Споделете опита си с навигационни системи
-
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2014, 15:22
- Модел на автомобила: София - Форд Фиеста, 1.4, 2007г.
Кърджали - Форд Фиеста, 1.3, 2004г. - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Споделете опита си с навигационни системи
Здравейте,
Имам една чуденка от известно време насам и реших да пусна нова тема.
За някои от местата, където ходя, ми трябва GPS, за да се ориентирам. Преди няколко дена ходих до Гърция и ползвах един Гармин. Добре ме насочваше, ама умрях от яд, че ме прекара през града, а не през околовръстното на Комотини. Иначе много ми допада, че показва ограничението на скоростта и с колко се движиш ти в момента.
Приятелят ми пък предпочита да ползва Google Maps или някое приложение да го навигира. Аз пък не обичам да си ползвам телефона за тази цел. Не мисля, че е предназначен за това, пада му по-бързо батерията. Ако нямам интернет, какво правим? Иначе Google Maps-а сякаш се справя по-добре. За горния маршрут, примерно, не ме прекарва през града, а през околовръстното. Та, така.
Та, в резюме, пускам темата, за да събера мнения кой от какво е доволен и от какво не, марки, модели, телефон или GPS, приложения и и .тн
Имам една чуденка от известно време насам и реших да пусна нова тема.
За някои от местата, където ходя, ми трябва GPS, за да се ориентирам. Преди няколко дена ходих до Гърция и ползвах един Гармин. Добре ме насочваше, ама умрях от яд, че ме прекара през града, а не през околовръстното на Комотини. Иначе много ми допада, че показва ограничението на скоростта и с колко се движиш ти в момента.
Приятелят ми пък предпочита да ползва Google Maps или някое приложение да го навигира. Аз пък не обичам да си ползвам телефона за тази цел. Не мисля, че е предназначен за това, пада му по-бързо батерията. Ако нямам интернет, какво правим? Иначе Google Maps-а сякаш се справя по-добре. За горния маршрут, примерно, не ме прекарва през града, а през околовръстното. Та, така.
Та, в резюме, пускам темата, за да събера мнения кой от какво е доволен и от какво не, марки, модели, телефон или GPS, приложения и и .тн

- kilikanzer
- Потребител
- Регистриран: 20 ное 2007, 19:59
- Модел на автомобила: Focus tddi/комби/P1888PM
Wartburg 312 - Местоположение: Разград
- Контакти:
Re: Спорелете опита си с навигационни системи
За да не минаваш през центъра на града,кажи на навигацията/каквато и да е/,че си с камион а не лека кола.Обикновенно предлагат поне 3 маршрута-1бърз,2 екологичен с пейзажи и 3 някав нормален.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
преглеждай си задължително маршрута да видиш от къде те прекарва.Всичките грешат-кога малко, кога повече. Грешките не зависят от картата, а от управляващия софтуер на самата навигация.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Прави са колегите, но не съм напълно съгласен със смяната на настройката за камион, макар че е възможно да помогне в някои случаи. Ако се избере такава настройка има опасност маршрутът да се удължи, защото софтуера взема в предвид и размерите на превозното средство и може някъде да има ограничение за височината и по тази причина да не разреши преминаването по най-оптималния маршрут. Все пак първото нещо е да се провери маршрута преди да се тръгне по него. Всяка навигация има настройки за предпочитания за изчисление и ако не искаш да минаваш през центъра, можеш да и зададеш критерий "най-лесен", а не "най-къс". Наименованията при различните софтуери са различни, но смисъла е ясен. Освен това има настройки за пътища за избягване като например платени магистрали, фериботи, неасфалтирани пътища и др., които задължително трябва да избереш, за да не се получават недоразумения. Все пак GPS-ът не може да знае от къде искаме да минем и за това трябва да му въведем нашите предпочитания. Картите и марката не са толкова от значение, колкото правилното въвеждане на предпочитания за изчислението на маршрута.
-
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2014, 15:22
- Модел на автомобила: София - Форд Фиеста, 1.4, 2007г.
Кърджали - Форд Фиеста, 1.3, 2004г. - Местоположение: София
Re: Споделете опита си с навигационни системи
Ъъъ, съгласна съм с вас. Но това ми беше първото ползване на GPS. Зададох адреса и го качих на стойката
Но все пак гугъл мапс в случая беше по-умен от Гармина
Иначе ще ми е интересно да чуя за вашия опит с GPS-и. Примерно, ползвали сте две различни марки и едната ви е допаднала заради нещо, другата ви е издразнила заради нещо
Обмислям покупка и се чудя на какво да се спра.

