Войната По Пътищата

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Войната По Пътищата

Мнение от PcMan » 10 ное 2010, 16:57

Имам познати с двойно гражданство с първи роднини там, живяли са и сега пътуват от вр. на вр. След границата магистралата за Истанбул казват се кара по-бързо то на българска магистрала, всички ленти, няма 1 полицай никога, там се правят и много повече гонки организирани,разказвали са ми. Нормалните хора карат с колкото искат и с колкото им позволява колата, не че на нашите магистрали не е така, но там по пътищата по-малко полицаи вардят. В Истанбул придвижването не е по-леко и по-малко изпълнено с приключения от в София ми също(не личен, но доверен опит на т.граждани), и постоянно всички са нервни и ти свирят отзад, дори да няма за какво - постоянно.

Турция ще си иска този гражданин да го съди "справедливо" - така ще твърдят - ще го прибере и ще му даде условно малко по-късно. Това ако Б-я им го предостави, не съм наясно дали ще е възможно и реализира. Нали не е убил турчин с жена и деца, които храни, това е достатъчно и условно може да му е много в такъв случай. Дано греша! Не съм разпитвал надълбоко дали се карат по-лошо в турция от тук, т.е. да не е само защото са зад граница в Б-я, а по принцип. Как са птп-тата и т.н. всичко ше ми кажат и споделя накратко.
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 18 ное 2010, 15:43

Вчера видях бус тип "Форд Транзит", без абсолютно никакви светлини отзад, да се движи по магистралата около 8 часа. Този беше шампион!!!

Ето това е направено с мерак - http://www.dnes.bg/video/2010/11/18/avt ... ylb.104128" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. Крайно време е да се сложат знаци по нашите магистрали, че е забранено на камион да изпреварва камион...

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 18 ное 2010, 16:24

Ето ви един борец срещу войната по пътищата!
http://vbox7.com/play:bac73d99" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
A_Mihaylov
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2010, 21:43
Модел на автомобила: Ford Focus

Мнение от A_Mihaylov » 18 ное 2010, 23:44

Днес пътувайки за работа в 8 сутринта на автобусна спирка в кв. Горубляне, 2-3 метра след светофара и пешеходна пътека бе блъсната възрастна жена от шофьорка движеща се с несъобразена скорост. Жената беше изхвърлена от автомобила на 2-3 метра, добрата новина е че е оцеляла. Патрулката пристигна светкавично, а жената не я помръднаха от мястото на което остана да лежи до появата на линейката, която се появи след около 15-20мин. Нямам коментар !!! или ако имам той ще е циничен.

Изображение
Изображение
http://www.a-mihaylov.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 19 ное 2010, 00:11

Блъснат възрастен мъж от жена-шофьор, с червен ФОРД-КА , около 30 годишна .
Лош-късмет , човекът е починал !
Последна промяна от ЯЛТА на 21 ное 2010, 17:19, променено общо 1 път.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 19 ное 2010, 00:24

Бягайте от червени коли, не е мит! Мен ме е блъскало червено пежо доста свирепо отсрани, нищо не остана от сиерата, не знам какво причинява този цвят на шофцорите-собственици, но е факт каквото и да е!!
Случая е потресаващ, много се оглеждайте за пешеходци, които по принцип изкачат рязко без да се оглеждат, най-вече на пешеходна с паркирани коли около нея, по този начин нямате видимост докато не изкочи пешеходеца когато сте на 3 метра от пешеходната.. Много опасно, вече дори избягвам да говоря по телефона (на високоговорител винаги и въпреки това)! Така за малко акт за нарушени два знака (не за каране говорейки по телефон, на високоговорител си беше), так асе уверих колко много разсейва телефона, много опасно!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 19 ное 2010, 23:04

И защо си скрил номера на патрулката? Този който е на задния калник 24-0717 е по-важен.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 20 ное 2010, 17:02

Не знае , кое се преследва от закона , и аз не знам .

