Вкусни предложения

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
belleamie
потребител
потребител
Мнения: 1046
Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
Модел на автомобила: ?
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от belleamie » 29 юли 2009, 11:06

Важно уточнение: яйцата в микровълновата имат свойството да гърмят и да правят сичкото повърхност на мазало... По тази причина трябва да се разбият преди да ги пекнете.
Cars make CO2 and trees absorb CO2.
By driving my car I'm feeding a tree and helping the environment.

Изображение

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Мнения: 7256
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Местоположение: West Park, Blood green
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от madboy » 29 юли 2009, 16:28

belleamie написа:... По тази причина трябва да се разбият преди да ги пекнете.
Хих, яла ли си бъркани яйца на очи? :D:
Доколкото знам, само се дупчи жълтъка.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

belleamie
потребител
потребител
Мнения: 1046
Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
Модел на автомобила: ?
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от belleamie » 29 юли 2009, 17:32

да де, и така става, ама повечко трябва да се надупчат, и той жълтъка току се разтече..

Аз картофи съм пекла в микровълновата, по същата схема с надупчването. Бех маленка, не даваха другата печка да включвам...
Cars make CO2 and trees absorb CO2.
By driving my car I'm feeding a tree and helping the environment.

Изображение

Потребителски аватар
beauti
потребител
потребител
Мнения: 89
Регистриран: 28 авг 2008, 12:58
Модел на автомобила: FORD FIESTA C 1.3/95 год.
Местоположение: София
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от beauti » 12 авг 2009, 13:30

и на очи стават....няма какво да гръмне,само може да изпуснеш жълтъка да се опече и той...гърми когато има твърда обвивка..... :mrgreen:
Това не е кола,това е FORD

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Мнения: 2619
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Dani_Barabani » 30 авг 2009, 10:36

Здравейте!
От известно време насам ми се ядяха бухти и се зарекох, ще си направя и ще ям, ям, че да не помисля за това една година напред :D:
Та така... Миналата неделя си направих бухтички (за първи път) и се получиха мноооого добре. Рекох си - да споделя рецептата и със вас, може и друг да поиска да си направи. Хубавото е че е много чиста работа, не си цапа ръцете човек ;):
Продукти:
1 кофичка кисело мляко
2 ч.л. сода за хляб
2 яйца
брашно – колкото поеме

Начин на приготвяне:
В подходящ дълбок съд се слагат последователно млякото, яйцата и содата, като се бърка докато се получи еднородна смес.
При непрестанно бъркане се прибавя и брашно, докато се получи смес, малко по-гъста от боза (да стене тестото лепкаво, полутечно, да може да загребете с лъжица и да я пльокнете в олиото безпроблемно).
Готовата смес се оставя да постои за около 10 мин.
В силно загрята мазнина, с помоща на лъжица (използва се като мярка), се поставят бухтите, като се пържат до златисто и от всички страни. Да ви кажа, те сами се въртят :):
Ако се налага от време на време се досипва олио.
След като са готови са еднакво вкусни, както със сладко или конфитюр така и със сирене или кашкавал :).
Аз ги хапнах с пудра захар. Да ви е сладко!
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 0437_n.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 6005_n.jpg
Последна промяна от Dani_Barabani на 22 дек 2009, 15:58, променено общо 1 път.
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
denisebastian
потребител
потребител
Мнения: 518
Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
Местоположение: София
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от denisebastian » 31 авг 2009, 18:10

Ей,Дани,добре,че си ти да поддържаш тая хубава тема.Още тази вечер ще си ги направя тези бухтички,и аз много ги обичам >:D<:
http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Мнения: 2619
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Dani_Barabani » 23 ное 2009, 12:20

Тази тема пак избяга назад и реших да я избутам напред и да споделя рецепта за друго сладко изкушение с вас :):
БИСКВИТЕНА ТОРТА
Небоходими продукти:
2 пакета обикновени бисквити
около 100-150мл прясно мляко за напояване на бисквитите
Нишистен крем, крем на Д-р Йоткер или домашно приготвен крем (който мама прави... с разбити белтъци и мляко и не го знам точно) Изображение

Начин на приготвяне:
Кремът приготвяте според указанията на опаковката.
В пластмасова кутия или в тавичка с по-висок борд (както аз правя) се нареждат ред бисквити, напоени (но без да омекнат до разкашкване) в прясното мляко.
Заливат се с част от крема. Отгоре се нареждат нов ред бисквити, напоени с мляко, крем...
Така, докато свършат бисквитите и кремът. Последният ред е от крем.
Отгоре може да се поръсят ядки, аз го правя с настъргани орехи.

