По въпроса за "жена-шофъор и негър-скиор"

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2009, 20:44
Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Status: Извън линия

Re: По въпроса за "жена-шофъор и негър-скиор"

Мнение от mclsdreal » 11 юли 2009, 12:04

Ейй точно такава тема търсех да си излея душата :D:
Значи миналата седмица тръгвам аз за работа, и излизам от сухата река към Чавдар мост, и преди бензиностанция ШЕЛ има улица от която излизат тролеи номер 2 и 4... Таа карам си аз със скорост около 50 вече на 3-та, и карам по една жена в средна лента(платното се състои от 3 ленти) и гледам аз тая намали малко и пусна спирачката, при което тролея който се включва в движението(каран от жена ) *banned* без да спре, защото все пак ние сме на пътя с предимство, мацката започна да си изнася чудовището (тролея), и на всичкото отгоре жената която беше пред мен, вместо да отиде в лявата лента( само аз и тя сме на пътя а тролея каран от жена си беше в дясна лента ние в средна и съвсем малко навлезе в нейното платно, съвсем спокойно можеше да го заобиколи), наща набива лудите спирачки, при което аз имах много малко време за реакция, тъй като мислех да я изпреваря и вече се бях набрал да връщам скорости :D: ...след нейната спирачка натискам и аз с двата крака, ама късно... имах 4-5 метра спирачен път ама се целнах в нея, и добре че леко, само фара ми се спука....Навсичкото отгоре тази слезна и започна да ми държи тон :evil: , защо аз аджеба не съм успял да спра...Аз се нервирах и и казах че е супер зле и страшно куха, защото тролея зави неграмотно и въпреки че влезе в нейното платно няма и 1ч метър тя можеше да не забива спирачки а да го заобиколи...ама тя не та не аз съм виновен...дигна ми нервите теглих и една къса дълга дадох назад и си тръгнах :D:
Гони ме до дондуков, мене ме хвана светофара и тая слезе да ми чете конско че съм бягал от ПТП, питах я дали има някви щети, тя ми отговори че няма, и аз и казах да пали с 300 и да не ме занимава...аман братче..аман... :evil:
I`m sorry.. I can`t be perfect... !!

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 11 юли 2009, 12:29

Ае, аз няма да коментирам, обаче държа да отбележа, че вече и жена ми познава дали пред/около нас кара жена шофьор...... :mrgreen:
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
foxy
потребител
потребител
Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i

Мнение от foxy » 13 юли 2009, 00:44

mclsdreal написа:навлезе в нейното платно, съвсем спокойно можеше да го заобиколи), наща набива лудите спирачки, при което аз имах много малко време за реакция, тъй като мислех да я изпреваря и вече се бях набрал да връщам скорости :D: ...след нейната спирачка натискам и аз с двата крака, ама късно... имах 4-5 метра спирачен път ама се целнах в нея, и добре че леко, само фара ми се спука....Навсичкото отгоре тази слезна и започна да ми държи тон :evil: , защо аз аджеба не съм успял да спра...Аз се нервирах и и казах че е супер зле и страшно куха, защото тролея зави неграмотно и въпреки че влезе в нейното платно няма и 1ч метър тя можеше да не забива спирачки а да го заобиколи...ама тя не та не аз съм виновен...дигна ми нервите теглих и една къса дълга дадох назад и си тръгнах :D:
Гони ме до дондуков, мене ме хвана светофара и тая слезе да ми чете конско че съм бягал от ПТП, питах я дали има някви щети, тя ми отговори че няма, и аз и казах да пали с 300 и да не ме занимава...аман братче..аман... :evil:
С риск да ме нападнеш за думите ми ще си кажа. Независимо, че е могла да заобиколи тролея, в случая най-вероятно се е изплашила и е набила кучките. Ти понеже си я ударил отзад си 10000000% виновен, без знчение тя дали се е гримирала на огледалото за обратно виждане или е гледала някой симпатяга в тролея. И не тя е куха, ами ти и понеже ти си я ударил и е съвсем в правото си да ти държи тон, извадил си късмет, че е направила глупостта да те гони, а не да звънне на куките и да съобщи за избягал участник в ПТП. И още нещо - никъде не спомена защо не си я изпреварил - нали затова си се бил засилил???? Или си се беше засилил щото можеш да караш по -добре от мацките???? *00200*