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 20 ное 2010, 17:43

преди седмица карам по ул. Тодорини Кукли и точно на авогарата деса реисовете един старец пресича аз съм в посока Ботевградско шосе, беше стигнал до бялата непрекъсната лента дето е стой м/у платната за движение и реши в последния момент да се върне назад :shock: ( назад значи да застане пред мен) аз карам с не висока скорост - 30 км/ч и реших да завия леко встрани преди да дръгне пред мен :D: в тоя момент завих в обратната посока както и той и накрая скочих на спирачките и му казах 'еи побъркан идиот ще сгаза ама наистина вече'. Направо ми искара ангелите щото си мислех че тоя иска да го сгазя вече ...
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 20 ное 2010, 18:03

почти разбрах какво написа...

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от nikky » 20 ное 2010, 18:45

Някои от пешеходците са много скандални, не мислят грам и всичко остава в ръцете на шофьорите.
Най-много си падам по майките, които използват количката като щит и факта, че са родили ги оправдава за всичко...

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 20 ное 2010, 18:58

Може и държавата ни да е в прогрес, но не знам как народа ще се отърси от простотията.
За мен началото на този прецес ще е, когато патрулиращи коли и полицейски лица по пътя започнат да спират и сериозно глобяват хора, пресичащи където и да е пътното платно, създаващи предпоставки за сериозно птп независимо, че в някои случаи се намират на пешеходна пътека с предимство, то може и малко по-малко да си оправим поведението като пешеходци. Да, някои шофьори също не са цветя спрямо пешеходци, но те знаят, че ако блъснат пешеходец има сериозни наказания.
Пешеходеца пък нае само, че е ненаказуем ако прави предпоставки за птп, и винаги той е потърпевш а не виновен, дори и 3метра пред кола движеща се с 50км/ч, изкача без видимост към от колата към него-например зад спряла кола, и няма кой да го накаже за подобни опасни действия, ако ще и на светеща пешеходна пътека с 15 знака за нея се намира. Как със съзнание, че никоган е може да бъде наказан за безумните си пресичания, да пресича правилно и да се съобразява с колите когато пресичането му би било много опасно.
Последна промяна от PcMan на 21 ное 2010, 00:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от nikky » 20 ное 2010, 19:32

PcMan, абсолютно си прав!!!
Нещата са много комплексни - дупки, неизправни коли, малоумни пътносроителни решения, слаби шофьори и скандални пешеходци.

1. Дупки в България има и ще има, но е важно тези, които са предпоставка за катастрофа да бъдат отстранявани в минимални срокове.
2. Контролът на изправността по колите в България определено не е на ниво. Ходил съм на преглед с изцяло износени дискове и накладки, и то на преглед в СБА-Младост, където е най-сериозния контрол, който изобщо съм минавал. Като бях на преглед веднъж пред мен на Борово имаше един бус Транспортер, който така тракаше и плюеше, че си помислих, че е дизел... Аз спрях да ходя на прегледи изобщо като видях как стоят нещата.
3. Има толкова дебилни инфраструктурни решения, че просто не е реално. Ще спомена например факта, че пътят между Стара Загора и Карнобат минава през всяко възможно село. Който го е решил това, трябва да се гръмне. Какъв е смисъла да правиш път през село, пълно с животни, пиянки, малки деца?!?
4. Шансът да се научиш да караш за 24 урока по 45 минути е нулев. Паркиране въобще не се преподава. Нямат елементарно понятие от теорията - дори попаднах на тема в един друг форум, която много ме фрапира... Човекът се чудеше дали алкохолът забавя реакциите, защото според него било подвеждащ въпрос. Смятайте колко трябва да си прост, за да се чудиш кой е верния отговор на въпроса... Една позната кара и ме пита - СЕГА КАТО СМЕ НА ЗНАК СТОП ПУСКАМЕ ТИЯ ОТ ДЯСНО, НАЛИ??? Тя вярно, че няма опит, защото скоро взе книжка, ама... СТОП, мамицата му! Знак СТОП да не знаеш за какво иде реч?!?
5. Пешеходците са вездесъщи - неправилни пресичания, изскачат бързо - все едно са крадци, има подлези на редица места - осветени, с охрана и т.н. Но винаги ще се намери някой дебил, който да реши, че отгоре му е топоферта. Днеска как изскочи от нищото една девойка, заблеяна, говори по телефона, аз - вчерашен... Та пешеходците са като японските камикадзета...

Както казах, проблемът е многопластов, но все от някъде трябва да се почне...

