Мнение за конкретно мондео
-
- потребител
- Регистриран: 26 апр 2005, 20:32
- Модел на автомобила: fiat croma 2.0 i.e
- Status: Извън линия
Мнение за конкретно мондео
Здравейте,
понеже се оглеждам за нова стара кола, един от избраните модели е мондео МК3. Бих искал, като по-опитни, а и аз нямам набито око в интерес на истината, да си кажете мненето за следния форд
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;
А ако някой го гледал, да сподели какво е видял. Не че няма да го видя наживо и аз, но по този начин спестих вече време на един колега с друга марка коли. Моля за мнение за конкретния екземпляр, а не "купи си дизел". Виждам, че е в Драгичево и не знам защо това ме притеснява.
Мерси предварително
понеже се оглеждам за нова стара кола, един от избраните модели е мондео МК3. Бих искал, като по-опитни, а и аз нямам набито око в интерес на истината, да си кажете мненето за следния форд
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;
А ако някой го гледал, да сподели какво е видял. Не че няма да го видя наживо и аз, но по този начин спестих вече време на един колега с друга марка коли. Моля за мнение за конкретния екземпляр, а не "купи си дизел". Виждам, че е в Драгичево и не знам защо това ме притеснява.
Мерси предварително
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Мнение за конкретно мондео
На снимките е видимо добре, но със сигурност не е по малко от 373 000 км. Не знам, и скъпичко ми се струва, за 10 год. кола.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
хм, защо мислиш така за километрите? Само заради годините? Между другото и сегашната ми кола я взех на 10 год, но на 148 000 истински км и то не защото имаше сервизна книжка, а защото лично махнах много части от нея с щампа годината й на производство. Също така утре ще гледам друга 10 годишна кочина, но на 100 000. Да не си помислите сега, че съм някой льохман
и вярвам на показанията- не, просто се свързах със собственика й в Германия и го питах на колко я е продал. Така че не са невъзможни километрите, а аз държа да е под 200 000. Просто видях какво е да имаш запазена кола и да не се налага да узнаваш какво е каре, амортисьор, лагери и т.н.

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Е щом имаш връзка със собственника е друго, по принцип на европейците стандарта им е висок, и като нищо си въртят поне по 30-40 хиляди на година. И моята като я видях за сефте тук показваше 149 000, но собственика на автокъщата не знаеше че е поръчана, а собственика в гр. Перуджа ми каза - 217 000км. , и дори на ключовете на картончето беше написано. Та за това така си мисля, дано да не съм прав.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Кола на 10 години е пълен абсурд да е на тия километри, иначе по снимките незнам какво може да се каже. Отиваш гледаш, споделяш впечатления и после ще се коментира.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
ти си поредната риба вярваща в тия приказки от 1001 нощ ... явно караш само 10+ годишни коли на под 100к та тази не е за тебе ... има една в Продава на 21к км отнасяй я .pakumba написа:хм, защо мислиш така за километрите? Само заради годините? Между другото и сегашната ми кола я взех на 10 год, но на 148 000 истински км и то не защото имаше сервизна книжка, а защото лично махнах много части от нея с щампа годината й на производство. Също така утре ще гледам друга 10 годишна кочина, но на 100 000. Да не си помислите сега, че съм някой льохмани вярвам на показанията- не, просто се свързах със собственика й в Германия и го питах на колко я е продал. Така че не са невъзможни километрите, а аз държа да е под 200 000. Просто видях какво е да имаш запазена кола и да не се налага да узнаваш какво е каре, амортисьор, лагери и т.н.
-
- потребител
не че ми е зор да убеждавам който и да е, ама как да не вярвам, след като махнах ролките и ремъците/без ангренажа, той беше сменян/ на колата с шампа 97 год от нея, как да не вярвам, като махнах термостат,накрайници и носачи с шампа 97 год от нея? Колите сам си ги правя, така че всичко по нея е минало през ръцете ми за 100 000-те км , които й направих. Единствено съединителя беше сменян, пък нека съм рибка.
Не ме интересуват мнения дали как 99% били превъртани км, интересува ме някой ако я е гледал, да сподели какво е видял.
