Къде най-често грешат шофьорите?
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 09:19
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 96г
Sedan 1.8i Zetec-E - Местоположение: Plovdiv
- Status: Извън линия
Re: Къде най-често грешат шофьорите?
"Друго много важно нещо е, когато застигнете автомобил с по-ниска от вашата скорост, не бързайте да го изпреварвата. Много е вероятно водача пред вас да знае нещо повече за състоянието на пътя или за поста на КАТ зад завоя. Възможно е да не сте видели някой ограничителен или предупредителен знак."
Много точно казано! Това е важно, но често го забравяме.
Много точно казано! Това е важно, но често го забравяме.
Абе що гори толкова много тоя Ford бе?!? Щото много върви ли?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Ами той закона я е определил - 90км/ч. При по голяма ако ти изникне внезапно препятствие може и да не успееш да реагираш адекватно. А пък най се дразня като си карам с 90-100 извънградско, да ме изпреварват, камиони, бусове и автобуси. За мен тия са самоубийци, защото нямат динамиката, стабилността и маневреността на лек автомобил. И освен това нямаме пътища за безопасно каране с по високи скорости.dizela написа:Каква е според вас нормалната скорост за извънградско каране - две платна с разрешено изпреварване само ако няма автомобили в насрещното движение?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
90 км/ч е максимално допустима по закон. Аз питам как ще се определи нормална скорост на движение. Какво значи "нормална"!?
Каква или коя е скоростта, при която двама насрещно движещи се, заобикаляйки две различни ями по пътя, се блъскат челно?
Коя е скоростта, с която да се движа, при условие, че насреща се движи автомобил със около 80-90, а го изпреварва друг със 160?
Коя е скоростта с която да карам, така че да спра, ако нещо изникне на пътя, примерно пумияр или нещо друго, не дай си боже, кон?
Така като гледам, ако не вали дъжд, като из ведро, средната скорост с която трябва да се движа ще да е над 120 км/ч за да избегна всичките изброени препятствия в примерите по-горе. Е това при условия, че нямя полицай.

Каква или коя е скоростта, при която двама насрещно движещи се, заобикаляйки две различни ями по пътя, се блъскат челно?
Коя е скоростта, с която да се движа, при условие, че насреща се движи автомобил със около 80-90, а го изпреварва друг със 160?
Коя е скоростта с която да карам, така че да спра, ако нещо изникне на пътя, примерно пумияр или нещо друго, не дай си боже, кон?
Така като гледам, ако не вали дъжд, като из ведро, средната скорост с която трябва да се движа ще да е над 120 км/ч за да избегна всичките изброени препятствия в примерите по-горе. Е това при условия, че нямя полицай.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Нормалната скорост е тази, при която можеш да реагираш адекватно и на време, независимо каква е ситуацията.
За всеки водач тя е различва и се определя от възрастта, опита му зад волана, нивото на интелигентност, възрастта и техническото състояние на автомобила, атмосферните условия и може би страха или безрасъдството му.
Тъй като миналата седмица попътувах малко повече на три пъти ми се случи да се размина с челен удар без някой да разбере в колата какво става. Просто прецених, че колата няма да може да завърши изпреварването ако продължа да се движа и спрях извън платното и при това плавно, за да не изплаша другите в колата. Та според мен страха върши добра работа.
За всеки водач тя е различва и се определя от възрастта, опита му зад волана, нивото на интелигентност, възрастта и техническото състояние на автомобила, атмосферните условия и може би страха или безрасъдството му.
Тъй като миналата седмица попътувах малко повече на три пъти ми се случи да се размина с челен удар без някой да разбере в колата какво става. Просто прецених, че колата няма да може да завърши изпреварването ако продължа да се движа и спрях извън платното и при това плавно, за да не изплаша другите в колата. Та според мен страха върши добра работа.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Не, колега, това за което говориш е съобразена скорост.nikolovvd написа:Нормалната скорост е тази, при която можеш да реагираш адекватно и на време, независимо каква е ситуацията.
..........

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- nikolovvd
- потребител
За мен съобразена скорост, разумна скорост и нормална скорост е едно и също. Просто с течение на годините нещата си идват на мястото.
Ако ума ти не е 200-300 метра пред колата си загубен. Все пак сме в България!
Ако ума ти не е 200-300 метра пред колата си загубен. Все пак сме в България!
-
- потребител
- Регистриран: 23 яну 2009, 10:43
- Модел на автомобила: Eskort CL 1.8 Дизел 60 конски сили
Прави сте, че нормална скорост не беше много уместно казано. Все пак аз сам си отговорих, докато карах тези дни - при ограничение от 90 - карам със сто. Така не създавам колони, но пак си ме изпреварват рейсове и камиони. Тях ги пускам да си бързат - не искам да си имам много работа с тях. Моята кола не нито бърза, нито добра за аварийно спиране, така че не се блъскам в челните редици.

