Мондеото на Горския
- gorskiq
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Мондеото на Горския
Днес най-накрая направих едно клипче как работи системата за измиване на фаровете. Пробвах няколко пъти да задействам пръскалките и като гледам, умивателите на фаровете се включват през определено време, без значение колко често се пуска измиването на предното стъкло.
https://youtu.be/XW-A-mZ1vIU
Беше вече се стъмнило и малко не стана както исках, но по-нататък ще направя и друг клип, надявам се по-качествен.
https://youtu.be/XW-A-mZ1vIU
Беше вече се стъмнило и малко не стана както исках, но по-нататък ще направя и друг клип, надявам се по-качествен.
- mclsdreal
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 20:44
- Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Ааааа човек това как пръска не е истина

I`m sorry.. I can`t be perfect... !!
- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
Идва зимата, а не сме сложили една от най-готините екстри.Отоплението на седалките.За което вината е моя.Бях обещал на Ицо(Горския) и все не ми оставаше време да започнем.Нагревателните елементи стоят от лятото в "склада" ми
Времето е екстра и реших че сега е дошъл момента.....А Ицо само чакаше команда.
Ето го и пациента:

Седалката е свалена и с изхлузена тапицерия в седалищната част.Там между пяната и тапицерията поставяме единия нагревателен елемент.

Нагревателните елементи (реотаните) са от мондео.А на снимката се вижда термопредпазителя.

За да не се изхлузва използваме "хелметекс" на "Момент"

Прекарване на електрическата част през тавата(дъното) на седалката.
По горе описания начин сложихме и нагревателя в облегалката, като там даже го фиксирахме чрез въженца към оригиналния тел вътре във жълтата пяна.Сложихме и лепило.

След всичко това и обличането на плата последва фиксиране на захранващия кабел към страницата.Задължително и спойки.

Това е за пасажерската седалка.Ето и снимка на реотаните за шофьорската седалка

Свързване към съществуващата инсталация и обратно закопчаване на куплунзите на страничните въздушни възглавници и пиропатроните на колана.

Вече имаме пасажерска седалка с подгрев.Другата седмица смятаме и шофьорската да стане.И чакаме отзиви от Горското!??

Времето е екстра и реших че сега е дошъл момента.....А Ицо само чакаше команда.
Ето го и пациента:

Седалката е свалена и с изхлузена тапицерия в седалищната част.Там между пяната и тапицерията поставяме единия нагревателен елемент.

Нагревателните елементи (реотаните) са от мондео.А на снимката се вижда термопредпазителя.

За да не се изхлузва използваме "хелметекс" на "Момент"

Прекарване на електрическата част през тавата(дъното) на седалката.
По горе описания начин сложихме и нагревателя в облегалката, като там даже го фиксирахме чрез въженца към оригиналния тел вътре във жълтата пяна.Сложихме и лепило.

След всичко това и обличането на плата последва фиксиране на захранващия кабел към страницата.Задължително и спойки.

Това е за пасажерската седалка.Ето и снимка на реотаните за шофьорската седалка

Свързване към съществуващата инсталация и обратно закопчаване на куплунзите на страничните въздушни възглавници и пиропатроните на колана.

Вече имаме пасажерска седалка с подгрев.Другата седмица смятаме и шофьорската да стане.И чакаме отзиви от Горското!??

- gorskiq
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
- Контакти:
Две години бутоните за подгряване на седалките стояха бутафорно на таблото, но ето че дойде времето да заработят. За това "вина" има и Свельо Георгиев, който осигури нагревателите и релето - специални благодарности. А за работата на Младен и баща му просто още веднъж ще кажа - перфектна. Лично направих тест на новата придобивка ....мммм работи чудесно. Студът вече ме може да ни уплаши. 

- mladen1984
- потребител
И лявата седалка получи своето окабеляване и отопление.

Нагревателя се фиксира към облегалката...

Моторчето за задвижване във височина не е Bosch a....

Малко запояване и укрепване на кабелите в сноп.

И монтаж..

Всичко е изпънато и закрепено както в завода производител.

Нагревателя се фиксира към облегалката...

Моторчето за задвижване във височина не е Bosch a....

Малко запояване и укрепване на кабелите в сноп.

И монтаж..

Всичко е изпънато и закрепено както в завода производител.

- gorskiq
- потребител
- Контакти:
Подгрева работи чудесно, стана по-изпипано от фабричното. На една от снимките се виждат отпред и чисто новите чешки гумени стелки, които за съжаление много ме разочароваха. За пет дни употреба вече имат износване, като на едногодишни, но колкото изкарат, ще си купя други. 

-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2010, 14:49
- Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate
Честито, подгряването на седалките е голяма екстра - оцених я като си поправих моя
. С кеф да си го ползваш 

- SvetlioGeorgiev
- потребител
- Регистриран: 15 окт 2010, 12:32
- Модел на автомобила: Mondeo ST200 2.5 V6, Mondeo MK1 1.8 TD, Mondeo MK2 1.8 TD EDNURA-DE
Честито и от мене, обаче сте сложи подгрева на седлото обърнат и не на местото което е фабрично, трябва да е в задната част на седлото и се закача с куките които държат тапицерията в средата, има си дупка на дунапрена през която минават кабелите и в нея попада термо ключето на седалищния подгрев. Така ще ти грее в предната част, а иначе идеята е да се слее с облегалката и става като едно. Аз днес приключих с слагането на дизела ми такъв подгрев и си е играчка. 

