Възможно ли е - Спират 500 000 коли в София
- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
- Status: Извън линия
Трошки не са колите без катализатор, а тея дето ще се разпаднат на пътя и въпреки това имат минат преглед. Годините на колата нямат общо, има общо корупцията като я почнеш от дъвките и бонбоните и свършиш с големите умове дето управляват.
Да вземват да ги късат на прегледите и ще видите колко бързо ще намалеят вредните емисии и без катализатори.
Със сигурност друг е замсъла на "кампанията", най-накрая пак ще излезнат с компромисно решение което обаче съвсем "случайно" ще има общо и с плащане на някакви такси.
На фона на каруците, дупките и боклуците наистина ли мислите че на някой му пука за околната среда.
Да вземват да ги късат на прегледите и ще видите колко бързо ще намалеят вредните емисии и без катализатори.
Със сигурност друг е замсъла на "кампанията", най-накрая пак ще излезнат с компромисно решение което обаче съвсем "случайно" ще има общо и с плащане на някакви такси.
На фона на каруците, дупките и боклуците наистина ли мислите че на някой му пука за околната среда.
- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
Неприятно е като спреш на кръстовище да херметизираш колата, за да не влязат газовете в купето на тоя пред тебе нали? Още по-неприятно е за пешеходците, така, че тук спор не трябва да има - или купуваш и слагаш катализатор или те спират от движение, докато не влезеш в нормите. Тук се каза ,че в Германия карали така. А някой да е чувал за новите мерки, които ще се вземат след 2-3 години за ограничаване нивото на CO2? И защо аз да плащем същите данъци като тоя, дето е ЕВРО -4, а аз съм ЕВРО 4? Нима той е съгласен някой да запали цигара в стаята му преди да заспи или докато спи? Нямало пари. Търсим си оправдание. Май трябва да се въведе едно законче със солидни глобички и проблема ще бъде решен. 100 долара са добра цена за катализатор, ако ти направят акт за 200 лева. Тогава и акта ще платиш и катализатор ще си вземеш.
Именно! Уж искат да намалят вредните емисии, а всъщност проблемът им е, че не могат да се оправят с трафика в столицата! Тия улици по центъра са смятани за 100-200 х. автомобила......Rick написа:...............
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Така е, целия проблем е в трафика. Около Великден имаше ли задръствания? Едва ли ще има и сега около 1 май! Нека спрат наплива към София, пък тогава да въвеждат подобни наредби. И понеже все се сравняваме с Европа да започнат да насочват пари и към другите градове, тогава по естествен път, ще намалаят задръстванията в София.valboy написа:Именно! Уж искат да намалят вредните емисии, а всъщност проблемът им е, че не могат да се оправят с трафика в столицата! Тия улици по центъра са смятани за 100-200 х. автомобила......Rick написа:...............
FORD - Feel the difference.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Германия....я прочети последното проучване за Европа къде и за колко време средностатистически човек може да си купи автомобил! В германия, за автомобил клас Фиеста даваха... няколко месеца! А сега сметни за БГ и пак давай примери! А като си чукнеш ката на някое паве или дупка друга песен ще запеешImpossibleMan написа:Неприятно е като спреш на кръстовище да херметизираш колата, за да не влязат газовете в купето на тоя пред тебе нали? Още по-неприятно е за пешеходците, така, че тук спор не трябва да има - или купуваш и слагаш катализатор или те спират от движение, докато не влезеш в нормите. Тук се каза ,че в Германия карали така. А някой да е чувал за новите мерки, които ще се вземат след 2-3 години за ограничаване нивото на CO2? И защо аз да плащем същите данъци като тоя, дето е ЕВРО -4, а аз съм ЕВРО 4? Нима той е съгласен някой да запали цигара в стаята му преди да заспи или докато спи? Нямало пари. Търсим си оправдание. Май трябва да се въведе едно законче със солидни глобички и проблема ще бъде решен. 100 долара са добра цена за катализатор, ако ти направят акт за 200 лева. Тогава и акта ще платиш и катализатор ще си вземеш.

