Ford Focus 1,8 Ghia АГУ

Снимки и обща информация на Вашите коли
Потребителски аватар
Septerra
потребител
потребител
Регистриран: 03 авг 2008, 17:56
Модел на автомобила: 2015 Ford Mondeo ST-Line 2.0 TDCi
Status: Извън линия

Ford Focus 1,8 Ghia АГУ

Мнение от Septerra » 28 май 2012, 20:12

Здравейте, колеги. След като не поддържах много темата за старата ми кола - http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 00#p228600" onclick="window.open(this.href);return false;, мисля да правя това за новото ми возило - Ford Focus Ghia, комби, 1,8 с газова уредба. Колата е далеч по-пъргава от Ескорта, работи идеално и на газ, и на бензин, с 4 дискови спирачки е, фул екстри.. изобщо - ъпгрейда е налице. :) Тези дни ще кача снимки, исках да побързам с няколко въпросчета:

- когато завали дъжд или има условия колата да се изпоти, като пусна парното на топло и се изпотява за секунди цялата. Ако пусна климатика на каквато и да е температура, много бързо се изчиства и не се изпотява. Свикнал съм на старата само да пусна парното на първа степен на хладна температура и не се изпотяваше изобщо. Възможно ли е да има някакъв проблем по отоплителната/климатичната инсталация?

- колата е с 4 ел. стъкла, но с тях има малко проблемчета - от шофьорската врата например дясното стъкло не се смъква, от задните копчета самите задни стъкла не се вдигат винаги и някакви подобни. Дали проблемът е в лош контакт или е нещо друго?

- след първото запалване, моторът тресе малко повечко, даже - повече, от колкото на Ескорта едно време. И не че самият двигател работи неустойчиво, ами доста силно се предават вибрациите към купето.

- по таблото и купето има разни пощраквания и потропвания супер леки, но дразнят, като работи на място колата. Кажете някой лесен начин да ги отстраня!

- от къде мога да намеря евтини щипки за корите на вратите, че 1-2 липсват и пак е малко дразнещо като потропва.
........

Потребителски аватар
naze
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2008, 21:49
Модел на автомобила: Citroen ZX 1.4i 95''
Status: Извън линия

Re: Ford Focus 1,8 Ghia АГУ

Мнение от naze » 29 май 2012, 02:05

аз като невидял -- СНИМКИ ИСКАМЕ :) а за пластмасите дето потропват няма да те качвам в баба ръжда че сигурно ще полудееш ... аз съм на мнение че просто колата си остарява ... няма начин кола на десетина години да не и тракат пластмасите "леко" е зависи и как е карана ам по тоз тъп опел дет карам съдя така ... гледан е от към окачване като нова но все пак таблото ми хвърля гюбеци корите в ритъм с таблото музика правят хлопа тропа а возията не мърда .... не знам кое от къде се е разхлабило счупило отпуснало захабило ........ но си тропа ако намериш решението (освен смяна с нови детайли) моля сподели :) и да не забравиш снимки на фокусника
криза.. :)

Отговори

Върни се в “МОЯТА КОЛА”