Не ме интересуват мнения дали как 99% били превъртани км, интересува ме някой ако я е гледал, да сподели какво е видял.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
добре според теб едни носачи и накрайници колко км изкарват по пътища без 1 дупка ...
-
- потребител
приятел, прочети и другия ред- ремъци и ролки с щампа 97 год., според теб колко изкарват едни ролки? Зависи ли от дупките?
Това е последния пост, който пиша по този въпрос. Всеки да си мисли каквото му е кеф за километрите на колите, факт е, че поне на 90% особенно от клас лимузина са над 300, но факт е и че има коли еле от по-нисък клас, които са ползвани от жената в семейството да ходи на работа и ако града е малък- ето как излиза сметката по 15 000 км годишно /това е моя случай/, а за извънградско ползват колата на мъжа например.
Това е последния пост, който пиша по този въпрос. Всеки да си мисли каквото му е кеф за километрите на колите, факт е, че поне на 90% особенно от клас лимузина са над 300, но факт е и че има коли еле от по-нисък клас, които са ползвани от жената в семейството да ходи на работа и ако града е малък- ето как излиза сметката по 15 000 км годишно /това е моя случай/, а за извънградско ползват колата на мъжа например.
- nikolayri
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2011, 11:27
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 TDCi
Това, че частите били 97-ма НИЩО не значи. Какво ако ролките са сменяни с такива произведени през 97-ма.
Освен това загледай се в обявите на 3 до 5 годишни коли - техните километри са същите като на 10 годишните....
Всички авто-търговци ни правят на балъци. Повярвай ми - аз съм бил такъв преди време.
По-добре погледни за изтриване на волана, на лоста за скоростите, на педалите,
луфта на шофьорката врата, колана дали се прибира бързо... такива неща.
Освен това загледай се в обявите на 3 до 5 годишни коли - техните километри са същите като на 10 годишните....
Всички авто-търговци ни правят на балъци. Повярвай ми - аз съм бил такъв преди време.
По-добре погледни за изтриване на волана, на лоста за скоростите, на педалите,
луфта на шофьорката врата, колана дали се прибира бързо... такива неща.

- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
Ами статистически, е точно обратното. При търсене в мобилето, по критерии от 2001 до 2003г. на бензинови Мондео МК 3, ми излязоха с цена 16 обяви и 1 по-договаряне. Средната цена от общо 16-те автомобила е 6 867 лв., като 5 от колите са по-евтини от обсъжданата кола, а 10 по-скъпи, т.е. два пъти повече. По тази логика, цената на въпросния автомобил даже е с близо 1 000 лв.под средната за това, което се предлага на пазара. То зависи и от състояние, екстри и т.н. Плюс това въпросната е 2.0, а повечето са 1.8, което я прави още по-евтина като предлагане на фона на другите.ЯЛТА написа: Не знам, и скъпичко ми се струва, за 10 год. кола.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
мда колата като цяло изглежда добре ,но на живо може да се окаже точно обратното .. инак цената не е висока ,все пак това не е Фиеста ..
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Моята ролка е на 19г., като километри.... предполагам 250 000 а не е изключено да са 350 000 (километража е с 5 цифри), карам я от 2003г и съм сигурен за последните 60 000.pakumba написа:....., според теб колко изкарват едни ролки? .....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
не знам, моите, които сложих едвам карат до 35-40 000, а уж били дайко. поне за такива ги вземам. говоря за ролките на обслужващите ремъци- алтернатор и клима. Даже тази на климата се изяде пласмасата й от ремъка, има следа от ремъка едно 1 мм в дълбочина изядено.HACKO написа:Моята ролка е на 19г., като километри.... предполагам 250 000 а не е изключено да са 350 000 (километража е с 5 цифри), карам я от 2003г и съм сигурен за последните 60 000.pakumba написа:....., според теб колко изкарват едни ролки? .....
- nikky
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
- Контакти:
На Драгичево колите не са по-лоши от на Горубляне например. Повечето са италианки, но в това няма нищо лошо - всичко е до конкретната бройка.
Педали, волани и други елементи лесно могат да се подменят - по това трудно се познава.
Сервизна книжка може да се издаде от представител в България - 50 лева е тарифата, доколкото чувам тук-там.
