Здравейте и от мен днес си "купих" Scorpio
-
- потребител
- Регистриран: 04 дек 2007, 00:21
- Модел на автомобила: Fiesta '91
- Status: Извън линия
С клещи не става:( Пробвах. Колата ми стои пред блока където съм ви показал ... На ужасно гадно място е
Имам нужда да ми се отвори капака и да си извадя акумулатора за да го заредя. После ще си я закарам на ход до сервиз. Никога досега не съм карал кола на газ и не съм знаел, че вечер трябва последните метри да се прехвърли на бензин, за да може сутринта да запаля на бензин. А аз я мъчих на газ в студа и гледай какво стана. От незнание 

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Разгледай тук http://www.fordscorpio.co.uk/servicingguide.htm" onclick="window.open(this.href);return false; 

- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
здрасти
Здрасти и честито за скорпиона.Ще те кажа следното ако вложиш малко средства и правилна експлоатация тази кола ще ти служи дълго и вярно.Впрочем съгласен съм напълно с колегата Треснат-тези коли са направени да вървят с бензин.А за липсата на мощност пречините могат да бъдат най-различни:от проблеми в дебитомера до прецакани клапани!ай-добре се разрови във форума и виж всичко написано за скорпиото.Аре ако имаш въпроси питай.Колегите със Скорпиота сме малко ,но сме разбирачи
!!!А и се сетих че може жилото да е откачено ,а не скъсано!Трябва някак си да се бръкне с накаква тел и да се издърпа ключалкаата на капака на двигатела.Най добре колата да е вдигната на подемник.

- tata1971
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
- Контакти:
Честито
Честито и от мен за новата/стара гемия.Ако можеш снимай двигателното отделение-за да видим изпарителя и т.н..Капака май ще стане само с тел-стоманизирана.Ще имаш работа по колата но за тази цена толкова.
И пиши.Успех.
И пиши.Успех.
Наесен с песен в К1.
- mladen1984
- потребител
подемник
подемник е един вид крик.С него в сервизите повдигат колите зада могат да им ремонтират ходовите части,ауспуси и т.н.

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Пробвай да питаш във форума на Скорпио, сигурно има начин да се отовори.Cenarius написа:Добре, значи за 2-3 дни чакане, разбрах че сам капака няма да го отворя ? Трябва да викам приятел да ме дърпа до сервиз, така ли ?

"If the cable snapped because its rusted into the outar cable, then in theory you can follow it along front lower/upper rail until you can get a good grip on it, and just pull, the outar will pull the inner which will pull the catch open."
Я виж до къде можеш да проследиш остатъка от скъсаното жило и да се опиташ да го дръпнеш с клеща примерно ?
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Ето и един интересен линк за теб http://ford-scorpio.5go.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;

- Bonso
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 17:27
- Модел на автомобила: Ford Capri '79 2.8i V6
Volvo S60R '04 2.5 turbo AWD - Местоположение: Sofia
Ако на място загрява до ноормална работна температура, а в движение температурата на двигателя пада ( особенно на извънградско ) и губиш паарното - 99 % си за смяна на термостат. Според мене ще ти срува не повече от 30 лв с работата. Относно стърженето в предното колело- вероятно е накладки, но трябва да се свали колелото за да се види.
Поздрави,
Бонсо
Поздрави,
Бонсо
Последна промяна от Bonso на 08 дек 2007, 20:46, променено общо 1 път.
- bigdady
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 14:16
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0i 122 hp седан
Брат капака се отваря мн лесно на моя скорпион му се беше откачиложилото отпреде. Значи лягаш под колата отпреде и бъркаш зад радиатора за да можеш да стигнеш капакатам напипвашедна пластинка и простп я буташ на ляво или на дясно това .А да ви кажа че моито скорпио е с фабрична гас 90 литра и на гас прави 200 на магистрала и върви доста така че просто иди на газаджия да го види. Иначе че са здрави коли не съм много съгласен тръгнеш ли да си я караш редовно с се чупи нещо.
NO PAIN NO GAIN
- mladen1984
- потребител
отговор
Е па нема таквъз дживотну!
Може би има предвид че предишния собственик я е подложил на този тормоз!

Може би има предвид че предишния собственик я е подложил на този тормоз!

- tata1971
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
- Контакти:
Фабрична газ
Това за фабричната газ е едно подозрение което се крепи на факта че датчика за горивото показва това на което караш в момента.Газовото е Виали-холандско.Изспарителя обаче от 6 месеца е Ловато.Е има и някаква електроника в двигателното на която пише Виали ама за какво е
не знам.

Наесен с песен в К1.
- mladen1984
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 04 дек 2007, 00:21
- Модел на автомобила: Fiesta '91
Re: скорпио
mladen1984 написа:Кво става?Оправи ли скорпиото??
Ходих при майстор - хвана се за главата като ме видя каква кола съм си купил (старата ми кола беше шкода 120, която 2 години вярно ми служеше).
Спукано е казанчето за водата - много малко но достатъчно като загрее да излезе водата. Или ново казанче или лепене с поксипол или нещо.
Хидравликата скърца при въртене на волана и е омаслена, изобщо и не стана дума това защо е. С този испарител дава разход 19/100 при изминати 185км, като 110 са на автомагистрала "Тракия" а останалото е в задръстванията в София.
Газовия испарител е за изхвърляне - бил нов но пълно менте, най-евтиния турски боклук на пазара. Ако се сменил разхода ще падне. Колата е карбуратор, "управляван с компютър" квото и да значи това. Гумите имат наклон, това щяло да рече, че е за смяна на тампони. Спирачките също предни са за смяна. На магистралата след 120км/ч предницата почва да тропа свирепо. Това не знам от кво е, не съм говорил с моя човек. Общо взето ми каза " хубава кола, ама не е за теб, колкото по-бързо я продадеш толкова по-добре"
Ръжда няма. Гумите имат още живот, но и те са за смяна. Нещо друго ако ви интересува питайте.
а за капака ... Ми легна извади една клеща бръкна хвана "дръж тоя капак и не го пускай" Вдигнах го, закачи жилото ( беше се измъкнало) И сега си се отваря капака