Какво направих по колата си днес?
- margarit.hristov
- Потребител
- Регистриран: 31 мар 2020, 19:21
- Модел на автомобила: Форд мондео мк4 комби 1.8тдци 125к.с.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Какво направих по колата си днес?
Привет колеги,днес си подмених интериорното осветление с лед и резултата много ми хареса.крушките си ги поръчах от lux led на цена от 46лв комплекта (12крушки) с 2 години гаранция.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Това го научавам от теб, и поразрових да прочета. Половината продукти пишат различни работи, а другата половина нищо. От първа ръка/мен/ споделям, че след 1 флакон спадането спря на външната гума отзад/иначе са по 2 гуми на страна/ Карал съм 130-140 София -Ябланица и Шумен-Варна и обратно в продължение на месец. Какви са тия 1-2 км разстояние с по 50 км/ч - така пише на някои от листовките на лепилото. Ай, че се отплеснах от темата.HACKO написа: ↑05 ное 2021, 18:37Подобен спрей и компресор има в комплекта на буса, и тъй като е купен от България, към него има инструкции на български. Та във тях има много неприятна забележка " след употреба превозното средство да се придвижи до най-близкия сервиз със скорост не по-висока от 80 Км/ч и гумата да се смени с нова" (цитирам по памет).
времето е като парите-никога не стига
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Това е по германския стандарт

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Българина е цар по поправянето на всичко сътворено по света. Преди години 30+ , един приятел пука две гуми, слага едната резервна отзад, а предната спукана пълни със слама от полето около шосето, а за резерва напълнил и багажника със слама. Е придвижил се с псувни.........
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Днес минах на технически преглед за скромните 39,90 лв. Оцениха ме на ЕВРО-1 въпреки че колата си е в заводските норми не пуши и наличен катализатор и няма почти разход на масло.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Гледайки списъка на бензинките и дизелите, кой автомобил в коя категория попада, трябва да си в по-висока категория. Обаче ако измерените емисии не отговарят, отиваш по-надолу. Дадоха ли ти документ/бележка с измерените емисии на твоя автомобил?
https://dizzyriders.bg/post/8459/vizhte ... -sled-12-y
https://dizzyriders.bg/post/8459/vizhte ... -sled-12-y
времето е като парите-никога не стига
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
свалих фаровете, свалих и маската, намерих де гадовете са връзали жиците и буксите за фаровете за мъгла, освободих и ги пуснах да се мандрахерцат свободно
P.S. Обмислям ъпгрейд с фарове за мъгла.
P.S. Обмислям ъпгрейд с фарове за мъгла.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Re: RE: Re: Какво направих по колата си днес?
Добре дошъл в клуба само не псувай хората в пункта, проблема е в програмата, за която пак наКой е усвоил едни милиончета.aspasia написа:Днес минах на технически преглед за скромните 39,90 лв. Оцениха ме на ЕВРО-1 въпреки че колата си е в заводските норми не пуши и наличен катализатор и няма почти разход на масло.
Нека сме евро 1, а смръдливите дизели да са в трета категория и да им "ароматизират" въздуха в центъра
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Еми и на мен ми треснаха ЕКО-1. И като ги попитах ми казаха че в талона не е вписано ЕВРО колко е. Колите след 2002 би трябвало да са ЕКО-3. и ако го искам трябва да отида за сертификат в Мото пфое-36 лева, после в КАТ-смяна на талони, после на ГТП за да ми впишат ЕКО-3, освен ако резултатите не са ми извън нормите, и дадат лоши показатели. За бензинова кола става въпрос.
-
- потребител
Преди мене имаше опел зафира дизел като запали вътре в помещението стана стана мъгла но и дадоха еко-3 което за мен е доста изкривен начин за категоризация на еко стандарта.
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Нали трябва да изкара останалите в ауспуха газове.
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Малко извън темата за колите, но пак свързано с ЕКО-то.
Та накратко повече от 2год. сме одобрени по някаква европейска програма за подмяна на отоплителни тела на твърдо гориво с такива на пелети. Срокове изтекоха, наново подавахме документи, скици , чертежи и така вече два пъти.Накрая сигурно видяха,че изпускат последния влак да си направят далаверите и точно миналата седмица ми се обаждат и казват идваме да монтираме.
Какво ще ми монтирате бе мушмороци?
Един тон пелети сега е 800лв. а аз вече съм си купил 15 кубика дърва и то преди 5 месеца.Такава хубава, звучна и дълга им теглих, че щели да ме съдят щото разговора се записвал.
И с цялата си наглост сега върви реклама на тази кампания по национални медии.
Та за мен темата за ЕКО-то у нас е единствено приходи в касичката на определени фирми и лица без никакви реални резултати.
Поздрави
Та накратко повече от 2год. сме одобрени по някаква европейска програма за подмяна на отоплителни тела на твърдо гориво с такива на пелети. Срокове изтекоха, наново подавахме документи, скици , чертежи и така вече два пъти.Накрая сигурно видяха,че изпускат последния влак да си направят далаверите и точно миналата седмица ми се обаждат и казват идваме да монтираме.
Какво ще ми монтирате бе мушмороци?
Един тон пелети сега е 800лв. а аз вече съм си купил 15 кубика дърва и то преди 5 месеца.Такава хубава, звучна и дълга им теглих, че щели да ме съдят щото разговора се записвал.
И с цялата си наглост сега върви реклама на тази кампания по национални медии.
Та за мен темата за ЕКО-то у нас е единствено приходи в касичката на определени фирми и лица без никакви реални резултати.
Поздрави
-
- потребител
Ъпдейт - намерих майстор да ти смени, общо 110 лв с работата. Нищо не се скъса, само ме е яд че сложи старите болтове, защото в комплекта нямаше. Но поне каза че са здрави

