Страница 1 от 1
За ракията...
Публикувано: 16 яну 2007, 11:36
от 1.8d
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=303857" onclick="window.open(this.href);return false;
В същото време протестите продължават с пълна сила. В Сливен и Оряховско започна подписка за отмяната на акциза, а в санданското с. Катунци жителите изляха десетки литри от домашно сварения алкохол. Само за около час около 500 жители на Сливен се подписаха под призива "Да си защитим традициите". За 14 февруари - деня на Трифон Зарезан, се подготвя масов протест на жители от цялата страна пред парламента.
Да ходим да бибиткаме и ние

Макар че каква файда.Така стимулират направата на домашни казани.Брат ми вече има,голяма далавера си е.
Публикувано: 16 яну 2007, 11:38
от orlinm
И наще имат от доста време казан. Даже по-добре така, че няма да се занимаваш с казанджиите ами сам си вариш колкото и както искаш. Като свариш 5-6 казана и си готов спец спиртовар!
Публикувано: 16 яну 2007, 11:46
от MegatroniC
да бе ако е от ония казани от две перални, мани мани що ток ти трябва. По-добре да си платиш акциза
Иначе почвам да обмислям за един казан с дърва на село

Публикувано: 16 яну 2007, 11:53
от orlinm
MegatroniC написа:да бе ако е от ония казани от две перални, мани мани що ток ти трябва. По-добре да си платиш акциза
Иначе почвам да обмислям за един казан с дърва на село

Аз имах предвид на къщата на село или на лозето на дърва.
Прав си, че с тока става сложно, а и да вариш ракиджос в апартамент си е тъпо.
Публикувано: 16 яну 2007, 12:09
от 1.8d
orlinm написа:И наще имат от доста време казан. Даже по-добре така, че няма да се занимаваш с казанджиите ами сам си вариш колкото и както искаш. Като свариш 5-6 казана и си готов спец спиртовар!
Вярно е това,вече станах спец

А и както се казва - "сиромах човек,жив дявол

На брат ми казана го направихме на лозето му.Миналата година що ракия сварихме така за опит.Някоя стана,друга не,ама вече научих и капките и есенциите.Мога да си направя ако искам мускатова,ако искам анасонлийка - каквото не чухме,това не направихме

Лошото е че се иска много свободно време,защото казанчето е 100 литра,а ако решиш да правиш и преварка - отива 2 дни.Докато като знам предишни години на специализираните казани - за 2-3 часа ти излиза двойна преварка.Ама какво да правиш,дето четох онзи ден във вестника изказвания - "тези дето гласуваха акциза пият само уиски"

Публикувано: 16 яну 2007, 12:54
от Атанас
1.8d написа:
Вярно е това,вече станах спец

А и както се казва - "сиромах човек,жив дявол

На брат ми казана го направихме на лозето му.Миналата година що ракия сварихме така за опит.Някоя стана,друга не,ама вече научих и капките и есенциите.Мога да си направя ако искам мускатова,ако искам анасонлийка - каквото не чухме,това не направихме

Лошото е че се иска много свободно време,защото казанчето е 100 литра,а ако решиш да правиш и преварка - отива 2 дни.Докато като знам предишни години на специализираните казани - за 2-3 часа ти излиза двойна преварка.Ама какво да правиш,дето четох онзи ден във вестника изказвания - "тези дето гласуваха акциза пият само уиски"

Иииии, ама това е част от удоволствието

Не се коси за "специализираните" - двойната им преварка е за заблуда на противниците

Re: За ракията...
Публикувано: 16 яну 2007, 13:40
от valboy
1.8d написа:
.... изляха десетки литри от домашно сварения алкохол. .....
Да ходим да бибиткаме и ние

.....

ъххх.. въххх серсеми ... Господ да ги накаже! Анатема! Малееее... оооох сърцето....
Ако ходим аз ще си взема хляб да си топя от ракията, а па вие си бибиткайте!
Публикувано: 16 яну 2007, 13:52
от mrdds
ти па хляб.....кисели краставички
епа....който има казан за варене на промишлени количества(над 200л) да казва,оти язе имам маТриал и за повече,ще делним ракийчицата

Публикувано: 16 яну 2007, 13:59
от petkoff_pl
MegatroniC написа:да бе ако е от ония казани от две перални, мани мани що ток ти трябва. По-добре да си платиш акциза
Иначе почвам да обмислям за един казан с дърва на село

Има вече специални горелки на пропан-бутан поставят се под казана и няма дим нито пушък
Публикувано: 16 яну 2007, 14:03
от valboy
mrdds написа:ти па хляб.....кисели краставички
.....
Ха да те видим колко ракия ще попиеш с тия краставици

Публикувано: 16 яну 2007, 14:11
от Gate
Тайната е в големите мазни пържоли,абе всичко що расте на кокал!

Публикувано: 17 яну 2007, 11:58
от MegatroniC
http://scraft.net/save-bulgarian-rakia.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувано: 17 яну 2007, 12:14
от valboy

МАМОООО.....
Публикувано: 20 яну 2007, 11:01
от venom4o
НЕ ми пука кави са акцизи.. ОТзад си ми е казана с Ракия.. и не ми пука.. ще си варя колкото си искам! ОТ къде на къде ще плащам акциз за ракията! На нас да ни сложат акцизи за ракията е все една да кажат на руснаците ,че няма да пият водка! Та те ще измрът от алкохолен глад! Родното ни БГ яко съкс!