... и днес успях да паркирам, ура!

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати
Status: Извън линия

... и днес успях да паркирам, ура!

Мнение от licho » 27 окт 2007, 22:10

през седмицата се случи така че бяха заети всички места на паркинга около блока. къде спряли коли за двама къде накриво, стари автомобили които не са карани с години, обичайна гледка като навсякъде.
има практика за паркиране на асфалтирания тротар. има място за кола и за пешеходци. аз бях спрял на ограденото място с червено. отпред и отзад имаше достатъчно място за автомобилите да излезнат. даже предния трети ден си седи на същото място.
на сутринта, на вратата се беше изплюл някой и беше дръпната една черта почти по цялата врата т.е. надраскано.
както се вижда от снимката, има утъпкана пътека в тревната площ. очевидно съм попречил на някой културен гражданин да минава по обичайния си път на утъпканата тревна площ. друго обяснение няма. там рядко спират коли, не съм заел мястото на някой. а може би съм попречил на сутрешната гледка на някой дядо към младата девойка отсреща.
мисля дали да не си направя лепенки "простака драска, плюе, чупи. умния човек оставя бележка"

Изображение
мястото е до блок 336 в софия, младост 3. внимавайте там.
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 27 окт 2007, 22:23

Точно до една такава пътека ми се наложи да паркирам и аз една вечер.
И пред нашия блок е проблем паркирането.
Има и такива моменти, автомобил паркиран така, че е заел място за 2 коли но какво да се прави такъв ни е манталетитета.
Прости хора сме си.
Начи гъзих се 3 часа и слизах и оглеждах да се врътна некък си да не задръстя пътеката.
На самия мен не би ми било комфортно ако минавам по нея и се налага да заобикалям некъв спрял там.
Особенно ако е валяло и се налага да газя тревата отстрани.
Ако ключовете са ми под ръка и съм расъл без родителски контрол - да бих надрал!

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати

Мнение от licho » 27 окт 2007, 22:34

paci написа:Точно до една такава пътека ми се наложи да паркирам и аз една вечер.
И пред нашия блок е проблем паркирането.
Има и такива моменти, автомобил паркиран така, че е заел място за 2 коли но какво да се прави такъв ни е манталетитета.
Прости хора сме си.
Начи гъзих се 3 часа и слизах и оглеждах да се врътна некък си да не задръстя пътеката.
На самия мен не би ми било комфортно ако минавам по нея и се налага да заобикалям некъв спрял там.
Особенно ако е валяло и се налага да газя тревата отстрани.
Ако ключовете са ми под ръка и съм расъл без родителски контрол - да бих надрал!
да такъв ни е манталитета, да си правим пътеки в тревните площи, защото ни мързи да походим още 5 метра.
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Мнение от petkoff_pl » 27 окт 2007, 22:35

малееее радвай се че само с т`ва си се разминал от скоро в България на който някой му пречи му забиват кирки в колата.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 27 окт 2007, 22:42

Не си спомням май за парк стана приказката.
Парка ей така напрайли го до някъде и го оставили да видят хората от къде ще им е най-удобно да минават.
След време асвалтирали и оформили пътеките които са утъпкали хората и така си е останало :)

Потребителски аватар
aemilov
потребител
потребител
Регистриран: 17 апр 2007, 16:05
Модел на автомобила: '87 Sierra 2.0 OHC

Мнение от aemilov » 28 окт 2007, 01:59

И аз бях паркирал на 1 такава пътека и доиде 1 дебел, леко подпийнал, мустакат чичо и с реплики за роднините ми, ми каза да паркирам като него, на детската площадка. Аз разбирасе му теглих 1 барза майна (от тия сладкодумните до 9-то колено, дето само в севрозапада си ги знаем). И от тогава нямам проблеми. Простака с простащина трябва да се вразумява, за да му се вземе страха, иначе не разбира. Така направих и с купонджиите от горния етаж, сега са кротки като аганца, даже се качих веднъж и им занесах половинка ракиа от на деди, 80 градосовата, та пийнахме и от тогава даже и да пият с мен неискат.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 28 окт 2007, 10:25

petkoff_pl написа:малееее радвай се че само с т`ва си се разминал
мммда
аз си намерих колата с 4 нарязани гуми
след време пак бях оставил колата на същото място и на сутринта имах бележка написана с едва разчитаем почерк "АКО ОЩЕ ВЕДНЪЖ СПРЕШ ТУК ЩЕ ТИ НАРЕЖА ГУМИТЕ".....явно написана от някой дърт комшия/ка,на който не му харесва изгледа от терасата когато колата ми е там.
В интерес на истината и други съседи се оплакаха,че са си намирали колите със спуснати/боцнати гуми на това място.Сега никой не спира там,като някакво прокълнато е :twisted:

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”