Тортата е хубаво да се покрие с капак или фолио и да престои поне половин ден в хладилника, за да стане наистина хубава.
Върви много с чаша кафе в неделя следобед. Bon apetit! Изображение
Изображение
Изображение Изображение

belleamie
потребител
потребител
Мнения: 1046
Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
Модел на автомобила: ?
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от belleamie » 23 ное 2009, 16:37

Дани да питаш мама какво аджеба слага в крема, че тия кремчета на йоткер и нишестета не ме кефи как стават тортите с тях.
Мога да ви споделя каква правих аз наскоро:
Кремът се прави от:
- 200 г кисело мляко, демек половин кофичка, щот вече по половинка няма :-);
- 400 грама заквасена сметана, т.е. една голяма опаковка;
- 1 ванилия;
- половин чаена чаша захар, аз слагам малко повече, че да ми е сладко;
- сладко от кайсии/праскови - в рецептата пише 4 супени лъжици, но и от него слагам повече, ако ме разбрахте...;
- 1/2 опаковка шоколадови пръчици.
Това го бухате на крем. после познатата философия - ред бисквити, ред крем, като се завършва с крем, и на финала поръсвате с останалата ви половин опаковка шоколадови пръчици за украса.
Пъхате го туй чудо малко да се стегне в хладилника, за около 2 часа и после лапате.
Cars make CO2 and trees absorb CO2.
By driving my car I'm feeding a tree and helping the environment.

Изображение

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Мнения: 1992
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Местоположение: Габрово
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от samsung_bg » 23 ное 2009, 16:56

Дайте нещо по-мръФчесто :P
Изображение

belleamie
потребител
потребител
Мнения: 1046
Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
Модел на автомобила: ?
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от belleamie » 23 ное 2009, 17:18

Макарони на фурна - с беконче, праз и сос от мляко прясно, заквасена сметанка и индийско орехче?
Ароматно задушено пилешко с розмарин?

точни числа маааалко по-късно, може би...
Cars make CO2 and trees absorb CO2.
By driving my car I'm feeding a tree and helping the environment.

Изображение

Потребителски аватар
denisebastian
потребител
потребител
Мнения: 518
Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
Местоположение: София
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от denisebastian » 23 ное 2009, 17:21

Оооооо,дай това с макаронките ;): ама сложи повече видове месце....
http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!

belleamie
потребител
потребител
Мнения: 1046
Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
Модел на автомобила: ?
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от belleamie » 23 ное 2009, 17:27

само с бекон е достатъчно. от индийското орехче става безумно ароматно и ше стане манджа с грозде. перфектно е, от книжките на Звездев го намерих. Изпитала съм няколко пъти, че врътня...
Cars make CO2 and trees absorb CO2.
By driving my car I'm feeding a tree and helping the environment.

Изображение

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Мнения: 3143
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Местоположение: СОФИЯ
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от cenzor » 23 ное 2009, 21:30

samsung_bg написа:Дайте нещо по-мръФчесто :P
:D: Пилешка пържола от бут (стават по-сочни и крехки), картофено пюре на прах, едно яйце.
Вземаш пържолите, измиваш, подправяш (сол, пипер, куркума, друго по избор), овалваш хубаво в картофеното пюре на прах и после в добре разбитото яйце. После пържиш в добре нагорещен тиган.
Време за подготовка - 5 минути, време за приготвяне ~ 10 минути (за изпържване на 4-5 средно големи пържоли).

Вместо пилешка пържола - може и кашкавал (по-твърд да бъде).
:drink:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Мнения: 2619
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Dani_Barabani » 24 ное 2009, 10:15

cenzor написа: :D: Пилешка пържола от бут (стават по-сочни и крехки), картофено пюре на прах, едно яйце.
Ох, това звучи ВКУСНОООО Изображение Ще го изпробвам в близките дни!
belleamie написа:Дани да питаш мама какво аджеба слага в крема, че тия кремчета на йоткер и нишестета не ме кефи как стават тортите с тях....
Ще питам и ще споделя ;;):
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
denisebastian
потребител
потребител
Мнения: 518
Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
Местоположение: София
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от denisebastian » 24 ное 2009, 11:25

belleamie написа:.............какво аджеба слага в крема...
Тони,варения крем не ти ли харесва?Прясно мляко,брашно,жълтъци и захар (дано не изпускам нещо)
Ама не мога да ти кажа точно съотношение,щото го правя на око... :roll:
Горе-долу на 1л мляко->6 жълтъка->яко захар->и брашно докато се сгъсти....а и ванилия естествено :D:
А останалите белтъци можеш да ги разбиеш на пяна със захар,после с една супена лъжица ги слагаш в горещото мляко(което ще използваш за крема)за 2-3 минути,като поизтинат слагаш по 3-4 от "снежните топки" в купички,заливаш ги с крема и....папаш _friends_
http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Мнения: 1216
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)
Местоположение: Бургас
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от bateto_toshko » 24 ное 2009, 19:45

