Споделете мнение за знака "Удивителна"

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:
Status: Извън линия

Споделете мнение за знака "Удивителна"

Мнение от Polly » 20 сеп 2005, 08:25

Предварително се извинявам, ако темата не е за тук, но задавам въпроса след сериозни "дискусии", които проведох за пореден път с един приятел по въпроса за "ползата" от "удивителните", които съм си залепила на стъклата.

Неговото мнение е, че трябва да се свалят, защото "изглеждат нелепо" най-общо казано, имаше и други коментари, но предпочитам да не ги коментирам, защото не това е целта на питането ми.

Въпроса ми е какво мислите като видите кола с такива "знаци" и въобще склонни ли са другите шофьори да минават по-внимателно по край такава кола или ако ги забележат единствената мисъл, която евентуално би им минала е ... някакъв коментар?

Аз ги използвам, защото съм си свикнала с тях и за напред бих си залепила пак, но ако ефекта от тях е толкова отрицателен мога да се замисля и да разреша да ми ги отлепи, защото тази "тема" я коментираме от доста време.

monov
потребител
потребител
Регистриран: 11 юли 2005, 00:34
Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi '93
Контакти:

Мнение от monov » 20 сеп 2005, 08:47

аз лично се старая да пазя всички коли около мен, независимо от знаците по тях, но не винаги ми се отдава :)
в началото като взех книжка мислех и аз да си сложа, дори още са приготвени в някой шкаф, но се отказах тъй като мисля че едва ли заради тях ще ме пазят, а по-скоро обратното - ще мислят че поддавам и ще ме натискат още по-зверски по пътя
Когато животът ти поднесе лимон - направи си ЛИМОНАДА :D

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

:)

Мнение от la4o » 20 сеп 2005, 10:34

Ако трябва да съм абсолютно честен, дори не съм забелязал по колата ти тези знаци... Като се замисля и по други коли не съм ги забелязвал от много време насам, което вероятно значи,че изобщо не ги забелязвам, дори и да ги има.

Предполагам, че ако ги видя, ще имам едно на ум минавайки покрай конкретния автомобил. Това естественно не значи, че ще остана спокоен, ако той направи странно движение в страни или по някакъв друг начин ме застраши... Имам предвид, че за мен няма значение знака, имам едно наум, но това не дава извинение на водача.

С две думи, да аз ще го пазя доколкото мога, но ще очаквам и той да знае какво прави.

Поздрави,
la4o

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 20 сеп 2005, 18:27

Aз като видя удивителните и гледам да СЕ пазя :shock: :D
Изображение

acj
потребител
потребител
Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V

удивителни

Мнение от acj » 20 сеп 2005, 19:44

Макар и много рядко срещани напоследък, смятам "удивителните" за полезни. Аз лично заострям вниманието си и заобикалям такава кола малко по отдалеч, отколкото обикновено, именно защото следва да очаквам и неочаквани неща. Това е моята реакция, но каква би бипа реакцията на някой дивак, не смея и да гадая. А с такива е пълно.

Друг е въпроса, че не знам изобщо какво се очаква от мен, като промяна на поведението, след някои пътни табели като "животни на пътя" или особено "падащи камъни" :shock: :D

Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:

Мнение от Polly » 20 сеп 2005, 19:56

Явно тези "знаци" се забелязват от другите шофьори и това, ще е мотива да си ги оставя засега. :-)

Аз лично като видя кола със знаци си имам едно наум, заобикалям и гледам да не преча, но понеже и аз имам, смятам, че от солидарност го правя, но за другите участници в движението нямах и идея какво им е обективното отношение.

Наистина имат и дават доста предимства, от които предпочитам да се възползвам, докато не започна да им се дразня аз.

:-)

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 20 сеп 2005, 21:44

лично ьз гледам да не правя резки маневри около такива автомобили
а бе гледам да ги пазя и имам 1 на ум за това което те могат да направят като маневри
още по внимателен съм когато около мен има кола с У
според мен има нужда от тези символи най молкото изострят вниманието на околните участници в движението
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 21 сеп 2005, 09:01

Аз лично съм най-внимателен при знак дете в колата. След това се нарежда жена в колата (нищо лично, колежки), понеже в повечето случаи правят невероятни маневри :wink:

Потребителски аватар
ru2sf
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 11:15
Модел на автомобила: FordFiesta 1,3i 93г

занак удивителна

Мнение от ru2sf » 07 окт 2005, 15:10

И аз мисля ,че в повечето случаи вместо да те пазят и да се съобразяват с теб , повечето шофьори гледат да те притискат и да те притесняват.Ако си млад шофьор това може да доведе до нежелани последствия
Никой не се ражда знаещ!
БОГ направи хората различни - КОЛТ ги направи равни
ru2sf

stangen
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:56
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1Mi 92
Контакти:

Мнение от stangen » 07 окт 2005, 16:18

Честно казано , гледам да пазя всички , без значение дали имат знак или нямат.........виж от жени шофьорки бягам колкото се може по-далеч! Последните ми премеждия с дама зад волана беше комична, мадамата пред мен си дава десен мигач, аз тръгвам да я изпреварвам и изведнъж решава , че ще завива наляво .............на въпроса ми що за простотии прави, отговора беше ..........извинявай обърках мигачите.................е просто без коментар
Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”