Хайде,време е за "пролетно" почистване!

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
mladen1984
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth
Status: Извън линия

Хайде,време е за "пролетно" почистване!

Мнение от mladen1984 » 08 фев 2008, 16:07

Хайде,колеги време е за първото по сериозно почистване на колите ни тази година.Нека се види че нашата марка коли са най-чисти.Няма само некви Аудита,БМВ-та и Мерцедеси да лъщат! :D Аз се замислям тази седмица дори да пастирам моята любов!!!Не съм го правил от 3 месеца..... :P .Пък който ме познава лично знае че имам повече препарати,пасти,автошампоании т.н. ,отколкото лична козметика,и не се спирам :lol:
Изображение

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 08 фев 2008, 17:04

ее има време, още е кално :) иначе и аз много обичам чистотата, само да се стопли ще я дам за цялостно почистване и пране :D

bondoff
потребител
потребител
Регистриран: 18 яну 2008, 11:09
Модел на автомобила: FOCUS II 1.6 Duratec 100hp

Мнение от bondoff » 08 фев 2008, 17:07

Мен сезоните не ме интересуват - на 2 седмици колата се кара на автомивка и се прави "пълна програма". Закон!
Шофирайте разумно! Спазвайте знаците и пътната маркировка. Те не са за украшение!

Потребителски аватар
ivoled
потребител
потребител
Регистриран: 11 мар 2007, 23:39
Модел на автомобила: Фиеста 98(вече не), Орион 91 и ЛАЧИЯ ДОГАН

Мнение от ivoled » 08 фев 2008, 18:42

Я па лятуска най-ми е кеф да ида до моя роден щат Гецово(Гецбург) с две кофи,една мека четка,веро,гумено перо за потсушаване и на големата чешма де поят конете и перат бабите.Престига се де се казва с вратите на пред волумето на мах и следкато съм събрал очите на бабите и подплашил де що има гад(коне,крави,магарета и др)най-културно си слизам вадя артилерията от багажника,събувам обувките(сандалки),навивам крачоли до коляно и в ритъма на на дънената музика я почвам.Процедурата е между час и два,голем кеф ми прай забравям и за град и за работа въоще релакс и свършвам нещо полезно 8)

iztreshtql
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2007, 23:16
Модел на автомобила: Mitsubishi Lancer 2.0 DI-D 140hp Instyle

Мнение от iztreshtql » 08 фев 2008, 19:11

Аз ходих миналия път да си измия колата в Костинброд. Една приятелка имам от там и тя вика ела тука ще си мием колите, викам ок. За 15лв. ми измиха колата VIP, уж специални шампоани, после я мажат и аз не знам, но тя там си мие Мерцедеса, така че сигурно е така, все пак там всички се познават. Вярно малко ми е далеч, но пък 15лв. е доста прилична цена, в София нормално ми я мият за толкова. Колата доста време държа блясък над седмица и половина, но онзи гадния дъжд я прецака :)... Аз видя ли Слънчице и тичам на автомивка, там проблема беше че бая време чакахме, има много хубаво кафе и билярд в него.

Потребителски аватар
Bijutera
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V

Мнение от Bijutera » 08 фев 2008, 20:52

bondoff написа:Мен сезоните не ме интересуват - на 2 седмици колата се кара на автомивка и се прави "пълна програма". Закон!
:!: :!: :!: :!:

абсолютно вярно.
трябва винаги да сме спретнати и чисти!

Потребителски аватар
impresa
потребител
потребител
Регистриран: 04 юни 2006, 20:18
Модел на автомобила: E46 330Ci 231hp / E92 335d 286 hp

Мнение от impresa » 08 фев 2008, 21:24

То сега зимата по-скоро свалям солта, отколкото да я мия. Но поне веднъж седмично се минава през автомивката. Днес направих една процедура-имах една ръчна прахосмукачка на батерия 3,7V . Смуче, смуче, ма батерията си отива по някоето време. Та махнах батерията, приспособих едно зарядно към запалката и го направих с 5м кабел. Та в момента смуче като фурия на 12V и стигам и до багажника спокойно :D

Потребителски аватар
vaskoneti
потребител
потребител
Регистриран: 09 ное 2006, 22:18
Модел на автомобила: форд ескорт 1.6i 16v zetek Ghia Combi'96 max speed 210 km/h 089/663-52-52
VW GOLF 1.9 TDI 110 ps 1999г.