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 20 ное 2010, 21:52

Еми , ние , шофьорите сме полагали някъкви изпити, въз основа , на които ни глобяват, а пешеходците, кой ги задължава да знаят З.Д.П. , никой, и за това, никой не ги глобява . Сега сещате ли се защо в нормалния свят , във всеки колеж, или средно училище, се квалифицират учениците за шофьори, и утре като пешеходеца направи нарушение,моментално в базата данни, се вижда че е с документ за правоспособност, и глобата му е в кърпа вързана ! Ако сега започнат и у нас така да изграждат шофьори, след 30-40 год. ще имаме съвестни , и нормални ПЕШЕХОДЦИ ! Ако майка с две деца , пресича неправилно ,-тя е простачка, защото не знае къде да го направи, а аз като знам, и не я пусна да пресече, не съм ли простак, и кой е всъщност по големият ПРОСТАК ? Шофьорът, полагал изпити, или тя , неуката ? >:D<: *00143* *00143* *00143* *00143*

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 20 ное 2010, 22:13

nikky написа: Низскачат бързо - все едно са крадци
Ама може и да са...един познат така беше ударил крадец.Кара си на квартална уличка с 20-30 вечерта и по едно време между колите излита някакъв тип,хаква се яко в колата,криви задния каник и с глава чупи задния джам.Няколко секунди след това дотичват и двама полицаи,които му слагат белезници и се изнасят.

Преди 3-4 дена,минавам п Ломско шосе край Обеля.Два през нощта,мъгла,да си е_е ма_та...пуснал съм всичко,което може да свети и карам с 30.Първо една котка...видях и очите като светнаха на фаровете два метра преди да мина през нея.Време за реакция-нула.Спрях и я мернах в страничното огледало как излезе из под колата и избяга.
След няма и сто метра,тъмен силует излиза от храстите,пресича Ломско и хваща през поляната...След него един полицай,малко след това втори и след тях-някаква жена.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 21 ное 2010, 00:27

Nikky е напълно прав допълва общата ситуация с негови думи.
На мен колежка от университета идва от Благоевград за 1ви път 1ви ден с едно daewo седан в добро състояние, с изключение на 3 от 4те му ъгъла на 2те брони с малки петна от закачане. Момичето с прясна книжка, зарадва ми се, че съм наоколо и ме накара да паркирам колата м/у две други, като беше тръгнала да паркира м/у тях напред, а няма място и възможност за това в случая. Каза, че дори не са я учили да паркира наскоро когато е взимала книжка. Пита ме, че е закачила на същия 1ви ден с daewo-то други коли при други паркирания по-рано, и дали било голяма работа това - дори няма идея за колко пари и нерви щети е направила на колата си, и на колите, които е закачила :shock: До някъде и това се води война по пътищата, надявам се не е тотал оффтопик :wink:

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 21 ное 2010, 16:13

ЯЛТА написа:Еми , ние , шофьорите сме полагали някъкви изпити, въз основа , на които ни глобяват, а пешеходците, кой ги задължава да знаят З.Д.П. , никой, и за това, никой не ги глобява . Сега сещате ли се защо в нормалния свят , във всеки колеж, или средно училище, се квалифицират учениците за шофьори, и утре като пешеходеца направи нарушение,моментално в базата данни, се вижда че е с документ за правоспособност, и глобата му е в кърпа вързана ! Ако сега започнат и у нас така да изграждат шофьори, след 30-40 год. ще имаме съвестни , и нормални ПЕШЕХОДЦИ ! Ако майка с две деца , пресича неправилно ,-тя е простачка, защото не знае къде да го направи, а аз като знам, и не я пусна да пресече, не съм ли простак, и кой е всъщност по големият ПРОСТАК ? Шофьорът, полагал изпити, или тя , неуката ? >:D<: *00143* *00143* *00143* *00143*
ЗДвП
Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, изискванията към пътните превозни средства за участие в движението по тези пътища, изискванията за правоспособност на водачите на пътните превозни средства, правата и задълженията на участниците в движението и на съответните служби и длъжностни лица, както и принудителните мерки, които се прилагат, и наказанията за нарушаване на разпоредбите на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове.

