Вкусни предложения
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Важно уточнение: яйцата в микровълновата имат свойството да гърмят и да правят сичкото повърхност на мазало... По тази причина трябва да се разбият преди да ги пекнете.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Хих, яла ли си бъркани яйца на очи?belleamie написа:... По тази причина трябва да се разбият преди да ги пекнете.

Доколкото знам, само се дупчи жълтъка.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
да де, и така става, ама повечко трябва да се надупчат, и той жълтъка току се разтече..
Аз картофи съм пекла в микровълновата, по същата схема с надупчването. Бех маленка, не даваха другата печка да включвам...
Аз картофи съм пекла в микровълновата, по същата схема с надупчването. Бех маленка, не даваха другата печка да включвам...
- beauti
- потребител
- Регистриран: 28 авг 2008, 12:58
- Модел на автомобила: FORD FIESTA C 1.3/95 год.
- Контакти:
и на очи стават....няма какво да гръмне,само може да изпуснеш жълтъка да се опече и той...гърми когато има твърда обвивка..... 

Това не е кола,това е FORD
- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Здравейте!
От известно време насам ми се ядяха бухти и се зарекох, ще си направя и ще ям, ям, че да не помисля за това една година напред
Та така... Миналата неделя си направих бухтички (за първи път) и се получиха мноооого добре. Рекох си - да споделя рецептата и със вас, може и друг да поиска да си направи. Хубавото е че е много чиста работа, не си цапа ръцете човек
Продукти:
1 кофичка кисело мляко
2 ч.л. сода за хляб
2 яйца
брашно – колкото поеме
Начин на приготвяне:
В подходящ дълбок съд се слагат последователно млякото, яйцата и содата, като се бърка докато се получи еднородна смес.
При непрестанно бъркане се прибавя и брашно, докато се получи смес, малко по-гъста от боза (да стене тестото лепкаво, полутечно, да може да загребете с лъжица и да я пльокнете в олиото безпроблемно).
Готовата смес се оставя да постои за около 10 мин.
В силно загрята мазнина, с помоща на лъжица (използва се като мярка), се поставят бухтите, като се пържат до златисто и от всички страни. Да ви кажа, те сами се въртят
Ако се налага от време на време се досипва олио.
След като са готови са еднакво вкусни, както със сладко или конфитюр така и със сирене или кашкавал
.
Аз ги хапнах с пудра захар. Да ви е сладко!
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 0437_n.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 6005_n.jpg
От известно време насам ми се ядяха бухти и се зарекох, ще си направя и ще ям, ям, че да не помисля за това една година напред

Та така... Миналата неделя си направих бухтички (за първи път) и се получиха мноооого добре. Рекох си - да споделя рецептата и със вас, може и друг да поиска да си направи. Хубавото е че е много чиста работа, не си цапа ръцете човек

Продукти:
1 кофичка кисело мляко
2 ч.л. сода за хляб
2 яйца
брашно – колкото поеме
Начин на приготвяне:
В подходящ дълбок съд се слагат последователно млякото, яйцата и содата, като се бърка докато се получи еднородна смес.
При непрестанно бъркане се прибавя и брашно, докато се получи смес, малко по-гъста от боза (да стене тестото лепкаво, полутечно, да може да загребете с лъжица и да я пльокнете в олиото безпроблемно).
Готовата смес се оставя да постои за около 10 мин.
В силно загрята мазнина, с помоща на лъжица (използва се като мярка), се поставят бухтите, като се пържат до златисто и от всички страни. Да ви кажа, те сами се въртят

Ако се налага от време на време се досипва олио.
След като са готови са еднакво вкусни, както със сладко или конфитюр така и със сирене или кашкавал

Аз ги хапнах с пудра захар. Да ви е сладко!
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 0437_n.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 6005_n.jpg
Последна промяна от Dani_Barabani на 22 дек 2009, 15:58, променено общо 1 път.

