F1 2022
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: F1 2022
И каква квалификация в Q-3 само........... Първите 4 места все мои фаворити.

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
@F Focus
Ахам. На f1.com има обратно броене, колко часа остават до старта.
Ахам. На f1.com има обратно броене, колко часа остават до старта.

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
Благодаря, Ози!
Ще го гледам по RTL, че не ми остана време да си вкарам Диема-та в плана.
Ще го гледам по RTL, че не ми остана време да си вкарам Диема-та в плана.
Много автомати-слаби резултати!
-
- потребител
Ще съм благодарен, ако някой има желание да сподели някои важни аспекти от новите правила, както и каква е допустимата мощност на двигателите, обемът им(предполагам 3000 куб. см., като преди?), един двигател колко състезания трябва да издържи, както и ск. кутия, брой сменени гуми за състезание и всичко друго, което се сетите, че покрай споровете в темата пак се запалих по Ф-1, че да съм в час, ако реша да споря!
Благодаря предварително!

Благодаря предварително!
- Ozzie
- потребител
За двигателите:
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... e%20planet.
Като цяло, няма съществена промяна в изискванията.
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... e%20planet.
Като цяло, няма съществена промяна в изискванията.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- потребител
Благодарско, Ози-както винаги много полезен и изчерпателен-респект-да си жив и здрав!
Малко ме учудва, че говорят за етанол, като добавка в горивото, при положение, че метанолът е наистина форсираща добавка в бензинов двигател(етанолът добавен в горивото само го дърпа назад, като мощност). ..или не е разрешен?
Малко ме учудва, че говорят за етанол, като добавка в горивото, при положение, че метанолът е наистина форсираща добавка в бензинов двигател(етанолът добавен в горивото само го дърпа назад, като мощност). ..или не е разрешен?
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ехаааа, колко си изостанал, от години вече са - 1.6 куб./см.
-
- потребител
Така е-признах си, че съм "упущил козите" по ред причини!
Кажи какви мощности се "вадят" от този обем? Предполагам, че турбото остава забранено?

Кажи какви мощности се "вадят" от този обем? Предполагам, че турбото остава забранено?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Турбото е задължително, отборите крият реалната мощност ама е около 1000.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Благодарско, Наско!
Верно много съм изостанал-последните ми спомени са, когато двигателите бяха или 3000 куб./см. атмосферни, или 1500 с турбо, ама последните достигнаха зверски мощности и ги забраниха-така беше, когато Формулата беше истинска, а аз-млад!
Сега нито Формулата е същата, нито аз...!

Верно много съм изостанал-последните ми спомени са, когато двигателите бяха или 3000 куб./см. атмосферни, или 1500 с турбо, ама последните достигнаха зверски мощности и ги забраниха-така беше, когато Формулата беше истинска, а аз-млад!

Сега нито Формулата е същата, нито аз...!

- Ozzie
- потребител
Бяха по 3500 сс преди години, онези големите 8 / 10 /12 цилиндрови двигатели. Може и да са ги редуцирали в даден момент до 3000 сс. Признавам, че и аз дълги години не следях състезанията.
За мощността на сегашните - в хода на днешното състезание, коментаторите споменаха мощност от 1150 к.с. Предполагам това е системна такава, от двете задвижвания.
За мощността на сегашните - в хода на днешното състезание, коментаторите споменаха мощност от 1150 к.с. Предполагам това е системна такава, от двете задвижвания.
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
1150 кс. , вече.
Чудесно състезание, една честна, мъжка, и джентълментска борба, красиво състезание. Когато няма мръсни номера е чудесно за гледане.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Леко се разочаровах от крайния резултат, но все пак за Ферари това е голяма крачка напред. За зрителите, като мен , е удоволствие да гледаме напрегнато до последния момент спортсменско състезание. Скучно е когато знаеш кой ще победи още преди старта.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Големият победител е Макс-искаше и се бореше повече за победата.Големият губещ е Перез-колата за сигурност буквално му обърка състезанието.Иначе Червените не са имали по-успешен старт на сезона повече от 15год.
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
Мерцедес ако не си намерят грамотен инженер по стратегия ще си карат с гуми по 29 обиколки при положение , че другите са с нови. Може да чакат да им гръмнат моторите, но това ще е чак в Монако
-
- потребител
Пък аз не можах да гледам надпреварата-месец преди да си преподпиша договора с "Виваком" имах RTL, увериха ме, че каналите остават същите и 10 мин. преди състезанието изредих всички канали-нъцки мам-а им, много ме е яд!
Ама всяко зло за добро-тъкмо няма да пиша по темата-само ще чета!
Засега...
Радвам се, че болшинството са доволни от надпреварата!
П.С. Много се изумявам, че Формулата става все по-недостъпна, както за телевизионните зрители, така и в спортните новини, по които сега дават какви ли не не толкова важни неща, а за Формулата може да кажат нещичко-може би...не разбирам какво се случва, преди не беше така. По този начин Формулата става един вид второстепенно състезание...това някаква жажда за пари от шефовете на състезанието ли е...каквото и да е е голяма грешка! Не ми е проблем да доплатя 2-3 лв. за Диема, ама и в новините почти нищо не казват, а ако кажат е за 5-10 секунди...
Преди това беше най-важната автомобилна надпревара, а сега...?! И с "Дакар" е нещо подобно, но тук-там има къде-къде по-подробни коментари и по-продължителни предавания за всеки етап.
Абе, като бяхме млади с Ялта нещата бяха къде-къде по-добре!

Ама всяко зло за добро-тъкмо няма да пиша по темата-само ще чета!

Радвам се, че болшинството са доволни от надпреварата!
П.С. Много се изумявам, че Формулата става все по-недостъпна, както за телевизионните зрители, така и в спортните новини, по които сега дават какви ли не не толкова важни неща, а за Формулата може да кажат нещичко-може би...не разбирам какво се случва, преди не беше така. По този начин Формулата става един вид второстепенно състезание...това някаква жажда за пари от шефовете на състезанието ли е...каквото и да е е голяма грешка! Не ми е проблем да доплатя 2-3 лв. за Диема, ама и в новините почти нищо не казват, а ако кажат е за 5-10 секунди...
Преди това беше най-важната автомобилна надпревара, а сега...?! И с "Дакар" е нещо подобно, но тук-там има къде-къде по-подробни коментари и по-продължителни предавания за всеки етап.
Абе, като бяхме млади с Ялта нещата бяха къде-къде по-добре!

-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
ABBA имат една песен - Money , Money ----- за пари говорим
-
- потребител
Предположих, но мисля, че с такЪви действия Формулата губи пари, авторитет и влияние-знаеш, Иво, че преди години тази надпревара беше икона, която всеки можеше да гледа-т.е. всеки можеше да преживява, да коментира... а сега стигна до някаква бутикова( демек не толкова масова, първостепенна, най-важна в автомобилизма надпревара и гледана), която дори често не се отразява в спортните новини в основни медии-неам думи!? А, влаганите средства в иновации в болидите и пилотите се увеличават-никак не схващам подобна "логика"! Като усетих, че започва този процес успоредно с него започнах да губя интерес, ма то и много други неща там се промениха към по-зле!
Изказвам единствено и само личното си мнение, с което не ангажирам никого!
Изказвам единствено и само личното си мнение, с което не ангажирам никого!
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
В началото на състезанието Макс съобщи по радиото, че на Ферари не им работят задните светлини. После коментатора го отбеляза и каза,че по правилник този проблем трябва да се отстрани при първо влизане в бокса.Какво беше това така и не разбрах но разследване няма както и възражение от други отбори.