Fiesta 97-99г. ли да си купя?
-
- потребител
- Регистриран: 16 юли 2007, 10:22
- Модел на автомобила: nqmam
- Status: Извън линия
Fiesta 97-99г. ли да си купя?
Здравейте. Дано да съм улучила темата. Понеже не разбирам от коли 
, моля да ме посъветвате дали да си взема Фиеста 97-99г. Всеки казва различно и не знам какво да правя. Обръщам се към вас, защото вие имате повече опит. Интересува ме дали са икономични, гният ли много,чупят ли се много и дали е скъпа поддръжката? Най-вече заслужава ли си? Тази много ми харесва. Иначе каква друга, ако не тази можете да ми препоръчате за около 3000 лв. ? Много се нуждая от вашата информация и благодаря предварително

, моля да ме посъветвате дали да си взема Фиеста 97-99г. Всеки казва различно и не знам какво да правя. Обръщам се към вас, защото вие имате повече опит. Интересува ме дали са икономични, гният ли много,чупят ли се много и дали е скъпа поддръжката? Най-вече заслужава ли си? Тази много ми харесва. Иначе каква друга, ако не тази можете да ми препоръчате за около 3000 лв. ? Много се нуждая от вашата информация и благодаря предварително

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
за 3000лв едва ли ще намериш фиеста 99г.По вероятно 95-97.
За гниенето....кво да ти кажа....определящ фактор е от къде е внесена.
От южна Италия няма да видиш ръжда по колата.
От Германия/Австрия.....ще има...и то много,освен ако не е маскирана от продавача.
Чупят се ,както се чупят и всички други автомобили 2-ра ръка.Късмет е на каква ще попаднеш,как я е карал и обслужвал предишния собственик.....
Частите не са много скъпи,изключваме оригиналните,които се намират и доста под цените на основния вносител-Мото Пфое.
Ако си се спряла твърдо на малка кола е добре,но за същите пари можеш да си купиш ескорт-1 клас над фиестата.
Имай в предвид,че като си купиш кола влизаш в сервиза задължително за смяна на консумативите(масла,ремъци,ролки,филтри,свещи),профилактика на климатика и евентуално допълване с фреон,отделно ако има някой ремонт по ходова част(тампон или друго),пране на седалки и цялостно почистване......и като изпълниш тези процедури олекваш с приблизително 1000лв.Така,че пресметни си и този разход.Това важи за всяка една кола,която купуваш секънд хенд
За гниенето....кво да ти кажа....определящ фактор е от къде е внесена.
От южна Италия няма да видиш ръжда по колата.
От Германия/Австрия.....ще има...и то много,освен ако не е маскирана от продавача.
Чупят се ,както се чупят и всички други автомобили 2-ра ръка.Късмет е на каква ще попаднеш,как я е карал и обслужвал предишния собственик.....
Частите не са много скъпи,изключваме оригиналните,които се намират и доста под цените на основния вносител-Мото Пфое.
Ако си се спряла твърдо на малка кола е добре,но за същите пари можеш да си купиш ескорт-1 клас над фиестата.
Имай в предвид,че като си купиш кола влизаш в сервиза задължително за смяна на консумативите(масла,ремъци,ролки,филтри,свещи),профилактика на климатика и евентуално допълване с фреон,отделно ако има някой ремонт по ходова част(тампон или друго),пране на седалки и цялостно почистване......и като изпълниш тези процедури олекваш с приблизително 1000лв.Така,че пресметни си и този разход.Това важи за всяка една кола,която купуваш секънд хенд

- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ
Shmitc и Gate казаха че са гледали фиеста MK5 2000г със всички екстри за 2400mrdds написа:за 3000лв едва ли ще намериш фиеста 99г.По вероятно 95-97.

