Заплата. Къде и колко.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
- Status: Извън линия
Re: Заплата. Къде и колко.
Не е важно колко вземаш , а колко ти остава в края на месеца. И как си живял , къде и с кого... тези последните три не се мерят в пари..Все още вярвам , че не е нужно толкова много време за да си оправим икономиката.Завод се строи за 3-4 години , IT фирма за месеци , година....Все пак сме само 7 милиона човека , не , 700 , не 7 милиарда.По трудното е как да го направим.Да ,кадрите ни изтичат към западна европа .Към нас пък ще изтичат кадри от страни с по нисък стандарт извън ЕС ...това е естествено движение на хора.България не е същата като отпреди 50 години , и след 50 години ще е различна по интернационална, трябва да го приемем....от нас зависи дали ще е гето или люлка на инженери.Тук имам планина море , храна и красиви жени.Отказвам да избягам към държави където имам наводнение всеки ден и слънцето изгрява 2 пъти в годината., По скоро ще изгоня тези които ме карат да го направя 

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
bateto_toshko написа:Тук имам планина море , храна и красиви жени.Отказвам да избягам към държави където имам наводнение всеки ден и слънцето изгрява 2 пъти в годината., По скоро ще изгоня тези които ме карат да го направя

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Абе на всички ни е милна държавицата, ама утре ако се озъбиш гол и бос, няма да дойде да те нахрани и напои!
Тя нека пак си има планини, жени и т.н. , стомаха празен ли е, любувай им се!

- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Кацни в Париж , същата мръсотия е ,от към престъпност даже по -зле.Не съм казал , че сме най-красивото място , само казах какво имаме и от какво се отказваме с лека ръка.Разбира се ,че всеки си има собствен вкус , това е нормално.Ти харесваш повече румънки , аз рускини , а те тук са повече от колкото в Русия вечеmitaka76 написа:Ако някой твърди че България е най-красивото място, планини, жени ала-бала за мен просто не е пътувал и не е видял нищо. Румънките например - за мен са красиви. Алпите, Карпатите също. Морето в Хърватска кво му е? Венеция...Прага....Бавария. ... кацам в понеделник в прехвалена София, шматкам се пеша по центъра - един път ми искаха л.к. и един път ме обискираха. Тонове боклук навсякъде. Ползвах 2 таксита...ако имах дар слово щях фейлетон да напиша.

Това е масова грешка , която всички правим.Че държавата ни не в ред , не е , но не е длъжна и никой да храни.Познавам хора , които чрез професионализма си в определена област са заможни дори и в БГ.Да други не успяват и търсят път навън , не ги обвинявам , но не бива да отричаме всичко българско по начина по , който го правим. И когато напускаме България завинаги е хубаво да обявим , че сме се провалили в опита си да я променим и затова си тръгвамеkito написа:Абе на всички ни е милна държавицата, ама утре ако се озъбиш гол и бос, няма да дойде да те нахрани и напои!

