Какво е ГЕРБ и има ли почва у нас ?
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
- Status: Извън линия
Re: Какво е ГЕРБ и има ли почва у нас ?
Колега, преди да те покритикувам малко, за да не се обидиш, ще ти кажа, че като цяло се вижда да си доста интелигентен и начетен човек. Но въпреки това, бъркаш. Не го казвам за друго, а с оглед, че и начетени хора като теб, за някои неща не са наясно за какво иде реч или пък имат мнение по някои въпроси, формирано въз основа на някакви митове и легенди, неподкрепени с факти.tyres написа: и най-накрая контрактирахме атомната централа .... я да видя дали другите предлагат нещо ОЩЕ по-добро....
треа да дойде под наем в Люлин и да се осере и демографски баланс и сичко .
Защо казвам това! Защото ако мислим така, значи искаме грешните решения. И причината за това е, че просто не сме наясно. Ето с оглед на цитата ми от твоя пост, ще ти кажа. Според теб ако народа започне да натиска правителството за строежа на АЕЦ и правителството го послуша, правилното решение ли ще вземе. повечето ще кажат "ДА"...............е да, ама според мен не. Първо, защото ти например не знаеш, че държавния регулатор определя квотите за производителите на ел. енергия, т.е. какво да изнасят и какво да остава за вътрешния пазар. Ти не знаеш /ако искаш проследи решенията на страницата на ДКЕВР, взети например 5 г. назад, те са публични и няма нищо тайно, но народа не чете, а и емалко сложно/, че около 70 процента се изнасят. Ако има недостиг на електричество, просо регулатора ще вдигне квотите за вътрешния пазар. И тук възниква въпроса, защо аджеба ни трябва АЕЦ, като имаме дори много произведена енергия в излишък. Да, ама ако кажеш, че после ще имаме още повече, ама тя трудно ще се реализира, защото пазара е пренаситен. Хубаво, дори да построим АЕЦ и да приемем, че ще се продаде цялата произвеждана енергия на МВ/ч., хората вече са го сметнали. Колко е капацитета на година на АЕЦ Белене, колко струва един МВ/Ч и т.н. дори всичко да се развива на 100 %, АЕЦ ще му трябват около 30 години да избие само парите които ще са вложени за строежа и то при положение, че той глътне не повече от 6 млрд евро. Ами то ако дойде повече като сума или пък АЕЦ не произвежда на 100% от капацитета, защото не може да реализира енергията, колко години трябват. Направо когато централата се избие, ще дойде време да затваряме блоковете. Ама това не е най-лошото. От къде ще вземем парите, на заем ли. Ами ако е назаем, то няма да върнем същите, а повече. Ами ако някой друг я построи с нетгови средства или има участие, ще иска някаква възвръщаемост. С две думи, печалбата от такава централа е малко съмнителна, меко казано. Е, ако искаме просто да говорим и да се хвалим, че си имаме ядрена централа, без значение дали яко сме се набутали и народеца ще я плаща без да усети ползата, то това вече е друг въпрос.
По отношение на Люлин. Казваш го така, все едно дошло момчето от село и тъй като няма възможност, в най лошия квартал отишло. Колега, не живея и никога не съм живял в Люлин, ама причината да коментирам изказването ти е друга. Въпроса е за заблудата, т.е. заблудени хора искат да се взимат някакви решения, които не са целесъобразни.............нищо лошо към тел, просто коментар. Въпреки, че Люлин е може би единствения квартал с толкова голямо разнообразие на магазини, инфраструктура /по три четири ленти на пътно платно-къде го има това/ и колкото и странно да звучи на 15-ина 20 минути път с кола /не с метро/ до центъра, пак бил лош квартал. По мое мнение, Люлин смазва по всичко поне половината от Южните квартали на София, които само държат цени, а дори някои нямат и асвалтирани улици................в 21 век

