Колко мъка има по този свят божее... :)
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
- Status: Извън линия
Абсолютно същото правя и аз точно както си го описал.nikolovvd написа:1.
2.
3.
Но в случая с фиестата платната се разделят с мантинели, треви бордюри и няма насрещно движение.
За ускорението при изпреварване в случая не съм го правил нарочно в колата бяха баба ми и дядо ми (ко да шашкам старците), просто излизахме от район с ограничения и си ускорявах. Да спра на авариини да го чакам да ме изпревари ли ?
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Не говорим за магистрала. Там и условията и правилата са други, но все пак човешкия живот е по-важен от това да пристигнем с 5-10 минути по рано. В такива случаи по-добре спри и почини 5 минути. Успокой се и пак напред. В Германия 1500 евро струва само шофьоркия курса за каране по магистрала. А у нас - 300 лева и хайде на магистралата.
Да не забравяме, че през лятото от жегите хората стават по-разсеяни и невнимателни!
Да не забравяме, че през лятото от жегите хората стават по-разсеяни и невнимателни!
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Според мен А е по-безопасно. Движенията могат да бъдат предвидени, дори и да са неадекватни и не се движат бързо.Mondeo18TDI96 написа:Чудя се кое е за предпочитане(безопасно):
А) Пенсионер каращ бавно "кочина" (дори и без спирачки!)
Б) пи*леме с лъскава "кочина" (дет тати му я купил!)
Виж за Б нещата са критични! Обикновено карат като в Underground и маневрите не могат да се предвидят с изключение на едно - знаеш че ще кръшнат, но на къде и как??? И още куп неща...ама няма какво да пиша-всички знаете за какво става въпрос!
Последна промяна от kEFi на 23 юни 2006, 21:57, променено общо 2 пъти.
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Тя темата изби на там,та да си кажа и моето мнение
Проблема според мен при нашите условия,вече не е от там,че се карат двайсетина годишни коли,щото повечето в БГ са такива.А по-скоро голямото разминаване в техническите параметри,като спирачен път,странични огледала,въртящ момент и други разлики между стари Руски машини и не толкова стари западни.Преди два три дена ми се случи случка,който е от Търновсо ще се сети. Ще зареждам на ШЕЛ,но идвам от долните светофари от към центъра.След светофарите изтегляме всички,но доближаваме следващите/свети залено/,трябва да направя пълен завой на ляво и гледам на огледалото един Варбург кара на два-три метра от мен.Голям страх брах,ако почна да намалявам рязко да не ме нахака изодзадзе.Като се замисля в София какво ви е с това градско,направо ми настръхват ушите
Да не говорим при изпреварвания кво става,примерно тръгваме да изпреварваме кола едновременно с някой по-старичък автомобил,Мондеото литва,но оня отпред задържа движението и т.н. Друг въпрос е вече,че в провинцията и не само там сигурно,се включват в движението често хора,които карат примерно веднъж месечно и не са адекватни като реакции на съвременните условия за движение по нашите пътища.Тук вече проблема е и до финанси,щото ако си на запад,даже и да си дядка с жигулка,ще я караш всеки ден и ще си привикнал с обстановката и т.н и т.н. Аре че стана много дълго 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
И аз съм имал премеждия с профисионални шофьори-пенсионери. Един не само ми одра и огъна вратата на фиатката преди 5-6 години, ами и огледалото ми обърна с една Авия, а съм спрял на светофар. Толкова безпомощен не съм се чувствал никога. Стоиш и гледаш как ти идва странично и като се вбесих, слязах от колата и му строших страничното огледало в главата. Друг път да поглежда преди да се изнася от спирката.
А за техническото състояние да не говорим. Направо им се чудя на някой що си купуват нови коли с автопилот и десетки други екстри, като само един залетял се руски автомобил с нередовни спирачки ще го уцели някъде и язък за хубавата кола.
Тя работата стана като приказката за яйцето и камъка - жялко за яйцето.
А за техническото състояние да не говорим. Направо им се чудя на някой що си купуват нови коли с автопилот и десетки други екстри, като само един залетял се руски автомобил с нередовни спирачки ще го уцели някъде и язък за хубавата кола.
Тя работата стана като приказката за яйцето и камъка - жялко за яйцето.
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
кво си мислиш, че аз не съм карал лада ли, човече 1 зима съм карал 2104 и ти казвам, че по-люта кола от тая не съм карал никога, въпроса не е в това обаче, тука се говори за съвсем различни нещаpaci написа:Ма ти кат си в 2006 недей така иронично използва "кочина".BadAngel написа:...
Шото в моята Лада (на баща ми де но аз я стопанисвах от как взех книжка) брадчедката искаше да се събува преди да се качи.
Па в твоя сигурно гъби никнат след дъжд![]()
Сори за агресията но си го дириш

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- BadAngel
- потребител
- Контакти:
никога нищо не може да бъде предвидимо на пътя, не знам що живееш в илюзията, че когато се кара бавно всичко е под контролkEFi написа:Според мен А е по-безопасно. Движенията могат да бъдат предвидени, дори и да са неадекватни и не се движат бързо.Mondeo18TDI96 написа:Чудя се кое е за предпочитане(безопасно):
А) Пенсионер каращ бавно "кочина" (дори и без спирачки!)
Б) пи*леме с лъскава "кочина" (дет тати му я купил!)
Виж за Б нещата са критични! Обикновено карат като в Underground и маневрите не могат да се предвидят с изключение на едно - знаеш че ще кръшнат, но на къде и как??? И още куп неща...ама няма какво да пиша-всички знаете за какво става въпрос!

