Максим Стависки причинил тежката катастрофа

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
marto
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2006, 18:09
Модел на автомобила: Велосипед "Балкан"-Ловеч
Контакти:
Status: Извън линия

Истината според очевидец

Мнение от marto » 15 авг 2007, 09:43

Цитирам(източник http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;):

"отговарям късно но сега се връщам от море

Буквално секунда ме раздели от това и моето име сега да се споменава по медиите. Бях предната кола пред аудито и сивика. Ето и пълната истина за това което се случи!

Нямаше изпреварване, колона или каквото и да е. Просто завой който аз бих взел със 70км/ч Максим се опита да вземе с около 160км/ч!!!
Естествено тази скорост я казвам по преценка на око и не гарантирам за верността. Но беше абсолютно очевидно че беше прекалено висока за този завой. Още преди да го видя се чуваше фучене и свирене на гуми, а мина толкова бързо че въобще неможах да видя какъв е джипа. Още преди да се разминем почна да изпуска завоя и мина на няколко сантиметра от мен. В следващата кола, аудито, се удари странично. В по-следващата, сивика, челно. След това сигурно е имало въртене при което е закачил леко един бус и се удря със задница в едно дърво, което е на 2 метра от реката. Метър в ляво или в дясно и щеше да се озове на дъното на реката, както и може би заслужаваше.....

Когато обърнахме и спряхме на мястото, той още не беше излязъл от хамъра.
Тук вече ми се губи точната хронология но ще нахвърлям определени факти.

Двигателя на сивика пушеше, а отзад имаше газова.
Максим твърди че е бил сам, но с него имаше още двама души. Една наточена мадама и някакъв мургав тип, които на бързо се дръпнаха и се смесиха с хората по назад.
Именно този мургав тип извади пожарогасител от хамъра с които ние загасихме двигателя.

Максим твърди че бил помагал.....е ако обикалянето напред назад, държането за главата и викането "мале, какво стана" е помагане.....
е към 30 мин по късно реши наистина да помага ама с ритници точно там където беше шофьора, който беше толкова затиснат и смазан, че само главата му се подаваше изпод волана, който беше стигнал някъде до предната седалка.....

Полицаите които дойдоха, очевидно го познаваха. Той им каза "Просто не ми говори"

По някое време заяви че имал 2 пищова в колата, когато куките го пратиха да ги донесе, на половината път се върна и каза "Абе единия съм го оставил НЯКЪДЕ"

По мое лично и субективно мнение, освен пил, Максим беше и надрусан....

Друго разминаване с информациата по медиите. Двете момчета бяха от пред, а момичетата отзад.
Именно хората в лявата страна на сивика пострадаха най-много, тъй като хамъра ги смаза предимно в ляво. Шофьора е мъртъв, момичето зад него в кома. 2-мата в дясно бяха в съзнание.
Само тях успяхме да извадим в началото, тъй като другите бяха прекалено затиснати и имаше опасност да им навредим още повече.
Тук идва и картинката при която едва се сдържах да не се разплача, по-младото момче лежи на асфалта във видимо лошо състояние, супер трудно приказваше, но единственото което казваше е "къде е БРАТ ми"
Как да му обесня че брат му е на 3 метра от него, смазан в колата, в безсъзнание и плюещ кръв и пяна........

Полицаите които доидоха през повечето време само гледаха, цивилни помагаха и стояха при ранените. Цивилни извадиха газовата от колата...

Първата линейка дойде след около 15 мин, втората след може би 30мин.....

Браво на лекаря който дойде от някъде с лична кола (мисля) и постоянно тичаше напред-назад, напълно се раздаваше. Именно той с малко помощ успя да извади шофьора

Взеха алкохолна проба с дрегер може би час по-късно....а кръвната сигурно е била часове след това

Максим беше по анцунг и потник, и нямаше нищо общо с интелигентния тип на който се прави по телевизията. Не бих го познал ако не ми бяха казали че е той. Честно казано преди ми беше симпатичен, т.е. образа по телевизията....

Не гарантирам за пълна точност на нищо от казаното, бях в състояние в което едва ли съм имал много правилна преценка за каквото и да е..... "

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 15 авг 2007, 10:43

Това се връзва значително повече с представата, която си бях изградил и е доста разумно обяснение на случилото се. Знам пътя наизуст. Нормално е джипа да е недозавил и да се е лашнал в насрещното. За Максим конкретно не съм го виждал да друса, но близки от обкръжението им, в което се въртях доскоро служебно не пропускаха вечер на черешата...

Тъжна случка!
Изображение Изображение

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 15 авг 2007, 15:21

Мдаааа.... И ся какво? Ще чакаме 2 месеца някой от прокуратурата да прочете това, за да спести парите на данъкоплатците (нас) от гимнастиките, които са подготвили???