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 

-
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Няма такава бира тука просто! 
Учил съм и съм живял известно време извън България и все пак съм тук сега уж с идеята, че не може всички да бягаме и трябва да се мъчим тая страна да я стабилизираме. Ами бога ми, почвам да не издържам пак тук. То не може да искаш да оправиш нещо, което не иска да бъде оправено.
Заплати примерно в държавната сфера. Ами само мрънкат хората, че им били ниски заплатите, ама много от тях не си дават сметка, че изобщо не е така, на фона на цяла България. Да не говорим за "любимите" ми фуражки. Такова просто племе, просто не е истина, с конкурс за простотия сякаш ги избират ПОВЕЧЕТО.
Не може да се прибирам в 05:30 сутринта и на кулата на Драган Цанков да ме спират 3 ченгета, аз съм с още 4 човека, които са пили и ги прибирам с колата. Спират ме, те така умниците и ми стъжниха живота. 30-40 минути ми се подиграват и не можеш нищо да направиш. Проверка на кола, проверка на лични документи, обиск ми правиха, разпитват ме, кой съм, от къде съм, какво правя, всичко бе, от а до я ме претърсиха, без да кажат защо и какво. Умрях на мъка исках да ги смачкам и да подам оплакване, какво се случва с мен. Нито ми обясниха защо е това, нито ми издадоха протокол, само 1 от тях се представи, арогантно отношение. В такъв момент искаш да им кажеш, абе аз ви плащам заплатите бе, я ми кажи какво се случва тук. Но знаеш, че кажеш ли нещо тук в България след 2 минути изведнъж може да изскочи нещо на капака на патрулката и да ти кажат това е твое, ходи обяснявай, че нямаш сестра и че тя не .......... Ей това е България и заплащането, защото тия взимат заплати и то сега пак им ги увеличиха с 10 %, а само избиват комплекси и се правят на умни.
Ами другите държавни служители, какво да кажа, на никой не може да му дойде акъла да ги накара, макар и по 1.5 на ден да работят и събота. Каква е тая простотия, да си взимам аз отпуски за да ходя да си платя данъците, да си сменя личните документи, да отида до общината или каквото там.
Ето в момента ти одържат в данъци 2121414 хора да им плащат заплатите. Ами направете електронно правителство, направете като останалия свят една огромна част от нещата да стават онлайн и всички тия хора ще станат излишни.

Учил съм и съм живял известно време извън България и все пак съм тук сега уж с идеята, че не може всички да бягаме и трябва да се мъчим тая страна да я стабилизираме. Ами бога ми, почвам да не издържам пак тук. То не може да искаш да оправиш нещо, което не иска да бъде оправено.
Заплати примерно в държавната сфера. Ами само мрънкат хората, че им били ниски заплатите, ама много от тях не си дават сметка, че изобщо не е така, на фона на цяла България. Да не говорим за "любимите" ми фуражки. Такова просто племе, просто не е истина, с конкурс за простотия сякаш ги избират ПОВЕЧЕТО.
Не може да се прибирам в 05:30 сутринта и на кулата на Драган Цанков да ме спират 3 ченгета, аз съм с още 4 човека, които са пили и ги прибирам с колата. Спират ме, те така умниците и ми стъжниха живота. 30-40 минути ми се подиграват и не можеш нищо да направиш. Проверка на кола, проверка на лични документи, обиск ми правиха, разпитват ме, кой съм, от къде съм, какво правя, всичко бе, от а до я ме претърсиха, без да кажат защо и какво. Умрях на мъка исках да ги смачкам и да подам оплакване, какво се случва с мен. Нито ми обясниха защо е това, нито ми издадоха протокол, само 1 от тях се представи, арогантно отношение. В такъв момент искаш да им кажеш, абе аз ви плащам заплатите бе, я ми кажи какво се случва тук. Но знаеш, че кажеш ли нещо тук в България след 2 минути изведнъж може да изскочи нещо на капака на патрулката и да ти кажат това е твое, ходи обяснявай, че нямаш сестра и че тя не .......... Ей това е България и заплащането, защото тия взимат заплати и то сега пак им ги увеличиха с 10 %, а само избиват комплекси и се правят на умни.
Ами другите държавни служители, какво да кажа, на никой не може да му дойде акъла да ги накара, макар и по 1.5 на ден да работят и събота. Каква е тая простотия, да си взимам аз отпуски за да ходя да си платя данъците, да си сменя личните документи, да отида до общината или каквото там.
Ето в момента ти одържат в данъци 2121414 хора да им плащат заплатите. Ами направете електронно правителство, направете като останалия свят една огромна част от нещата да стават онлайн и всички тия хора ще станат излишни.
- kojuharov
- потребител
- Регистриран: 16 мар 2011, 22:05
- Модел на автомобила: *
Ford Focus 1.6I TURNIER '00 Moondust Silver (Metallic) - работна
Ford Focus 1.8 TDDI TURNIER '99 Moondust Silver (Metallic)
Ford Focus C-Max 1.6 TDCI '06 Moondust SIlver (Metalic) - основна - Местоположение: София - Варна - София
Тук смея да кажа, че леко сбърка. Така наречените "фуражки" работят на смени ден и нощ. Докато ние с теб се напивеаме в кръчмата, те пазят улиците от пияни, крадци и т.н. Вярно е много са корумпирани, но си представи България без тях ?!?!? Колкото и да ни се иска не можем да ги отречем.kito написа:Няма такава бира тука просто!
Каквото и да купиш, все караш FORD !
И тия дето гледат все в небето, свършват под земята.
И тия дето гледат все в небето, свършват под земята.
-
- потребител
Колега,
Да ме прощават но имаме най-голям брой полицаи от глава на населението, а също така и най-голям брой неразкрита престъпност!
Искат високи заплати, ами да уволнят половината, да оставят най-добрите, да инвестират в обучението им, за да има мотивация! Да им увеличат двойно заплатите и готово! А сега в момента: много хора, малко пари, резултати йок!
Да ме прощават но имаме най-голям брой полицаи от глава на населението, а също така и най-голям брой неразкрита престъпност!