Не смятам, че изобщо трябва да споделяш подобна случка - абсолютно тъпа и незряла постъпка. Темата за войната по пътищата наъбва ежедневно, а ти едва ли не се хвалиш как си удрил някой на пътя и си го пратил по дяволите. 100000000000000000% съм сигурна, че ако беше слязъл само да се извиниш на мацето, нямаше да има никъв проблем. Аз на нейно място изобщо не бих тръгнала да те гоня (правих тази грешка вече веднъж), ами директно си звънкам и съобщавам за избягал от ПТП заедно с регистрационния номер. Не стига, че си ударил момичето отзад и си виновен, ами си се държал и като пълен кретен и си я обиждал. *00200* *00200* *00200*

Как пък на мен не се уцели някой такъв отворко......и ще плаща и ще се извинява и даже цветя в офиса с извинителна картичка ще ми прати <:-P:
Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника

mitko1962
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.

Мнение от mitko1962 » 13 юли 2009, 11:06

Съгласен съм че има жени,както и мъже които поради неопитност не постъпват по най правилния начин в екстремни ситуации.Но в случая съм съгласен с foxy че вината е изцяло твоя.След като караш отзад си длъжен да спазваш дистанция която да ти позволи да реагираш навреме.Така,че намери мацето и занеси цветя.Ако си заслужава,може и на кафе да я поканиш за да си припомните правилника.

Потребителски аватар
hitrata_lisi4ka
потребител
потребител
Регистриран: 11 яну 2008, 16:25
Модел на автомобила: Малък черен звяр 206 1.4 HDI '05та, бърз като вятъра и зъл като пинчер!

Мнение от hitrata_lisi4ka » 13 юли 2009, 12:47

:arrow:
Последна промяна от hitrata_lisi4ka на 19 юли 2011, 19:37, променено общо 1 път.
They're Pinky and The Brain
Yes, Pinky and The Brain
One is a genius
The other's insane.

Потребителски аватар
denisebastian
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
Контакти:

Мнение от denisebastian » 13 юли 2009, 13:21

Нямам идея от кога караш и колко километра имаш навъртяни,НО аз съм започнала от 16 годишна,и не слизам от колата.Обиколила съм България и ти гарантирам,че жените спазват правилата повече,но 99% не могат да реагират както мъжете.факт Е :!:Претендирам,че съм доста добър шофьор,налагало ми се е да реагирам и съм успявала,но квито и съчинения да ми разказваш,мога да позная кога зад волана има жена от километри вече,ако искаш ми пусни още 5 картона,това е положението *banned*
http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!

Потребителски аватар
snaiperisto
потребител
потребител
Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3

Мнение от snaiperisto » 13 юли 2009, 13:58

Еее , каква "силна" тема съм пуснал , след 100 години , пак ще е актуална :D
...дрън-дрън...мноо важно...

Потребителски аватар
hitrata_lisi4ka
потребител
потребител
Модел на автомобила: Малък черен звяр 206 1.4 HDI '05та, бърз като вятъра и зъл като пинчер!

Мнение от hitrata_lisi4ka » 13 юли 2009, 14:17

Последна промяна от hitrata_lisi4ka на 19 юли 2011, 19:36, променено общо 1 път.
Yes, Pinky and The Brain
One is a genius
The other's insane.

Потребителски аватар
Ден
потребител
потребител
Регистриран: 21 ное 2008, 03:31
Модел на автомобила: Форд

Мнение от Ден » 13 юли 2009, 14:23

mitko1962 написа:Съгласен съм че има жени,както и мъже които поради неопитност не постъпват по най правилния начин в екстремни ситуации.Но в случая съм съгласен с foxy че вината е изцяло твоя.
Така е, не е до това: жена или мъж. Неопитни има и ненаучени, също! :?
snaiperisto написа:Еее , каква "силна" тема съм пуснал , след 100 години , пак ще е актуална :D
Фук, фук :P

Потребителски аватар
zak81
потребител
потребител
Регистриран: 27 яну 2009, 22:55
Модел на автомобила: ford fiesta 95г,1.3mi,XR2,44kw,60k.

