Премеждия на пътя Плевен-Кнежа

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Iamhere
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2010, 20:15
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16v 75hp
Status: Извън линия

Премеждия на пътя Плевен-Кнежа

Мнение от Iamhere » 16 дек 2013, 21:05

Здравейте колеги.Искам да споделя какво ми се случи нощес около 3-4часа през нощта.Трябваше да закарам брат ми от Плевен до Кнежа през нощта .Пътят е хубав,наскоро му правиха ремонт.До град Искър(пелово)всичко беше наред.При влизането в Искър имаше по средата на пътя шахти,явни скоро правени защото бяха маркирани с купчини бурдюри и тук-там по някой гътнат знак.Когато се спуснах от баира при един завой на дясно изведнъж видях на десетина метра от пред из цялото платно и в двете ленти пръснати високи парчета от бурдюри.карах бавно с около 40км. ,натиснах спирачката,накрая на спирачния път един бурдюр удари картера отдолу.Нямаше никакъв вариант за друга реакция-камъните бяха много и пръснати и по двете платна,а страничните бурдюри са високи.Резултатът е спукан картер ,който днес заварих и счупен датчик за задна скорост.Нови масла за картер и ск.кутия и т.н..Най вероятно някой малоумник,или някой камион са ги разпръснали.Та колеги за мен поуката е че ако карате през нощта и при намалена видимост изненадите идват за секунди.Най доброто М.П.С. за нашите условия е Б.Т.Р.-даже и по наскоро ремонтирани пътища ,и в населени места.И ЗА ФИНАЛ БЛАГОДАРЯ НА ХОРАТА ОТ ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО ЗА ТОВА ЧЕ МАРКИРАТ ПРЕСНИ ШАХТИ С ПИРАМИДИ ОТ НАТРОШЕНИ БОРДЮРИ .ДОГОДИНА ГИ МАРКИРАЙТЕ С ПИРАМИДИ ОТ ПАВЕТА С ВИСОЧИНА ПОНЕ 1,5 метра.И ПО ВЪЗМОЖНОСТ ПРЕЗ ШАХТА ГИ ПРЪСКАЙТЕ ПО ЦЯЛОТО ПЪТНО ПЛАТНО С ГЪСТОТА ПОНЕ ЧЕТИРИ КАМЪКА НА 0,5 кв м(камъните да са с височина поне 50см). ТА ТАКА КОЛЕГИ......

nasko1978
потребител
потребител
Регистриран: 16 окт 2013, 17:17
Модел на автомобила: VW

Re: Премеждия на пътя Плевен-Кнежа

Мнение от nasko1978 » 18 дек 2013, 11:20

Неприятна случка колега,но ако имаше метална защита на картера - нямаше да ги имаш тези проблеми!
Има много предложения за метални кори! :idea:

al_lukanov
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008

Мнение от al_lukanov » 18 дек 2013, 20:20

по тази логика да караме танкове :) та да нямаме проблеми по пътищата.

Iamhere
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2010, 20:15
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16v 75hp

Мнение от Iamhere » 18 дек 2013, 21:28

Здравейте колеги.И метална защита на картера няма да помогне-ще се счупи нещо друго.Просто по нашите пътища има много неприятни изненади.Хубаво е като видим такива да ги разчистваме.Аз го правя когато мога.Ако не бях махнал бордюрите щеше да пострадат още коли.след мен минаха 3-4 ,като един караше с 60-70км.Виждал съм тираджии да разчистват паднали дървета на пътя,а минаващите коли да минават близо до тях едва ли не да ги смачкат,защото "бързат".Обаче ако им изскочи изнавиделица препятствие по пътя(камък,куче,сърна,човек)пеят друга песен :(: Та темата е просто да споделя колеги.Благодаря за вниманието.

peigera
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.

Мнение от peigera » 19 дек 2013, 08:55

Стига де метална защита. Да сложи и ролбари отпред и ли най добре вместо да се занимаваш с реконструкция на автомобила си която (подходящо брониране) което да доближи возилото ти до изискванията за движения по нашите пътища. По добре вземи я продай и си купи танк. По клипове в Русия гледам си ги карат и по пътищата >:D<: .
Хакваш му една гражданска и едно прегледче и няма ядове.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”