Подробно ръководство за експлоатация на FORD FOCUS 2008 1.6

Снимки и обща информация на Вашите коли
daliemnogo
потребител
потребител
Регистриран: 02 авг 2010, 19:00
Модел на автомобила: Ford focus Attraction 2008 1.6
Status: Извън линия

Подробно ръководство за експлоатация на FORD FOCUS 2008 1.6

Мнение от daliemnogo » 02 авг 2010, 19:23

Преди 3 дни (на 30 юли 2010 г) си взех Ford Focus Attraction 1.6 от Мото Пфое. Бяха много любезни. Имам и книжка за експлоатация на български език, но така е преведена, а от рисунките не става ясно, как се включват и превключват къси и дълги светлини например. От дълги години карам собствени автомобили - Форд Таунус (американско производство, с покрит с кожа ламаринен покрив), Шкода Форман, Фолксваген Пасат Б6, Сеат Кордоба GLX, Рено Меган 2004, Опел Астра 2008, но никога не съм имал такъв проблем - да не мога да включа фаровете :-))) В интерес на истината, хората в Мото Пфое ми обясниха подробно всичко, но т.к. "всичко" означава страшно много информация, така и не запомних точно това за фровете и така вече няколко дни карам в тунелите без светлини и естествено без да карам по тъмно. Иначе с включването на габаритите няма проблем. Та... търся линк към подробна информация за експлоатация на FORD FOCUS Aренски и английски)TTRACTION 1.6, каквато намерих в гугъл на руски, но пък не знам езика (знам само български, френски и английски), или пък някой да помогне с няколко изречения по въпроса. Извинявам се за обстоятелствеността и благодаря на всеки, който би помогнал.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Re: Подробно ръководство за експлоатация на FORD FOCUS 2008 1.6

Мнение от DigiPro » 02 авг 2010, 20:05

Добре дошъл във форума и честита придобивка. Имаме раздел "СОФТУЕР, ДОКУМЕНТАЦИИ И РЪКОВОДСТВА". В него има събрана доста информация. Ето конкретно което те интересува: http://fordfcsd.wunderman.be/UK/Vehicle ... als/Focus/

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017

Мнение от XN3K » 02 авг 2010, 20:08

Честито, колега :)

Купил си си страхотна кола! Със здраве да си я ползваш и сервиз да не видиш :lol:

Не знам откъде може да се намери ръководство, но това със светлините е адски елементарно.

Отляво на волана имаш един ключ, с който ги включваш.

Изображение

Написал съм кое какво означава.

Сменяш късите и дългите като натиснеш назад лостчето за мигачите. Напред само присветваш.

Изображение

Няма нищо сложно. Даже си мисля, че всички останали коли са на този принцип (имам предвид къси-дълги) :)
Изображение

daliemnogo
потребител
потребител

Мнение от daliemnogo » 02 авг 2010, 20:58

XN3K написа:Честито, колега :)

Купил си си страхотна кола! Със здраве да си я ползваш и сервиз да не видиш :lol:

Не знам откъде може да се намери ръководство, но това със светлините е адски елементарно.

Отляво на волана имаш един ключ, с който ги включваш.

Изображение

Написал съм кое какво означава.

Сменяш късите и дългите като натиснеш назад лостчето за мигачите. Напред само присветваш.

Изображение

Няма нищо сложно. Даже си мисля, че всички останали коли са на този принцип (имам предвид къси-дълги) :)
Благодаря за пожеланията! :-)
Всъщност проблема, който описах касаеше единствено включването на късите (с габаритите и превключването от къси на дълги и обратно, както и двойно бързо натискане на лоста надолу, в посока мигач наляво, присветващ неколкократно левия мигач при задминаване на магистрала съм наясно ) светлини. Вероятно трпбва да се издърпа кръглия ключ на таблото в ляво от волана (за всички светлини, вкл.отпред и отзад за мъгла),или нещо такова, но пробвах какво ли не и не стана. Утре сутринта като излизам за работа пак ще пробвам различни варианти и сигурно ще се справя. Благодаря още веднъж и затова, че се отнесе сериозно към елементарния ми проблем. Пожелавам ти безаварийно шофиране, здрав, дълготраен и надежден автомобил!

daliemnogo
потребител
потребител

Мнение от daliemnogo » 02 авг 2010, 21:08

[quote="DigiPro"]Добре дошъл във форума и честита придобивка. Имаме раздел "СОФТУЕР, ДОКУМЕНТАЦИИ И РЪКОВОДСТВА". В него има събрана доста информация. Ето конкретно което те интересува: http://fordfcsd.wunderman.be/UK/Vehicle ... als/Focus/[/q
Много благодаря за линка! Друго си е на английски. Преведената книжка, която ми дадоха на български не е разбираема.Приятна вечер и пожелания за много успехи във всичко!

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017

Мнение от XN3K » 02 авг 2010, 23:52

Чесно казано, не мога да вържа какво не можеш да включиш! *00147*

Първо пишеш, че караш в тунелите на тъмно, и "как се включват и превключват къси и дълги светлини например", а сега доколкото разбирам май става дума за фаровете за мъгла *00147*

Съвсем се обърках! :D:

Нищо де, ще се справиш :D:
Изображение

Отговори

Върни се в “МОЯТА КОЛА”