(2) Целта на този закон е да се опазват животът и здравето на участниците в движението по пътищата, да се улеснява тяхното придвижване, да се опазват имуществото на юридическите и физическите лица, както и околната среда от замърсяването от моторните превозни средства.
ППЗДвП
Чл. 2. Участник в движението е всяко лице, което се намира на пътя и със своето действие или бездействие оказва влияние на движението по пътя. Такива са водачите, пътниците, пешеходците, както и лицата, работещи на пътя.

Чл. 3. Участниците в движението са длъжни:

1. да спазват правилата за движение;

2. да пазят живота и здравето на хората;

3. да не създават опасности или пречки за движението;

4. да не причиняват имуществени щети;

5. да не изхвърлят и да не оставят на пътя предмети или вещества, които застрашават другите участници в пътното движение, а когато не са успели да изпълнят това - да вземат необходимите мерки за отстраняването им или за предупреждаване на останалите участници в движението.
НЕЗНАНИЕТО НА ЗАКОНА НЕ ОПРАВДАВА НАРУШАВАНЕТО МУ!

По-старите сме учили правилата за движение още в първоначалното училище, вярно елементарно, но повече от нищо.

nikky, всички първокласни пътища минават през всички села (най-често точно през центъра им), това е в сила и за международните, като всеизвестния в цяла Европа Е80.

alexanderbozhinov87
потребител
потребител
Регистриран: 04 сеп 2009, 21:44
Модел на автомобила: Ford Focus 00 , 1.8TDDI

Мнение от alexanderbozhinov87 » 22 ное 2010, 08:35

Здравейте.Нека ви се оплача и аз . Днес 22.11.10 в 5.00 тръгвам за София от Ямбол . За мое нещастие мъглата беше ужасно гъста.Да мина на темата.На пътя Сливен-Нова Загора,карайки си с 90-100 в гъстата мъгла и в неприятната тъмнина ми изскача бус Форд Транзит без абсолютно никакви светлини отзад и както следва двата крака на спирачката (явно бусът караше с не-повече от 40-50) , изключително съм щастлив ,че не успях да се кача върху него(сигурно и щях да причиня тежко ПТП,след такова побутване), а в същото време бях толкова уплашен ,че дори не ми дойде на ума да го убивам този "шофьор". Както и да е , спрях ...пих вода ... изпиках се ... сърцето ми беше в гърлото(буквално)...само дето се вика не се и кавачих.Поседнах за 10-15 мин да се успокоя и пак тръгнах. За мое щастие този бус го видях точно преди Ром Петрол в Стара Загора, точно преди началото на Магистралата , обадих се на полицията и силно се надявам на този поне да му напишат акт , а ако има и друго неизправно да му вземат книжката и му желая повече да не се качи на кола.Слава богу всичко свърши,вече съм си в София и ви разказвам за тази неприятна случка.Поуката ,която си взех ->повече никакви тръгване рано сутрин в мъгла,защото колкото и да не ми се прибира в Сф , по-добре жив .
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 22 ное 2010, 09:31

alexanderbozhinov87 написа:.......На пътя Сливен-Нова Загора,карайки си с 90-100 в гъстата мъгла ......
Не оправдавам водача на буса, ама и зенитни прожектори да е имал отзад, със тази скорост ефекта щеше да е същия. На катаджиите каза ли със каква скорост си се движил, щото и ти си за акт? Буса се е движил със скорост, с която е трябвало да се движиш и ти. Добре че си успял да спреш, дано да ти е за поука, и се радвай че е било бус а не пешеходец или каруца, че и те нямат светлини а се движат още по-бавно.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 22 ное 2010, 16:16

Да поясня малко професионално , - в мъгла се управлява със скорост, адаптирана към видимостта , ако видимостта е 10 метра,се движиш със скорост, която да ти позволи да спреш за 7- метра примерно .Лично аз за да карам в мъгла с 90-100 км. видимостта трябва да е поне 150 метра .Липсата на видимост е най големия враг на шофьорите .А да изгорят крушките , може да се случи на всеки, особено като знам какви крушки използуваме в нашия гараж !!! А за немарливите шофьори, нямам думи, колко са тези, които си обикалят около автомобила преди път, за да видят кое, що, какво , и как е .

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”