има ли газ из европа (пропан-бутан)
-
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2008, 15:34
- Модел на автомобила: Ford Focus Wagon 1.6 `99
- Status: Извън линия
Re: има ли газ из европа (пропан-бутан)
Мерси за помощта, но вече съм в Австрия. В Сърбия - газ почти навсякъде по магистралата, 51-55 динара. Като в БГ 1 към 1. В Унгария никъде на магистралата, преди границата с Австрия слязох в едно малко градче Левел, или нещо такова - има 2 газстанции, 170 форинта - тва е 65 евроцента някъде.
След няколко дни ще пиша как седят нещата и в Словакия - но за там знам, че има евтина газ.
След няколко дни ще пиша как седят нещата и в Словакия - но за там знам, че има евтина газ.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Аз в момента съм в Словакия и мога да кажа,че газ има почти навсякъде.Цената е както при нас,почти на половина на бензина,който обаче е доста скъп.Преди два дни беше 1,30 евро,а на същия ден заредихме в едно селско OMV в Австрия по 1,22.
-
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2008, 15:34
- Модел на автомобила: Ford Focus Wagon 1.6 `99
До Словакия така и не стигнах, но скитайки из Австрия я докарах до ... Германия. В градче на 5 км от Залцбург - Freilassing ... Те тама заредих газ за .63 евро - жената на касата ми услужи с адаптер, че стандарта друг
За Унгария не бях прав - газ видях поне на 2-3 места по магистралата, въпреки че на едното нямаше обявена такава в таблото с цените. Заредих от МОЛ за 193 форинта / л. Иначе по какво се позна че съм в БГ - още на третия км от границата софийско ауди ме изпревари в завой без никаква видимост и на сравнително тясно място. За 2500 км преди това не видях нито едно нарушение!

- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Прав си колега,културата(или по-скоро глупостта) на шофьорите в България си проличава веднага,след като се прибереш.При това пътуване изминахме 4500 км из Европа и никъде не срещнахме подобно поведение,като на нашите джигити.Друг е въпроса,че и полицаи нямаше никъде.Как ги контролират не знам,но според мен не е причината в контрола,а по-скоро в нещо друго 

- tomny
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2006, 09:09
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI
Хм, преди няколко седмици зареждах газ на едно OMV на магистралата малко след Грац, и цената беше 92 цента. Така или иначе, това беше единственото място с газ по маршрута ни в Австрия, бяхме го набелязали още преди тръгването от БГ. Само цената ни изненада
. Трябваха ни 20-тина литра, за да стигнем до Германия, където беше около 0.65 Евро. Не знам дали се среща често там, спрях на две бензиностанции, и на двете имаше. На едната трябваше преходник, бях си купил от тук. Във Франция има на много места, но по магистралите е скъпо - 0,75 евро. Иначе по второстепенните им пътища срещнах и под 0,60. В Италия има почти навсякъде, и цената беше около 0,65.Това за второстепенните пътища важи и там. Не знам колегата, който твърди, че в южна Италия няма LPG, къде е ходил, но до Бриндизи няма проблем, по-на юг не съм бил.