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
В България всеки разбира от работата на другия и може да управлява държавата най-добре, според неговото мнение.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Major_Koenig
- Администратор
- Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic) - Местоположение: София
- Контакти:
kito написа:Колега,
Да ме прощават но имаме най-голям брой полицаи от глава на населението, а също така и най-голям брой неразкрита престъпност!Искат високи заплати, ами да уволнят половината, да оставят най-добрите, да инвестират в обучението им, за да има мотивация! Да им увеличат двойно заплатите и готово! А сега в момента: много хора, малко пари, резултати йок!
Ще ме прощаваш, но не си прав. Въпроса изобщо не опира до това колко служители има в системата на МВР.
Имам достатъчно много познати(бивши или настоящи) служители в системата и мога ти кажа, че по-голямата част от тях и да искат да си свършат работа като хората постоянно им се пречи от някъде. И тук отново опираме до въпросите кой и защо? Ако искаш да се справиш с нещо не назначаваш на принципа тоя ми е приятел айде в министерството, примерно.
S_C ЕС не ни е виновен за нищо и няма да ни бъде, той е просто едно оправдание за нашето нежелание.
Кой си избра и подстави онези 240 все "нови" лица в парламента? Нито е ЕС, нито са САЩ или Русия

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
ЕС има голям принос за "поставянето" им, защото ги легитимира като част от управлението на съюза. В Германия не знам какво значение има, но у нас тежи много. Предишното правителство бе излъчено от партия, член на ЕНП и от ЕНП до сега (тези дни включително имаха мероприятие), не спират да демонстрират топлите си връзки с тази партия.
Лидерът на социалистическата партия в БГ пък е председател на европейските социалисти.
Именно ЕС ги легитимира тия разбойници. Как щяха да изглеждат нещата, ако от ЕС бяха казали: "Не ви искаме за членове на ЕНП/ПЕС, щото сте крадци и разбойници"...Дали някой щеше да чуе повече за ББ,ЦЦ,ИФ и фирмата(партията) им. Единият до ден днешен обикаля по села и паланки и твърди, че представлява Европа в БГ. И на практика са си налице всички външни признаци, че....наистина я представлява.
По повод МВР-то...там нещата за пръв път от много години насам изглежда като да вървят в някаква горе-долу нормална посока. Нормална, според нашите реалности, естествено, но пак казвам...горе-долу...нормална.
Лидерът на социалистическата партия в БГ пък е председател на европейските социалисти.
Именно ЕС ги легитимира тия разбойници. Как щяха да изглеждат нещата, ако от ЕС бяха казали: "Не ви искаме за членове на ЕНП/ПЕС, щото сте крадци и разбойници"...Дали някой щеше да чуе повече за ББ,ЦЦ,ИФ и фирмата(партията) им. Единият до ден днешен обикаля по села и паланки и твърди, че представлява Европа в БГ. И на практика са си налице всички външни признаци, че....наистина я представлява.
По повод МВР-то...там нещата за пръв път от много години насам изглежда като да вървят в някаква горе-долу нормална посока. Нормална, според нашите реалности, естествено, но пак казвам...горе-долу...нормална.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Major_Koenig
- Администратор
- Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic) - Местоположение: София
- Контакти:
Какъв ЕС какви пет лева като тия марионетки дето се бият в гърдите че били песове есове и незнам си какви са подставени на силовите групировки в световен мащаб?
А кажи как така едни хора преди години застреляха собственият си премиер, а след милион закани един главен секретар се издигна дори до премиер на България
А кажи как така едни хора преди години застреляха собственият си премиер, а след милион закани един главен секретар се издигна дори до премиер на България

