CarSpending.com: Сайт за следене на разходите по МПС-то

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Veseliq
потребител
потребител
Регистриран: 13 ное 2011, 16:09
Модел на автомобила: Honda Accord 2004 i-CTDi
Status: Извън линия

CarSpending.com: Сайт за следене на разходите по МПС-то

Мнение от Veseliq » 13 ное 2011, 16:12

Здравейте колеги, искам да ви представя една система, която разработвам от вече година самостоятелно като хоби. Не искам да провокирам модераторите да смятат, че тази тема е спам или реклама (до някъде знам, че така излиза). Както след малко ще разкажа - това е напълно безплатна система, която разработвам в свободното си време, имаща за цел да помага на всички шофьори!

Цитат от друг форум (Honda), където съм писал по-подробно за системата:
Става дума за сайт за следене на разходите по МПС-то, напълно интернационализиран, но и българизиран. С това сайтче можете да записвате какво давате за гориво и поддръжка на автомобила или мотоциклета, като системата изкарва доста статистики за харчовете и разхода на гориво (между пълни зареждания - дори между тях да има частични - пак го смята правилно) според различни условия като гуми, стил на шофиране, градско/извънградско. Целта на системате да позволи на потребителите да правят следното:

- Записване на разходи в лесна за използване онлайн сервизна книжка за грижовния собственик
- Енциклопедия от статистики за всяка марка/модел МПС + възможност за сравнение на разход и най-чести ремонти между различни модели
- Да дава възможност на хората да обменят информация за местата които посещават - купили сте кола от кофти автокъща, заредили сте лошо гориво от някоя бензиностанция, направили сте ремонт, при който са си оставили ръцете или точно обратното - някой си е свършил работата както трябва? Можете да отбележите на карта къде е въпросния обект + да оставите коментар и рейтинг - скоро ще може всеки да намери информация за всички сервизи/бензиностанции/магазини/автокъщи/автомивки/тн, използвани някога от потребителите
- Да ви напомня, когато предстои да правите обслужване, да подновявате застраховка и други

Постоянно качвам нови работи и месец след месец става все по-завършено, обширно и тн. За сега всъщност могат да се правят записки за гориво, ремонти, обслужвания, покупки и тн, скоро тези функционалности ще се разширят и ще има още много.

И така ако съм грабнал интереса ви, можете да видите профила ми тук:
http://www.carspending.com/bg/profiles/CarSpending" onclick="window.open(this.href);return false;

Това е профилът на автомобила ми - можете да видите какви записки има, какво може да се прави:
http://www.carspending.com/bg/profiles/ ... -executive" onclick="window.open(this.href);return false;

Самият сайт, разбира се е:
http://www.carspending.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ако някой от вас ползва SpritMonitor.de, знае за какво става дума - аз бях техен потребител, но имаше прекалено много неща, които не ми харесваха и реших, че мога да направя по-добре (в дългосрочен план). Подчертавам, че системата е напълно безплатна и винаги ще бъде. Целта е да се натрупа систематизирана информация, която да помага на хората. Между другото не след дълго ще направя импортер за spritmonitor, за хората, които го ползват.
Ако все пак решите да използвате системата и намерите бъг или искате нещо добавено - можете или да използвате оранжевия бутон "FEEDBACK" от ляво на екрана или да ми пишете тук в темата. Ако имате въпроси, ще се радвам да съдействам на всеки. Когато добавя нещо ново, ще пиша в темата, в случай, че на някой не му е безразлично.

Благодаря на всички, които са прочели дори част от изписаното и се надявам да не съм подразнил никой :)

Потребителски аватар
Gattuso
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
Модел на автомобила: Ford

Re: CarSpending.com: Сайт за следене на разходите по МПС-то

Мнение от Gattuso » 13 ное 2011, 17:45

Много добър сайт!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 13 ное 2011, 18:09

Всичко това е много добре. А аз от 1980 год. си водя и азбучник, в който записвам всичко което е сменено по автомобила с дата, км., цена на консуматива и марката му. Това е нещо като автобиографична книга на колата-много ценна.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

varby
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2010, 17:36
Модел на автомобила: Форд Фокус МК3 1.6 EcoBoost 150 к.с.2011 г. .

Мнение от varby » 15 ное 2011, 01:16

Аз пък съм си разграфил сервизната книжка на автомобила и там вписвам кога и на какъв пробег са сменени консумативи и са извършени ремонти.А колкото до изразходваните средства ,не ми трябва статистика,защото може да получиш сърцепляскане като удариш чертата.

Veseliq
потребител
потребител

Мнение от Veseliq » 20 ное 2011, 15:15

Докато правя големите неща, качих и някои по-малки подобрения.

- В таблицата със зарежданията има иконки, над които като минете с мишката излиза изминатия път градско / извънградско (ако сте попълвали) - може да се наложи да натиснета CTRL+R 1-2 пъти, за да се изчисти кеша на CSS преди да заработи
- Можете да триете МПС-тата си вече
- Настройките за сигурност на МПС-то са отделени от добавянето/редактирането му.
- Оправени са други бъгове и малки неща в темплейтите

Потребителски аватар
imarh
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2007, 10:09
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 95г. автоматик, комби с теглич
Grand Cherokee 2.7 CRD 2004

Мнение от imarh » 20 ное 2011, 15:35

Veseliq написа:...за да се изчисти кеша на CSS преди да заработи...
Можеш да ползваш следният тарикатлък за тази цел.

