FORD S-MAX на MAREK3435
- marek3435
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2011, 08:57
- Модел на автомобила: ford s-max 2.0 TDCI-140ps titanium
- Status: Извън линия
Re: FORD S-MAX на MAREK3435
Вече и с новия Суб.

Чесно казано съм малко разочарован от доставчика на суба-"АВАЛ" и новия звук
.
Първо от АВАЛ ми казват,че изгорелия суб(Helix-Deep Blue 12) е стар модел и вече не се произвежда
.
Съответно на сайта на фирмата е показан модел Helix-Dark Blue 12(250wRMS-500wMAX-4Ohm), в което няма нищо лошо защото e със същите характеристики на стария.Даже е от същата серия като усилвателя(Helix- Dark Blue Five).И съответно поръчка
!
И кво става обаче!Получавам след 1 месец
модел Helix-B12WDVC2.Обяснението на доставчика е ,че това е най-новия модел от серията и другите вече не се внасят.То хубуу,ама са му други данните:300wRMS-600wMax-2x2Ohm.От кадето и се съмнявам за по слабия звук и бас.Убеждаваха ме, че бил по-добър,но съм по-склонен да вярвам на слухът си.Само ,че ми беше писнало да чакам и се съгласих с тях.
Но все пак би трябвало преварително да ме информират ,че ще ми доставят друго, а не това което съм си поръчал от сайта им.
Както и да е !Да сме живи и здрави!Или новия суб ще тръгне както трябва или ще го сменям пак.

Чесно казано съм малко разочарован от доставчика на суба-"АВАЛ" и новия звук

Първо от АВАЛ ми казват,че изгорелия суб(Helix-Deep Blue 12) е стар модел и вече не се произвежда

Съответно на сайта на фирмата е показан модел Helix-Dark Blue 12(250wRMS-500wMAX-4Ohm), в което няма нищо лошо защото e със същите характеристики на стария.Даже е от същата серия като усилвателя(Helix- Dark Blue Five).И съответно поръчка

И кво става обаче!Получавам след 1 месец

Но все пак би трябвало преварително да ме информират ,че ще ми доставят друго, а не това което съм си поръчал от сайта им.
Както и да е !Да сме живи и здрави!Или новия суб ще тръгне както трябва или ще го сменям пак.

- marek3435
- потребител
Наложи се извънредно да преубуем Макса с нови зимни гуми,макар че тези които сменям са с повече от 4мм грайфер.
Понакривили се понеже били вече старички(според сервиза) от 2006г.
След кратко ровене из нета и от личен опит оставам верен да досегашната марка и изборът не беше труден.
https://www.youtube.com/watch?v=7WKvnBtvNYs
Само дето се оказа че моят размер го няма във Варна(след проверка из няколко малки и големи сервизи за гуми) и се наложи да ги поръчам онлайн.
Сега съм в очакване на доставка...
Понакривили се понеже били вече старички(според сервиза) от 2006г.
След кратко ровене из нета и от личен опит оставам верен да досегашната марка и изборът не беше труден.
https://www.youtube.com/watch?v=7WKvnBtvNYs
Само дето се оказа че моят размер го няма във Варна(след проверка из няколко малки и големи сервизи за гуми) и се наложи да ги поръчам онлайн.
Сега съм в очакване на доставка...

- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Като скиториш из родопите, сподели и снимки. Този новогодишните ми харесаха 

- marek3435
- потребител
Настана време да обновим спирачната система и ежегодната смяна на масла и филтри
.
Спрях се на Бош,дано изборът ми излезе успешен.
Дилемата сега е дали да се уклепам и сам да си сменя спирачните дискове и накладки или да се доверя на сервиз.
За филтрите смятам да не си правя експерименти със смяната на горивния,че там главоболията с обезвъздушаването и паленето са големи

