Фалшив бензин в някои бензиностанции

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:
Status: Извън линия

Фалшив бензин в някои бензиностанции

Мнение от Polly » 26 окт 2006, 11:26

26 октомври 2006 / News.dir. bg
Повече от 14 млн. лв. чрез ДДС измами източил през свои фирми Александър Янакиев, собственик на петролната база в Долен Лозен, която беше затворена при спецоперация на полицията, съобщи "Фокус".
Антимафиотите са проверили едновременно 5 бензиностанции и петролна база. Установено е, че те работят незаконно, тъй като нямат необходимите разрешителни от контролните институции - от пожарната и Регионална дирекция "Национален строителен контрол". При проверката на четири бензиностанции "Темпо" полицията е установила, че декларациите за съответствие на наличното гориво не отговарят на изискванията, тъй като не може да бъде установен произходът на продаваното гориво. Запечатана е една от бензиностанциите, както и петролната база. При спецакция през 2004 г. служителите на НСБОП са констатирали, че в петролната база се съхраняват и смесват незаконно нефтопродукти, които в последствие се разпространяват на вътрешния пазар като некачествено автомобилно гориво. По този начин се нанасяни щети в огромни размери за потребителите и бюджета от неплащане на дължимите акциз и ДДС. Разследването тогава установи, че собствениците на петролната база участват и във верига от фирми, по която се е извършвало неправомерно теглене на големи суми ДДС. Не можем да коментираме преди да е приключила проверката, каза Станиян Янчев, търговски мениджър в “Темпо петрол“, цитиран от Дневник. По думите му документите в бензиностанциите на фирмата са изрядни.
FORD - Feel the difference.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 26 окт 2006, 16:39

И при нас има такива, но с газ. Стреляли са по бившия районен прокурор, цял град ги знае, че мамят в количествата газ и НИЩО.

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
Контакти:

Мнение от evg2 » 26 окт 2006, 21:53

Те това е,те тия са правени от един мозък захранен с "Експроприация на експроприираните"/дали го написах вярно ??/ С две-думи нищо не им ражда главата освен крадене по най прост начин. :?: :twisted:

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 26 окт 2006, 22:20

Абе и при мен на ГАз станцията мамят яко с количеството.. Сипах 5 лева да видя дали няма изпускане на ГАЗ някъде и колата не успя да запали с тези 5 лева.... Добре че дадох само 5 лева.. хахахаха не ми е за тях ама факта ,че ме мамят ме дразни много!

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 26 окт 2006, 22:44

А?!? А пък аз си мислех, че поне в Софето за такова нещо бият.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”