- nikolovvd
- потребител
При каране с допустимата скорост (90 при нормални пътни условия) имам чувството, че съм сам на пътя. Никой не настигам и никой не ме настига, с изключение на лудите глави и безсмъртните. Пътуването дори става скучно, но за сметка на това спокойно и безпроблемно. Понякога настигайки някой TIR, който се движи с 85-88 км/ч настройвам круиз контрола на неговата скорост и го следвам на 30-40 метра. Като погледна икономайзера разхода ми е с 30% по-нисък. Е защо да се напъвам да го изпреварвам, след като ми пори въздуха и ми пази завет от луди водачи отсреща решили да изпреварват неправилно и от патрули на КАТ, а и икономия ми прави и въздуха замърсявам по-малко. 

-
- потребител
Идеята за каране зад ТИР ми се стори интересна, но по Е 79 още не съм намерил такъв дето да кара с под 90, да не говорим, че изпреварват и в населените места. Много големи състезатели са шофьорите на бус. Не много във връзка с темата, но ми се иска да го споделя. Миналата седмица ме изпревариха два форд транзита, който се надбягваха. Бяха от старите модели - 93-94. Оставиха облак дим и ги гледах как се изпреварват пред мен. И това при положение, че карах с 90.
- ива
- потребител
- Регистриран: 27 яну 2008, 14:45
- Модел на автомобила: форд ескорт94 1.6 16v хечбек
Моето скромно мнение е че шофьорите грешат най-често в едно-че когато карат се опитват да правят още нещо,кой пуши,кой говори по телефона,кой си бърника радиото,кой зяпа по неща,които не са на пътя ,а встрани от него,кой се опитва да "наказва" другите,кой се фука с нещо.И от някое от тези неща в един момент става-МЯУ!Изобщо не искам да споменавам това,че много се качват в автомобила си,когато не са годни да карат-преуморени,недоспали,бесни от някое скарване вкъщи или на работата,не говоря за пияни,дрогирани или такива без книжка-те трябва да се разстрелват още на пътя до колата.Моето правило е просто-ако не си на 100% концентриран в карането-не карай!И тогава няма да има ПТП-та.Утопия,нали?
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Напълно съм съгласен с теб!ива написа:............
Човек трябва да е, сериозен, концентриран и спокоен когато управлява 1.5 тона машина засилена с 25-30 метра в секунда (това е при 100км/ч).
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
мхмEdinuser написа:Напълно съм съгласен с теб!ива написа:............
Човек трябва да е, сериозен, концентриран и спокоен когато управлява 1.5 тона машина засилена с 25-30 метра в секунда (това е при 100км/ч).
Ква тъпотия свърших един ден, та сигурно са ми се смяли и врабчетата по дърветата, ми хуу че не оплесках някой.
Цял ден се усещах изморен и вече се прибирам, направих тъпотията и се изплаших съвсем серизоно на преценката си.
Незнам какво ме накара като се прибрах да бодна термометъра и констатирах 38+ темепература.
Ич не съм бил в час ...
-
- потребител
Последния път, когато карах преуморен изпуснах завоя и щях да ударя табела. Асфалта беше мокър и стана страшно. Карах с 60 км. и това ми помогна да спра. От тогава първо ям, после спя и тогава карам, когато съм уморен. Преди разчитах, че щом съм изпил едно кафе преди да тръгна, всичко е наред. Всъщност кафето не ми подобрява реакциите кой знае колко.
- beauti
- потребител
- Регистриран: 28 авг 2008, 12:58
- Модел на автомобила: FORD FIESTA C 1.3/95 год.
- Контакти:
Къде най-често грешат шофьорите?
В непознаването и надценката на собствените си възможности,както и обезценката на реалностите в заобикалящият ги свят.
Та по този въпрос-връщаме се от Пасарел към София,ама не пресених,че като хапна и цял ден на работа може и да ми се доспи....Та така спрях на една отбивка да излезна да ме освежи студът,че спрях направо да мигам и виждам-ет ти препоставка за ПТП
В непознаването и надценката на собствените си възможности,както и обезценката на реалностите в заобикалящият ги свят.

Та по този въпрос-връщаме се от Пасарел към София,ама не пресених,че като хапна и цял ден на работа може и да ми се доспи....Та така спрях на една отбивка да излезна да ме освежи студът,че спрях направо да мигам и виждам-ет ти препоставка за ПТП

Това не е кола,това е FORD