Малко са хората, които взимат голяма кола за малко километри - не че ако е Фиеста е гаранция, че е въртяла малко. Аз съм взимал калинка точно от Драгичево и колата си беше чук, никакви ядове не ми е създавала. Носи се слух, че кола без климатик в Италия със сигурност е въртяла малко, но като цяло след 2000 масово всичко е с климатик, та и там няма гаранция.
Това Мондео е с голям двигател, което значи и голям капацитет. На снимки изглежда екстра, километрите не са всичко.
Педали, волани и други елементи лесно могат да се подменят - по това трудно се познава.
Сервизна книжка може да се издаде от представител в България - 50 лева е тарифата, доколкото чувам тук-там.
Малко са хората, които взимат голяма кола за малко километри - не че ако е Фиеста е гаранция, че е въртяла малко. Аз съм взимал калинка точно от Драгичево и колата си беше чук, никакви ядове не ми е създавала. Носи се слух, че кола без климатик в Италия със сигурност е въртяла малко, но като цяло след 2000 масово всичко е с климатик, та и там няма гаранция.
Това Мондео е с голям двигател, което значи и голям капацитет. На снимки изглежда екстра, километрите не са всичко.
-
- потребител
за голямата и малката кола съм напълно съгласен. Така си е. Сега по темата- колата е огледана чат-пат и според инфото ми- външни забележки няма, вътре е много добре също, двигателя пали
и работи добре, окачването е ок. Проблем са и 4те гуми, както и дисковете отзад са били позаминали. Засега толкова, като намеря време да прескоча дотам и аз- повече.
Я кажете има ли начин да й се удари една диагностика освен в МП, аз съм с италиянска машина и доста хора ги закачат с виза на лаптопа си. Има ли такава хава и при форда или всичко е в МП

Я кажете има ли начин да й се удари една диагностика освен в МП, аз съм с италиянска машина и доста хора ги закачат с виза на лаптопа си. Има ли такава хава и при форда или всичко е в МП
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Кола на старо е 99% късмет, никой не може точно да каже какво и е, ако ти е паднала на сърце, вземай я и дано да те кара безаварийно. 

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
никой ли не знае някой да има нужното за диагностика или всичко се прави в мп?pakumba написа:за голямата и малката кола съм напълно съгласен. Така си е. Сега по темата- колата е огледана чат-пат и според инфото ми- външни забележки няма, вътре е много добре също, двигателя палии работи добре, окачването е ок. Проблем са и 4те гуми, както и дисковете отзад са били позаминали. Засега толкова, като намеря време да прескоча дотам и аз- повече.
- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
За мен най-добре си е в МП. Майсторите знаят слабите места, имат целия софтуер и така нататък... Не беше и скъпа диагностиката, но отдавна не ми се е налагало да ходя за такова нещо. Звънни им един телефон и питай. Ако ти хареса цената запазваш си час и я караш там.pakumba написа:никой ли не знае някой да има нужното за диагностика или всичко се прави в мп?pakumba написа:за голямата и малката кола съм напълно съгласен. Така си е. Сега по темата- колата е огледана чат-пат и според инфото ми- външни забележки няма, вътре е много добре също, двигателя палии работи добре, окачването е ок. Проблем са и 4те гуми, както и дисковете отзад са били позаминали. Засега толкова, като намеря време да прескоча дотам и аз- повече.
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
МП, около 50 лв.divxstore написа:За мен най-добре си е в МП. Майсторите знаят слабите места, имат целия софтуер и така нататък... Не беше и скъпа диагностиката, но отдавна не ми се е налагало да ходя за такова нещо. Звънни им един телефон и питай. Ако ти хареса цената запазваш си час и я караш там.pakumba написа:никой ли не знае някой да има нужното за диагностика или всичко се прави в мп?pakumba написа:за голямата и малката кола съм напълно съгласен. Така си е. Сега по темата- колата е огледана чат-пат и според инфото ми- външни забележки няма, вътре е много добре също, двигателя палии работи добре, окачването е ок. Проблем са и 4те гуми, както и дисковете отзад са били позаминали. Засега толкова, като намеря време да прескоча дотам и аз- повече.
Моята там е карах, при все че беше купувана от МП и беше обслужвана само там.