Потребителски аватар
Adult_X
потребител
потребител
Регистриран: 19 юни 2007, 11:22
Модел на автомобила: Puma 1.4i 16V 66/90
Mitsubishi Pajero 2.5 TDI

Re: Истината според очевидец

Мнение от Adult_X » 15 авг 2007, 16:11

marto написа:
Тук идва и картинката при която едва се сдържах да не се разплача, по-младото момче лежи на асфалта във видимо лошо състояние, супер трудно приказваше, но единственото което казваше е "къде е БРАТ ми"
Как да му обесня че брат му е на 3 метра от него, смазан в колата, в безсъзнание и плюещ кръв и пяна........
ето това е най гадното от цялата история :(

жал ми е за момчето и семеиството му...а относно максим...справедливо наказание за това че си отнел човешки живот няма...но както беше казал някой по горе "по голямо наказание от това да живееш цял живот с мисълта че си убил някой няма"

marto
потребител
потребител
Контакти:

К'ВО СТАНА?!?!?!? КЪДЕ ЖИВЕЕМ?!?!?!?

Мнение от marto » 16 авг 2007, 09:17

Пускам Ви го като информация да не забравяме в каква държава живеем и какви хора сме си избрали да ни управляват!
По горе цитирах колега шофьор от друг форум който беше свидетел на катастрофата на Максим Ставийски. След като публикувал мнението си други колеги от техния форум му предложиха да изпрати текста в БТВ и НоваТВ, за да види дали някой иска да чуе друга(неговата) гледна точка и той го направи. Писа и до двете медии.
РЕЗУЛТАТА: ВСИЧКИ НЕГОВИ ПОСТИНГИ ОТ ТОГАВА ДОСЕГА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОЗИ КОЙТО АЗ КОПИРАХ СА ИЗТРИТИ!!!
Аз лично ще следя случая с интерес.
Моля Ви, доведете до знанието на всички хора които мислите че ги интересува как работи тази държава, защото ние гражданите трябва да бъдем коректив на тези самозабравили се властимащи. Властта им дадена от нас и от нас може да им бъде отнета.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: К'ВО СТАНА?!?!?!? КЪДЕ ЖИВЕЕМ?!?!?!?

Мнение от cenzor » 16 авг 2007, 09:27

marto написа:
РЕЗУЛТАТА: ВСИЧКИ НЕГОВИ ПОСТИНГИ ОТ ТОГАВА ДОСЕГА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОЗИ КОЙТО АЗ КОПИРАХ СА ИЗТРИТИ!!!
.
Последната промяна е направена от Fking на 15 Авг 2007, 20:11; мнението е било променяно общо 1 път
Изтрити са от самия него, не от някой друг! :idea:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 16 авг 2007, 09:29

А защо ли ги е изтрил?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 16 авг 2007, 10:19

стана интересно

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 16 авг 2007, 11:13

Аз като обективно гледащ човек, искам да напомня, че цялата тази изтория може да е измислена.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Потребителски аватар
MegatroniC
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI
Контакти:

Мнение от MegatroniC » 16 авг 2007, 12:42

A аз като по ебективно гледащ човек съм склонен да мисля че тези постове са изтрити по желанието на някой но не на автора. Така както се случи с мен преди години когато исках да развия свой бизнес, по желание на друг човек забравих за тая идея и всички около мен бяха много учудени как така ми се е сецнал интусиазма и съм зае@@л всичко свързано с това. Живеем в България все пак !!!
Изображение

marto
потребител
потребител
Контакти:

Да еба и полицейската държава

Мнение от marto » 16 авг 2007, 17:26

Стависки твърди, че бил трезвен

Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки е заявил пред руския вестник"Спорт-Експрес", че в деня на катастрофата край Приморско, в която загина 24-годишниият боксьор от Сливен Петър Петров, не е употребявал алкохол и е бил трезв.

Според "Спорт-Експрес" в съставения на местопроизшествието полицейски протокол е било записано, че Стависки е трезв. Информацията е в пълно противоречие с това, което бе тиражирано ден след катастрофата от официалните власти в България.

Според съобщенията от МВР пробата с дрегер показала наличие на алкохол в кръвта от 1,2 промила, а кръвният тест дал резултат от 1,1 промила при максимално разрешена 0,5 промила.

