуйката с уиски да е само за мъже, и жените пият уиски :D: Даже е възможно да се получи и с по-малко матриал :lol:
*updated* .....Пуйка с уиски (рецепта за мъже) и за Флеа :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: _friends_
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

Потребителски аватар
Flea
потребител
потребител
Мнения: 19
Регистриран: 06 фев 2010, 21:49
Модел на автомобила: Форд Ка, 1.3, 60к.с., EFI Endura-E, роден май 1997г.
Местоположение: София
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Flea » 22 фев 2010, 22:13

maxpoint написа:
Flea написа:..... П.П. Защо пуйката с уиски да е само за мъже, и жените пият уиски :D: Даже е възможно да се получи и с по-малко матриал :lol:
*updated* .....Пуйка с уиски (рецепта за мъже) и за Флеа :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: _friends_
Благодаря, поласкана съм :):
Не викай, че карам бавно, така или иначе съм пред теб...!

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Мнения: 3127
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Местоположение: Пловдив
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от mrdds » 11 мар 2010, 10:43

Я да вдигнем темата с една лека рецепта за гарнитура към ....пържола примерно.

Броколи със сирена
Купувам замразени броколи ,слагам ги в микровълновата с малко водичка да се посварят за 5-6 мин.След това изцеждам водата и омекналите броколи поръсвам със синьо сирене, топено сирене(за любителите на пикантното като мен слагам шопско сирене,което си е топено сирене,но люто),майонеза и настъргвам отгоре кашкавал.

Това нещо го слагам в микровълновата за 5 мин и имате уникално вкусна гарнитура към пилешка паржола примерно. >:D<: :D:


Да му е сладко на maxpoint защото съм сигурен,че първо той ще я опита. :drink:

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Мнения: 2619
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Dani_Barabani » 11 мар 2010, 11:21

На каква температура ги печеш?
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Мнения: 3127
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Местоположение: Пловдив
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от mrdds » 11 мар 2010, 12:30

Dani_Barabani написа:На каква температура ги печеш?
:shock: :shock:

Не знам.Микровълновата ми няма температура.Има само MAX 800W...и на толкова ги слагам.

Потребителски аватар
vanadii
потребител
потребител
Мнения: 24
Регистриран: 23 апр 2009, 20:00
Модел на автомобила: Преди-форд ескорт 1.4mi,сега форд ескорт 1.3mi
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от vanadii » 12 мар 2010, 19:50

Флеа,пробвай да настържеш кашкавал отгоре и ще видиш разликата.Става идеална запеканка :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Flea
потребител
потребител
Мнения: 19
Регистриран: 06 фев 2010, 21:49
Модел на автомобила: Форд Ка, 1.3, 60к.с., EFI Endura-E, роден май 1997г.
Местоположение: София
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Flea » 13 мар 2010, 17:24

Да, и аз си го мислех това, но тъй като не съм пробвала реших да не го пиша като част от рецептата :roll: Но другия път ще пробвам, нищо не пречи да усъвършенстваме оригиналната рецепта :):
Не викай, че карам бавно, така или иначе съм пред теб...!

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Мнения: 1265
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Местоположение: София
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от maxpoint » 13 мар 2010, 21:25

mrdds написа:......Да му е сладко на maxpoint защото съм сигурен,че първо той ще я опита. :drink:
Врътнах ги естествено,добавка малко масло и всичко това не в микровълновата ,а под капак в невероятният ми тиган.....мирси Павлине >:D<:
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

Потребителски аватар
ele_mak
потребител
потребител
Мнения: 79
Регистриран: 09 мар 2007, 23:42
Модел на автомобила: Fort puma 1.4. 16V. 1999г.
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от ele_mak » 31 мар 2010, 16:41