Но все пак гугъл мапс в случая беше по-умен от Гармина

Иначе ще ми е интересно да чуя за вашия опит с GPS-и. Примерно, ползвали сте две различни марки и едната ви е допаднала заради нещо, другата ви е издразнила заради нещо

Обмислям покупка и се чудя на какво да се спра.
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Поне 3-4. Не мога да отлича конкретна марка като устройство. Най-добрите карти са за Гармин. С най-малко грешки и най-редовно се обновяват.Недостатък-скъпи са.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ако погледнеш в настройките на маршрута, ще установиш, че е зададен най-кратък а не най-бръз маршрут и затова те прекарва през населените места а не по околовръстните. А като прегледаш маршрута, ако не ти хареса, може да му зададеш една или няколко междинни точки, така че да те прекара там откъдето искаш.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- chistacha
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2013, 08:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 GHIA 1.6i '04
А някой да ползва навигация от телефон? Аз също се доверявам на картите на Чичо Гошо и бях доволен, докато не ми се наложи да търся в Стамболийски адрес - все едно го няма на картата
Но до сега не ми е правил никакви проблеми. Някой с впечатления от други програмки?

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
За телефон, според мене най-добра е Sygic, но не с картите на Tom-Tom(Teleatlas), които си тегли а със карти на Navteq. Стари са и я няма цялата магистрала, но за България е много по-подробна от тази на Tom-Tom.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Ползвал съм ги почти всички, но съм най-доволен от IGO.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
На ИГО картите са най подробни за българия и аз така опитах от всички, но иго-то ми идва малко досадно с това "преизчисляване". На мен най ми допада Сиджик, не мрънка толкова работи бързо.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
На Сиджик ъпнаха ли му картите? Аз затова го зарязах преди време, защото му бяха спряли поддръжката и много ми крашваше.
Сега по принуда ползвам Navigon Europe, заради версията на андроида. Всички други задължително ми се инсталират в паметта на телефона, само тази успях да бутна във външна карта. Картите, които ти трябват се свалят директно през wifi. Простичка е без излишни картинки.
Още не съм се губил с нея.
С предишния андроид бях с някакво Igo my way, ако не се лъжа.
Друго, което ползвам е Maps with me. Не изисква wifi, освен за сваляне на карти. Но е по-скоро електронна карта, която показва местоположението на теб и на целта. Пък ти минавай от където си искаш.
Сега по принуда ползвам Navigon Europe, заради версията на андроида. Всички други задължително ми се инсталират в паметта на телефона, само тази успях да бутна във външна карта. Картите, които ти трябват се свалят директно през wifi. Простичка е без излишни картинки.
Още не съм се губил с нея.

С предишния андроид бях с някакво Igo my way, ако не се лъжа.
Друго, което ползвам е Maps with me. Не изисква wifi, освен за сваляне на карти. Но е по-скоро електронна карта, която показва местоположението на теб и на целта. Пък ти минавай от където си искаш.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- urgan
- Потребител
Картите са на ниво като на другите навигации. Всичко различно от карта на българия е подробно до най малкките улички. Имам наблюдения върху няколко държави, но предполагам че в повечето е така. В българия незнам защо но малките градове ги няма в нито една навигация. Иго Май уей е съкратената версия на на Иго 2 за уиндоус. И навигон пробвах, първо ми хареса но после нещо ме издразни и я махнах. Общо взето за бг са един дол дренки всичките карти. В тая връзка обаче ми е интересно защо нито един производител на такива системи не прави карта за Сърбия. Прерових нета и картата за сърбия е само с главни пътища. А не е малка държава. Бях чел че си имали тамушни марки програми и тн един вид се делят нещо глобално.
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Гармин имат карта на Сърбия, доста прилична. Има я по руските торенти.По-голяма е от нашите...така,че би трябвали всичко да си има.
- urgan
- Потребител
Проблема на гармина е че е много затворена система и трябва да си купиш отделно навигация. Отделно с тия крак мрак истории по трудно се случват там нещата.
- kilikanzer
- Потребител
- Регистриран: 20 ное 2007, 19:59
- Модел на автомобила: Focus tddi/комби/P1888PM
Wartburg 312 - Местоположение: Разград
- Контакти:
Е то Навигон-а си е 1 вид Гармин,и аз на телефона съм с нея.Мисля,че май веднъж и ъпдейтвах картата.И май има опция да ползваш камерата на телефона като регистратор.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Гармина си е супер. Едва ли има по-подробна карта за БГ от тази, на ОФРМ, която върви с Гармин. Освен това, в нета вече има отключени карти, което позволява безплатни ъпдейти 4 пъти в годината.urgan написа:Проблема на гармина е че е много затворена система и трябва да си купиш отделно навигация. Отделно с тия крак мрак истории по трудно се случват там нещата.