Мнение от zak81 » 13 юли 2009, 15:17

Има неопитни или по-точно млади шофьори(без значение на колко години са)и от двата пола спор няма,няма безгрешни,ама да карат като баби,имено заради такива стават задрастванията по морето,сори но не издаржам на напана и забранено-разрешено при първа вазможност си ги изпреварвам,но за това пишат актове. *00143* *0032*
zak

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 13 юли 2009, 16:26

Добре де, цялото заглавие на темата е По въпроса за "жена-шофьор и негър-скиор". За жената-шофьор разбрах, но за негър-скиор имаше споменато много малко, но без снимки не се брои :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
hitrata_lisi4ka
потребител
потребител

Мнение от hitrata_lisi4ka » 13 юли 2009, 16:29

Последна промяна от hitrata_lisi4ka на 19 юли 2011, 19:36, променено общо 1 път.
Yes, Pinky and The Brain
One is a genius
The other's insane.

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 13 юли 2009, 16:51

Foxy, виж сега...Бях тръгнал да я изпреварвам, но жената наби спирачките почти безпричинно, просто не мога да ти опиша ситуацията такак, както е била и съм убеден че ще размислиш! 2 коли сме на пътя който е от 3 платна, ние сме в средна лента, тролея си завива в най-дясна лента, а жената набива спирачки( защо го е направила не мога да ти кажа, можеше да кръшне 1 метър, а не да скача на спирачките все едно изтребител идва към нея), вярно че жената която караше тролея влезе има няма 1 метър в нейното платно, но това не беше причина да набие спирачки и да чака тролея да се изнесе(което беше най-тъпото)...Интересно ми е ти как щеше да реагираш>?! Мога да ти кажа че дистанция си имах, щом и спирачен път имам който хич не е малко(4-5 ,метра), не съм карал и със 100 ! Така че, не бъди толквоа строга и убедена в думите си, защото понякога не всеки е прав. На нея нищо и нямаше, за сметка на това пък аз съм със спукан фар, но това не ме засяга, ламарина и въобще материалните неща се оправят, но остават гадните спомени и нервите за такива дето не знаят за какво са на пътя ! Аз лично съм попадал в такива ситуации и мога да ти кажа че ненабивам спирачки, и винаги когато някой излиза от улица в дясно от мен ГЛЕДАМ ОГЛЕДАЛОТО за задно виждане, за да преценя какво да направя, да кръшна в ляво или да спра! Инструктора ми ме е научил достатъчно на тънкостите тъй като съм взел допълнителни 30 часа градско, и съм питал, интересувал съм се и знам какво да правя. До сега не бях срещал такова чудо, като тази жена...Засичали са ме жени, но са ми пускали аварийките или са ми се подхилквали на огледалото...ама тая ми вдигна нервите !
Съжалявам за дългия пост. И се надявам да не се разсърдиш Foxy, аз не ти се сърдя ! _friends_ ;): :wink:

Потребителски аватар
foxy
потребител
потребител
Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i