Мили боже, какви вкусотий си готвите вече тука .Тези мъже освен да сипват бензин и да оправят форчетата можели и да готвят . >:D<: >:D<: >:D<: >:D<: >:D<:
хем съм дива,хем красива

orlinm
потребител
потребител
Мнения: 689
Регистриран: 24 юли 2006, 18:49
Модел на автомобила: Escort 1.6 16v '95
Местоположение: София/Варна
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от orlinm » 31 мар 2010, 17:43

Аз, когато ми идват гости често правя свински джолан, че много мразя хората да си тръгват гладни.
Та ето как го правя, суперлесно е и после всички (освен вегетарианците) са *00134*

Купувам 2 джолана с дебел кокъл (по 800-900 грама всеки) - мисля, че се води горен джолан щото е без кожа и е по-масивен. Омазвам ги във малко олио, Дижонска Горчица (който и е фен се сеща за какво става дума, онази дето ти се испарява през синусите), черен пипер и чаша червено вино и ги оставям в тенджерка захлупени в хладилника да стоят през вечерта.
Готвят се в плик за печене, като слагам в плика и част от маринатата (да има в плика сант и половина марината). Готвят се на 170-180 градуса на фурната за около 3 часа. По принцип джолан се готви на такава по-ниска температура за по-дълго време.
След 3 часа изваждам (кокалите разбира се се отлепят самички).
За гарнитура може пак в плик картофки с черен пипер. Може картофките да се сложат и те при джолана, но май 3 часа печене им е доста.

Това е, лесно, чисто и много вкусно (само време да има човек да се сготви).
Не! Не съм пиян - аз така си карам!

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Мнения: 2619
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Dani_Barabani » 30 юни 2010, 10:22

Привет! Явно няма гладници тук... ето ви една рецепта от мен :):
Супа „Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте”Един от сезонните зеленчуци сега са тиквичките и сигурно знаете много рецепти с тиквички. Аз също. Има такива за печени, други са за пълнени тиквички. До тук добре, но остава вътрешността на тиквичките след като ги издълбаем за пълнене. Какво да правя с нея си питам всеки път? … и така открих случайно една лесна рецепта за всесезонна супа.

Продукти:
1,5 литър вода
2 моркова
2-3 големи (или 4-5 малки) картофа
1 тиквичка (аз оползотворявам вътрешностите на тиквичките, които съм използвала за пълнене)
Щипка сол
Щипка черен пипер
Бучка масло
Подправка „Вълшебен вкус” на „Маги” от 10-тина зеленчука

Начин на приготвяне:
Обелвате зеленчуците. Нарязвате ги на едро. Слагате ги във тенджера с вряща вода. Подправяте със щипка сол и щипка черен пипер.
Оставяте ги да врят около 20 мин до пълно сваряване. (Пробвайте, като боцнете с вилица, дали са се сварили).
После сваляте тенджерата от котлона и с пасатор пасирате сварените зеленчуци. Връщате отново на котлона, като добавяте подправката „Вълшебен вкус”.
Оставяте да поври още 5 минути. Изключвате котлона. Добавяте бучката за аромат и супата е готова за сервиране.

Вкусна е както топла, така и студена. Може да сервирате със течна сметана, ситно нарязан магданоз или пък със къшейчета хляб.

Bon appétit! :):
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Мнения: 2619
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Dani_Barabani » 21 сеп 2010, 15:45

Бързи, лесни, здравословни ПАЛАЧИНКИ
Когато се струпат няколко почивни дни - това е моя момент на кулинарно развихряне.
Последният път: Отдавна ми се похапваха палачинки и понеже рецептата не трудна, а е и здравословна, запретнах ръкави.

Продуктите са следните:
150 грама брашно и 100 грама пшеничени трици и настъргани орехи
(ако ги нямате, може и с овесени ядки, в краен случай 250 грама брашно  )
0,5 литра прясно мляко
3 големи или 4 малки яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица пудра захар
1 прах ванилия
1 супена лъжица олио
20 грама разтопено масло

Приготовление:
Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет предварително. Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес. Използвах миксер за по-бързо и лесно.
Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето.
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. Пържат се на слаб огън и после се поднасят с каквото душичката ви пожелае (сладко и солено).

