Кажете едно здрасти на черния ми Фикус :))

Снимки и обща информация на Вашите коли
Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Status: Извън линия

Re: Кажете едно здрасти на черния ми Фикус :))

Мнение от debug » 29 мар 2008, 13:11

Няма нужда да я сменяш цялата, трябва да се преправи частта от колектора до след меката връзка (до първото гърне).
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 12 апр 2008, 00:12

Честитоо... Любимия ми Фикус :)

Хубава е машинката, не се поддавай на силов тунинг още, че боли и глава и джоб. :) Карай по-добре със хромираните елементи и облагородяването на интериора. Бая неща могат да се намерят от USA. Тея хора си обичат лъскавинката.

Относно кат-а... Не знам, BMW-то ми прави малки замисляния на тихите обороти. Всичко си й е наред. Така че Кат-а трябва да е, но мисля че ще мине още 10ина х.км. докато му дойде времето и на него. :) Така че това за риенето на ла*ната си е с пълна сила.

Сега са едни други дребни дразнещи и поскърцващи неща на дневен ред, напр. лагер на волана, който дразни много и да видя къде прескърцва покрай жабката... малко музиката облагородявам (за жалост скъпичко идва), търся си активно басче и т.н.

Поразтърси се и за ОЕМ подлакътник. Той cenzor знае :). Относно филтъра, не е приоритет в началото. Разликата не е голяма, звукът обаче е впечатляващ при двувалките :) Особено нощем с отворени прозорци... Като турбо е. И ако си търсиш убаф плеър, ходи в "продава", че правя примоции :)

Жив и здрав и много безаварийни!
Изображение Изображение

Потребителски аватар
FoCuSsS2000
потребител
потребител
Регистриран: 20 яну 2008, 13:15
Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 16v

Мнение от FoCuSsS2000 » 12 апр 2008, 11:19

благодаря за добрите думи колега

и аз за момента няма да пипам нищо по двигателя,сега ще го разкрасявам малко външно :D
ако сте добрички,скоро може и да има снимки :lol:

п.п
търся си такъв подлакътник,ако някой има за продаване да свирка,веднега го зимам,че служебната ми кола е 325 TD и е с подлакътник и веднъж като свикнеш така,полсе е много некомфортно
Всеки си има свой собствен вкус,казало кучето и си облизало оная работа.

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 12 апр 2008, 21:29

A не искаш ли да ми продадеш подлакътника от служебната ;)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 12 апр 2008, 21:39

FoCuSsS2000 написа: п.п
търся си такъв подлакътник,ако някой има за продаване да свирка,веднега го зимам,че служебната ми кола е 325 TD и е с подлакътник и веднъж като свикнеш така,полсе е много некомфортно
60 лири + доставка - в Ebay. 69 лири в онлайн амгазините.
70-80 Евро на място в някои избрани европейски държави , говоря за този модел:
Изображение
Изображение
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
FoCuSsS2000
потребител
потребител

Мнение от FoCuSsS2000 » 13 апр 2008, 10:51

каточели тоя първия по ми харесва,а тоя черния как се напасва за фокуса,че гледам че е с цяло барче и те някви универсални ли са или си пасва точно?
И така поне от снимката ми изглежда ,че като го сложиш няма да може да се върти врътката за местене на седалката?А само нерезбрах,ти се занимаваш с продажба на такива подлакътници или просто казваш къде може да се намерят?

п.п.
има ли някой колега който си е слагал такива ,да каже дали са удобни и дали си заслужават парите

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 13 апр 2008, 14:44

FoCuSsS2000 написа:каточели тоя първия по ми харесва,а тоя черния как се напасва за фокуса,че гледам че е с цяло барче и те някви универсални ли са или си пасва точно?
И така поне от снимката ми изглежда ,че като го сложиш няма да може да се върти врътката за местене на седалката?А само нерезбрах,ти се занимаваш с продажба на такива подлакътници или просто казваш къде може да се намерят?

