Моят първи focus 1.8 TDCI 115кс

Снимки и обща информация на Вашите коли
nasko-g
потребител
потребител
Регистриран: 20 окт 2009, 19:37
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI
Status: Извън линия

Моят първи focus 1.8 TDCI 115кс

Мнение от nasko-g » 12 фев 2010, 20:19

След като стария ескорт ни остави на средата на магистрала тракия осъзнахме, че ни трябва нова кола.След доста ровене из нета се спряхме на форд фокус. Първоначално търсих кола с бензинов мотор но като прочетох впечатления на собственици на коли с дизелови мотори реших да пробвам и аз що е туй дизел. В интерес на истината малко трудно намерихме фокус който да е комби дизел и да е на добра цена.Нашата кола се оказа само на 10 км от нас в един автосалон до село Труд край Пловдив.Трябваха ми само 200м да се повозя на фокуса за да отпаднат всичките ми претиснения относно марката и модела. След преглед на колата в сервиза на бош на кокленско шосе казах че купувам колата. Единствено лампата на аербега не светваше при даване на контакт. Още на другия ден закарах колата за смяна на ремък и ролка естествено ми оправиха и проблемната лампичка.
Какво да ви кажа , несам очаквал че карането на дизелов автомобил ще ми достави такова удоволствие. Невероятна кола със страхотно ускорение и страхоен звук на мотора.Щаслив съм ,че въпреки всички негативни мнения за форд който чух от познати и колеги не изневерих на марката.
Единствения проблем е че до 10 март ще съм без книшка. Отнеха ми я за превишена скорост *banned* .А как искам да я настъпя на някой прав път :((: . Незнам как ще се въздържам да не правя глупости с тази кола.
Ще кача и снимки но искам да се оправи времето за да я измия.

sasch
потребител
потребител
Регистриран: 08 ное 2009, 20:54
Модел на автомобила: FORD FOCUS

Re: Моят първи focus 1.8 TDCI 115кс

Мнение от sasch » 12 фев 2010, 22:44

Честито!Много приятни мигове и безаварийно каране.Пиши коя година е Фокуса и на колко километра е?Ако можеш пусни и снимки.

nasko-g
потребител
потребител

Мнение от nasko-g » 13 фев 2010, 00:08

Годината е 2002 внос от Италия , за километрите пише 137000 но аз не вярвам да са толкова. А за снимки мога още сега да щракна някоя друга но искам първо да я измия и тогава.

Потребителски аватар
ValkataFF
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2010, 21:12
Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 tdci 115hp

Мнение от ValkataFF » 14 фев 2010, 18:14

Да колега това е найстина срахотен автомобил.И аз си купих наскоро Форд Фокус1.8ТДЦИ-2001г.115к.с.(117000км.)не вярвам на километрите.но само как варви .Имах вазможност да го покарам на магистрала Хемус посока Плевен- София,и по баирите как само ускорява на 5-та и иска още .Това ми е първата кола дизел и ако имам възможност пак дизел ще си взема.Лека и безаварйино.

divenev
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2010, 21:55
Модел на автомобила: focus

Мнение от divenev » 18 сеп 2010, 22:59

Да ви попитам какво става с вашите коли и какви са ви впечатленията от "Ford Focus 1.8 TDCi"
В момента съм си харесал едно такова фордче и се чудя дали да си го купя.
Как мога да разбера дали има тракшън контрол или някаква анти боксуваща система?
(Цената от 6000 ми се вижда висока.)

nasko-g
потребител
потребител

Мнение от nasko-g » 21 ное 2010, 08:19

Незнам дали не отговарям много късно но лично аз съм повече от доволен.Много сгегната возия ,ускорява добре и най важно има страхотни спирачки.Разхода също е добър, градско 6.5-7 на100 а на магистралата с 120 пада под 4 на 100.Но тракшан няма блокиращ диференциал също. А нямаше да е зле да ги има тези неща.Всъщност незнам дали други фокуси ги имат тези екстри.

Отговори

Върни се в “МОЯТА КОЛА”