Моят първи focus 1.8 TDCI 115кс
-
- потребител
- Регистриран: 20 окт 2009, 19:37
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI
- Status: Извън линия
Моят първи focus 1.8 TDCI 115кс
След като стария ескорт ни остави на средата на магистрала тракия осъзнахме, че ни трябва нова кола.След доста ровене из нета се спряхме на форд фокус. Първоначално търсих кола с бензинов мотор но като прочетох впечатления на собственици на коли с дизелови мотори реших да пробвам и аз що е туй дизел. В интерес на истината малко трудно намерихме фокус който да е комби дизел и да е на добра цена.Нашата кола се оказа само на 10 км от нас в един автосалон до село Труд край Пловдив.Трябваха ми само 200м да се повозя на фокуса за да отпаднат всичките ми претиснения относно марката и модела. След преглед на колата в сервиза на бош на кокленско шосе казах че купувам колата. Единствено лампата на аербега не светваше при даване на контакт. Още на другия ден закарах колата за смяна на ремък и ролка естествено ми оправиха и проблемната лампичка.
Какво да ви кажа , несам очаквал че карането на дизелов автомобил ще ми достави такова удоволствие. Невероятна кола със страхотно ускорение и страхоен звук на мотора.Щаслив съм ,че въпреки всички негативни мнения за форд който чух от познати и колеги не изневерих на марката.
Единствения проблем е че до 10 март ще съм без книшка. Отнеха ми я за превишена скорост
.А как искам да я настъпя на някой прав път
. Незнам как ще се въздържам да не правя глупости с тази кола.
Ще кача и снимки но искам да се оправи времето за да я измия.
Какво да ви кажа , несам очаквал че карането на дизелов автомобил ще ми достави такова удоволствие. Невероятна кола със страхотно ускорение и страхоен звук на мотора.Щаслив съм ,че въпреки всички негативни мнения за форд който чух от познати и колеги не изневерих на марката.
Единствения проблем е че до 10 март ще съм без книшка. Отнеха ми я за превишена скорост

Ще кача и снимки но искам да се оправи времето за да я измия.
-
- потребител
- Регистриран: 08 ное 2009, 20:54
- Модел на автомобила: FORD FOCUS
Re: Моят първи focus 1.8 TDCI 115кс
Честито!Много приятни мигове и безаварийно каране.Пиши коя година е Фокуса и на колко километра е?Ако можеш пусни и снимки.
-
- потребител
Годината е 2002 внос от Италия , за километрите пише 137000 но аз не вярвам да са толкова. А за снимки мога още сега да щракна някоя друга но искам първо да я измия и тогава.
- ValkataFF
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 21:12
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 tdci 115hp
Да колега това е найстина срахотен автомобил.И аз си купих наскоро Форд Фокус1.8ТДЦИ-2001г.115к.с.(117000км.)не вярвам на километрите.но само как варви .Имах вазможност да го покарам на магистрала Хемус посока Плевен- София,и по баирите как само ускорява на 5-та и иска още .Това ми е първата кола дизел и ако имам възможност пак дизел ще си взема.Лека и безаварйино.
-
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2010, 21:55
- Модел на автомобила: focus
Да ви попитам какво става с вашите коли и какви са ви впечатленията от "Ford Focus 1.8 TDCi"
В момента съм си харесал едно такова фордче и се чудя дали да си го купя.
Как мога да разбера дали има тракшън контрол или някаква анти боксуваща система?
(Цената от 6000 ми се вижда висока.)
В момента съм си харесал едно такова фордче и се чудя дали да си го купя.
Как мога да разбера дали има тракшън контрол или някаква анти боксуваща система?
(Цената от 6000 ми се вижда висока.)
-
- потребител
Незнам дали не отговарям много късно но лично аз съм повече от доволен.Много сгегната возия ,ускорява добре и най важно има страхотни спирачки.Разхода също е добър, градско 6.5-7 на100 а на магистралата с 120 пада под 4 на 100.Но тракшан няма блокиращ диференциал също. А нямаше да е зле да ги има тези неща.Всъщност незнам дали други фокуси ги имат тези екстри.