Мнение от vaskoneti » 08 фев 2008, 21:26

ivoled написа:Я па лятуска най-ми е кеф да ида до моя роден щат Гецово(Гецбург) с две кофи,една мека четка,веро,гумено перо за потсушаване и на големата чешма де поят конете и перат бабите.Престига се де се казва с вратите на пред волумето на мах и следкато съм събрал очите на бабите и подплашил де що има гад(коне,крави,магарета и др)най-културно си слизам вадя артилерията от багажника,събувам обувките(сандалки),навивам крачоли до коляно и в ритъма на на дънената музика я почвам.Процедурата е между час и два,голем кеф ми прай забравям и за град и за работа въоще релакс и свършвам нещо полезно 8)

Еххххххххх, мила родна картинка, ами де забрави булката че да има на кого да подвикваш, Ей жено дай уда мърииий !!!! :D :D :D
With knowledge, comes great power.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 08 фев 2008, 21:36

http://www.vbox7.com/play:99aab1a0" onclick="window.open(this.href);return false; ..Това важи в пълна сила и за моя таралясник.Просто се чудя на колегите отде имат толкова свободно време че през ден да киснат на автомивки...айлакчии :lol: :lol: Или може би половинките са дзверове,че се чудят къде да идат само и само да не се прибират в къщи рано :lol: :lol: :lol:
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 08 фев 2008, 21:43

Още е рано бре.
Иначе моята всяка седмица е на 5-те минутки и за 3 кинта 2 пъти я минавам със шампоан под налягане и под калниците, следва изплакване и колкото толкова. Докъто се прибера и все едно нищо не съм правил.
Вътре е кочина :(
Ще се опрай на лято като и напрайм салона кожен, че с тоя плат си е свинщина от всякъде.
Стелки не мога си намеря ... бе кочина :(

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 08 фев 2008, 22:06

Затова отвътре само я чистя. Трябва да е удобна и да мирише на приятничко. Стелчиците вкъщи ги качвам, тегля им едно душче и до сутринта са светнали ;)

Отвън на ОМВ-тата за 2лв я правя да лъщи... Но не прекалявам :) Само като е толкова мръсна, че да ми е гадно да и хващам дръжките на вратите.

Но виж... вътрееее....
Изображение Изображение

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 08 фев 2008, 23:01

Kocko написа:Затова отвътре само я чистя. Трябва да е удобна и да мирише на приятничко. Стелчиците вкъщи ги качвам, тегля им едно душче и до сутринта са светнали ;)

Отвън на ОМВ-тата за 2лв я правя да лъщи... Но не прекалявам :) Само като е толкова мръсна, че да ми е гадно да и хващам дръжките на вратите.

Но виж... вътрееее....
е и аз съм така, отвътре гледам да я чистя всяка седмица. отвън много бързо се цапа пък и не съм баровец да давам всяка седмица пари за автомивка. чистя си всяка седмица таблото от прах, пръскам със спрей, изтупвам си постелките и това е достатъчно :D веднъж месечно една прахосмукачка за 3лв и готово 8)

Потребителски аватар
didon80
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238

Мнение от didon80 » 08 фев 2008, 23:12

И аз съм привърженик на периодичното почистване и обикновенно го правя сам, а не на автомивка.......даже днес я освежих малко въпреки студения вятър навън... :lol:
Изтупвам стелките,мия ги, пускам една прахусмукачка въте, после мия с вода отвън и това е в общи линии 8)

Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
Контакти:

Мнение от Rick » 09 фев 2008, 01:07

И аз не понасям мръсно, лятото по 2 часа поне кисна да се занимавам. Сега обаче е ужас, защото винаги, ма витаги като кача някой решава да си изтърси обувките блъскайки колкото може по силно по праговете /да не внася мръсотия вътре :twisted: / и като слезне отзад постелката е сритана на две по седалката а плюшения ми под е в камънчета и боклуци. :evil:
Планирал съм пролетта цялостно чистене на всичко, ще пера салон, тавани квото има.

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 09 фев 2008, 07:17

Стига, бе...кола се мие по Коледа и по Великден. Евентуално за 9ти IX
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 09 фев 2008, 12:49

cocoff написа:Стига, бе...кола се мие по Коледа и по Великден. Евентуално за 9ти IX
Припомни ми един лозунг от социализма - "Терасите и колите се мият само при дъдж,пестете питейната вода" :lol: :lol:
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 09 фев 2008, 22:29

Щом има Р в месеца, кола не се мие, през останалия период 1-3 пъти стига.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”