Също така, мнозинството обвинява БСП за неща, които например са се случвали в Столицата, без дори да се замисля. Ами я проследете 20 г. назад и вижте кога е имало кмет на София от БСП и болшинство от общински съветници от тази партия............аз поне не помня в близките отминали 15 г. Иначе в последните 3-4 години много неща се оправиха, в сравнение с преди, но през годините е имало моменти, за които е обвенявана партия, която въобще не е била лидер в местната власт. Демек хората си мислят, че София се е управлявала от партията, която е лидера в Народното събрание. Да, повечето така са си мислили и не са правили разлика между местна и централна власт.
Защо написах всичко това, защото хора казващи, че трябвало да се построи АЕЦ Белене и, че Люлин бил едва ли не дупката на София, смятат, че са прави ,като искат определена промяна в държавата да се случва по еди какъв си начин. Щом колега си заблуден за тези неща, утре ще си заблуден и за друго, други ден ще станеш министър и ще построиш нещо, което няма сметка да се строи.

-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2009, 15:55
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16V (бензин)
Мерси за комплимента и понеже и ти гледаш да се обосновеш преди всичко, ще ти дам повод за размисъл относно централата защото всички я гледат като някаква облага . Ами защо никой не я погледне като сратегически обект гарантиращ сигурността и силата на България в размирно време? Не казвам военно защото правя разлика. Ами колко държави с размерите на нашата имат атомна централа даже 2ра? Замисляли ли сте се какъв монопол би бил в бъдеще защото недостига на енергия е бъдещето.Защо Франция и Щатите започнаха отново строежи на нови централи , а ние като кифладжии се караме дали аджеба ще има келепир от тая работа и за какво ние. В този ред на мисли не ни трябват и социални услуги и армия защото само харчат пари , а са непотребни. Така ли трябва да мисля? И преди пак някой да се обади за кражби и глупости както обикновенно без покритие. Нека кажа ,че аз искам тази централа защото тя значи сила за България преди всичко друго.Преди всичко и над всичко тази централа е сила и ние трябва да я искаме защото имаме нужда от нея.
There's no other school like the oldschool
- dydo
- потребител
Да, съгласен съм досежно посочените аргументи, но донякъде. Каква е разликата, дали в размирно време енергията ще се произвежда от ядрена или други централи. Нали все е енергия. Не може ли сигурността и силата на РБ да се гарантира от други няколко централи. Ами точно в това размирно време, да имаш в близост ядрени реактори никак не е добреtyres написа:Мерси за комплимента и понеже и ти гледаш да се обосновеш преди всичко, ще ти дам повод за размисъл относно централата защото всички я гледат като някаква облага . Ами защо никой не я погледне като сратегически обект гарантиращ сигурността и силата на България в размирно време? Не казвам военно защото правя разлика. Ами колко държави с размерите на нашата имат атомна централа даже 2ра? Замисляли ли сте се какъв монопол би бил в бъдеще защото недостига на енергия е бъдещето.Защо Франция и Щатите започнаха отново строежи на нови централи , а ние като кифладжии се караме дали аджеба ще има келепир от тая работа и за какво ние. В този ред на мисли не ни трябват и социални услуги и армия защото само харчат пари , а са непотребни. Така ли трябва да мисля? И преди пак някой да се обади за кражби и глупости както обикновенно без покритие. Нека кажа ,че аз искам тази централа защото тя значи сила за България преди всичко друго.Преди всичко и над всичко тази централа е сила и ние трябва да я искаме защото имаме нужда от нея.

