А вместо да протестираме..
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Status: Извън линия
А вместо да протестираме..
Много ми е странно,защо всички толкова са надъхани да протестират за щялао и нещялао,но не прочетах един пост или тема в която да се изрази желание за нещо градивно.
Като например:
Призовавам всички желаещи в НЕДЕЛЯ 10 април 2011г 10.00 часа да почистим и боядисаме една детска площадка.
Боята за детските катерушки ще закупя с лични средства/бел. на автора/
Достатъчно е да носите стара четка за боядисване и доброто си настроение.
Площадката ще бъде избрана на случаен принцип и няма да има нищо общо и обвързващо с мен или мои близки...
Очаквойте допълнение към темата за мястото и начина по който ще изберем коя площадка ще е късметлийка...
Като например:
Призовавам всички желаещи в НЕДЕЛЯ 10 април 2011г 10.00 часа да почистим и боядисаме една детска площадка.
Боята за детските катерушки ще закупя с лични средства/бел. на автора/
Достатъчно е да носите стара четка за боядисване и доброто си настроение.
Площадката ще бъде избрана на случаен принцип и няма да има нищо общо и обвързващо с мен или мои близки...
Очаквойте допълнение към темата за мястото и начина по който ще изберем коя площадка ще е късметлийка...

Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Re: А вместо да протестираме..
И аз съм за, но тези неща не трябва ли да се съгласуват с общината или собствениците на площадката?

- maxpoint
- потребител
Ти представяш ли си,че някой ще откаже да почистим и боядисаме детска площадка,това ще е върха на простотията.cossy написа:.... но тези неща не трябва ли да се съгласуват с общината или собствениците на площадката?
Утре ще разговарям с директора на една ДГ за деца лишени от родителски грижи и ще пиша,мисля ,че ще е най удачно да помогнем там

- cossy
- потребител
Принципно никой няма да откаже, ама представи си, че някой се засили и омаже всичко в отровно оранжево... Не може всеки да боядисва както му хрумнеmaxpoint написа:
Ти представяш ли си,че някой ще откаже да почистим и боядисаме детска площадка,това ще е върха на простотията.
Утре ще разговарям с директора на една ДГ за деца лишени от родителски грижи и ще пиша,мисля ,че ще е най удачно да помогнем там

- maxpoint
- потребител
Днес се срещнах с двама директора на детски заведения,няма да коментирам,бюрокрацията е ВЕЛИКА,отказвам се от всякакви благотворителни акциии,отказвам се от скапаната неблагодарност,отказвам се да помагам на всьо и вся,отказвам се от добрите си намерения и от всичко що е благо роду.........Амин 

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Един приятел наскоро искал да дари 2 чувала с детски дрехи (неговите от едно време) на дом за деца в Търново. Закарал им ги и те казали не можем така да ги вземем. Пратили го в общината. Там изписал няколко страници, записали му личните данни и в крайна сметка взели дрехите. И той вече няма да дарява нищо.maxpoint написа:Днес се срещнах с двама директора на детски заведения,няма да коментирам,бюрокрацията е ВЕЛИКА,отказвам се от всякакви благотворителни акциии,отказвам се от скапаната неблагодарност,отказвам се да помагам на всьо и вся,отказвам се от добрите си намерения и от всичко що е благо роду.........Амин
- maxpoint
- потребител
И на мен са отказвали дрехи,носил съм съвсем нови ,неносени от сина ми/ с етикети/ ,но днес бе върха на простотията ,да откажат почистване и боядисване на пейки и катерушки,при това абсолютно безвъзмездно и безкористноDigiPro написа:Един приятел наскоро искал да дари 2 чувала с детски дрехи (неговите от едно време) на дом за деца в Търново. Закарал им ги и те казали не можем така да ги вземем. Пратили го в общината. Там изписал няколко страници, записали му личните данни и в крайна сметка взели дрехите. И той вече няма да дарява нищо.maxpoint написа:Днес се срещнах с двама директора на детски заведения,няма да коментирам,бюрокрацията е ВЕЛИКА,отказвам се от всякакви благотворителни акциии,отказвам се от скапаната неблагодарност,отказвам се да помагам на всьо и вся,отказвам се от добрите си намерения и от всичко що е благо роду.........Амин