Ваш ред е и да ви е сладко! :):
Последна промяна от Dani_Barabani на 21 сеп 2010, 18:46, променено общо 1 път.
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
_bioHAZArd_
потребител
потребител
Мнения: 286
Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
Местоположение: Габрово
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от _bioHAZArd_ » 21 сеп 2010, 17:44

Чудя се като хапвате, не пиивате ли ? :D:


Ето една рецепта за ликьор, на 90% близък до Бейлис:

200мл. ирландско уиски (аз го направих с българско)
250мл. течна пълномаслена сметана

400мл. подсладено кондензирано мляко
3с.л. шоколадов сос (топинг)

1/2ч.л инстантно кафе
1/2ч.л ванилия
1/4ч.л бадемова есенция (направих го с есенция "Ром", тъй като не открих бадемова)


Приготвяне

Смесваме всички продукти с блендер, пасатор или миксер и съхраняваме в затворена бутилка. Охлаждаме и разклащаме добре преди консумация.

П.П. Оставете го да престои в хладилника, поне 5-6 часа
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Мнения: 2619
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Dani_Barabani » 21 сеп 2010, 18:47

Оооо обичам Бейлис! ще ти пробвам рецептата ;):
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Мнения: 7256
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Местоположение: West Park, Blood green
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от madboy » 21 сеп 2010, 20:39

Dani_Barabani написа:Оооо обичам Бейлис! ще ти пробвам рецептата ;):
Пробвай с домашна ракия и боза- равни части. :idea:
:mrgreen:
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
_bioHAZArd_
потребител
потребител
Мнения: 286
Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
Местоположение: Габрово
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от _bioHAZArd_ » 21 сеп 2010, 21:47

Dani_Barabani написа:Оооо обичам Бейлис! ще ти пробвам рецептата ;):

Надявам се да ти хареса. Качеството на съставки определено влияе на крайният резултат.
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Мнения: 3127
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Местоположение: Пловдив
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от mrdds » 23 сеп 2010, 09:28

Бърза рецепта за винен кебап.
Изображение
Приготвя се за около час без предварително варене на месото,тъй като е крехко филенце
:!: Ако вземате месо за готвене както се продава по магазините нарязано на парчета задължително го варете час поне преди запържване.

Продукти:
Свинско бон филе / контра филе без мазнини
2-3 супени лъжици лютеничка
1 глава лук
1/2 морков
дафинов лист,черен и червен пипер,малка чаша вино
ориз бял,варен без подправки

Приготвяне:
Нарязваме контра филето на малки хапки и го слагаме в тиганче с 2 чаши вода да се задушава и похлупваме с капак,като от време на време поразбъркваме.Водата изчезва за около 20-30 мин и месцата остават сухи,тогава капваме малко олио и запържваме до златисто.Добавяме ситно нарязан или настърган лук и морков запържваме 2-3 мин и добавяме една чаена лъжичка червен пипер.Объркваме хубаво и сипваме чашката с вино в тигана като то кипва веднага.Разбъркваме 1мин за да се изпари алкохола и добавяме 2 чаши вода с разбитата лютеница(може и с доматен сос аз просто имах една лютеница отворена в хладилника).
Слагаме дафиновото листче,черен пипер на зърна и това нещо къкри в тиганчето 15-тина минутки . Слагаме една лъжица брашно във малко вода за да сгъстим соса и яденето е готово.На другата плоча се вари ориз в тенджерка с 1:3 ориз/вода.Само със сол без никакви други подправки.Когато водата свърши ориза е готов.
Много подходяща салата е зеле,червено цвекло,морков и магданоз ,както и разбира се чаша кехлибарено бяло вино. :D
Да Ви е сладко и наздраве!

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 20 госта