Примера с армията и социалните услуги е неточен, защото те обезпечават нещо, ако се наложи. Случая с АЕЦ не е такъв, т.е. ако се наложи имаме други обезпечения, които могат да се справят в пъти повече от необходимотно. Едно време кризата с токане беше заради това, че нямаме мощности, а по причини, че сме сключили договори за голям износ, който ако не отрежем от вътрешното потребление, не можем да осъществим. А ако не можем да си изпълним договорите, тогава неустойките ще ни ударят още повече. Това беше причината.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Това и правя, защото съм на принципа - "Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще."tyres написа:.... гледай си от куличката....
Ако и твоите съседи правят същото, то няма да си изхвърлят найлоновите торбички с обелките от чушки през балкона и около блоковете ще е чисто и подредено, а не да се чудиш от къде да минеш, за да не ти падне нещо на главата.
За другото - те колегите ме познават от години.
Що се отнася за АЕЦ-Белене, даваш ли си сметка, че за моето семейство от 4 члена това означава 8 000 лв. без лихвите и после трябва да си плащам и тока по 25-30 ст. за кWh, защото тогава такава ще е цената.
Трябва ли да споменавам, че на централата ще и трябват и два ракетни дивизиона, които да я пазят от въздушно нападение?
Това са още поне 1 милиард!
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Абе все си мисля, че щом руснаците дойдоха и казаха "Дайте цена за Белене и го купуваме!" значи все пак не е пълен провал 
Аз лично не бих искал да умувам дали АЕЦ трябва да се строи или не, защото не съм компетентен, но бих искал да знам какво ще се прави, а не днес да чета едно, а утре друго и бъдещето ми да зависи от това на коя страна се е събудил нек'ъв малоумник...
И също така искам, когато се говори да не мислят, че съм глух, сляп и тъп... защото е доста цинично да излезнеш и да кажеш, че си изпълнил всичките си обещания, при положение, че нямаш нито едно завършено докрай, както и да си преписваш чужди успехи, опитвайки да използваш невежеството на хората.
Да му мислят хората, които се надяват държавата да им помогне... тези дето са осъзнали, че държавата към този момент само пречи, че се "управлява" от малоумници и че трябва да се оправят сами, трудно, но ще се измъкнат...
Това, което ме удовлетворява поне малко е, че има хора които ни ги избраха тея, които вече осъзнават що за грешка са направили... лошото е, че не са достатъчно все още
ядосвам се и все се заричам, че няма да пиша в тази тема, ама ето - пак...

Аз лично не бих искал да умувам дали АЕЦ трябва да се строи или не, защото не съм компетентен, но бих искал да знам какво ще се прави, а не днес да чета едно, а утре друго и бъдещето ми да зависи от това на коя страна се е събудил нек'ъв малоумник...
И също така искам, когато се говори да не мислят, че съм глух, сляп и тъп... защото е доста цинично да излезнеш и да кажеш, че си изпълнил всичките си обещания, при положение, че нямаш нито едно завършено докрай, както и да си преписваш чужди успехи, опитвайки да използваш невежеството на хората.
Да му мислят хората, които се надяват държавата да им помогне... тези дето са осъзнали, че държавата към този момент само пречи, че се "управлява" от малоумници и че трябва да се оправят сами, трудно, но ще се измъкнат...
Това, което ме удовлетворява поне малко е, че има хора които ни ги избраха тея, които вече осъзнават що за грешка са направили... лошото е, че не са достатъчно все още

ядосвам се и все се заричам, че няма да пиша в тази тема, ама ето - пак...
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Съществува един прост принцип и той е валиден за всичко-когато човек си реши,че най-много знае,точно тогава най-много греши.Общовалиден принцип.
ГЕРБ изтъква като своя най-силна страна опита в областта на вътрешната сигурност и съвсем закономерно в тази област са най-големите им грешки.Така го вижда и обществото.
В квартала дилърите се изнесоха от двора на училището и се преместиха на 50 метра от него.Това е всичко,което е постигнала полицията в моя квартал за последната една година.Всичко останало си е като преди 5 и като преди 10 години.Сега наркоманите си чакат дилърите отстрани на моя блок.Това има един положителен ефект-тук няма да откраднат и няма да нападнат никой...щото после няма как да се върнат на същото място...а това им е базата за снабдяване...явно дилърите не искат да обикалят много из квартала.
ГЕРБ изтъква като своя най-силна страна опита в областта на вътрешната сигурност и съвсем закономерно в тази област са най-големите им грешки.Така го вижда и обществото.
В квартала дилърите се изнесоха от двора на училището и се преместиха на 50 метра от него.Това е всичко,което е постигнала полицията в моя квартал за последната една година.Всичко останало си е като преди 5 и като преди 10 години.Сега наркоманите си чакат дилърите отстрани на моя блок.Това има един положителен ефект-тук няма да откраднат и няма да нападнат никой...щото после няма как да се върнат на същото място...а това им е базата за снабдяване...явно дилърите не искат да обикалят много из квартала.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- dydo
- потребител
Те диларите обикновено с друго не се занимават, но ако имаш предвид наркоманите, които същевременно и гепят, има резон.S_C написа:Това има един положителен ефект-тук няма да откраднат и няма да нападнат никой...щото после няма как да се върнат на същото място...а това им е базата за снабдяване...явно дилърите не искат да обикалят много из квартала.
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
За наркоманите става дума.Мани ги дилърите...те са си едни и същи от 5-6 години.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2009, 15:55
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16V (бензин)
la4o то и аз се се заричам за тая тема ама ей на! Изнервям се и се почва... Абе за**и ги 