Следствените работи по трагичния инцидент ще продължат 2 месеца. Ако бъде признат за виновен Стависки може да лежи зад решетките от 3 до 10 години.
Тоя вече и нагъл стана.
Има ли още хора , които си мислят, че човека цитиран от мен си е измислил историята?
ЧОВЕЧЕ, помисли, полицията не иска да работи за мен и теб. Тя обслужва изродите които управляват да правят пари от хора в беда и хора работещи цял живот, и плащащи данъци цял живот. По-лесно да се намират начини за правене на пари, било то чрез кражби от държават или чрез държавен рекет, отколкото да се намери начин да подобрят моят и твоят живот. Докато не измре цялото комунистическо поколение в тая държава(аз също) оправия няма да настане, защото народ дето 500год са го еб...... не може и една революция да скалъпи.
ЧОВЕЧЕ, ще се помоля и за теб другия път като минава МАКСИМ покрай теб, брат ти, баща ти и децата ти да ги пропусне.
Не знам какво друго да направя, но ще изкоприам това където мога, ще го покажа на когото мога и ще го запомня защото може и да дойде деня в който да се потърси отговорност от някого.

dreidrei
потребител
потребител
Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia

Мнение от dreidrei » 16 авг 2007, 18:22

...Минути преди трагедията той бил спрян от пътен патрул, но се оттървал само с препоръки. Срещу двамата полицаи няма да бъде образувано разследване. Причината е, че липсват свидетели на проверката.
http://dnes.dir.bg/2007/08/16/news2003914.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Re: Да *ЦЕНЗУРИРАНО* и полицейската държава

Мнение от la4o » 16 авг 2007, 19:47

marto написа:Има ли още хора , които си мислят, че човека цитиран от мен си е измислил историята?
За да казваш толкова тежки думи, трябва определено да имаш малко повече доказателства от анонимен пост в интернет форум.

В никакъв случй не искам да оневинявам Максим Стависки. Но както e написано и в цитираната история, там е имало много свидетели. Не един е видял с очите си какво е станало... Каквото и да си говорим, вече нещата са доста променени и не е толкова лесно да затвориш устите на свидетели, медии и т.н.

Да не забравяме също, че Максим Стависки не е нито първия, нито последния убиец на пътя. Припомням ви за катастрофата в Перник, при която загинаха също млади хора, пак от много пияна шофьорка...

Тук интереса е много голям... за това и вероятността да се говорят всякакви истории е много по-голяма... къде верни, къде не... за съжаление или не, може да разчитаме само на полиция, прокуратура и съд...

Поздрави,
la4o

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 16 авг 2007, 21:19

la4o написа: Тук интереса е много голям... за това и вероятността да се говорят всякакви истории е много по-голяма... къде верни, къде не... за съжаление или не, може да разчитаме само на полиция, прокуратура и съд...

Поздрави,
la4o
За съжаление, когато става въпрос за платежоспособни личности, не винаги може да се разчита.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 16 авг 2007, 21:23

HACKO написа:За съжаление, когато става въпрос за платежоспособни личности, не винаги може да се разчита.
бих казал само - ФАКТ...
в конкретния случай е удачна звуковата прилика с друга дума... на английски...
FUCKED...

Потребителски аватар
MegatroniC
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI
Контакти:

Мнение от MegatroniC » 16 авг 2007, 22:54

Прокурорски отпуск проточва делото ”Стависки”
16 август 2007 / News.dir.bg

Най-рано на 15 септември ще има отговор на въпроса кой е виновен за катастрофата край река Ропотамо, в която участва световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.
Разследването на инцидента бе спряно вчера, след като наблюдаващият прокурор Огнян Стоянов излезе в отпуск, предаде Sportal bg. като цитира Тема Спорт. Малко преди това той отново отказа да обяви дали вече има резултати от автотехническата експертиза като се позова на следствената тайна. Според източници от Бургас обаче и двата автомобила - хамърът на Стависки и тойотата на Петър Петров, са се движили с превишена скорост. Пред кореспондент на руското онлайн издание Спорт Экспресс Стависки бил казал, че в деня на катастрофата "не е употретребявал алкохол".
Катастрофата стана вечерта на 5 август, на десен завой край моста на реката. В резултат на челния сблъсък 23-годишният Петър почина в болницата. Спътничката му Мануела Горсова лежи в кома във ВМА-София, след тежка черепно-мозъчна операция. Състоянието й остава тежко. Кръвната проба на Стависки показа 1,1 промила алкохол. Минути преди трагедията той бил спрян от пътен патрул, но се оттървал само с препоръки. Срещу двамата полицаи няма да бъде образувано разследване. Причината е, че липсват свидетели на проверката.

хххинтересно, тойотата била виновна, всъщност то май било хонда ама нищо важното да е виновна тойотата, абе виновен е починалия човек, за всичко той е виновен, ставийски не бил пил, всъщност дори не е бил на мястото на проишествието, в този момент е карал ххххкънки в зала универсиада, костов му бил взел джипа на заем, верно май костов е виновен за всичко. Сега и свидетели нямало, верно бе наистина нямало къде ли са ?
Изображение

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 17 авг 2007, 09:08

Къде са? Обзети са от размисли за семействата си!

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”