мондео 02-03
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 19:38
- Модел на автомобила: mondeo 1.5 ecoboost 2015
focus 1.0 ecoboost 2018 - Местоположение: varna
- Status: Извън линия
мондео 02-03
здравейте, имам един въпрос: много ми харесва форд мондео от 2002 г насам, но искам малко повече информация за модела, ваши наблюдения, слаби места и т.н. ще съм ви много благодарен ако ги споделите с мен.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Най-точни наблюдения може да добиеш като отидеш в МП, където са втората употреба и поискаш да ти кажат за дадено мондео, което се продава какво са му сменяли.
Най-общо от мой наблюдения- ауспуха може да има ръжда, задните врати от вътрешната страна огледай за ръжда, по окачването след 80-100 хил км обикновено има смяна на тампони на носачите, често и целия носач / но този момент го има при всички фордове тази година и горе долу на тези км/, някое и друго дребно проблемче по електрониката и малко по-рядко проблем по самия компютър. Това е в общи линии
Най-общо от мой наблюдения- ауспуха може да има ръжда, задните врати от вътрешната страна огледай за ръжда, по окачването след 80-100 хил км обикновено има смяна на тампони на носачите, често и целия носач / но този момент го има при всички фордове тази година и горе долу на тези км/, някое и друго дребно проблемче по електрониката и малко по-рядко проблем по самия компютър. Това е в общи линии

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
По моему ръждата по ауспуха не би трябвало да те притеснява. Защото е всеизвестно, че при автомобилите с катализатор (работещ) от ауспуха излиза и вода, освен изгорели газове. Вследствие на тази агресивна среда ауспуха ръждясва.
Мисля, че е по-претеснително, ако няма ръжда -> или катализатора си е отишъл (разбирайте го буквално и преносно) или има проблем с образуването на гориво-въздушната смес, което е много кофти (прецакани датчици или комп, или комплексно, вследствие на което и катализатура се прецаква... май).
Мисля, че е по-претеснително, ако няма ръжда -> или катализатора си е отишъл (разбирайте го буквално и преносно) или има проблем с образуването на гориво-въздушната смес, което е много кофти (прецакани датчици или комп, или комплексно, вследствие на което и катализатура се прецаква... май).
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 19:38
- Модел на автомобила: mondeo 1.5 ecoboost 2015
focus 1.0 ecoboost 2018 - Местоположение: varna
гледам има доста добри оферти за мондео на тези години и просто затова се притеснявам, слаба им ходовата част или и аз не знам какво, а за ръждата форд не дават ли поне 10 години гаранция? в последния брой на ауто билд вектра Ц и мондео са на 3-та позиция по надежност, затова се питам. а иначе като дизаин е доста добре.