There's no other school like the oldschool
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
който и да изберем , все тая . вакуум няма , каквото трябва създават ГО ! в смисъл партия . Б.К.П. си е на власт , хората с много много пари ! кой мисли за народа , никой ! а народа за кой мисли , - за себе си , а трябва да се мисли за другите !в тая връзка , девизът на ГЕРБА , на република БЪЛГАРИЯ Е мото само на една малцинствена група от населението , а за останалите трябва да Е :" държавата ни е малка , и завирачи дебнат отвсякъде " ! а къде се съединяваме , та да сме силни ,е помислете , сетихте ли се , не ? в ГЕПЕНЕТО ! и затова ни е дереджето такова ! айде " Блаженни вярующите , щото тяхно е царството небесно " амин !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Май днес имаме печеливш:
http://news.ibox.bg/news/id_286534798" onclick="window.open(this.href);return false;
Да няма спорове...аз съм от тия,дето смятат,че софийската Топлофикация трябва час по-скоро да бъде закрита,нарязана за желязо и въпросът с тая социалистическа дивотия да бъде приключен веднъж за винаги.Докато го има това предприятие,от там ще се краде,ще се мами,ще се вършат свинщина върху свинщината и за всичко това ще плащат точно тези дето стоят на студено.
http://news.ibox.bg/news/id_286534798" onclick="window.open(this.href);return false;
Да няма спорове...аз съм от тия,дето смятат,че софийската Топлофикация трябва час по-скоро да бъде закрита,нарязана за желязо и въпросът с тая социалистическа дивотия да бъде приключен веднъж за винаги.Докато го има това предприятие,от там ще се краде,ще се мами,ще се вършат свинщина върху свинщината и за всичко това ще плащат точно тези дето стоят на студено.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Вече ми писна. http://www.btv.bg/news/bulgaria/institu ... _dumi.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
добре де ,аз трябва ли да се чувствувам виновен ,че съм куриняк шоп,пък тия дет от 2 месеца са на квартира тук да са по куриняци от мен?
нямам нищо против никой ,нека всеки живее и работи където може ,но да си изхвърлиш фасовете с пластмасовата чашка кафе от джип в ст. град
просто ......
нямам нищо против никой ,нека всеки живее и работи където може ,но да си изхвърлиш фасовете с пластмасовата чашка кафе от джип в ст. град
просто ......
времето е като парите-никога не стига
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Туй какво общо има с ГЕРБ?pepy1 написа:добре де ,аз трябва ли да се чувствувам виновен ,че съм куриняк шоп,пък тия дет от 2 месеца са на квартира тук да са по куриняци от мен?
просто ......
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
объркал съм форума
,то като четеш и пишеш едновремено в няколко така става

времето е като парите-никога не стига
- Атанас
- потребител
карай 
не, че нещо, но упражнението "мятане на торба боклук през порозореца или балкона" за сефте го видях тук
По темата:
Как мислите, пожарникарят, който твърди, че е полицай дали не е решил да ликвидира "лошия" електорат като не плаща на болниците?

