Колко мъка има по този свят божее... :)

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Status: Извън линия

Мнение от paci » 23 юни 2006, 10:09

nikolovvd написа:1.
2.
3.
Абсолютно същото правя и аз точно както си го описал.
Но в случая с фиестата платната се разделят с мантинели, треви бордюри и няма насрещно движение.
За ускорението при изпреварване в случая не съм го правил нарочно в колата бяха баба ми и дядо ми (ко да шашкам старците), просто излизахме от район с ограничения и си ускорявах. Да спра на авариини да го чакам да ме изпревари ли ?

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 23 юни 2006, 10:20

Не говорим за магистрала. Там и условията и правилата са други, но все пак човешкия живот е по-важен от това да пристигнем с 5-10 минути по рано. В такива случаи по-добре спри и почини 5 минути. Успокой се и пак напред. В Германия 1500 евро струва само шофьоркия курса за каране по магистрала. А у нас - 300 лева и хайде на магистралата.

Да не забравяме, че през лятото от жегите хората стават по-разсеяни и невнимателни!

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 23 юни 2006, 11:09

Mondeo18TDI96 написа:Чудя се кое е за предпочитане(безопасно):

А) Пенсионер каращ бавно "кочина" (дори и без спирачки!)
Б) пи*леме с лъскава "кочина" (дет тати му я купил!)
Според мен А е по-безопасно. Движенията могат да бъдат предвидени, дори и да са неадекватни и не се движат бързо.
Виж за Б нещата са критични! Обикновено карат като в Underground и маневрите не могат да се предвидят с изключение на едно - знаеш че ще кръшнат, но на къде и как??? И още куп неща...ама няма какво да пиша-всички знаете за какво става въпрос!
Последна промяна от kEFi на 23 юни 2006, 21:57, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2005, 16:12

Мнение от valboy » 23 юни 2006, 11:18

М, даа, при т.А поне знаеш, че автомобила ще продължи равномерното си и праволинейно движение независимо от странични шумове и отблясъци( клаксони, примигване с фарове и т.н.)

Потребителски аватар
Манияка
потребител
потребител
Регистриран: 05 май 2006, 20:56
Модел на автомобила: Мондео CHIA 1.8 16v 115 PS и Орион 1.4 73 PS Моно
Контакти:

Мнение от Манияка » 23 юни 2006, 12:19

А при т.Б онзи пи*лигарин може така да те халоса,че после пак теб да изкарат виновен.......

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 23 юни 2006, 16:48

абе аз имах изцепка с един дядо, който спря на кръстовище даде ляв мигач, включи на задна и преди да се опомня ме блъсна (бях зад него). После твърдеше, че е професионален шофьор....С такива обаче е доста по трудно да стане някакъв сериозен инцидент

Потребителски аватар
Манияка
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Манияка » 23 юни 2006, 18:44

Бе то по-добре да не става,ама ако случайно стане е по-добре с дядка отколкото с някакъв лигльо,на който "ТАТИ" му е купил каручката,че после не мож е изплати докат си жив !

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 24 юни 2006, 00:12

Тя темата изби на там,та да си кажа и моето мнение :wink: Проблема според мен при нашите условия,вече не е от там,че се карат двайсетина годишни коли,щото повечето в БГ са такива.А по-скоро голямото разминаване в техническите параметри,като спирачен път,странични огледала,въртящ момент и други разлики между стари Руски машини и не толкова стари западни.Преди два три дена ми се случи случка,който е от Търновсо ще се сети. Ще зареждам на ШЕЛ,но идвам от долните светофари от към центъра.След светофарите изтегляме всички,но доближаваме следващите/свети залено/,трябва да направя пълен завой на ляво и гледам на огледалото един Варбург кара на два-три метра от мен.Голям страх брах,ако почна да намалявам рязко да не ме нахака изодзадзе.Като се замисля в София какво ви е с това градско,направо ми настръхват ушите :lol: Да не говорим при изпреварвания кво става,примерно тръгваме да изпреварваме кола едновременно с някой по-старичък автомобил,Мондеото литва,но оня отпред задържа движението и т.н. Друг въпрос е вече,че в провинцията и не само там сигурно,се включват в движението често хора,които карат примерно веднъж месечно и не са адекватни като реакции на съвременните условия за движение по нашите пътища.Тук вече проблема е и до финанси,щото ако си на запад,даже и да си дядка с жигулка,ще я караш всеки ден и ще си привикнал с обстановката и т.н и т.н. Аре че стана много дълго :wink:
Изображение

