Продадох си колата,какво да взема сега?
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
- Status: Извън линия
chains както винаги е много прав, само искам да допълня, че 1.8 TD и до ден днешен си е 8V. Този двигател при Focus е с директно впръскване, дори при първите. Наистина има същата мощнсост, но реално е с много по-добри характеристики. В началото имаше и версия 75 к.с.chains написа:пп: колкото до 1.8тди - първите фокуси са с единтичен като моя двг единствено интеркулъра е различен с оглед формата на купето и двг е скрит под пластмасова декорация /имах такава служебна кола и затова знам/, колкото до по-новите дизели - в уикипедията пише, че са конструирани на базата на стария 1.8тди, като основните нововъведения са в газоразпределението /вече са двувалови и с 16V/ и по-модерна електроника, като номиналната мощност е нарочно запазена в старите рамки с оглед разлечните пазари и действащите там данъчни и застрахователни таблици, но е подобрена кривата на въртящия момент и оптимизиран разхода на гориво!
Ford. Feel the difference
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Моят коментар е за 9 пари Мондеото ще е образец на кола!
това е с около 3000 над нормалната му пазарна цена. ако вземаш което и да е мони за около 6 и след това дадеш 3 ще стане по- добре и от нова!
(Аз малко се вманиачавам на тема "изправност" на колата и вече трета година не мога да намеря за какво освен за консумативи да давам пари)
това е с около 3000 над нормалната му пазарна цена. ако вземаш което и да е мони за около 6 и след това дадеш 3 ще стане по- добре и от нова!
(Аз малко се вманиачавам на тема "изправност" на колата и вече трета година не мога да намеря за какво освен за консумативи да давам пари)
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
mrdds, моя съвет е следния:
Ако си заделил за кола към 7-8 хилки и имаш добра работа, позволяваща ти да плащаш по 400-500 лв. на месец няма какво да се чудиш. Или нова кола на изплащане или такава на 2-3 години пак на изплащане.
Ако ще те затрудни изплащането на каквито и да е месечни вноски, хващай пътя (през Май - Юли) и в Германия или където не си ходил до сега. Не коментирам фирми и марки.
Всичко е на късмет и любов от пръв поглед. Поне за мен.
Ако си заделил за кола към 7-8 хилки и имаш добра работа, позволяваща ти да плащаш по 400-500 лв. на месец няма какво да се чудиш. Или нова кола на изплащане или такава на 2-3 години пак на изплащане.
Ако ще те затрудни изплащането на каквито и да е месечни вноски, хващай пътя (през Май - Юли) и в Германия или където не си ходил до сега. Не коментирам фирми и марки.
Всичко е на късмет и любов от пръв поглед. Поне за мен.
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Моята кола е образец за изправност без да пръска някой пари по-нея, щото не съм и давал да тропне от никъдеred написа:Моят коментар е за 9 пари Мондеото ще е образец на кола!

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Николов,заделените пари включват лек кредит,който трябва да се върне в близките месеци,а за нова кола няма как да стане работата,понеже няма как да давам 400-500лв за вноски -заплатата ми не достига тази цифра.А ако взема по голям кредит нали се сещаш,че 5г.трябва да го изплащам,което значи ,че ще прекарам следващите 4-5г. с чисто нова кола-гъзарийка и баничка и мляко за вечеря.Да не говорим ,че след 4-5г.мисля вече да имам семейство и дай Боже деца.
Между другото днес ходих да гледам фокус от МП купен-99г.1.8ТДИ-екстри:ABS,хидравлика,серво-няма климатик,1 Airbag,пробег-210 000км, цена 9500 с възможност да свалим 500лв защото колата била служебна 7-8г и затова можело да има по голяма амортизация-как да купя такава кошница.
Май в близките месеци ще си побръмчавам с Вартбурга докато паднат цените на фокусите.
Идеята за германските походи не ми допада-първо защото нямам свободно време да си бръмча по германията и да си търся късмета,второ колата която ще купя от там докато я докарам ще ми излезе на цената на тези, които се продават в БГ-това вече няколко мои познати го доказаха с опитите си да си докарат кола и да им излезе евтино-е,не стана.Трето в друга държава немога да си погледна колата в сервиз,да и сменя маслото и да я пробвам с ново-метода е "Палиш,правиш 1 кръгче и плащаш".
Благодаря ви на всички за мненията,това беше важно за мен.Защото когато човек се чуди какво да избере влияят съветите-за добро или лошо.
Видях,че всеки си хвали това което притежава
Поздрави на всички!
Между другото днес ходих да гледам фокус от МП купен-99г.1.8ТДИ-екстри:ABS,хидравлика,серво-няма климатик,1 Airbag,пробег-210 000км, цена 9500 с възможност да свалим 500лв защото колата била служебна 7-8г и затова можело да има по голяма амортизация-как да купя такава кошница.
Май в близките месеци ще си побръмчавам с Вартбурга докато паднат цените на фокусите.
Идеята за германските походи не ми допада-първо защото нямам свободно време да си бръмча по германията и да си търся късмета,второ колата която ще купя от там докато я докарам ще ми излезе на цената на тези, които се продават в БГ-това вече няколко мои познати го доказаха с опитите си да си докарат кола и да им излезе евтино-е,не стана.Трето в друга държава немога да си погледна колата в сервиз,да и сменя маслото и да я пробвам с ново-метода е "Палиш,правиш 1 кръгче и плащаш".
Благодаря ви на всички за мненията,това беше важно за мен.Защото когато човек се чуди какво да избере влияят съветите-за добро или лошо.
Видях,че всеки си хвали това което притежава