Мнение от foxy » 13 юли 2009, 17:59

mclsdreal написа:Foxy, виж сега...Бях тръгнал да я изпреварвам, но жената наби спирачките почти безпричинно, просто не мога да ти опиша ситуацията такак, както е била и съм убеден че ще размислиш! 2 коли сме на пътя който е от 3 платна, ние сме в средна лента, тролея си завива в най-дясна лента, а жената набива спирачки( защо го е направила не мога да ти кажа, можеше да кръшне 1 метър, а не да скача на спирачките все едно изтребител идва към нея), вярно че жената която караше тролея влезе има няма 1 метър в нейното платно, но това не беше причина да набие спирачки и да чака тролея да се изнесе(което беше най-тъпото)...Интересно ми е ти как щеше да реагираш>?! Мога да ти кажа че дистанция си имах, щом и спирачен път имам който хич не е малко(4-5 ,метра), не съм карал и със 100 ! Така че, не бъди толквоа строга и убедена в думите си, защото понякога не всеки е прав. На нея нищо и нямаше, за сметка на това пък аз съм със спукан фар, но това не ме засяга, ламарина и въобще материалните неща се оправят, но остават гадните спомени и нервите за такива дето не знаят за какво са на пътя ! Аз лично съм попадал в такива ситуации и мога да ти кажа че ненабивам спирачки, и винаги когато някой излиза от улица в дясно от мен ГЛЕДАМ ОГЛЕДАЛОТО за задно виждане, за да преценя какво да направя, да кръшна в ляво или да спра! Инструктора ми ме е научил достатъчно на тънкостите тъй като съм взел допълнителни 30 часа градско, и съм питал, интересувал съм се и знам какво да правя. До сега не бях срещал такова чудо, като тази жена...Засичали са ме жени, но са ми пускали аварийките или са ми се подхилквали на огледалото...ама тая ми вдигна нервите !
Съжалявам за дългия пост. И се надявам да не се разсърдиш Foxy, аз не ти се сърдя ! _friends_ ;): :wink:
Започваме отначало - щом не си успял за 4-5 метра да спреш, значи не си поддържал достатъчна дистанция. Както казах, не знам защо мацката е набила спирачките, но ти щом си се набил в нея или си се бил отнесъл в размисли или си бил прекалено близко и вероятно засилен с малко по-висока скорост, от колото е трябвало. По никой закон, това, че е набила спирачките според теб без причина, не те оправдава - дори и да се е сетила, че не си е ооскубала веждите и е решила да върне. Въпреки, че няма материални щети върху нейната кола е било най-правилно да се извиниш, да си подвиеш опашката и да си тръгнеш, а не да подскачаш и да се правиш на Мъж.
Колкото и часове да си взел градско винаги ще има ситуации, в които ще си изненадан, а инструктора ти в многото си обяснения най-вероятно е забравил да ти каже, че в ЗДвП пише:

Чл. 20

Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която му позволява да владее непрекъснато превозното средство, което управлява. Той съобразява скоростта на движението си с релефа на местността, състоянието на пътя, състоянието и товара на превозното средство, което управлява, с метереологичните условия, интензивността на движението, собствените си възможности и всички други обстоятелства, които имат значение за безопасността на движението. Скоростта му на движение трябва да е такава, че да може да спре превозното средство в зоната на своята видимост, както и да може да спре пред всяко препятствие, което е могъл и е бил длъжен да предвиди. Той трябва да намали скоростта и ако е необходимо, да спре, винаги когато обстоятелствата изискват това и особено когато видимостта не е достатъчна за безопасно движение.

Неписано правило и често казвано от инструктурите:

Каквато цифра показва стрелката на скоростомера Ви, толкова метра дистанция си осигурявайте!

Ако е спазено горното - при движение с 50км/ч и при дистанция 50м е нямало никакъв шанс да я удариш. Почти 100% съм убедена, че дори и при 20м дистанция това нямаше да се случи, още повече, че не е имало интензивно движение на пътя, и съвсем спокойно си можел да стоиш доста зад нея, ама "к'ъв мъж си ти", ако не се покажеш колко ти е бърза колата и не се направиш на магаре, пред някоя девойка, дето само ще и стане смешно.

И не е въпроса в това дали таз двойка те е нервирала или не, а че можеше а причиниш много по тежки последици както за себе си, така и за нея. И не да викаш "Аман от жени шофьори и негри скиори" а би трябвало "аман от джигити като мен по пътищата на България"

Винаги бих застанала зад думите си - не защото си ударил мацка, а защото в ЗДвП пише, че в такъв случай си виновен само и единствено ти, без значение дали е било рязко спирането, дали ти не си очаквал и т.н. - че ти утре може да влезеш в насрещното платно за движение и да не очакваш, че някой ще те удари?!?

Както вече казах, прати на мацето цветя....

И понеже питаше как ще постъпя - съгласна съм, че в ЗДвП има някои недомислия, доста фрапантно разграничаващи се от поведението на пътя в реална обстановка, но това не означава, че никоя от клаузите му не важи. В случая ако бях видяла, че някой се е засилил да ме изпреварва, а мен ме засича тролея бих си останала в лентата и да намаля или спра, защото в противен случай бих могла да те засека още по-лошо. За мен грешката ти е в това, че си тръгнал да изпреварваш, а не си довършил манверата като хората.....
Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 13 юли 2009, 19:23