Спрях се на Бош,дано изборът ми излезе успешен.
Дилемата сега е дали да се уклепам и сам да си сменя спирачните дискове и накладки или да се доверя на сервиз.
За филтрите смятам да не си правя експерименти със смяната на горивния,че там главоболията с обезвъздушаването и паленето са големи

- marek3435
- потребител
- marek3435
- потребител
Малко да опресним темата на Макса. Някои нави неща които му се случиха
Вече и обут с 4 нови летни гуми,както и до сега от Дунлоп. И по точно Dunlop sport maxx rt2.
https://www.youtube.com/results?search_query=dunlop+sport+maxx+rt+2

Смених и акумолатора с малко по- мощен на Bosch-S5

Малко ъпдейтваме и аудиото с допълнителен кондезатор Helix power cup -1 000 000.Надявам се да падобри малко баса. Пускаме и лека ЛЕД подсведка.

Утре ще го свържем и ще видим крайният резултат.

Вече и обут с 4 нови летни гуми,както и до сега от Дунлоп. И по точно Dunlop sport maxx rt2.
https://www.youtube.com/results?search_query=dunlop+sport+maxx+rt+2

Смених и акумолатора с малко по- мощен на Bosch-S5

Малко ъпдейтваме и аудиото с допълнителен кондезатор Helix power cup -1 000 000.Надявам се да падобри малко баса. Пускаме и лека ЛЕД подсведка.

Утре ще го свържем и ще видим крайният резултат.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Дано rt2 да са по-добри от rt, защото иначе може да посъжалиш!
Аз карам с rt, гумите бяха супер, първите 2 сезона и 20 хиляди километра, после настъпи уникален крах в иначе чудесното им поведение преди това!
Аз карам с rt, гумите бяха супер, първите 2 сезона и 20 хиляди километра, после настъпи уникален крах в иначе чудесното им поведение преди това!

- marek3435
- потребител
Времето ще покаже колко ще издържат гумите. Аз до сега съм я карал само с Дунлоп (летни и зимни) и немога да се оплача. Ама всичко е на късмет,де 

-
- потребител
- Регистриран: 29 дек 2011, 21:04
- Модел на автомобила: Fiat Marea TD 100
Колега, исках да те питам, както и другите колеги с този двигател на S-MAX - имали ли сте досега проблем с горивната помпа или този двигател вече не е с подобни простотии? Май си харесах един такъв и му се чудя, принципно съм фен на бензина, поради лоши спомени от дизела. И в допълнение - може ли да споделиш какво си сменял досега (тоест, какво ти се е чупило досега) на колицата? Благодаря!
- marek3435
- потребител
Не мога да се оплача за нищо от моят S-max!(чукам на дърво). Общо взето сменям само консумативи и обичайните за модела износващи се части. Купувам винаги качесвени части от читави магазини. Въпреки ,че обичам да си ремонтирам някои неща сам в повечето случаи си отивам в сервиз и се доверявам на професионалисти. Естествено винаги се интересувам как са си свършили работата. В много от случаите Ние сме много по-информирани за колата си и проблемите на модела от самите майстори. И това най_вече благодарение на форума и срещите с колегите от клуба.
Общо взето освен консумативи до сега съм сменил: пистов ремък,едно вакуум реле турбина- Пиербург. Другите неща съм ги описал в темата.
Моето мнение, след почти 5 години с тази кола е ,че модела доставя истинско удоволствие от возия,комфорт и пространство. Никакви сериозни плоблеми и поносими разходи. Препоръчвам го на всеки,но и колата като жената.....е на късмет
Общо взето освен консумативи до сега съм сменил: пистов ремък,едно вакуум реле турбина- Пиербург. Другите неща съм ги описал в темата.
Моето мнение, след почти 5 години с тази кола е ,че модела доставя истинско удоволствие от возия,комфорт и пространство. Никакви сериозни плоблеми и поносими разходи. Препоръчвам го на всеки,но и колата като жената.....е на късмет