Edit: (да не пускам нов пост) Те са ходили на Дупница.....
Последна промяна от jlpetkov на 16 юли 2007, 14:58, променено общо 1 път.
- mrdds
- потребител
............можеjlpetkov написа:Shmitc и Gate казаха че са гледали фиеста MK5 2000г със всички екстри за 2400mrdds написа:за 3000лв едва ли ще намериш фиеста 99г.По вероятно 95-97.
Това тук е първата фиеста от 2000г. с най ниската цена в мобилето
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gate
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
- Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I; - Местоположение: София
Не го казахме ниеjlpetkov написа:Shmitc и Gate казаха че са гледали фиеста MK5 2000г със всички екстри за 2400mrdds написа:за 3000лв едва ли ще намериш фиеста 99г.По вероятно 95-97.
Edit: (да не пускам нов пост) Те са ходили на Дупница.....

- krava_i_pile
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
- Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
- Контакти:
да
не плашете жената....1000 лева са много за инвестиция в новозакупена втора ръка! една фиеста в доверен сервиз ще смени консумативи + акумулатор(да кажем) за много по-малко
- mrdds
- потребител
Re: да
ти явно не си купувал кола скоро.....krava_i_pile написа:не плашете жената....1000 лева са много за инвестиция в новозакупена втора ръка! една фиеста в доверен сервиз ще смени консумативи + акумулатор(да кажем) за много по-малко

пиша от личен опит
- ofeto
- потребител
- Регистриран: 29 май 2007, 18:55
- Модел на автомобила: форд мондео 1.8tdi
е аз купувах скоро мондео и ми взеха 430лв за смяна на малсло,ремъци,горивен,маслен и въздушен филтър и задни накладки!цената вклшчва и работата по подмяната им!за какви 1000лв
ми говорите незам!още повече че имам и фиеста и частите са доста ама доста по-евтини от на мондеото!не вярвам първоначалното обслужване на фиестата да излезе повече от 200-250лв!!

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Ами гуми, акумолатор, застраховка къде са, че те 1000 лв. даже са малко.ofeto написа:е аз купувах скоро мондео и ми взеха 430лв за смяна на малсло,ремъци,горивен,маслен и въздушен филтър и задни накладки!цената вклшчва и работата по подмяната им!за какви 1000лвми говорите незам!още повече че имам и фиеста и частите са доста ама доста по-евтини от на мондеото!не вярвам първоначалното обслужване на фиестата да излезе повече от 200-250лв!!
- mrdds
- потребител
Ремъци,ролки, масла(двигателно,трансмсионно,хидравлично),филтри-маслен,горивен,въздушен и на купето;свещи задължително,кабели-пожелателно,спирачки(накладките са износени в повечето случаи)=500лв(части + труда)
гуми-особенно ако е купена колата от автокъща,там сменят хубавите гуми с каквито дойде и си ги продават отделно=200лв за 4бр.втора употреба що годе добри.
Застраховки-автокаско + ГО=350лв(за годината,като имаме в предвид,че колата е оценена на 3000лв)
Пране и чистене на салона професионално в добра автомивка=20 до 50лв,но да кажем,че това е направено от автокъщата.
както виждате до тук сумата достига 1000лв.
ofeto,фиестата има също елементите които изброяваш за мондеото,и цените им не се различават кой знае колко.(Не броим фиести 1.1 от 90г,които са с верига и само масло и филтър им се сменя)
гуми-особенно ако е купена колата от автокъща,там сменят хубавите гуми с каквито дойде и си ги продават отделно=200лв за 4бр.втора употреба що годе добри.
Застраховки-автокаско + ГО=350лв(за годината,като имаме в предвид,че колата е оценена на 3000лв)
Пране и чистене на салона професионално в добра автомивка=20 до 50лв,но да кажем,че това е направено от автокъщата.
както виждате до тук сумата достига 1000лв.
ofeto,фиестата има също елементите които изброяваш за мондеото,и цените им не се различават кой знае колко.(Не броим фиести 1.1 от 90г,които са с верига и само масло и филтър им се сменя)