denisebastian написа:
belleamie написа:.............какво аджеба слага в крема...
Тони,варения крем не ти ли харесва?Прясно мляко,брашно,жълтъци и захар (дано не изпускам нещо)
Ама не мога да ти кажа точно съотношение,щото го правя на око... :roll:
Горе-долу на 1л мляко->6 жълтъка->яко захар->и брашно докато се сгъсти....а и ванилия естествено :D:
А останалите белтъци можеш да ги разбиеш на пяна със захар,после с една супена лъжица ги слагаш в горещото мляко(което ще използваш за крема)за 2-3 минути,като поизтинат слагаш по 3-4 от "снежните топки" в купички,заливаш ги с крема и....папаш _friends_
ммм , това не е ли същия крем който слагаха в поничките едно време . :P (облизване)

Мързелив щрудел
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша грис
1 чаена чаша захар
1 кг ябълки
канела на вкус
½ чаена чаша нарязани орехи
1 бакпулвер
10-15 супени лъжици маргарин(масло)
Начин на приготвяне:
Смесват се сухите съставки.Отделно настърганите ябълки със 2-3 лъжици захар и канела.Сухата смес се разделя на 3 части.Сместа от ябълки на 2 части.Една по дълбока тава намазана с олио(масло).На дъното първата част е от сухата смес.Една част от ябълковата смес и после 1 част от сухата смес и накрая отгоре пак със суха смес.Реже се на квадрати и се полива със разтопения маргарин(масло).В предварително загрята фурна до 250 градуса се пече 20 минути.Общо взето колкото повече разтопен маргарин сложите толкова по добре.Трябва хубаво да се напоят сухите съставки.
_friends_
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Мнения: 2619
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Dani_Barabani » 24 ное 2009, 21:49

Браво Бате!
Това
bateto_toshko написа: Мързелив щрудел
аз го знам като Ябълков сладкиш

А ето и обещаната рецепта за крема на бисквитената ми торта
Продукти:
8 лъжици захар
4 лъжици брашно
4 яйца
1 литър прясно мляко
1 ванилия

Начин на приготвяне:
4 лъжици захар се изсипват в дълбока тенджера, поставена на котлона докато се разтопят и станат на карамел.
В тенджерата се излива 800мл прясно мляко и се бърка докато се смеси с карамела и стане карамелено мляко.
Добавя се пакетче ванилия.
В отделен съд се разбиват жълтъците на 4-те яйца с другите 4 лъжици захар, 4 лъжици брашното и остатъка от млякото до постигане на хомогенна смес.
Тази смес бавно се добавя към карамеленото мляко, като се бърка постоянно на тих огън.
В отделен съд се разбиват белтъците на пяна.
Добавят се внимателно и бавно към крема, за да стане пухкава хомогенна смес, като тенджерата се сваля от огъня. Изображение

Може да се похапва и така, а ако се използва за бисквитената торта, трябва се охлади първо.
Да ви сладко!
Последна промяна от Dani_Barabani на 22 дек 2009, 16:01, променено общо 2 пъти.
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Мнения: 2619
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от Dani_Barabani » 18 дек 2009, 12:39

Вчера направих тази торта, защото си имах двоен повод и обра овациите на колегите! _friends_
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Мнения: 3127
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Местоположение: Пловдив
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от mrdds » 18 дек 2009, 15:13

Снощи готвих винен кебап,но с пилешко.Предишния път го правих традиционно с телешко,но или не уцелих месото или просто телешкото си иска повече термична обработка за да стане крехко.
Та Винен кебап с пилешко и гъби:
Продукти:
-Пилешки гърди
-гъби
-черен пипер на зърна
-дафинов лист
-бахар
-червен пипер,сол
-чаша червено вино(домашно още по добре)
-преварени картофи или картофено пюре на прах

Запържвам гъбите и месцето нарязано на хапки с малко соев сос и олио в тиганче.Като се позачерви месцето слагам една чаена лъжичка червен пипер да се запържи леко,след което погасявам с чаша червено вино,4-5 зърна черен пипер,2 зърна бахар и едно дафиново листче(от комшийката Дафинка :lol: ) .Това нещо завира за 2-3 минутки и може да се сгъсти с 1-2 супени лъжици брашно разтворено във 50мл.вода.така бързо получилата се манджичка се сервира в чиния с 2 топки преварени картофи,понеже не обичам вкуса на картофеното пюре на прах и за максимум 20 мин си имате страхотно ухаеща вечеря след дълъг работен ден.
Консумира се с чаша червено вино по подразбиране и царска трушийка. :D:

Да ви е сладко!

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Мнения: 1265
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Местоположение: София
Status: Извън линия

Re: Вкусни предложения

Мнение от maxpoint » 18 дек 2009, 15:28

А прави ли рибешката чорба/както и викаш ти/или само си абих клавиатурата :mrgreen:
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 14 госта