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 24 юни 2006, 00:28

demiro написа: ...
Дано да е отговор.
Когато карах курсовете инструктор ми беше един бивш даскал (пенсионер) които ми надуваше главата.
Каза "пази другите" !!!
Яко в размисъл ме хвърли но не го разбрах. След време прояснението си дойде от самосебе си.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 24 юни 2006, 02:19

И аз съм имал премеждия с профисионални шофьори-пенсионери. Един не само ми одра и огъна вратата на фиатката преди 5-6 години, ами и огледалото ми обърна с една Авия, а съм спрял на светофар. Толкова безпомощен не съм се чувствал никога. Стоиш и гледаш как ти идва странично и като се вбесих, слязах от колата и му строших страничното огледало в главата. Друг път да поглежда преди да се изнася от спирката.
А за техническото състояние да не говорим. Направо им се чудя на някой що си купуват нови коли с автопилот и десетки други екстри, като само един залетял се руски автомобил с нередовни спирачки ще го уцели някъде и язък за хубавата кола.
Тя работата стана като приказката за яйцето и камъка - жялко за яйцето.

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
Модел на автомобила: '06 Ford Focus
Контакти:

Мнение от BadAngel » 24 юни 2006, 11:00

paci написа:
BadAngel написа:...
Ма ти кат си в 2006 недей така иронично използва "кочина".
Шото в моята Лада (на баща ми де но аз я стопанисвах от как взех книжка) брадчедката искаше да се събува преди да се качи.
Па в твоя сигурно гъби никнат след дъжд :twisted:
Сори за агресията но си го дириш :evil:
кво си мислиш, че аз не съм карал лада ли, човече 1 зима съм карал 2104 и ти казвам, че по-люта кола от тая не съм карал никога, въпроса не е в това обаче, тука се говори за съвсем различни неща :) а мойта кочина кучетата я ебали, ама поне не тряя да вися в кат да пререгистрирам :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 24 юни 2006, 11:03

kEFi написа:
Mondeo18TDI96 написа:Чудя се кое е за предпочитане(безопасно):

А) Пенсионер каращ бавно "кочина" (дори и без спирачки!)
Б) пи*леме с лъскава "кочина" (дет тати му я купил!)
Според мен А е по-безопасно. Движенията могат да бъдат предвидени, дори и да са неадекватни и не се движат бързо.
Виж за Б нещата са критични! Обикновено карат като в Underground и маневрите не могат да се предвидят с изключение на едно - знаеш че ще кръшнат, но на къде и как??? И още куп неща...ама няма какво да пиша-всички знаете за какво става въпрос!
никога нищо не може да бъде предвидимо на пътя, не знам що живееш в илюзията, че когато се кара бавно всичко е под контрол :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 24 юни 2006, 11:05

Манияка написа:Бе то по-добре да не става,ама ако случайно стане е по-добре с дядка отколкото с някакъв лигльо,на който "ТАТИ" му е купил каручката,че после не мож е изплати докат си жив !
:) е ако тати не ти купи кола, филанкишията ли ще ти вземе ? :) няма кой друг да ти направи такъв жест, освен родителите..
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
Манияка
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Манияка » 24 юни 2006, 12:19

Има имаа колега.На мен да не би тати и мама да си ми купили количките,дето съм ги имал досега.Има и друг начин.Като си на хубава работа има банки за тази цел-взимаш и после връщаш.Като в случая с мнозинството от колегите ми Банка ДСК дава.Ако си гледал рекламата-"При нужда от пари - Банка ДСК!"

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 24 юни 2006, 12:21

BadAngel написа:... никога нищо не може да бъде предвидимо на пътя, не знам що живееш в илюзията, че когато се кара бавно всичко е под контрол :)
Виж сега, ако при теб нещата са непридвидими - твоя си работа! Само не ми казвай аз как да живея - това си е моя работа!
И разликата между бавно и бързо е ГОЛЯМА, освен чисто математически...имаш и повечко време!

Колкото до мама и тати....берекет версим, както се вика!
Ама докато не оцени човек как се изкарва този "подарък".....
А като си я вземеш сам, поддържаш сам... друга песен се пее...