- denisebastian
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Контакти:
Ей,Дани,добре,че си ти да поддържаш тая хубава тема.Още тази вечер ще си ги направя тези бухтички,и аз много ги обичам >:D<:
http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
- Dani_Barabani
- потребител
Тази тема пак избяга назад и реших да я избутам напред и да споделя рецепта за друго сладко изкушение с вас
БИСКВИТЕНА ТОРТА
Небоходими продукти:
2 пакета обикновени бисквити
около 100-150мл прясно мляко за напояване на бисквитите
Нишистен крем, крем на Д-р Йоткер или домашно приготвен крем (който мама прави... с разбити белтъци и мляко и не го знам точно)
Начин на приготвяне:
Кремът приготвяте според указанията на опаковката.
В пластмасова кутия или в тавичка с по-висок борд (както аз правя) се нареждат ред бисквити, напоени (но без да омекнат до разкашкване) в прясното мляко.
Заливат се с част от крема. Отгоре се нареждат нов ред бисквити, напоени с мляко, крем...
Така, докато свършат бисквитите и кремът. Последният ред е от крем.
Отгоре може да се поръсят ядки, аз го правя с настъргани орехи.
Тортата е хубаво да се покрие с капак или фолио и да престои поне половин ден в хладилника, за да стане наистина хубава.
Върви много с чаша кафе в неделя следобед. Bon apetit!

БИСКВИТЕНА ТОРТА
Небоходими продукти:
2 пакета обикновени бисквити
около 100-150мл прясно мляко за напояване на бисквитите
Нишистен крем, крем на Д-р Йоткер или домашно приготвен крем (който мама прави... с разбити белтъци и мляко и не го знам точно)

Начин на приготвяне:
Кремът приготвяте според указанията на опаковката.
В пластмасова кутия или в тавичка с по-висок борд (както аз правя) се нареждат ред бисквити, напоени (но без да омекнат до разкашкване) в прясното мляко.
Заливат се с част от крема. Отгоре се нареждат нов ред бисквити, напоени с мляко, крем...
Така, докато свършат бисквитите и кремът. Последният ред е от крем.
Отгоре може да се поръсят ядки, аз го правя с настъргани орехи.
Тортата е хубаво да се покрие с капак или фолио и да престои поне половин ден в хладилника, за да стане наистина хубава.
Върви много с чаша кафе в неделя следобед. Bon apetit!

-
- потребител
Дани да питаш мама какво аджеба слага в крема, че тия кремчета на йоткер и нишестета не ме кефи как стават тортите с тях.
Мога да ви споделя каква правих аз наскоро:
Кремът се прави от:
- 200 г кисело мляко, демек половин кофичка, щот вече по половинка няма
;
- 400 грама заквасена сметана, т.е. една голяма опаковка;
- 1 ванилия;
- половин чаена чаша захар, аз слагам малко повече, че да ми е сладко;
- сладко от кайсии/праскови - в рецептата пише 4 супени лъжици, но и от него слагам повече, ако ме разбрахте...;
- 1/2 опаковка шоколадови пръчици.
Това го бухате на крем. после познатата философия - ред бисквити, ред крем, като се завършва с крем, и на финала поръсвате с останалата ви половин опаковка шоколадови пръчици за украса.
Пъхате го туй чудо малко да се стегне в хладилника, за около 2 часа и после лапате.
Мога да ви споделя каква правих аз наскоро:
Кремът се прави от:
- 200 г кисело мляко, демек половин кофичка, щот вече по половинка няма

- 400 грама заквасена сметана, т.е. една голяма опаковка;
- 1 ванилия;
- половин чаена чаша захар, аз слагам малко повече, че да ми е сладко;
- сладко от кайсии/праскови - в рецептата пише 4 супени лъжици, но и от него слагам повече, ако ме разбрахте...;
- 1/2 опаковка шоколадови пръчици.
Това го бухате на крем. после познатата философия - ред бисквити, ред крем, като се завършва с крем, и на финала поръсвате с останалата ви половин опаковка шоколадови пръчици за украса.
Пъхате го туй чудо малко да се стегне в хладилника, за около 2 часа и после лапате.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
-
- потребител
Макарони на фурна - с беконче, праз и сос от мляко прясно, заквасена сметанка и индийско орехче?
Ароматно задушено пилешко с розмарин?
точни числа маааалко по-късно, може би...
Ароматно задушено пилешко с розмарин?
точни числа маааалко по-късно, може би...
- denisebastian
- потребител
- Контакти:
Оооооо,дай това с макаронките
ама сложи повече видове месце....

