Войната По Пътищата

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Войната По Пътищата

Мнение от Pyrhel » 24 ное 2010, 15:29

Гоуф'о не мре, ще го избутат назад и ще направи втори опит с по-голяма засилка :mrgreen:

Ето още една студентска свинщина от предния 8ми декември:
Изображение

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 24 ное 2010, 15:38

Това е сок от ябълка, домашен при това не виждате ли. :mrgreen: И може да са студенти, но са с 7-дневна винетка, интересно колко са студенти тогава :mrgreen: Все студентите ви са селяни, не се научихме, че българите сме си селяни по гени просто и лесно за запомняне! Трудно човек се отцепва от това голямо множество. Чалгата прави нещата още по-лесни за 1 селянин, който без нея не е никакъв селянин, а гонещ честото звание селянин, много е важен и голфу, или е30, и двете с 14ки тенекиени ръждясали джанти и гуми на 8години, все велики машини, какви фордове - те умират от раз и хабят маслото на човека само - хаха :wink:
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 25 ное 2010, 22:44

днес пак пред очите ми стана яка катастрофа
сребърна и улицата дето отива към американското посолтво
за първи път виждам на живо как се отварят еърбеци на кола и тя пуши,за радост нямаше жертви ,но сериозно пострадали да, от колите нищо не ставаше-просто нямаха предници
като се прибрах за да спра да треперя вкарах 100 г. концентрат-не пожелевам на никой да вижда това дето го видях днес около 18,30
времето е като парите-никога не стига

alexanderbozhinov87
потребител
потребител
Регистриран: 04 сеп 2009, 21:44
Модел на автомобила: Ford Focus 00 , 1.8TDDI

Мнение от alexanderbozhinov87 » 28 ное 2010, 16:23

интересно ми е какво трябва да се направи, за да се спрат тези безсмислени минавания през ЖП прелезите ?
http://dnes.dir.bg/news.php?id=7519029&nt=4
Може би трябва да се сложат камери на тях ? И евентуално -наказанието да е перманентно лишаване от книжка или назидателен бой с камшик и замеряне с камъни :) Или трябва да го осъдят на смърт както в Иран - бой с камъни (2005г ако не се лъжа ) ...може и бой с камшик(ама ще вземе да му хареса :p
Изображение

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 28 ное 2010, 17:16

http://news.ibox.bg/news/id_151039736
Навсякъде пишат 21-годишна жена, а това всъщност е младо момиче, каква жена - все едно е на 50 години така са го написали!!! Още една млада жертва (жертва не значи само загинала такава) на глупостта на някои хора.
Познайте дали ще му вземат книжката завинаги, или за 6месеца или 1 година? :shock: Мисля, че ако нараняванията са леки жертвата има право да прекрати автоматичното наказателно дело, което ще се състави, но при тежки телесни поражения мисля, че жертвата няма право да спре делото. Дано го вкарат в затвора и дано не почине момичето, а да се възтанови напълно! А баща и в затвора, това с цялото си семейство да заобиколиш бариерата, какъв човек трябва да си :shock: Затвор.

Очевидно колата не е одарена странично, а отчасти странично, в противен случай знаем изхода - 100% трагичен. Втори път казвам - затвор.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 28 ное 2010, 19:01

PcMan написа:......
Навсякъде пишат 21-годишна жена, а това всъщност е младо момиче, каква жена ......
На 21 някои жени в Б-я имат по 4 деца а на 30 имат внуци. :mrgreen:
Всъщност, заради родствеността по пряка линия, бащата ще го съдят евентуално само при фатален изход, като присъдата ще е условна(около година). Мисля че за това не се предвижда лишаване от правоуправление (не ми се рови из закона).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

alexanderbozhinov87
потребител
потребител
Регистриран: 04 сеп 2009, 21:44
Модел на автомобила: Ford Focus 00 , 1.8TDDI

Мнение от alexanderbozhinov87 » 28 ное 2010, 19:07

майтапа на страна,но ако съм на мястото на жена му (въпреки,че мисля ,че всички които са в колата са виновни,защото най-малкото могат да му направят забележка и той евентуално да не предприема такова безмислено минаване през прелеза) , бих му прерязал гърлото докато спи ! Дано момичето оздравее , а на цялото семейство им желая да не влизат в кола до края на живота си:)... както казваше шишо бакшишо , така или иначе като умреш , ще се качиш пак на колата(катафалката)
Изображение

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 28 ное 2010, 20:13

alexanderbozhinov87 написа:майтапа на страна,но ако съм на мястото на жена му ..., бих му прерязал гърлото докато спи ! ....)
Tи чуваш ли се какви ги дрънкаш!? :evil:
Изображение