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- BadAngel
- потребител
- Контакти:
Манияка написа:Бе то по-добре да не става,ама ако случайно стане е по-добре с дядка отколкото с някакъв лигльо,на който "ТАТИ" му е купил каручката,че после не мож е изплати докат си жив !

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Виж сега, ако при теб нещата са непридвидими - твоя си работа! Само не ми казвай аз как да живея - това си е моя работа!BadAngel написа:... никога нищо не може да бъде предвидимо на пътя, не знам що живееш в илюзията, че когато се кара бавно всичко е под контрол
И разликата между бавно и бързо е ГОЛЯМА, освен чисто математически...имаш и повечко време!
Колкото до мама и тати....берекет версим, както се вика!
Ама докато не оцени човек как се изкарва този "подарък".....
А като си я вземеш сам, поддържаш сам... друга песен се пее...
- BadAngel
- потребител
- Контакти:
ами, окейkEFi написа:Виж сега, ако при теб нещата са непридвидими - твоя си работа! Само не ми казвай аз как да живея - това си е моя работа!BadAngel написа:... никога нищо не може да бъде предвидимо на пътя, не знам що живееш в илюзията, че когато се кара бавно всичко е под контрол
И разликата между бавно и бързо е ГОЛЯМА, освен чисто математически...имаш и повечко време!
Колкото до мама и тати....берекет версим, както се вика!
Ама докато не оцени човек как се изкарва този "подарък".....
А като си я вземеш сам, поддържаш сам... друга песен се пее...

един ден, когато сина ти стане на 18 и иска да кара кола ще видиш, че най-доброто, което може да направиш за него е да му купиш такава, а не да го пратиш да се оправя с банка дск..
Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Аз работя от 17 годишен (с трудов договор - преди тва не го броя). Сам съм си изкарал парите за шофьорските курсове. Отначало карах служебна кола поради липса на пари за собствена. На 20 бях събрал пари да си купя 15 годишна "кочина" - Голф2. След това и двете Фиести съм ги купил със заем от банка. За първата го изплатих, а сега си изплащам и втория. Колкото до родителите ми - от 17 годишен не съм им поискал и 1 стотинка. Как да им искам като хората работят за смешни пари и вземат в момента по малко и от мен. Така че ако някога имам син - когато се научи как се изкарват пари да си купи кола да си налива бензин и да си я поддържа както правя аз сега. Само по този начин можеш да оцениш труда и парите си.BadAngel написа:един ден, когато сина ти стане на 18 и иска да кара кола ще видиш, че най-доброто, което може да направиш за него е да му купиш такава, а не да го пратиш да се оправя с банка дск..
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Ето един човек,който вече е в ЕвропаDigiPro написа:......Така че ако някога имам син - когато се научи как се изкарват пари да си купи кола да си налива бензин и да си я поддържа както правя аз сега. Само по този начин можеш да оцениш труда и парите си.

- Манияка
- потребител
- Регистриран: 05 май 2006, 20:56
- Модел на автомобила: Мондео CHIA 1.8 16v 115 PS и Орион 1.4 73 PS Моно
- Контакти:
BadAngel
.....един ден, когато сина ти стане на 18 и иска да кара кола ще видиш, че най-доброто, което може да направиш за него е да му купиш такава, а не да го пратиш да се оправя с банка дск............
Ами един ден като порасне синът ти и каже "Тате купи ми кола",а ти бачкаш за някакви си мизерни 150-200 или 300 лева,ще те питам тогава от къде мъни да му купиш кола??!!!Та ние в момента едвам издаржаме семействата си месец за месец да има за ядене,та камоли да си помислиш за коли и т.н.
.....един ден, когато сина ти стане на 18 и иска да кара кола ще видиш, че най-доброто, което може да направиш за него е да му купиш такава, а не да го пратиш да се оправя с банка дск............
Ами един ден като порасне синът ти и каже "Тате купи ми кола",а ти бачкаш за някакви си мизерни 150-200 или 300 лева,ще те питам тогава от къде мъни да му купиш кола??!!!Та ние в момента едвам издаржаме семействата си месец за месец да има за ядене,та камоли да си помислиш за коли и т.н.
- BadAngel
- потребител
- Контакти:
екстраDigiPro написа:Аз работя от 17 годишен (с трудов договор - преди тва не го броя). Сам съм си изкарал парите за шофьорските курсове. Отначало карах служебна кола поради липса на пари за собствена. На 20 бях събрал пари да си купя 15 годишна "кочина" - Голф2. След това и двете Фиести съм ги купил със заем от банка. За първата го изплатих, а сега си изплащам и втория. Колкото до родителите ми - от 17 годишен не съм им поискал и 1 стотинка. Как да им искам като хората работят за смешни пари и вземат в момента по малко и от мен. Така че ако някога имам син - когато се научи как се изкарват пари да си купи кола да си налива бензин и да си я поддържа както правя аз сега. Само по този начин можеш да оцениш труда и парите си.BadAngel написа:един ден, когато сина ти стане на 18 и иска да кара кола ще видиш, че най-доброто, което може да направиш за него е да му купиш такава, а не да го пратиш да се оправя с банка дск..

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.