Рекламата на Мондео - обида!

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
Контакти:
Status: Извън линия

Мнение от Rick » 18 окт 2007, 22:01

Както и да го погледнеш е глупаво и недомислено. Можеше просто да използват макети на несъществуващи коли и пак посланието щеше да е същото. С тази разлика че нямаше да си плюят над името и феновете. Ако някой сметне че именно феновете са тези към които е насочена рекламата за да ги убедят да си сменят старите Фордове, пак е голяма грешка защото мисля че е по-важно да убедят тези които не са имали Форд да си вземат, а не тези които имат, те тъй или иначе са наясно и няма нужда от допълнително убеждаване в каквото и да било.
Лоша реклама няма, но не мисля че Форд е някоя мизерна фирмичка дето е готова на всичко за да й се обърне внимание. Затова в случая идеята че лоша реклама няма не е уместна защото има класа, грижа за клиента, уважение, традиции и т.н. Все неща които липсват в гореспоменатата реклама и в посланието й, а би трябвало да са неизменна част от политиката на всяка голяма компания.

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 18 окт 2007, 23:32

Rick написа:Както и да го погледнеш е глупаво и недомислено. Можеше просто да използват макети на несъществуващи коли и пак посланието щеше да е същото. С тази разлика че нямаше да си плюят над името и феновете. Ако някой сметне че именно феновете са тези към които е насочена рекламата за да ги убедят да си сменят старите Фордове, пак е голяма грешка защото мисля че е по-важно да убедят тези които не са имали Форд да си вземат, а не тези които имат, те тъй или иначе са наясно и няма нужда от допълнително убеждаване в каквото и да било.
Лоша реклама няма, но не мисля че Форд е някоя мизерна фирмичка дето е готова на всичко за да й се обърне внимание. Затова в случая идеята че лоша реклама няма не е уместна защото има класа, грижа за клиента, уважение, традиции и т.н. Все неща които липсват в гореспоменатата реклама и в посланието й, а би трябвало да са неизменна част от политиката на всяка голяма компания.
...особено като се има предвид, че най-скъпото, което имат е марката. И като добавиш традицията....

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
Контакти:

Мнение от evg2 » 19 окт 2007, 21:29

Тая реклама върви по-медиите на Балканите май/или бъркам/не е ли регионално ориентирана.
Мисля че 2-3 балона с хелий ще ми свършат работа :drink:

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител
Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011

Мнение от chaosdd » 20 окт 2007, 14:29

Рекламата не е регионална - върви в цяла Европа.
Снимана е в Лондон и за разлика от компютърните анимации, които се ползват масово - тук всичко е истинско, използвани са макети, които наистина "отлитат". Бюджета за снимане на такъв клип е стотици хиляди EUR, възможно е и 7-цифрен да е.
Смехотворно е да се мисли, че някой в България е платил на шурея си 20000 лв., за да направи такова нещо.

Нелепо е някой да се обижда от посланието на рекламата, където някой толова бързо се влюбва в Мондео, че се разделя със стария си автомобил по такъв хуманен начин.
Няма как отлитащите автомобили да приличат на конкуренцията, че ще настанат едни скандали...

2+2 г. е стандартната гаранция на Mondeo, включена в цената. Гаранцията струва пари като всичко останало.
При KIA си плащаш за гаранцията, спестени са ти други неща.
BTW Kia Ceed е добър автомобил. Даже много добър. Не издържа сравнение с Focus, обаче.

И последно, за Avensis:
Който желае да си купи безличен, незапомнящ се, скучен модел на 6 години, лишен дори от капка индивидуалност - при Toyota ги имат с купища.
Мондеата, обаче, не достигат.
Последна промяна от chaosdd на 21 окт 2007, 22:57, променено общо 1 път.
Ford. Feel the difference

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 20 окт 2007, 20:54

Кой е тоя модел:

BTW Kia Ceed !
:shock:

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 20 окт 2007, 21:11

paci написа:Кой е тоя модел:

BTW Kia Ceed !
BTW = by the way= между другото, а kia C'eed е това : http://www.kola.bg/show_novini.php?id=1614" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 20 окт 2007, 21:23

Туй го знам ... и туй го знам

BTW не е на Български и е нормално Българин да го свърже с модела.
На мен ми е ясно, просто се заяждам за Инглиша в Българския.

