Mondeo mk3 2.2 TDCi Titanium X
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Mondeo mk3 2.2 TDCi Titanium X
Ще снимам, ще снимам, не остават много до деветките 
Ама трябва да я видя какво се е разсъскала... Като я настъпя и се развърти турбината съскането се е увеличило значително... Това стана след един междуградски пробег София-Пловдив-София. Сигурно някой маркуч си е отишъл... А имам чувството, че има една идея спад в мощността, а пък не пушляви отзад.

Ама трябва да я видя какво се е разсъскала... Като я настъпя и се развърти турбината съскането се е увеличило значително... Това стана след един междуградски пробег София-Пловдив-София. Сигурно някой маркуч си е отишъл... А имам чувството, че има една идея спад в мощността, а пък не пушляви отзад.
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
На моята така и беше станало, съска, що годе върви нормално, няма пушек отзаде. Единия S-образен маркуч от турбото към кулера се беше сцепил. Направих грешката да тръгна да обикалям по моргите. Не можах да намеря никъде като за моята. Накрая на едно място където продават всякакви маркучи и такива неща ми го направиха със силиконов, издържащ на висока температура и налягане-такъв като за ъпгрейд на турбо пътища. И то ми излезе на същата цена, като за 2-ра употреба-35 лв.
Който кара Форд е горд!
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Точно S-маркуча беше сцепен.. Бая цепка обаче - около 5 см по дължина на маркуча. Натиснах с една разгъваща се пръчка педала на 3000 оборота и цепката беше се отворила на около половин см и духа въздух от там та се не трае... Смених го, купих го от МП - 130 лева, от моторкрафтския магазин беше с 3 кинта по-малко и не ми се ходеше до там (МП ми е на 1 км).

На втората снимка съм снимал скобата и зъбите , с които е хваната към маркуча, за някой, който му предстои операцията... Като я отхлабвах не видях, че е с щипка и изследвах къде закача.
На втората снимка съм снимал скобата и зъбите , с които е хваната към маркуча, за някой, който му предстои операцията... Като я отхлабвах не видях, че е с щипка и изследвах къде закача.
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Според МП тоя маркуч да се спука при 2.0 и 2.2 било често явление. Значи след още 5 години - пак ще сменямЯЛТА написа:Бая си я зобил, за да го спука

А ето и 9-ките

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
този маркуч е слабо място ,назад тръбите са метални само той е гумен .. моя не съм го сменял ,но може да е сменян вече
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Да напиша и в моята си тема за приключенията. Днес, в спряло положение, един дядка (на 90 години, на 19 април става на 91) с Форд Сиера не натисна достатъчно спирачката (няма спирачен път) и се спря в мондеото отзад. Поражения по ламарините няма. Щетите са счупен светоотразител в спойлера под бронята, сцепен спойлер под бронята, посгъната броня. Колата утре отива в сервиз, ще излезне другата седмица по някое време, но ще карам без светоотразител докато пристигне с поръчката.
Видях го дядката какъв е и му казах, че няма да му взимам пари (предложи ми), че и няма да викаме КАТ, за да не му пишат акт, а да минем с един двустранен протокол. Обаче след това ме изнерви. Почна да се дърпа за двустранния протокол, защото видиш ли, на моята кола нищо й нямало... Супер яко се дразня на такива хора. Народът затова е казал - направи добро и изяш лайно. Почвам да се нервирам всеки ден все повече и повече. Ще играе тръбата за щяло и нещяло...
Видях го дядката какъв е и му казах, че няма да му взимам пари (предложи ми), че и няма да викаме КАТ, за да не му пишат акт, а да минем с един двустранен протокол. Обаче след това ме изнерви. Почна да се дърпа за двустранния протокол, защото видиш ли, на моята кола нищо й нямало... Супер яко се дразня на такива хора. Народът затова е казал - направи добро и изяш лайно. Почвам да се нервирам всеки ден все повече и повече. Ще играе тръбата за щяло и нещяло...

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Трябваше да си дочакате КАТ , ама и това не е решение, на 90 год. с кола в София- си е геройство . Старите хора си живеят със спомените какво са били, и не осъзнават ЧЕ НЕ СА ! Дано не стана същия, като , ако одъртея съвсем .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Alexi
- потребител
- Контакти:
спокойно ,тенекии и брони се правят .. моята като я вземах ,жена ми след 2 седмици и пусна една яка стружка на 2те врати .. бях се спекал ,но я направиха да не си личи изобщо
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Е, случва се, мен и абитюрентка ме е забърсвала и то в паркирано състояние, голям гот, седмица след пълно пребоядисване. Шофьори-инвалиди колкото искаш, трябва минимално да се изнервяме, това е най-вредното нещо за организма. Дано ти я оправят да не личи в крайна сметка. Жената й се купува малка, евтина градска кола. Да я прави каквото си иска. Иначе на пасажерксото място й е мястото, може да е по-важна от колата, но ако има вариант да не кара пазената мъжка кола, защо да го прави 

Последна промяна от PcMan на 11 фев 2011, 15:43, променено общо 3 пъти.
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Извинявам се че не е по темата ама
Абе хора за вас кое е по важното жената или колата. Колата е една купчина желязо дето ти разкарва задника. Жената е нещо съвсем друго, ако ще цялата кола да остърже, намачка или потроши важното е на нея да и няма нищо. Аз лично нова кола си купувам ама нова жена НЕ.PcMan написа: За това жена колата ми няма да я пипне от страната на шофьора, на пасажерското си е добре.
... но в моята кола само аз карам
- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
=D>: =D>: =D>: =D>: =D>: =D>: =D>:momo76 написа:Извинявам се че не е по темата амаАбе хора за вас кое е по важното жената или колата. Колата е една купчина желязо дето ти разкарва задника. Жената е нещо съвсем друго, ако ще цялата кола да остърже, намачка или потроши важното е на нея да и няма нищо. Аз лично нова кола си купувам ама нова жена НЕ.PcMan написа: За това жена колата ми няма да я пипне от страната на шофьора, на пасажерското си е добре.
... но в моята кола само аз карам
Ето към такова състояние се стремя ама като и дам да кара и настръхвам и бързо и казвам да отбие

