Хайде,време е за "пролетно" почистване!
- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
- Status: Извън линия
Хайде,време е за "пролетно" почистване!
Хайде,колеги време е за първото по сериозно почистване на колите ни тази година.Нека се види че нашата марка коли са най-чисти.Няма само некви Аудита,БМВ-та и Мерцедеси да лъщат!
Аз се замислям тази седмица дори да пастирам моята любов!!!Не съм го правил от 3 месеца.....
.Пък който ме познава лично знае че имам повече препарати,пасти,автошампоании т.н. ,отколкото лична козметика,и не се спирам 

- ivoled
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2007, 23:39
- Модел на автомобила: Фиеста 98(вече не), Орион 91 и ЛАЧИЯ ДОГАН
Я па лятуска най-ми е кеф да ида до моя роден щат Гецово(Гецбург) с две кофи,една мека четка,веро,гумено перо за потсушаване и на големата чешма де поят конете и перат бабите.Престига се де се казва с вратите на пред волумето на мах и следкато съм събрал очите на бабите и подплашил де що има гад(коне,крави,магарета и др)най-културно си слизам вадя артилерията от багажника,събувам обувките(сандалки),навивам крачоли до коляно и в ритъма на на дънената музика я почвам.Процедурата е между час и два,голем кеф ми прай забравям и за град и за работа въоще релакс и свършвам нещо полезно 

-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 23:16
- Модел на автомобила: Mitsubishi Lancer 2.0 DI-D 140hp Instyle
Аз ходих миналия път да си измия колата в Костинброд. Една приятелка имам от там и тя вика ела тука ще си мием колите, викам ок. За 15лв. ми измиха колата VIP, уж специални шампоани, после я мажат и аз не знам, но тя там си мие Мерцедеса, така че сигурно е така, все пак там всички се познават. Вярно малко ми е далеч, но пък 15лв. е доста прилична цена, в София нормално ми я мият за толкова. Колата доста време държа блясък над седмица и половина, но онзи гадния дъжд я прецака
... Аз видя ли Слънчице и тичам на автомивка, там проблема беше че бая време чакахме, има много хубаво кафе и билярд в него.

- impresa
- потребител
- Регистриран: 04 юни 2006, 20:18
- Модел на автомобила: E46 330Ci 231hp / E92 335d 286 hp
То сега зимата по-скоро свалям солта, отколкото да я мия. Но поне веднъж седмично се минава през автомивката. Днес направих една процедура-имах една ръчна прахосмукачка на батерия 3,7V . Смуче, смуче, ма батерията си отива по някоето време. Та махнах батерията, приспособих едно зарядно към запалката и го направих с 5м кабел. Та в момента смуче като фурия на 12V и стигам и до багажника спокойно 

- vaskoneti
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2006, 22:18
- Модел на автомобила: форд ескорт 1.6i 16v zetek Ghia Combi'96 max speed 210 km/h 089/663-52-52
VW GOLF 1.9 TDI 110 ps 1999г. - Местоположение: Разград
ivoled написа:Я па лятуска най-ми е кеф да ида до моя роден щат Гецово(Гецбург) с две кофи,една мека четка,веро,гумено перо за потсушаване и на големата чешма де поят конете и перат бабите.Престига се де се казва с вратите на пред волумето на мах и следкато съм събрал очите на бабите и подплашил де що има гад(коне,крави,магарета и др)най-културно си слизам вадя артилерията от багажника,събувам обувките(сандалки),навивам крачоли до коляно и в ритъма на на дънената музика я почвам.Процедурата е между час и два,голем кеф ми прай забравям и за град и за работа въоще релакс и свършвам нещо полезно
Еххххххххх, мила родна картинка, ами де забрави булката че да има на кого да подвикваш, Ей жено дай уда мърииий !!!!

With knowledge, comes great power.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
http://www.vbox7.com/play:99aab1a0" onclick="window.open(this.href);return false; ..Това важи в пълна сила и за моя таралясник.Просто се чудя на колегите отде имат толкова свободно време че през ден да киснат на автомивки...айлакчии
Или може би половинките са дзверове,че се чудят къде да идат само и само да не се прибират в къщи рано

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Още е рано бре.
Иначе моята всяка седмица е на 5-те минутки и за 3 кинта 2 пъти я минавам със шампоан под налягане и под калниците, следва изплакване и колкото толкова. Докъто се прибера и все едно нищо не съм правил.
Вътре е кочина
Ще се опрай на лято като и напрайм салона кожен, че с тоя плат си е свинщина от всякъде.
Стелки не мога си намеря ... бе кочина
Иначе моята всяка седмица е на 5-те минутки и за 3 кинта 2 пъти я минавам със шампоан под налягане и под калниците, следва изплакване и колкото толкова. Докъто се прибера и все едно нищо не съм правил.
Вътре е кочина

Ще се опрай на лято като и напрайм салона кожен, че с тоя плат си е свинщина от всякъде.
Стелки не мога си намеря ... бе кочина

- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
Затова отвътре само я чистя. Трябва да е удобна и да мирише на приятничко. Стелчиците вкъщи ги качвам, тегля им едно душче и до сутринта са светнали 
Отвън на ОМВ-тата за 2лв я правя да лъщи... Но не прекалявам
Само като е толкова мръсна, че да ми е гадно да и хващам дръжките на вратите.
Но виж... вътрееее....

Отвън на ОМВ-тата за 2лв я правя да лъщи... Но не прекалявам

Но виж... вътрееее....

- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
е и аз съм така, отвътре гледам да я чистя всяка седмица. отвън много бързо се цапа пък и не съм баровец да давам всяка седмица пари за автомивка. чистя си всяка седмица таблото от прах, пръскам със спрей, изтупвам си постелките и това е достатъчноKocko написа:Затова отвътре само я чистя. Трябва да е удобна и да мирише на приятничко. Стелчиците вкъщи ги качвам, тегля им едно душче и до сутринта са светнали
Отвън на ОМВ-тата за 2лв я правя да лъщи... Но не прекалявамСамо като е толкова мръсна, че да ми е гадно да и хващам дръжките на вратите.
Но виж... вътрееее....

- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
И аз не понасям мръсно, лятото по 2 часа поне кисна да се занимавам. Сега обаче е ужас, защото винаги, ма витаги като кача някой решава да си изтърси обувките блъскайки колкото може по силно по праговете /да не внася мръсотия вътре
/ и като слезне отзад постелката е сритана на две по седалката а плюшения ми под е в камънчета и боклуци.
Планирал съм пролетта цялостно чистене на всичко, ще пера салон, тавани квото има.

Планирал съм пролетта цялостно чистене на всичко, ще пера салон, тавани квото има.