И аз я втасах със здравните осигуровки...

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a
Status: Извън линия

И аз я втасах със здравните осигуровки...

Мнение от peterdi_bg » 10 фев 2014, 10:56

Та така.

Преди няколко месеца, знаейки че имам някакви дупки от по един месец между университет и разните ми работни места, звъня на телефона за справки да ми кажат колко пари дължа на държавата. Казват ми една сума - ОК, отивам и я плащам.

Следващия месец (за който още не получавам заплата) отивам и си внасям 2 минимални вноски, които ми отиват съответно за септември и октомври.

От декември насам ме осигуряват редовно, т.е. ми остава само да си внеса за ноември.

Днеска си правя справката и хоп изненада - всичките месеци си стоят неплатени, при положение че нямам други задължения (всичките ми данъчни декларации са ОК) и съответно правата ми са спрени, защото се събират 6 неплатени месеца вместо един. Вноските са правени по банков път в съответствие с наличните образци за попълване, естествено си пазя всичките документи.

Някой имал ли е подобен случай да сподели впечатления, ясно е че ще ходя да се разправям с тях но искам да съм по-подготвен, че да не си губя времето и нервите за едното нищо.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: И аз я втасах със здравните осигуровки...

Мнение от S_C » 11 фев 2014, 00:23

Да, аз.При това на три пъти. В системата им такива категории самоосигуряващи се лица, дето внасят по една вноска, после три, после не знам си колко, често не се отчитат. Занеси се до най-близкия им офис с документите за плащанията и искай да ти издадат удостоверение, че нямаш неплатени вноски.Има някакви шансове да оправят данните, но не са големи-напълно е възможно още месеци наред да си стоиш в това положение. Много хора са така.Първия път и аз се шашнах-точно бяха вкарали тия новите сметки на банките с многото цифри и реших, че съм объркал сметката.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Re: И аз я втасах със здравните осигуровки...

Мнение от peterdi_bg » 12 фев 2014, 09:00

Според служителката в ТД на НАП е грешка на тези към които работя на граждански, че не са ми обяснили като хората... явно не са сметнали за необходимо, щото с техните хора работещи по граждански нямат проблем (те са всичките при тях на трудов договор по принцип и си ги осигуряват редовно). Подадох по една декларация 7 за всяко прекъсване и се надявам че нещата ще се задвижат бързо.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”