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 28 ное 2010, 23:37

За тези, които не са пътували тази вечер, да кажа... По магистрала Тракия има много участъци с мъгла, макар и не особено гъста. Но въпреки всичко се намират безсмъртни, които карат със 120-130, че и отгоре. И изобщо не вдяват, че
1) 90% от останалите автомобили се движат с макс. 80
2) ксеноните в мъглата светят почти еднакво на къси и дълги и като присветкат едва личи.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 29 ное 2010, 11:55

Правилно. Аз преди 2 седмици на сухо с видимост, но вечерта на отиване и на връщане София-Ловеч по Хемус пък и след нея карахме интересно много коли без изпреварвания с еднаква скорост - на магистралата с 100-110, след нея с 80-90. Нямах почти нафта и си правих експеримент - но за това малко повече в темата за разход. Направо се учудих, никой не изпреварва и си караме - отделно през нощта изпреварване без да познаваш пътя перфектно е много опасно. С такова каране - не нервно катастрофите ще намалеят двойно, за сега намаляват по статистика >:D<: Но пък и на отиване и връщане беше делничен ден с не голям трафик.. В трафик хората са по-нервни, но и в трафик забелязвам подобрения, а статистиката го потвърждава, дано падат и то по-рязко за напред птп-тата и жертвите.

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 09 дек 2010, 18:44

Тези, които карат бавно по магистралите също са предпоставка за катастрофа. Много обичам като почнат да се изпреварват два бавнодвижещи се автомобила...
Аз на магистрала карам плътно със 150, никога не са ме спирали, никога не са ме снимали. Намалям на така наречените летища.

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 09 дек 2010, 21:46

Забравяш две неща. Първо, товарните автомобили и автобусите имат ограничение 100 км в час на магистрала. И второ - в много от случаите и да искат, не могат да вдигнат толкова.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 10 дек 2010, 09:22

nikky написа:Тези, които карат бавно по магистралите също са предпоставка за катастрофа. Много обичам като почнат да се изпреварват два бавнодвижещи се автомобила...
Аз на магистрала карам плътно със 150, никога не са ме спирали, никога не са ме снимали. Намалям на така наречените летища.
Ти караш със 150, те спазват ограничението и карат с 90-100. Кажи сега кой е предпоставка за катастрофа?
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител

Мнение от cossy » 10 дек 2010, 13:01

Крими
Седем души загинаха за ден по пътищата на страната
09.12.2010 19:22

От Пътна полиция предупредиха да се избягват пътувания заради влошаване на времето

Седем души загинаха за ден по пътищата на страната

Снимка: БГНЕС

При тежки пътни инциденти на територията на страната през деня загинаха седем души.

Четирима души загинаха при тежка катастрофа в Ямболско, един – във Варненско, а следобед автомобил с двама души в него падна в река Дунав край Тутракан. Двамата пътници загинаха.

На автомагистрала „Тракия” аварира бус и разсипа маслини, при което заради хлъзгавата настилка станаха две катастрофи, при които бяха ранени двама души. Заради инцидента участък от автомагистралата бе затворен.

Още по темата
Мъж загина при катастрофа във Варна
Четирима загинаха при тежка катастрофа край Елхово
По същото време стана най-тежкият инцидент за деня, в Ямболско, заради който пътят Елхово–Лесово дълго време остана затворен за движение. Трима мъже и една жена са загинали, а мъж е тежко ранен при катастрофата, станала днес около 8,20 ч. на около 4 км след Елхово в посока ГКПП Лесово. По първоначални данни са се сблъскали челно лек автомобил „Сеат Ибиза с бургаска регистрация и джип „Хюндай” със софийска регистрация.

51-годишен мъж е загинал при катастрофата във Варна. Около 8 часа тази сутрин е получен сигнал за катастрофа във Варна на ул. „Ат. Москов” посока бул. „Цар Освободител”, на около 300 м преди „Метро”. Водачът на „Мерцедес” с варненска регистрация – 34-годишният П. Й. от Варна, е загубил контрол над автомобила и е преминал през разделителната тревна площ, след което се е ударил във „Фиат Мареа” с варненска регистрация.

Вторият автомобил е застигнат и блъснат от „КИА” с варненска регистрация. Вследствие на произшествието пътникът от мерцедеса – 51-годишният В. Р. от Варна, е отведен в Спешния център на МБАЛ „Св. Анна” със съчетана травма, където по-късно е починал.

При огледа на местопроизшествието е установено, че починалият е пътувал с предпазен колан. С контузия на гръдния кош и без опасност за живота е водачът на мерцедеса.

Образувано е досъдебно производство.

От НИМХ и "Пътна полиция" предупредиха, че заради очакваното рязко влошаване на времето препоръчват да се избягват пътувания.
10.12.2010 08:26
През изминалото денонощие в страната са станали 24 тежки катастрофи, при които са загинали шестима, а са ранени 29 души, от които един е с опасност за живота, информира МВР.