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 24 юни 2006, 17:20

kEFi написа:
BadAngel написа:... никога нищо не може да бъде предвидимо на пътя, не знам що живееш в илюзията, че когато се кара бавно всичко е под контрол :)
Виж сега, ако при теб нещата са непридвидими - твоя си работа! Само не ми казвай аз как да живея - това си е моя работа!
И разликата между бавно и бързо е ГОЛЯМА, освен чисто математически...имаш и повечко време!

Колкото до мама и тати....берекет версим, както се вика!
Ама докато не оцени човек как се изкарва този "подарък".....
А като си я вземеш сам, поддържаш сам... друга песен се пее...
ами, окей :) имаш повече време, но въпроса не е във времето, а във възможността да вземеш решение, дядо ми смята, че по-широкия път е пътя с предимство, дори и да има цялото време на света той няма как да знае, че на дадено кръстовище той е по пътя без предимство примерно, времето е определящ фактор, но не и решаващ..

един ден, когато сина ти стане на 18 и иска да кара кола ще видиш, че най-доброто, което може да направиш за него е да му купиш такава, а не да го пратиш да се оправя с банка дск..
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 24 юни 2006, 18:42

BadAngel написа:един ден, когато сина ти стане на 18 и иска да кара кола ще видиш, че най-доброто, което може да направиш за него е да му купиш такава, а не да го пратиш да се оправя с банка дск..
Аз работя от 17 годишен (с трудов договор - преди тва не го броя). Сам съм си изкарал парите за шофьорските курсове. Отначало карах служебна кола поради липса на пари за собствена. На 20 бях събрал пари да си купя 15 годишна "кочина" - Голф2. След това и двете Фиести съм ги купил със заем от банка. За първата го изплатих, а сега си изплащам и втория. Колкото до родителите ми - от 17 годишен не съм им поискал и 1 стотинка. Как да им искам като хората работят за смешни пари и вземат в момента по малко и от мен. Така че ако някога имам син - когато се научи как се изкарват пари да си купи кола да си налива бензин и да си я поддържа както правя аз сега. Само по този начин можеш да оцениш труда и парите си.

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 24 юни 2006, 19:05

DigiPro написа:......Така че ако някога имам син - когато се научи как се изкарват пари да си купи кола да си налива бензин и да си я поддържа както правя аз сега. Само по този начин можеш да оцениш труда и парите си.
Ето един човек,който вече е в Европа :wink: Ако не за друго,то поне по размисли за отношениета на родители с деца :lol: Който е ходил знае за какво иде реч /пък и да не е ходил,сигурно е чувал/ :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Манияка
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Манияка » 24 юни 2006, 19:57

BadAngel
.....един ден, когато сина ти стане на 18 и иска да кара кола ще видиш, че най-доброто, което може да направиш за него е да му купиш такава, а не да го пратиш да се оправя с банка дск............

Ами един ден като порасне синът ти и каже "Тате купи ми кола",а ти бачкаш за някакви си мизерни 150-200 или 300 лева,ще те питам тогава от къде мъни да му купиш кола??!!!Та ние в момента едвам издаржаме семействата си месец за месец да има за ядене,та камоли да си помислиш за коли и т.н.

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 25 юни 2006, 00:38

DigiPro написа:
BadAngel написа:един ден, когато сина ти стане на 18 и иска да кара кола ще видиш, че най-доброто, което може да направиш за него е да му купиш такава, а не да го пратиш да се оправя с банка дск..
Аз работя от 17 годишен (с трудов договор - преди тва не го броя). Сам съм си изкарал парите за шофьорските курсове. Отначало карах служебна кола поради липса на пари за собствена. На 20 бях събрал пари да си купя 15 годишна "кочина" - Голф2. След това и двете Фиести съм ги купил със заем от банка. За първата го изплатих, а сега си изплащам и втория. Колкото до родителите ми - от 17 годишен не съм им поискал и 1 стотинка. Как да им искам като хората работят за смешни пари и вземат в момента по малко и от мен. Така че ако някога имам син - когато се научи как се изкарват пари да си купи кола да си налива бензин и да си я поддържа както правя аз сега. Само по този начин можеш да оцениш труда и парите си.
екстра :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”