Поздрави на всички!
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Мда, щото на Горубляснки всичките от бабички германки до супермаркета са карани ( в някои се намират и бастуни в багажниците- като истинско доказателство, че били ползвани от инвалиди...mrdds написа: Между другото днес ходих да гледам фокус от МП купен-99г.1.8ТДИ-екстри:ABS,хидравлика,серво-няма климатик,1 Airbag,пробег-210 000км, цена 9500 с възможност да свалим 500лв защото колата била служебна 7-8г и затова можело да има по голяма амортизация-как да купя такава кошница.

И са на "реални" 80-90000 км, на по 10 години.
На тази, която си цитирал - поне й знаеш произхода и реалните километри, пък и като служебна - най-вероятно е обслужвана редовно и то в Мото-Пфое..

- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
И така е и не е така - значи ако си е моя колата и е на толкова км. - проблеми няма, но понеже живеем в РБ - то при нас служебната кола си е к...ва и меко казано и се мамата!
Значи преди време /поради служебни причини/ изминох доста км. на служебни коли и смея да заявя /абе аз ги щадях, защото за мен е безобразие да се съсипват новите коли, ама повечето ми колеги с ЕГН 85 и нагоре ги сцепваха/ не е добра идея да се закупи бивша служебна кола - тя е карана нон стоп до прекъсвач и просто вс . хубаво от нея отдавна е умряло - за моя голяма жалост, ама какво да се прави балкански манталитет
Значи преди време /поради служебни причини/ изминох доста км. на служебни коли и смея да заявя /абе аз ги щадях, защото за мен е безобразие да се съсипват новите коли, ама повечето ми колеги с ЕГН 85 и нагоре ги сцепваха/ не е добра идея да се закупи бивша служебна кола - тя е карана нон стоп до прекъсвач и просто вс . хубаво от нея отдавна е умряло - за моя голяма жалост, ама какво да се прави балкански манталитет

- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
И така е и не е така - значи ако си е моя колата и е на толкова км. - проблеми няма, но понеже живеем в РБ - то при нас служебната кола си е к...ва и меко казано и се мамата!

-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Понеже колегата mrdds беше споделил че ще търси икономичен дизел,искам да споделя едни мои впечатления - изумен съм от Рено Меган,комби 2001-02г.1.9 dci или нещо такова беше,турбодизел,100 и кусур коня,къса си задника от вървене като му зададеш,а разхода при нормално каране е .....4-4.2/100 извънградско и 6-6.3/100 градско разумно каране.Имам познат таксиметров шофьор който търкаля такова и няколко пъти се е хващал на бас за градското(те бакшишите като си нямат работа и се чудят какво да измислят) - на пълен до капачката резервоар засича 100км. по километраж и долива 2 шишета от Пепси нафта.А и борд-компютъра също показва толкова,само че всички се съмняваха че компа не отчита правилно и затова моят познат им направи 2-3 пъти показно.И нафтата не е някоя напарфюмирана с добавки Шел-ска или ОМВ,а обикновенна нафта купена на черно
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Верно е и аз карах едно такова - не ще да пипа нафтата! Много икономично модел 2001. Не знам какво са му правили колегите, но вчера скъса ангренаж.... Мир на праха му!1.8d написа:Понеже колегата mrdds беше споделил че ще търси икономичен дизел,искам да споделя едни мои впечатления - изумен съм от Рено Меган,комби 2001-02г.1.9 dci или нещо такова беше,турбодизел,100 и кусур коня,къса си задника от вървене като му зададеш,а разхода при нормално каране е .....4-4.2/100 извънградско и 6-6.3/100 градско разумно каране.Имам познат таксиметров шофьор който търкаля такова и няколко пъти се е хващал на бас за градското(те бакшишите като си нямат работа и се чудят какво да измислят) - на пълен до капачката резервоар засича 100км. по километраж и долива 2 шишета от Пепси нафта.А и борд-компютъра също показва толкова,само че всички се съмняваха че компа не отчита правилно и затова моят познат им направи 2-3 пъти показно.И нафтата не е някоя напарфюмирана с добавки Шел-ска или ОМВ,а обикновенна нафта купена на черно
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Я хвърли едно око тук:
http://www.lincoln.com/mkz/home.asp?sRe ... 84200631|0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.lincoln.com/mkz/home.asp?sRe ... 84200631|0" onclick="window.open(this.href);return false;