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
само с бекон е достатъчно. от индийското орехче става безумно ароматно и ше стане манджа с грозде. перфектно е, от книжките на Звездев го намерих. Изпитала съм няколко пъти, че врътня...
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
samsung_bg написа:Дайте нещо по-мръФчесто

Вземаш пържолите, измиваш, подправяш (сол, пипер, куркума, друго по избор), овалваш хубаво в картофеното пюре на прах и после в добре разбитото яйце. После пържиш в добре нагорещен тиган.
Време за подготовка - 5 минути, време за приготвяне ~ 10 минути (за изпържване на 4-5 средно големи пържоли).
Вместо пилешка пържола - може и кашкавал (по-твърд да бъде).

- Dani_Barabani
- потребител
Ох, това звучи ВКУСНООООcenzor написа:Пилешка пържола от бут (стават по-сочни и крехки), картофено пюре на прах, едно яйце.

Ще питам и ще споделяbelleamie написа:Дани да питаш мама какво аджеба слага в крема, че тия кремчета на йоткер и нишестета не ме кефи как стават тортите с тях....

- denisebastian
- потребител
- Контакти:
Тони,варения крем не ти ли харесва?Прясно мляко,брашно,жълтъци и захар (дано не изпускам нещо)belleamie написа:.............какво аджеба слага в крема...
Ама не мога да ти кажа точно съотношение,щото го правя на око...

Горе-долу на 1л мляко->6 жълтъка->яко захар->и брашно докато се сгъсти....а и ванилия естествено

А останалите белтъци можеш да ги разбиеш на пяна със захар,после с една супена лъжица ги слагаш в горещото мляко(което ще използваш за крема)за 2-3 минути,като поизтинат слагаш по 3-4 от "снежните топки" в купички,заливаш ги с крема и....папаш

- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
ммм , това не е ли същия крем който слагаха в поничките едно време .denisebastian написа:Тони,варения крем не ти ли харесва?Прясно мляко,брашно,жълтъци и захар (дано не изпускам нещо)belleamie написа:.............какво аджеба слага в крема...
Ама не мога да ти кажа точно съотношение,щото го правя на око...![]()
Горе-долу на 1л мляко->6 жълтъка->яко захар->и брашно докато се сгъсти....а и ванилия естествено![]()
А останалите белтъци можеш да ги разбиеш на пяна със захар,после с една супена лъжица ги слагаш в горещото мляко(което ще използваш за крема)за 2-3 минути,като поизтинат слагаш по 3-4 от "снежните топки" в купички,заливаш ги с крема и....папаш

Мързелив щрудел
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша грис
1 чаена чаша захар
1 кг ябълки
канела на вкус
½ чаена чаша нарязани орехи
1 бакпулвер
10-15 супени лъжици маргарин(масло)
Начин на приготвяне:
Смесват се сухите съставки.Отделно настърганите ябълки със 2-3 лъжици захар и канела.Сухата смес се разделя на 3 части.Сместа от ябълки на 2 части.Една по дълбока тава намазана с олио(масло).На дъното първата част е от сухата смес.Една част от ябълковата смес и после 1 част от сухата смес и накрая отгоре пак със суха смес.Реже се на квадрати и се полива със разтопения маргарин(масло).В предварително загрята фурна до 250 градуса се пече 20 минути.Общо взето колкото повече разтопен маргарин сложите толкова по добре.Трябва хубаво да се напоят сухите съставки.

