Мондео-ех тези чупливи брони:)
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
- Status: Извън линия
Мондео-ех тези чупливи брони:)
Значи така...,един приятел ми вика-Ти що не си миеш колата на мивката на бензиностанция "Еко"(това в Търново)!?Викам що бре,добре ли я мие автоматиката,то там е с четки,пълна автоматика,пръскат разни екстри и т.н. Човека казва-Мият супер.
Паля аз Бай Моня и хоп на опашката на Екото и за да не съм валат сипвам и за 20лв. от скапания им бензин
И сега интересната част,вижда ме момчето от автомивката на опашката(бях шеста-седма кола) и припка при мене. Казва,Господине да Ви предупредя,че тия Мондеота тази мивка се е случвало да им счупи броните.Викам,тъй ли благодаря много,че ме предупредихте още на опашката,а не изчакахте да стигна до реда си.Казвам,няма да рискувам тогаз,паля и аривидерчи автматика,аривидерчи Еко,пак ще караме на ръчно няма как...

-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Моята задната броня вече се напука на 2-3 места.Нали уж хобито ми е да съм DJ,нали затова уж взех комби да го товаря с тонколони,техники и такива неща.3 пъти закачам бронята с тонколоните като ги товаря и 3 пъти ми се пукна бронята.Направо вече се видях в чудо.Аз още едната цепка не съм залепил,то се пукнаха още 2.И сега ще карам така докато някой ден я ударя по-силно и се разпадне нацяло и тогава ще ида да си купя нова. 

-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
М-да,сериозно съм се замислил.Ходих да питам за КАСКО и за моята кола(1.8ТДИ-98-99г.Джия) ми искат 530 лв.на година,а ако платя в брой само 500.А колата ми я оцениха на около 6 500лв.
Става въпрос за пълно Автокаско

Последна промяна от 1.8d на 21 ное 2006, 09:03, променено общо 1 път.
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Така е с тия брони, но като си вземете после от тези ментетата /сивите на цвят/ ще сте о`к - моята предната е такава и е от много здрава и дебела пластмаса /а както е тръгнало и задната май ще стане скоро такава/!
Хубавото като имаш каско е, че след като ги счупиш те ти ги плащат и ти си купуваш нови!
Хубавото като имаш каско е, че след като ги счупиш те ти ги плащат и ти си купуваш нови!
- murselin
- потребител
- Регистриран: 16 окт 2006, 22:21
- Модел на автомобила: Форд Мондео Джия /98/ 2.0I 130k.s.
- Контакти:
евроинс
момчета вчера си направих каско в евроинс е вярно и приятели ма с отстъпки маркировки и прочие 400 лева за 7000 мондео 97 джия комби та даже триъгълник и ароматизатор подаръци
))

добрите момчета отиват в рая ! лошите където си поискат 

- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Еми, че тя ориг точно това представлява - полиуретанова пяна с черупка от горе!
Значи колеги не ни е виновна колата - четох някъде, че тези брони са конструирани по някъква система на форд за защита на пешеходци. При удар да е мека и като с счупи да се поеме кинетичната енергия за да не се причинят травми на пешеходците - имало някъкво изследване, че най често в градовете ударите ставали при скорост 30 -50 км/ч. и ако броните са по-меки не се причиняват сериозни травми /а всъщност то освен броните и предния капак бил "мек" и като падне човека на него се сгъва и поема удара/. Но това не било опасно при удар с висока скорост, защото под "умекотителите" имало изградена сериозна метална конструкция, която предпазвала
Значи колеги не ни е виновна колата - четох някъде, че тези брони са конструирани по някъква система на форд за защита на пешеходци. При удар да е мека и като с счупи да се поеме кинетичната енергия за да не се причинят травми на пешеходците - имало някъкво изследване, че най често в градовете ударите ставали при скорост 30 -50 км/ч. и ако броните са по-меки не се причиняват сериозни травми /а всъщност то освен броните и предния капак бил "мек" и като падне човека на него се сгъва и поема удара/. Но това не било опасно при удар с висока скорост, защото под "умекотителите" имало изградена сериозна метална конструкция, която предпазвала

- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
То,че тъй тъй е и отдавна го знаем това,но дразнещо е все пакchains написа:.....Значи колеги не ни е виновна колата - четох някъде, че тези брони са конструирани по някъква система на форд за защита на пешеходци. ........

Справка моя случай миналата зима,когато с десетина км./ч. се дръннах в един ФВ Транспортер от старите и ми замина бронята,капака и т.н. главоболия,а на ФауВето нищо му нямаше.И наистина отдолу Мони беше изцяло здрав,ама язък за бутафорните елементи

- mivastart
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2006, 16:27
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0i 16V/1997 136hp
И аз миналата зима бях със спукана задна броня. Ходих да я лепя и пича/ той ми е комшия/ вика: абе гледам те тука половин година караш без да си ме посетил още и си викам - изоставаш от графика:) Залепих я и смятах да я боядисвам ама по негов съвет я оставих така до края на зимата и след месец и нещо някакъв камък в някаква локва направо отнесе средната част на моньовия задник. Лошото е че след лепенето забравих да отида да я снимат в Армеец, та после едни кандърми...дадоха 120лв. колкото да си взема тайванска, а боядисването от мене
P.S. Сега чакам предната

P.S. Сега чакам предната