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
- Status: На линия
kito написа:Няма такава бира тука просто!
и двамата говорите за едно и също нещо, но не се разбиратеMajor_Koenig написа:
Ще ме прощаваш, но не си прав. Въпроса изобщо не опира до това колко служители има в системата на МВР.
Имам достатъчно много познати(бивши или настоящи) служители в системата и мога ти кажа, че по-голямата част от тях и да искат да си свършат работа като хората постоянно им се пречи от някъде. И тук отново опираме до въпросите кой и защо?
едните искат , а другите пречат
а такива като нас - нищо не могат да направя
малкото останали тук, мълчат и стискат зъби за да не изгубят малките средства давани им от собствениците на фирми
няма фирма без двойно счетоводство - но при добри счетоводители е недоказуемо
в държавните пък се откроняват средства и пак никой нищо не знае и не е видял
няма бивш директор на държавно предприятие да не е преуспяващ бизнесмен -добре обезпечен
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
Да, колегата е писал след мен, нещо близко до моето виждане.pepy1 написа:мод: режете ги малко тези цитати
Ама ей за това двойно счетоводство, за което говориш, за съжаление, пак ние сме си виновни. Случи ми се на няколко пъти да ходя на интервюта за работа. Като за момента си работя и работата ми е добра, просто човек като го канят някъде на интервю съм на мнение, че трябва да отиде и да си свери часовника. Ами на повечето места ми предлагаха заплата в плик, теглих им една и им казах, че тоя филм съм го играл и повече нямам желание да го играя. Вярно в момента мога да си позволя да го кажа и да го направя, защото не съм на зор, но повярвайте ми, заслужава си да им видиш физиономията като се опулят, казвайки ти: Ама как така, няма смисъл да плащаме данъци на държавата, давай да се разберем и ти им кажеш: аз предпочитам да си платя данъците, да ми е мирна главата.