- ImpossibleMan
- потребител
Неуместен пример. Щом за алкохол искат да ти вземат книжката доживот, защо да не те глобят и за замърсяване? С алкохол можеш да отровиш живота по някаква случайност на няколко човека, но без катализаторо тровиш душичката на хиляди. Обричаш ги на бавна и мъчителна смърт!kEFi написа:Германия....я прочети последното проучване за Европа къде и за колко време средностатистически човек може да си купи автомобил! В германия, за автомобил клас Фиеста даваха... няколко месеца! А сега сметни за БГ и пак давай примери! А като си чукнеш ката на някое паве или дупка друга песен ще запеешImpossibleMan написа:Неприятно е като спреш на кръстовище да херметизираш колата, за да не влязат газовете в купето на тоя пред тебе нали? Още по-неприятно е за пешеходците, така, че тук спор не трябва да има - или купуваш и слагаш катализатор или те спират от движение, докато не влезеш в нормите. Тук се каза ,че в Германия карали така. А някой да е чувал за новите мерки, които ще се вземат след 2-3 години за ограничаване нивото на CO2? И защо аз да плащем същите данъци като тоя, дето е ЕВРО -4, а аз съм ЕВРО 4? Нима той е съгласен някой да запали цигара в стаята му преди да заспи или докато спи? Нямало пари. Търсим си оправдание. Май трябва да се въведе едно законче със солидни глобички и проблема ще бъде решен. 100 долара са добра цена за катализатор, ако ти направят акт за 200 лева. Тогава и акта ще платиш и катализатор ще си вземеш.Макар, че и за дупките си плащаш наравно с останалите
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Лесно ти е да го кажеш като караш нова кола и явно парите не са ти проблем. А баща ми със 17 годишната си лада какво да прави а ? И той си я е купил чисто нова и си я е поддържа както трябва. Освен това колата му е на 80 хил. км. Той какво да направи а? Да я даде за скрап и да ходи пеш нали? Когато стандарта ни стане европейски тогава да приемат такива закони.ImpossibleMan написа:Твърдо за забрана на всички автомобили без катализатор, не само соцвозилата, а и всички други и не само в София, ами в цяла България!
И аз съм съгласен с мнението, че щом колата ти е минала на преглед няма проблем да се движи по пътя. Също съм твърдо ЗА обстойни и реални прегледи.
Ами в щатите като карат коли с двигатели по 4-5 литра. Те какви вредни емисии имат а ?
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
според мен Ок трябва всички да са с катализатори ,но защо изведнъж ни напъват от всички посоки? Неможе ли постепенно да стават нещата? На сила хубост не става!Като трябва да дам 1000 лева за катализатор и още толкова за данъци и глупости.. по добре да си патувам с градския транспорт.. стига и там вече да не трябва да давам по 10 лева за билети...
- ImpossibleMan
- потребител
Прави сте, трудно е и може би постепенно трябва да станат работите, а не изведнъж. DigiPro, не си прав, че като карам нова кола ми е лесно. Нямаш си на представа колко е трудно. На баща ти ще му е много, ама много по-лесно от мен! Първо не знаеш какви са доходите ми. Сигурен съм, че баща ти отделя много пари за странични работи. Ами щом не можеш да поддържаш кола, няма да караш, както направих аз! Отива за скрап и това е! Чакаш по-добри времена и пътуваш с градския транспорт или пеша. Просто е, не един и двама го правят. Но да събираме боклуците на Европа, не съм съгласен!
- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
Абсолютно си прав за това че трябва да караш това което можеш да подържаш и е съобразено също така с нормите, но малко ни се разминават вижданията за това кога една кола е годна и кога не. Това че няма катализатор не значи че колата не е читава. Никъде не карат коли само с катализатори, а карат коли с минат реален преглед. Този преглед гарантира допустимо ниво на вредните емисии съобразени с дадения автомобила. Това че те не задоволяват изискванията на колите от 2006 е нормално и не означава че трябва да бъдат спрени от движение.ImpossibleMan написа: Ами щом не можеш да поддържаш кола, няма да караш, както направих аз! Отива за скрап и това е! Чакаш по-добри времена и пътуваш с градския транспорт или пеша. Просто е, не един и двама го правят. Но да събираме боклуците на Европа, не съм съгласен!
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Rick съгласен съм с теб! Не всеки може да си позволи да кара нова кола.. ще си караме старите и ще търпим докато можем.. Каталзатори ще се слагат.. Аз имам Еко система на генерацията ,която предполагам отдавна не работи.. имаЛ съм и не 1 ами ДВА катализатора.. Сиерата с двата Кат-а .. и двата са кухи както останових сам...и сега какво .. ако трябва да купувам катализатор трябва да дам 1000 лева за него а кола която реално струва 1500 .. ??? и на всичко отгоре карам на ГАЗ -пропан бутан.. ТОй е значително по безвреден от бензина за атмосферата..АЗ съм напълно сигурен ,че ако се премерят газовете на две коли - едната на АГУ и 2-рата на Бензин с Катализатор , тази с АГУ ще отделя по -малко вредни емисий в атмосферата! Няма да стане това ... според мен.. ще има протести..