В София са регистрирани 111 леки и 3 тежки пътни произшествия. Ранените са трима.
Изображение

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 10 дек 2010, 13:12

За 8ми декември бяха 22 тежки катастрофи с 2ма загинали. СБА. Слагайте си хубави гуми и внимавайте на пътя, защото идват снегове и само минусови температури и лед, да ограничим тези цифри, всеки колкото може да се съобразява с пътя, колата и останалото движение.
nikky написа:Тези, които карат бавно по магистралите също са предпоставка за катастрофа. Много обичам като почнат да се изпреварват два бавнодвижещи се автомобила...
Но за разлика от тях, аз като настъпя газта изпреварвам а не се влача в лява лента - бързо и не преча на никого при използването на лява лента. В дясна лента няма как да пречиш със 100-110 ако още 10 коли пред теб и зад теб карат с толкова, а лява е свободна за изпреварване. Карал съм и с 180, колата ми е с най-хубавите гуми и е изправна + има усилено окачване, но тази скорост ми е безмислена, вдига разхода с поне 3литра. Всичко над 110 вдига разхода, а щом не бързам и не преча на никого.. По ми е кеф да карам в планински сух участък с 80 по завоите (безопасно,защото колата го може, а тази скорост позволява бързо спиране) отколкото бързо в права линия - безмислено и без тръпка - само опасност. Случая в планината е 100 пъти повече тръпка и безопасност заедно.. Но много хора знаят само в права линия с 200, което е много ниско, те и повечето коли за моето каране в планинско не стават.

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 10 дек 2010, 14:51

Един се движи с 90, друг като почне да се изнася бавничко и да го изпреварва със 95 в най-лявата, направо ми се цепи тиквата.
На камионите трябва да е абсолютно забранено да изпреварват по магистралата.
Когато камион дълъг 15 метра почне да изпреварва друг дълъг 15 метра също се чувствам прекрасно.

Магистралата затова е магистрала, да се предвижваш бързо и да е права.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител

Мнение от cossy » 10 дек 2010, 17:26

http://vbox7.com/play:16779808" onclick="window.open(this.href);return false;
Да имаш ангел на рамото си
Изображение

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 10 дек 2010, 17:38

Пффф, чак на мене ми се обърна сърцето като го гледах и докато стоях на бюрото и стола натисках спирачките :-8-:
Като го гледах това и си спомних една катастрофа, която направих... Карах бързо (към 90-100) на един път - вечер, няма коли, пътя слиза надолу и както слиза има завой и след завоя не се вижда, влизам в завоя и пред мен какво имаше - не знам, ама в последния момент видях стопове, които не се движеха, на няколко метра пред мен.

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 10 дек 2010, 20:53

:shock: :shock:
А някой забелязва ли факта, че колата не настига ТИР-а пред нея, т.е. движи се със съобразена скорост под ограничението при това. Какво ли щеше да стане, ако беше редовния карач с 130 и лоши гуми? Скоростта и неподдържаната, прекалено стара(още по-лошо) кола убиват най-лесно, всеки трябва да си преценява колата, условията на пътя, рисковете. Отделно и с по-безопасна кола и хубави гуми пак трябва да се преценяват рисковете, а със старите дараци и старите гуми двойно тройно, за това не карам сиерата вече, точно от както ме разпиляха на 4ти километър на кръговото странично до неузнаваемост колата отстрани, добре че ме разпиля в задната странична врата и калник а не в предната врата, където имаше пасажер. На 180градуса ни завъртя.. Повече в коли като хармоники не мислени и 1 ден от конструкторите да са безопасни избягвам да се качвам и не карам като собствени. Отделно винаги се внимава и преценява всичко, мислене е начина! Най-лошото може да се случи колкото и да внимаваш, и тук идва по-безопасната кола(разликата може да е в пъти,външния вид лъже толкова много), защото сега ще има коментар "то ако ти е писано ще стане"-типичното ниско мислене, а дори не сте сигурни дали имаме съдба, съществува бог, ангели пазители и т.н. Ето разликата м/у 2 тонна 5 метрова стара кола и нова кола 1 тон 3.5 метра, разлика - безкрайна и абсолютно неочевидна ако не я знае човек. :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY
Последна промяна от PcMan на 11 дек 2010, 14:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител

Мнение от cossy » 11 дек 2010, 00:56

PcMan написа::shock: :shock:
А някой забелязва ли факта, че колата не настига ТИР-а пред нея, т.е. движи се със съобразена скорост под ограничението при това. Какво ли щеше да стане, ако беше редовния карач с 130 и лоши гуми? ...
Toчно за това става въпрос, като караш с ограничението даваш възможност на тези пред теб да изпреварват, имаш възможност да реагираш и шансовете за катастрофа са минимални. А не аз да изпреварвам на разрешен участък, ама някакъв олигофрен да изскочи от някъде със скорост над 120-130.... тогава дистанцията в която мога да се прибера трябва да е почти двойно повече...
Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”