-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Споделям напълно. Бих допълнил,че в България хората са принудени да живеят с малко, да са благодарни за подаянията и да се страхуват да не изгубят и малкото, което имат. Докога ще я караме така? Отговора за всеки е лично решение, няма рецепта.mitaka76 написа:Всъщност на мен майната ми.Нямам вуйчо владика, баща партиен секретар, шеф или па аз не съм мутра. Абсолютно ми е безразлично къде живея. Даже все повече искам да обикалям света защото е страхотно. НО мисля че имам дълг към детето си и ТРЯБВА да живее в нормална държава. Изчетох внимателно постовете ви. Общо взето всички сте на мнение че нещата тук са зле. Някои обвиняват някого за това, други себе си (нас си). Благодаря. Дано и аз бях полезен на някого.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Е айде сега...тя вярно, че темата стана малко в стил "БГмама", ама нали не очакваш някой да седне да ти обяснява колко не си прав и колко лош избор си направил. Те нещата тука от самолет се виждат, че са зле.mitaka76 написа:Ако членувахме у Ферари форумадруги теми щяхме да чоплим, ама съдба.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Ivaylo Georgiev
- Администратор
- Регистриран: 23 апр 2007, 10:38
- Модел на автомобила: Focus 2010 1.6 Duratec 16v Ghia
Escort 1996 1.8 TD CLX - Местоположение: София, кв. Лозенец
- Контакти:
В България може да се изкарват легално много добри пари и да се живее екстра. Колко... за всеки е различен прага на паричното щастие и сигурност. Трудно е. Въпрос на желание, инат, знания и късмет. Както навсякъде другаде по света. Нищо различно.
Но. Ако професията ми не беше тясно свързана с мястото и държавата, където съм я завършил и практикувам, и можех с нея да изкарвам кинтите на запад или в еквивалентна нормална държава, май вече да съм се разкарал оттук.
С годините от родолюбец и "ще остана тук на всяка цена да дам нещо на страната" ставам все повече "бахти как се преебах да блъскам за кал по улиците, озлобени хора по спирките, кучета по краката ми, мангалите и мързелите мрънкачи".
Плащам всяка година купчини данъци и осигуровки, знаете какво получваме срещу тях. И знаете кой ги получава. В едната от фирмите ни имаме на месец над 100 болнични. На конвейр. НОИ сме го затрупали с жалби. На тях не им пука щото им се създава работа. Бизнес.
От досега ми с политици и бизнесмени, мога да напиша нов съвременен прочит на "Престъпления без наказания" в няколко тома.
Генерално държавата е тотално разпадащ се шит, управялвана с пропаганда и феодален властови гнет по места се от клановете и родовете на комунистическите селяндури и простаци, доста от тех поизучиха децата и внуците си и ги връщат периодично на техните постове но всички мантри колко бил работил българина, колко бил умен, как сме били най-румени засмени, гостоприемни и париоти, са глупости на търкалета, някога и да били верни, отдавна съсипани и разпилени от десетилетията на комунягите. Ако не е ЕС да крепи некак си положението, да сме я втасали пък с оня кремълски катил съвсем.
От другата страна стои каквото казва Митко за себе си и за Дания. Той е много близо до десетката на обективната ми истина.
Евала, Митак, кефя ти се на макс, че имаше смелост и сила и вяра!
Но. Ако професията ми не беше тясно свързана с мястото и държавата, където съм я завършил и практикувам, и можех с нея да изкарвам кинтите на запад или в еквивалентна нормална държава, май вече да съм се разкарал оттук.
С годините от родолюбец и "ще остана тук на всяка цена да дам нещо на страната" ставам все повече "бахти как се преебах да блъскам за кал по улиците, озлобени хора по спирките, кучета по краката ми, мангалите и мързелите мрънкачи".
Плащам всяка година купчини данъци и осигуровки, знаете какво получваме срещу тях. И знаете кой ги получава. В едната от фирмите ни имаме на месец над 100 болнични. На конвейр. НОИ сме го затрупали с жалби. На тях не им пука щото им се създава работа. Бизнес.
От досега ми с политици и бизнесмени, мога да напиша нов съвременен прочит на "Престъпления без наказания" в няколко тома.
Генерално държавата е тотално разпадащ се шит, управялвана с пропаганда и феодален властови гнет по места се от клановете и родовете на комунистическите селяндури и простаци, доста от тех поизучиха децата и внуците си и ги връщат периодично на техните постове но всички мантри колко бил работил българина, колко бил умен, как сме били най-румени засмени, гостоприемни и париоти, са глупости на търкалета, някога и да били верни, отдавна съсипани и разпилени от десетилетията на комунягите. Ако не е ЕС да крепи некак си положението, да сме я втасали пък с оня кремълски катил съвсем.
От другата страна стои каквото казва Митко за себе си и за Дания. Той е много близо до десетката на обективната ми истина.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Изглежда, обаче в действителност...., по-добре да не казвам.S_C написа:....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Интересно, не ти пука, пък пишеш тука, изливаш си душата...що ли?mitaka76 написа:...Какво мислиш за избора ми? Не ми пука...

-
- потребител
В тоя форум няма "LIKE", ако имаше определено щях да го натисна! Едно към едно съм за целия цитат, просто го съкратих, да не скочи някой модератор да ме бие! Единствено това с живеенето екстра малко не съм съгласен. Тука е сбирщина от завистници и няма как да си живееш екстра, все ще се намери някой завистливо ко....нце да ти направи мръсно на теб или на семейството ти.Ivailo_ Georgiev написа:В България може да се изкарват легално много добри пари и да се живее екстра. Колко... за всеки е различен прага на паричното щастие и сигурност........