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- Dani_Barabani
- потребител
Браво Бате!
Това
А ето и обещаната рецепта за крема на бисквитената ми торта
Продукти:
8 лъжици захар
4 лъжици брашно
4 яйца
1 литър прясно мляко
1 ванилия
Начин на приготвяне:
4 лъжици захар се изсипват в дълбока тенджера, поставена на котлона докато се разтопят и станат на карамел.
В тенджерата се излива 800мл прясно мляко и се бърка докато се смеси с карамела и стане карамелено мляко.
Добавя се пакетче ванилия.
В отделен съд се разбиват жълтъците на 4-те яйца с другите 4 лъжици захар, 4 лъжици брашното и остатъка от млякото до постигане на хомогенна смес.
Тази смес бавно се добавя към карамеленото мляко, като се бърка постоянно на тих огън.
В отделен съд се разбиват белтъците на пяна.
Добавят се внимателно и бавно към крема, за да стане пухкава хомогенна смес, като тенджерата се сваля от огъня.
Може да се похапва и така, а ако се използва за бисквитената торта, трябва се охлади първо.
Да ви сладко!
Това
аз го знам като Ябълков сладкишbateto_toshko написа: Мързелив щрудел
А ето и обещаната рецепта за крема на бисквитената ми торта
Продукти:
8 лъжици захар
4 лъжици брашно
4 яйца
1 литър прясно мляко
1 ванилия
Начин на приготвяне:
4 лъжици захар се изсипват в дълбока тенджера, поставена на котлона докато се разтопят и станат на карамел.
В тенджерата се излива 800мл прясно мляко и се бърка докато се смеси с карамела и стане карамелено мляко.
Добавя се пакетче ванилия.
В отделен съд се разбиват жълтъците на 4-те яйца с другите 4 лъжици захар, 4 лъжици брашното и остатъка от млякото до постигане на хомогенна смес.
Тази смес бавно се добавя към карамеленото мляко, като се бърка постоянно на тих огън.
В отделен съд се разбиват белтъците на пяна.
Добавят се внимателно и бавно към крема, за да стане пухкава хомогенна смес, като тенджерата се сваля от огъня.

Може да се похапва и така, а ако се използва за бисквитената торта, трябва се охлади първо.
Да ви сладко!
Последна промяна от Dani_Barabani на 22 дек 2009, 16:01, променено общо 2 пъти.

- Dani_Barabani
- потребител
Вчера направих тази торта, защото си имах двоен повод и обра овациите на колегите! 

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Снощи готвих винен кебап,но с пилешко.Предишния път го правих традиционно с телешко,но или не уцелих месото или просто телешкото си иска повече термична обработка за да стане крехко.
Та Винен кебап с пилешко и гъби:
Продукти:
-Пилешки гърди
-гъби
-черен пипер на зърна
-дафинов лист
-бахар
-червен пипер,сол
-чаша червено вино(домашно още по добре)
-преварени картофи или картофено пюре на прах
Запържвам гъбите и месцето нарязано на хапки с малко соев сос и олио в тиганче.Като се позачерви месцето слагам една чаена лъжичка червен пипер да се запържи леко,след което погасявам с чаша червено вино,4-5 зърна черен пипер,2 зърна бахар и едно дафиново листче(от комшийката Дафинка
) .Това нещо завира за 2-3 минутки и може да се сгъсти с 1-2 супени лъжици брашно разтворено във 50мл.вода.така бързо получилата се манджичка се сервира в чиния с 2 топки преварени картофи,понеже не обичам вкуса на картофеното пюре на прах и за максимум 20 мин си имате страхотно ухаеща вечеря след дълъг работен ден.
Консумира се с чаша червено вино по подразбиране и царска трушийка.
Да ви е сладко!
Та Винен кебап с пилешко и гъби:
Продукти:
-Пилешки гърди
-гъби
-черен пипер на зърна
-дафинов лист
-бахар
-червен пипер,сол
-чаша червено вино(домашно още по добре)
-преварени картофи или картофено пюре на прах
Запържвам гъбите и месцето нарязано на хапки с малко соев сос и олио в тиганче.Като се позачерви месцето слагам една чаена лъжичка червен пипер да се запържи леко,след което погасявам с чаша червено вино,4-5 зърна черен пипер,2 зърна бахар и едно дафиново листче(от комшийката Дафинка

Консумира се с чаша червено вино по подразбиране и царска трушийка.

Да ви е сладко!
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
А прави ли рибешката чорба/както и викаш ти/или само си абих клавиатурата 

Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/