Поне го напишете на кирилица "БиТиВи" .. та съвсем да стане мазало =)):

My little red bug. - Моята малка червена гадина *00130*
Не ви ли харесва Българския?

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 20 окт 2007, 21:56

Рекламата е правена за бели хора. Никой не е и помислял, и в близките 100 години няма и да помисли за нашите балкански нрави. Още по-малко да съобразява рекламната си политика с нас.
Според мен, ако се направи някакво проучване у нас, голям процент ще кажат: "хубава музика, новото мондео и то хубаво", ама и тия коли дето отлитат не са лоши... По нашите географски ширини всяка реклама на недостъпна стока е с обратен ефект. Което не прави самата реклама и продукта по-малко качествени. Обществото ни е силно пролетаризирано, на изпитание е поставена цялата ни ценностна система и оттук преценките ни за всичко заобикалящо ни не са реални. Вътре в себе си особено някои собственици на форд ще са най-малкото смутени. Е, на мен лично не ми е кеф колата, която карам да виси на някакво дърво и то защото идва колата, която никога не мога да имам. Пролетарско звучи, знам, но е факт.
chaosdd, примерът с шурея в случая наистина не беше удачен, но е принципно верен :), а това, че Тойота авензис е безличен автомобил твое лично мнение ли е или директива спусната отгоре :P
Последна промяна от cocoff на 20 окт 2007, 23:45, променено общо 4 пъти.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 20 окт 2007, 22:37

Малко инфо за рекламния клип: http://www.youtube.com/watch?v=k1pfBIJfox0" onclick="window.open(this.href);return false;
Казва се "Desire".
Сниман на 30 места в Лондон.
В снимките участват 300-400 души (екипи, актьори, статисти и пр.)
Използвани са 1400 балона, 600 кубика хелий и 25 км филмова лента.
Повечето от летящите коли са истински, а други са надуваеми или карбонови копия.
Музиката е от филма Donnie Darko ( http://www.youtube.com/watch?v=CVHxHZLbbrM" onclick="window.open(this.href);return false; ) песента се казва "Artifact and Living", композитор е Michael Andrews.
И те така.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител

Мнение от chaosdd » 21 окт 2007, 10:39

Безличността на Avensis, както и на повечето Тойоти си е факт, който не е открит скромната ми милост. На всичкото отгоре, гореспоменатия автомобил е безсрамно копиран в много отношения от ПРЕДХОДНОТО Mondeo. Нямам време да демонстрирам, който желае да се занимава, започвайки от пръстеновидните елементи в задните светлини.

Точно пък с мен да се заядете за една абревиатура от английски...

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 21 окт 2007, 10:44

chaosdd написа: На всичкото отгоре, гореспоменатия автомобил е безсрамно копиран в много отношения от ПРЕДХОДНОТО Mondeo. Нямам време да демонстрирам, който желае да се занимава, започвайки от пръстеновидните елементи в задните светлини..
Така изписано твоето изречение означава, че Форд Мондео е копирал от Тойота Авенсис ? Това ли си искал да напишеш?
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител

Мнение от chaosdd » 21 окт 2007, 11:03

Гореспоменатия Avensis е копиран от предходното Mondeo. Съжалявам, че не е било ясно.
Все пак Mondeo излезе края на 2000 г., а Avensis през 2002.

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 21 окт 2007, 13:29

...кой-кого копира е тема като яйцето и кокошката... по-добре не влизайте в нея, че ще се стигне мондьо от къде копира (най-елементарното - големи триъгълни стопове)...

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 21 окт 2007, 16:18

kEFi написа:...кой-кого копира е тема като яйцето и кокошката... ...
Да..незнам защо,но намирам много общи черти във външния вид на Мондео 2007 и Рено Лагуна 2006
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 21 окт 2007, 16:21

сзамо припомням, че темата беше рекламата на мондео, после премина в гаранцията, използването на английски, а сега отива към копиране на автомобили :)

btw (м/у другото), тази реклама, колкото повече я гледам толкова повече ми харесва. Определено се дели от общия рекламен шум!

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител

Мнение от chaosdd » 21 окт 2007, 19:30

Ей това е, Лъчо има вкус :D

Наистина е контрастно, приятно, спокойно-романтична. Хмм.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”