не, че нещо, но упражнението "мятане на торба боклук през порозореца или балкона" за сефте го видях тук

По темата:
Как мислите, пожарникарят, който твърди, че е полицай дали не е решил да ликвидира "лошия" електорат като не плаща на болниците?
- nikolovvd
- потребител
Както каза вчера Израелския президент - "Не вярвайте на всичко, което виждате и чувате по медиите!"
Това за болниците не го вярвам много, защото как може да дължиш над 30 милиона, да даваш заплати от по 30 000 лв. на някой, а на други по 100-150 аванс повече от половин година. Да не говорим, че има доктори, които сучат от 3-4 вимета мляко - заплата от болницата, заплата от частен кабинет, приходи от собственна фирма, снабдяваща болницата и една бензиностанция за разнообразие.
Хайде де не им се връзваме на тези от медиите, че не знаем кой им плаща.
Това за болниците не го вярвам много, защото как може да дължиш над 30 милиона, да даваш заплати от по 30 000 лв. на някой, а на други по 100-150 аванс повече от половин година. Да не говорим, че има доктори, които сучат от 3-4 вимета мляко - заплата от болницата, заплата от частен кабинет, приходи от собственна фирма, снабдяваща болницата и една бензиностанция за разнообразие.
- Атанас
- потребител
nikolovvd написа:Както каза вчера Израелския президент - "Не вярвайте на всичко, което виждате и чувате по медиите!"
Вероятно от медиите си научил за докторите, които взимат по 30000. Тънкият момент е, че една малка част от тези 30000 идват от "фонд работна заплата" на болницата. Нали знаеш, че другата част идват от узаконения рекет наречен "избор на екип"

Още нещо, дали има някаква статистика, колко са лекарите с такива заплати? Имам чувството, че с частни случаи се правят изводи за общото, което води до тотално изкривяване на нещата, а така електората се манипулира много по-лесно

п.п.
от години малките бензиностанции не са печеливш бизнес

- nikolovvd
- потребител
Доктора сам си го каза, че взема толкова и нямам нищо против, но ми е интересно как успява да прави до 20 операции на ден (по неговите думи).Атанас написа: Вероятно от медиите си научил за докторите, които взимат по 30000.
...от години малките бензиностанции не са печеливш бизнес
Сигурно работи на конвейр. Така преди години оперираха сина ми от апендицит, без да има нужда от операция.
А от малки бензиностанции се печели, когато от тях зареждат всички линейки и медицински персонал с отстъпка. А като се пипне и константата на бензиноколонката - печалбата е двойна.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Ники, прав си за това по медиите, ама айде да гледаме от двете страни, а не само от едната... нали? Щото аз от медиите разбирам, че безработицата намалява, че до 3 години ще съм европеец и че ГЕРБ си били изпълнили всички обещания... от медиите разбрах, че от ПИС са уволнени 27 човека заради раздут щат, пък познавам 5те уволнени и знам кои са новите 6 на тяхно място... от медиите разбрах за проект от които са спестени пари, пък видях документите в които се вижда, че всъщност проекта е на 5% по-малка сума, но е с 20% съкратен като обем, от медиите разбрах за уволнени хора присвоили милиони, а се познавам с някой от тях от години и така и не им видях милионите и не успях да получа обяснение защо карат коли на по 20 години и къде точно си крият парите и защо по дяволите никой не ги съди или разследва... от медиите разбрах за гръмкото залавяне на човек обвинен в корупция (който беше принуден да напусне работата си и изгуби авторитета си), а от него знаем че е пуснат 3 дни след гръмкия арест и от тогава никой за нищо не го е търсил, защото нямт абсолютно нищо срещу него...
така че, нека не вярваме на медиите, а кой им плаща в момента е пределно ясно
хващаш вестника, четеш и казваш кой му плаща...
така че, нека не вярваме на медиите, а кой им плаща в момента е пределно ясно