<link href="style.css?101" rel="stylesheet" type="text/css"/>

Като всеки път след промени по цсс-а сменяй 101 с нещо друго (по-голямо). Така няма да се кешира. За js-a важи също ;-)

Veseliq
потребител
потребител

Мнение от Veseliq » 20 ное 2011, 18:29

Разбира се, знам въпросния трик, но честно казано в един момент предпочитам да направя директно стиловете да минават комперсирани през скрипт на сървъра и той сам да добавя като GET параметър някакъв генериран тоукън на база съдържанието (така че когато променя стиловете, тоукана сам да се променя). Докато сайта се води "бета" ще е с рефреш :)

Потребителски аватар
eodor
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2007, 09:38
Модел на автомобила: Mк3 2.2 -228hp
493Nm
Контакти:

Мнение от eodor » 20 ное 2011, 20:37

:D: успех
Последна промяна от eodor на 06 фев 2012, 21:43, променено общо 1 път.

Veseliq
потребител
потребител

Мнение от Veseliq » 20 яну 2012, 01:35

Сега направих да изкарва обща цена на км и цена за гориво на км в страницата на МПС-то. Ако цените ви се сторят съмнителни, докладвайте ми и ще видим как да ги подобрим. В момента за общата цена на км пробег взимам разликата на максималния и минималния километраж и смятам общо похарчените пари спрямо него. Ако например имате само два километража въвеждани из системата, да кажем 100 000 и 100 500 - значи системата смята, че сте изминали с колата си общо 500км. Ако от тук нататък въвеждате зареждания и добавяте разходи без да отбелязвате километража, но пък въвеждате похарчени пари, то цената на километър пробег ще стане много голяма. Скоро ще направя импорта (от спритмонитор), честно казано има само едно нещо да направя преди него.

Освен това в последно време бяха добавени възможност да добавяте комерсиални МПС-та (камиони) и други по-малки подобрения.

Потребителски аватар
eodor
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2007, 09:38
Модел на автомобила: Mк3 2.2 -228hp
493Nm
Контакти:

Мнение от eodor » 23 окт 2012, 21:02

Има и новости в сайта .

Veseliq
потребител
потребител

Мнение от Veseliq » 06 дек 2012, 22:48

От преди няколко минути конкретно бензиностанциите могат да се избират чрез поле за търсене :) Искрено се надявам това да помогне повече хора да избират бензиностанцията, в която са заредили и да добавят нови такива! Вече се е събрала доста солидна база, работи се по интерфейс да могат лесно да се търсят.

http://grab.by/i5q6

Veseliq
потребител
потребител

Мнение от Veseliq » 23 дек 2012, 20:09

Хората, които искат импорт от SpritMonitor - нека ми пратят по едно CSV със зареждания, за да имам данни с които да тествам. Пишете на лично или през формата за контакти на сайта - ще ви дам мейл, където да пращате. Благодаря предварително.

Veseliq
потребител
потребител

Мнение от Veseliq » 05 мар 2013, 17:13

Тъй като виждам, че в темата никой не пише, повече няма да досаждам (стига някой да не се активизира) :)

CSV импорта (от SpritMonitor.de) е направен, но много малко изтестван и може да има бъгове. Който иска да го пробва, ако има запазени зареждания в сайта, нека първо си направи ново МПС и там да опита да импортира данните си, преди да тества с това, към което е добавял. Моля да ми пишете при каквито и да е проблеми.
http://grab.by/kqV4

Veseliq
потребител
потребител

Мнение от Veseliq » 07 юли 2013, 19:03

Работейки по големите промени, качвам някои от тях в текущия сайт. Например Facebook и Google логин и регистрация:
Изображение

Ако нямате акаунт, може бързо и лесно да си направите такъв, при който няма нужда да одобрявате акаунта си по email.

Ако имате акаунт - излезте, след това отидете на Login екрана, дайте "Sign in with Facebook/Google" и като одобрите достъп, после си въведете текущия потребител и паролата в CarSpending. От тук нататък ще може да се логвате със съответната система.

CarSpending никога няма да поства самоволно във вашия профил каквото и да било. Правата са само нужни само за вход и ако в последствие искате сами да споделяте мпс-то си или някое зареждане.

Veseliq
потребител
потребител

Мнение от Veseliq » 07 юли 2014, 09:14

Наскоро се поосвбодих и започнах усилена работа по направата на:
1) API, така че да направим мобилни приложения
2) Всички искани нови функционалности като "споделени МПС-та", "напомняния за застраховки и други периодични плащания", но най-вече...
3) Пълен редизайн с мобилна версия!

Оказа се, че работейки с дизайнерка, която не разбира идеята на сайта и не е негов потребител, ще е много трудно да се направи нещо уникално - само по описание на идеите ми и ужасните ми рисунки. Така че ще използвам темата да кажа, че търся дизайнер, с който или да станем партньори в това начинание, или да му бъде плащано за freelance работа по проекта.

Трябва да се направи нов модерен и респонсив дизайн, който да помества текущите и още много функционалности. Дизайна ще се ползва и като шаблон за мобилните приложения после. Нека просто ми пише, имам с какво да го грабна (ако се кефи на подобни авто проекти).

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”