-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Тези болтове не се сменят задължително. Важното е да се стегнат по предписание(115Nm).Другото важно е да си сложил качествени тампони, че разликата е 5-10лв. а парите са повечето в труд.
-
- потребител
Ето снимки на новите

-
- потребител
При мене тези тампони ги сменях три пъти първите бяха на Sidem после на Delphi сега са на Meyle ака като ги гледам пак са се напукали може би това е слабото място отзад или пък защото колата се кара доста около 120-130 км. на ден и се товари с около 200 кг материали повече се използва като работна въпреки че съм с ново пружини усилени и амортисьори.
- Kaloyan3111
- Потребител
- Регистриран: 17 юли 2020, 21:04
- Модел на автомобила: Fusion SEL Hybrid
За всички собственици на мондео след 2012та препоръчвам ако някога ви се наложи да си вземете нови стелки за колата и багажника вижте тези:
https://m.avtochastionline24.bg/frogum/15234732
Много често са с намалена по адекватна цена от около 80до 90лв което да също е доста но наистина другаде няма “точно ”такива като тип и размер
Колата ми е на почти 3г и вече лекото повдигнато преди педала за гата ръбовете много често се търкат и замърсяват и ако нямате стелка която да покрива тази част аз лично незнам как да я опазя
Че и в китайците - али експрес нищо адекватни като цена не намерих сорямо този тип стелка.
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://m.avtochastionline24.bg/frogum/15234732
Много често са с намалена по адекватна цена от около 80до 90лв което да също е доста но наистина другаде няма “точно ”такива като тип и размер
Колата ми е на почти 3г и вече лекото повдигнато преди педала за гата ръбовете много често се търкат и замърсяват и ако нямате стелка която да покрива тази част аз лично незнам как да я опазя
Че и в китайците - али експрес нищо адекватни като цена не намерих сорямо този тип стелка.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
Колега как ги смени тези тампони, Имах фокус и 5 години мъка , никой не искаше да ги смени,
Поне в 4 сервиза ми казваха да го хвърля за старо желязо и да си купя една народна кола голф 3 , или астра ф.
Искаха ми някакви си само 4-500 лв само да свалят моста .
Тампоните ми бяха по 30 лв бр. Но така и не доживяха да се сменят. Колата е в друг собственик вече. Накрая аз смених фокуса с ц макс.
-
- потребител
Няколко сервиза отказваха - един ги бил сменил, но клиента не останал доволен, че пак тропало, в друг нямали преса и накрая намерих един който се нае да опита. Каза че носачите падали съвсем малко след отвиване и се наложило да свали моста. Обаче трябва да си взема ръждопреобразувател на вюрт да намажа около тях
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
Щом ще ползваш "Вюрт" преди това добре изчисти ръждата с телена четка(още по-добре, ако е кръгла с опашка на винтоверт) и после мини с ръждопреобразувателя три пъти през 30 мин.-само едно намазване има слаб ефект. Още по-добре след час-два, в зависимост от външната температура напръскай мястото с антикорозионен грунд два пъти на "Novol"-инак само с "Вюрта" няма да постигнеш кой-знае какъв ефект.
Много автомати-слаби резултати!