ПС:Колата е като жената в исвестна степен.Колкото и да те ядосва понякога си я гледаш и си я караш,а набараш ли чужда,яко газ и до-долу стъпкане

Всеки който няма пари за кола,кара форд!
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Така е, но е дразнещо да ти я омачка някой докато ти стоиш на едно място. Както и да е. За 2 дена е като нова, сега си чакам светлоотразителя да пристигне.Alexi написа:спокойно ,тенекии и брони се правят
И да използвам поста, смених тампончета на стабилизиращата щанга, имаше малко луфт, но за 16 лева/бр няма какво да ги мисля.

Като през това време дойде и камерата за заден ход. В момента си избрирам GPS с Video-In. Чудя се дали да е на централната конзола вместо радиото или да го имплантирам горе в жабчицата за очилата с ключ - като го отворя да се подава захранване, като е затворен да спи. Другият вариант е да открадна идеята от Ясен - на сенника. Все още обмислям и меря, затова не съм и поръчал дисплея.
Камерата е цветна с широк ъгъл. В картината вкарва и схемичка с разстояния - пробвах я на телевизора

- PavelMinchev
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2008, 10:04
- Модел на автомобила: Mondeo 2.2TDCI 175 hp Titanium S
- Контакти:
Тази камерка много арна.Колко парички и от къде ,та да направим едно упгрейдче и ние. 

- Alexi
- потребител
- Контакти:
гпс и аз си избирам ,като гледам главно в dealextreme и скоро ще заръчам някой .
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Взех я, защото беше доста евтина, макар и малко на сляпо без да знам дали ще пасне на моето Мондео (пише, че на Фокус 2 и Мондео 4 става и реших да рискувам). Взех я за $18 + $10 за доставка от Ebay. Ето го и продавача: цък. Има такива, които вървят в комплект с дисплей, както и на търгове, можеш да се разровиш за по-ниска цена. Аз не я поръчах с дисплей, защото още го мисля къде да го набутам.PavelMinchev написа:Тази камерка много арна.Колко парички и от къде ,та да направим едно упгрейдче и ние.
За камерите има още един вариант, който се слага на рег. номер. Честно казано на мен не ми допада - седи ми грозно, пък и жиците откъде ще минават... Изглежда така:

А за ГПС-ите - гледам задължително да е с windows, а не някой от тия марковите - гармин, том-том, за да мога да си слагам какъвото искам на него софтуер. В момента в Ebay има един, който продава 7-инчови, допаднаха ми, ама търговете достигат до 90 долара, а аз китайчетата се отказвам някъде на около 55тия

Аз последните 2 години си ползвам телефона за GPS - HTC Touch HD, но ми писна от стойки и кабеляци по таблото. Същото се отнася и за радар-детектора. Като се стопли и почвам да окабелявам - ще разглобя кобрата и окото ще го изнеса зад предната решетка, а вътре в купето ще са говорителя, бутоните и дисплея, това съм си навъртял на пръста задължително. Дугите "проекти" са по-скъпички и засега остават на малко по-заден план
- YaSkAwA
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2006, 13:06
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 2016
Focus 1,6 16V 100ps 2006
Ford Kuga 2,5T 2009 - Местоположение: София
Радвам се че си тръгнал по нашите стъпки ,камерата е много добра екстра, която ползвам вече дълго време,както и Мitakinen.
Тази която си взел се вгражда в плафона за осветление на задния номер и аз съм с такъв тип камера за Мондео Мк4 и Фокус Мк2.
Беше ли миналата седмица в Мотопфое Младост ,както и колата ти де.
Поздрави Ясен!!!
Тази която си взел се вгражда в плафона за осветление на задния номер и аз съм с такъв тип камера за Мондео Мк4 и Фокус Мк2.
Беше ли миналата седмица в Мотопфое Младост ,както и колата ти де.
Поздрави Ясен!!!

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Мда, и аз, и колата бяхме там. По едно време отвънка и след това в халетата. Твоята съм я засичал по Ал. Малинов, но онзи ден не я видях в МП.
- autobg
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки
Mомчета, идеалният вариант е: 7" инчов тъч скрий монтитор за около $160, $20 за захранване, събирате един стар компютър, на който да върви XP и имате:
windows, GPS (още $30), камерка, датчици за налягане и температура в гумите, парктроник с камера, музикалната библиотека, OBD-2, интернет, мейл и какво ли още не. - на цена идва почти колкото китайска мултимедия, но пък възможностите са много, много повече... и можете да ъпгрейдвате.
Focus МК1 е 1.8 ДИН и без допълнителна доработка не става, затова искрено ви завиждам за по-новите модели форд, които са 2 din
windows, GPS (още $30), камерка, датчици за налягане и температура в гумите, парктроник с камера, музикалната библиотека, OBD-2, интернет, мейл и какво ли още не. - на цена идва почти колкото китайска мултимедия, но пък възможностите са много, много повече... и можете да ъпгрейдвате.
Focus МК1 е 1.8 ДИН и без допълнителна доработка не става, затова искрено ви завиждам за по-новите модели форд, които са 2 din