Старите пушки да помагат

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Status: Извън линия

Мнение от venom4o » 15 дек 2007, 10:09

нямаш право да се явиш на изпит ако нямаш 18 .. Аз се явих 1 месец след като имах 18 .. и даже двата изпита не ми бяха във 1 ден..

Потребителски аватар
Bijutera
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V

Мнение от Bijutera » 15 дек 2007, 11:04

venom4o написа:нямаш право да се явиш на изпит ако нямаш 18 .. Аз се явих 1 месец след като имах 18 .. и даже двата изпита не ми бяха във 1 ден..
я кажи трудно ли е,все пак мене ме очаква същото :)

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 15 дек 2007, 11:18

Bijutera написа:
venom4o написа:нямаш право да се явиш на изпит ако нямаш 18 .. Аз се явих 1 месец след като имах 18 .. и даже двата изпита не ми бяха във 1 ден..
листовките са елементарни, просто ги реши няколко пъти и нямаш проблеми. те въпросите са същите на изпита, само картинките са по-реалистични :lol: може и правилника да прочетеш преди да решаваш листовки, въпреки че не е задължително :lol: за кормуването се молиш да не ти се падне някой п***л щото има и такива- каквото и да правиш ще те скъсат. караш си спокойно без да се притесняваш и така...

Потребителски аватар
Bijutera
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V

Мнение от Bijutera » 15 дек 2007, 11:33

doctordre написа:
Bijutera написа:
листовките са елементарни, просто ги реши няколко пъти и нямаш проблеми. те въпросите са същите на изпита, само картинките са по-реалистични :lol: може и правилника да прочетеш преди да решаваш листовки, въпреки че не е задължително :lol: за кормуването се молиш да не ти се падне някой п***л щото има и такива- каквото и да правиш ще те скъсат. караш си спокойно без да се притесняваш и така...
ок,а тоя сайт с листовките,дето колегата по-горе беше дал актуалните ли са???
мерси все пак за обяснението :wink:

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 15 дек 2007, 12:53

Bijutera написа:
doctordre написа:
Bijutera написа: я кажи трудно ли е,все пак мене ме очаква същото :)
ок,а тоя сайт с листовките,дето колегата по-горе беше дал актуалните ли са???
мерси все пак за обяснението :wink:
ами това трябва да каже някой който сега кара курсовете :? но за мен най-добрия начин си остава листовките на хартия :D книжката с листовки на Зелена Вълна винаги е актуална, аз оттам решавах

Потребителски аватар
jordj
потребител
потребител
Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
Контакти:

Мнение от jordj » 15 дек 2007, 15:06

Bijutera,
Чл. 151. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Минималната възраст за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства или за замяна на свидетелство по чл. 162, ал. 6 е:
1. 16 години - за управление на моторно превозно средство от категория М;

2. 17 години - за управление на моторно превозно средство от категориите Ткт (колесен трактор), А1 и В1;

3. (изм. - ДВ, бр. 22 от 2007 г.) 18 години - за управление на моторно превозно средство от категориите А, В, В+Е, С1 и С;

4. 20 години - за управление на моторно превозно средство от категория С1+Е;

5. 21 години - за управление на моторно превозно средство от категориите С+Е, D1, D, D1+Е, D+Е, Ттб (тролейбус) и Ттм (трамвайна мотриса).

(2) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Свидетелство за управление на моторни превозни средства се издава от органите на Министерството на вътрешните работи на лице, завършило основно образование, което е физически годно да управлява моторни превозни средства за съответната категория, преминало е обучение за водач на моторно превозно средство и за оказване на първа долекарска помощ и е успешно издържало изпит за водач на моторно превозно средство.

(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Свидетелство за правоспособност за работа със самоходните машини от Българската армия и за тяхното управление се издава при условия и по ред, определени от министъра на отбраната.

(4) (Отм., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторни превозни средства от категориите С1, С, D1, D, Ттб (тролейбус) и Ттм (трамвайна мотриса) трябва да са и психологически годни.
Исках и линк към една случка с колега да ти пратя но не я намерих.
Та всеки рано или късно се научава да кара добре,преди или след ка ,след като е положил положителен изпит ,но някои никога не научават правата си и задълженията си.
Ако не си знаеш правата всеки ден може да те чакат полицаите.Да те избутват от пътя другите участници.
Затова ти бях написал,да научиш правилника на изуст и да го разбираш.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”