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Сашо, евала за инициативата, аз искам (исках) да се включа, но не се намесих с отчайващи реплики по повод
За училището - същата история, за междублоковото е още по-забавно. В пространството на блока вместо паркинг има градинка с катерушки, полянка, пейки, разни храсти. Идеята на живущите в "общижитието" - тогавашният блок беше наистина огромен, намираше се в центъра, беше да облагородим малко пространството - боя за катерушките, да се изчистят мизериите и да се поорежат клонаци и храсталаци. Първите 2 дена беше рязането и чистенето. Някоя шибана бабичка подала сигнал в общината, че унищожаваме зелените площи и те довтасаха, започнаха проверки... Катерушките останаха наполовина боядисани, а бабичките продължиха да извеждат пуделите си да серат в тревата, бодейки се в игли и строшени шишета.
Това беше вторият случай, след който чашата ми преля. Последваха 2 реплики на ум от моя страна - "да ви *** майките" и "Яжте ми ***" и с това се приключиха инициативите по повод обществени дейности. Това е и една от причините да не изляза да чистя на зеления ден. Държавната машина гледа да те смаже отвсякъде, затова реших по всички възможни начини да се старая да нарушавам колкото се може повече закони и по всички възможни начини държавата да получава по-малко пари от мен - като почнеш от осигуровки и ддс-та, до данъци и такси.
Не трябва да се оставя никаква възможност тия копеленца "горе" да получават каквото и да било. Да, предпочитам да дам пари на мутрата, отколкото на държавата. В първия случай ще дам по-малко и работата ще бъде свършена по-бързо, а във втория ще ми струва освен повече пари - повече нерви и често пъти просто "срокът е минал" и случаят се затваря.
И покуката е:
Обичай страната, пре*би държавата.
ПС: В онова, дето го мразиш някой беше извадил много готин цитат:
Създал Господ земята...
И решил да създаде рая на земята, и създал България, страна с чудна природа, реки, планини и плажове от златен пясък. Тогава Господ се замислил: прекалено добре се получи, прекалено. Трябва някак си да се уравновеси... И тогава Господ създаде българите...
Минах по тоя път. Историите ми са 2, не са свързани с детски градини, а с училище и втората - с междублоково пространство.maxpoint написа:Ти представяш ли си,че някой ще откаже да почистим и боядисаме детска площадка,това ще е върха на простотията.
За училището - същата история, за междублоковото е още по-забавно. В пространството на блока вместо паркинг има градинка с катерушки, полянка, пейки, разни храсти. Идеята на живущите в "общижитието" - тогавашният блок беше наистина огромен, намираше се в центъра, беше да облагородим малко пространството - боя за катерушките, да се изчистят мизериите и да се поорежат клонаци и храсталаци. Първите 2 дена беше рязането и чистенето. Някоя шибана бабичка подала сигнал в общината, че унищожаваме зелените площи и те довтасаха, започнаха проверки... Катерушките останаха наполовина боядисани, а бабичките продължиха да извеждат пуделите си да серат в тревата, бодейки се в игли и строшени шишета.
Това беше вторият случай, след който чашата ми преля. Последваха 2 реплики на ум от моя страна - "да ви *** майките" и "Яжте ми ***" и с това се приключиха инициативите по повод обществени дейности. Това е и една от причините да не изляза да чистя на зеления ден. Държавната машина гледа да те смаже отвсякъде, затова реших по всички възможни начини да се старая да нарушавам колкото се може повече закони и по всички възможни начини държавата да получава по-малко пари от мен - като почнеш от осигуровки и ддс-та, до данъци и такси.
Не трябва да се оставя никаква възможност тия копеленца "горе" да получават каквото и да било. Да, предпочитам да дам пари на мутрата, отколкото на държавата. В първия случай ще дам по-малко и работата ще бъде свършена по-бързо, а във втория ще ми струва освен повече пари - повече нерви и често пъти просто "срокът е минал" и случаят се затваря.
И покуката е:
Обичай страната, пре*би държавата.
ПС: В онова, дето го мразиш някой беше извадил много готин цитат:
Създал Господ земята...
И решил да създаде рая на земята, и създал България, страна с чудна природа, реки, планини и плажове от златен пясък. Тогава Господ се замислил: прекалено добре се получи, прекалено. Трябва някак си да се уравновеси... И тогава Господ създаде българите...
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
През 2008 как го направихте http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%B5%D0%BD" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2011, 19:11
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 91g. 1.1 37kw./50hp. (GFJ)
По добре да се включим в акцията на Бтв и да почистим боклуците...но жалко,че не можем да почистим боклуците от властта 

- cossy
- потребител
Moжем, можем, но това друга тема. Жалко наистина, трябва да е ПР акция за да стане нещо благотворително, иначе йок. Все пак ще гледаме ако може нещичко да направимAddicted_to_Trance написа:По добре да се включим в акцията на Бтв и да почистим боклуците...но жалко,че не можем да почистим боклуците от властта