Аз маневрата тръгнах да си я правя, но уви...Видях и тролея, но от къде ще ми дойде на акъла че жената(не е мацка беше на повече от 40) ще спре и то по такъв начин...разбирам да намали ама тя спря ! Когато я чукнах леко, слезнах от колата и я питах какво стана, обаче от другата страна посрещтнах : Ти къв си бе, не можа ли да спреш, малоумник....Е Извинявам се ама, първо колата ми няма АBS второ краката ми също го нямат, дистанция казах че си имах досатъчна, но ускорих за да я изпревяря, не съм го направил щото ми е бърза колата и така нататък, камо ли да се правя на интересен на жена, която може да ми е майка, мисля че не съм и на нивото а и не е мой стил ;): . Както и да е, прекратявам спора, тя от мен цветя няма да види...Де да знам, ако тя не беше ми се изребчила можеше да не реагирам така....Такъв е живота, съжалявам само, че нямам каско.

edit: Много е гадно тамън да почнеш да изпреварваш, и да спрат пред тебе рязко. Надявам се да не ти се случва Foxy ! :)

Потребителски аватар
gazetto
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :)
Контакти:

Мнение от gazetto » 20 юли 2009, 00:15

mclsdreal написа: edit: Много е гадно тамън да почнеш да изпреварваш, и да спрат пред тебе рязко. Надявам се да не ти се случва Foxy ! :)
:D :D :D
Който неможе да плува да не се съблича......
Човече изчетох ти постовете и в случая момичето е в правото си!Нищо лично

Сори за офф-а!!! _friends_
Изображение

Потребителски аватар
beauti
потребител
потребител
Регистриран: 28 авг 2008, 12:58
Модел на автомобила: FORD FIESTA C 1.3/95 год.
Контакти:

Мнение от beauti » 22 юли 2009, 13:52

На малка софийска улица-чакам на метър зад един ровър да освободи място за паркиране,почти съм на кръстовишето.Мацка говори по телефона,а пред нея място да маневрира тир.Та чакам аз и по едно време мацката хвърля телефона с неуписуем бяс дава на задна и докато се усетя-прас в мене на заден.Почнаха едни разправий,кой виновен,кой не-ше викаме кат...А сега задачка закачка-кой е виновен(за сведение щетите бяха малка черна резка от пластмасата на номера ми,на мен нищо) *00147*
Това не е кола,това е FORD

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 22 юли 2009, 15:00

beauti написа:На малка софийска улица-чакам на метър зад един ровър да освободи място за паркиране,почти съм на кръстовишето.Мацка говори по телефона,а пред нея място да маневрира тир.Та чакам аз и по едно време мацката хвърля телефона с неуписуем бяс дава на задна и докато се усетя-прас в мене на заден.Почнаха едни разправий,кой виновен,кой не-ше викаме кат...А сега задачка закачка-кой е виновен(за сведение щетите бяха малка черна резка от пластмасата на номера ми,на мен нищо) *00147*
Ти си виновен, чукнал си мацката отзад :oops:
Изображение

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!

Мнение от dydo » 22 юли 2009, 15:07

Е нема такова паркиране: Показател за опитност, предвидливост, поглед върху ситуацията и това как да се паркира като по учебник.

http://www.youtube.com/watch?v=u6YkqTzC ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна от dydo на 22 юли 2009, 15:16, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
beauti
потребител
потребител
Регистриран: 28 авг 2008, 12:58
Модел на автомобила: FORD FIESTA C 1.3/95 год.
Контакти:

Мнение от beauti » 22 юли 2009, 15:14

samsung_bg написа:
beauti написа:На малка софийска улица-чакам на метър зад един ровър да освободи място за паркиране,почти съм на кръстовишето.Мацка говори по телефона,а пред нея място да маневрира тир.Та чакам аз и по едно време мацката хвърля телефона с неуписуем бяс дава на задна и докато се усетя-прас в мене на заден.Почнаха едни разправий,кой виновен,кой не-ше викаме кат...А сега задачка закачка-кой е виновен(за сведение щетите бяха малка черна резка от пластмасата на номера ми,на мен нищо) *00147*
Ти си виновен, чукнал си мацката отзад :oops:

При други условия щеше и да е доволна и пак това упражнение да направи >:):
Ама катаджията каза-понеже няма свидетели и щети,ако искате протокол за каско-акт и на двамата-и двамата нямате 3 метра от знака :mrgreen:
Е верно нема такова паркиране... =)):
Това не е кола,това е FORD

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”