POWERED BY SVT...
- gorskiq
- потребител
- Контакти:
Ами за сега смятам да ги карам така. Всичко е залепено, нагласено, опънато...важното е да работят. 

- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Важното е че има нещо да те сгрее, докато загрее мотора. Може пък така да е по-добре, ще го пробвам лично като се видим на живо.
- mladen1984
- потребител
- gorskiq
- потребител
- Контакти:
Дядо Коледа малко подрани с подаръците, ама аз не му се сърдя. Седалките вече освен подгряване имат и лека вибрация, да е още по-приятно на пътуващите.

- mladen1984
- потребител
- mcdilan
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
Искрено се възхищавам на хора които се грижат за колите си по този начин, а още повече щом се отнася за Мондео, от 10год. семейната кола ни е същото комби само че дизел. Аз от 4г. карам хечбег отново дизел, и не смятам скоро да я сменям въпреки леките намеци на приятели. Отдавна смятам да и добавя някоя друга глезотия като темпомат, подгряване на седалките и др. но все отлагам и отлагам така 4г. и това е причината да не съм я показал тук, но и това ще стане примерно за 20год. юбилей на модела
Между другото мисля че от теб взех 16-ските с които си карал мк1-то.

Между другото мисля че от теб взех 16-ските с които си карал мк1-то.
- gorskiq
- потребител
- Контакти:
Ами джантите ги купих от Бургас и пак там се върнаха, така че вероятно са твоите.
Екстри се добавят, щом има мерак човек. Ежедневно разглеждам обявите из разните сайтове и влезе ли ми нещо в главата, го преследвам до дупка. Тази година живот и здраве мондеото ще направи 100 000 км. откакто е при мен.

Екстри се добавят, щом има мерак човек. Ежедневно разглеждам обявите из разните сайтове и влезе ли ми нещо в главата, го преследвам до дупка. Тази година живот и здраве мондеото ще направи 100 000 км. откакто е при мен.

- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Много гледано е Мондеото, на живо направо "свети". Дано дълго още да си го кара Ицо, че ако го продаде няма да попадне на друг такъв мераклия.
Sent from my Lenovo
Sent from my Lenovo
- gorskiq
- потребител
- Контакти:
Искам да споделя какво ново се случи около моята "любовница", както обича да казва съпругата ми. Ще следвам хронологията на събитията, като първо ми изпаднаха оригинални предни гумени стелки. Е няма как ... втора употреба, но ми харесват.
След това попаднах на обява за продажба на СТ пакет и влязох във филма. Тук е момента да благодаря на Мартин 1977 и Светльо Георгиев за пълното окомплектоване - предна и задна броня, прагове и решетка между фаровете. Багажникът е голям и събра всичко накуп, което замина при бояджията.

Използвах момента да си оправя и ожуленото огледало, като бояджията го използва и за нагласяне на боята.

След като голямото чакане приключи, пакета бе боядисан, пристигна в моята работа и веднага се започна с монтажа. Без никакви проблеми предната и задна броня си заеха местата, а праговете се наложи да почакат, докато се организирам със залепянето им с полиуретан. Тук е момента да изкажа специални благодарности на Младен, без чиято помощ нямаше да се справя.

Ето и готовият резултат:

СТ пакетът кара колата да изглежда по съвсем друг начин. Много и се кефя.

След това попаднах на обява за продажба на СТ пакет и влязох във филма. Тук е момента да благодаря на Мартин 1977 и Светльо Георгиев за пълното окомплектоване - предна и задна броня, прагове и решетка между фаровете. Багажникът е голям и събра всичко накуп, което замина при бояджията.

Използвах момента да си оправя и ожуленото огледало, като бояджията го използва и за нагласяне на боята.

След като голямото чакане приключи, пакета бе боядисан, пристигна в моята работа и веднага се започна с монтажа. Без никакви проблеми предната и задна броня си заеха местата, а праговете се наложи да почакат, докато се организирам със залепянето им с полиуретан. Тук е момента да изкажа специални благодарности на Младен, без чиято помощ нямаше да се справя.

Ето и готовият резултат:

СТ пакетът кара колата да изглежда по съвсем друг начин. Много и се кефя.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Браво Ице, чудесно си се справил. И как няма да се кефиш я, всички се кефим на красивото, на хубавото. Много и тича.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- mclsdreal
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 20:44
- Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Друга кола е просто. Всичко е заспало направо!
I`m sorry.. I can`t be perfect... !!
- mladen1984
- потребител
Красота,красота и пак красота.Страхотна визия.Страхотна стойка.Изключително много се радвам, особено като знам колко средства, време и труд коства този проект.