п.п.
има ли някой колега който си е слагал такива ,да каже дали са удобни и дали си заслужават парите
Подред :
1. Има колега, който е слагал такъв подлакътник - първо аз, после и pan_m . Ето я темата ми - кликни тук. Стои перфектно и е с отлична изработка.
2. Подлакътника е от две части - горна част ( самия подлакътник) и стойка. Горната част е еднаква за всички, стойките са уникални за всеки модел, за да може да пасне идеално. Това е и част от отговора на въпроса ти дали ще може да се ползват врътките- при мен може, сигурно pan_m може да каже за Фокуса как е положението, но мисля че и там ще може - производителите са го предвидили да не пречи на функционалността на колата.
3. Не се занимавам с продажба , а съм ползвател на подлакътника ( инфо - в горния линк). Просто ти казвах къде може да се намерят ( и едно е сигурно за момента- в България никъде не може да се намерят).
:wink:

P.S. Снимки от Фокуса на Pan_m 9 (той си взе със сива кожа отгоре, моя е с черна) :

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
pan_m
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 13:45
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 99 г.
Контакти:

Мнение от pan_m » 14 апр 2008, 07:54

Потвърждавам, че подлакътника си стои перфектно.
За съжаление, няма фирма която ги продава в Бг, но се намират в съседна Румъния. Ако имаш познат, лесно ще се разберете. Румънския дистрибутор е малко труден за откриване (главната му дейност е дилър на Шкода в Орадеа), че трябваше да го ровя през разни румънски сайтове и да подам на колегата информация. Иначе, доставката беше за 2-3 дена до Букурещ.

Ето и контактите за всеки случай :

S.C. Rittner Trading S.R.L.

440020 Oradea
Str. Dragas Voda, bloc C19, ap. 8.

Единствения недостатък, е че не може да се ползва пепелника който е за задните седалки (намира се в края на конзолата). Аз го реших този проблем с един "подвижен" пепелник като тези за Рено, Дачия (от там ми е ;))
HWBG Forum member
АвтомобилЪ

Потребителски аватар
amdinside
потребител
потребител
Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
Контакти:

Мнение от amdinside » 15 апр 2008, 18:45

Чудя се това не пречи ли на ръчната да се вдигне докрай...?
Don't worry, be happy!

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 15 апр 2008, 19:17

amdinside написа:Чудя се това не пречи ли на ръчната да се вдигне докрай...?
На Fiesta не пречи, едва ли и на Фокуса ще пречи. Отделно - самия подлакътник се вдига на 90 градуса нагоре, така че и да пречи - винаги можеш да го преместиш.
Изображение

Потребителски аватар
amdinside
потребител
потребител
Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
Контакти:

Мнение от amdinside » 15 апр 2008, 19:46

По прицип да, но явно този тип подлакътник не е предвиден оригинално за МК1 на Фокус, защото ръчната е по средата на двете предни седалки
В МК2 ръчната е по-настрани и тогава за подлакътника има място
Има и друг тип подлакътник, който е част от самата седалка и се вдига и сваля (като на автобусна седалка)
Има ли такъв тип за Фокус или трябва да се смени цялата седалка?
Don't worry, be happy!

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 15 апр 2008, 19:53

amdinside написа:По прицип да, но явно този тип подлакътник не е предвиден оригинално за МК1 на Фокус, защото ръчната е по средата на двете предни седалки
В МК2 ръчната е по-настрани и тогава за подлакътника има място
Има и друг тип подлакътник, който е част от самата седалка и се вдига и сваля (като на автобусна седалка)
Има ли такъв тип за Фокус или трябва да се смени цялата седалка?
Е, на Fiesta къде мислиш, че е ръчната? :mrgreen:
Изображение
Изображение

Вдигнат догоре ще стои така:
Изображение

Никакъв проблем.
Изображение

Потребителски аватар
amdinside
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от amdinside » 15 апр 2008, 22:09

Ясно е , всичко изглежда точно, но все ми се струва, че се допира ръчната ако се вдигне догоре
Но както и да е
А за другия тип подлакътник нещо?
Don't worry, be happy!

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 15 апр 2008, 23:12

To и на Пасатите и на Шкодите и на Голфовете по таа логика им опира.
На всичко коли опира. Затова са направени да се вдигат. Ако ти е отпусната ръчната и се вдига на 90 градуса нагоре, ще опира. Затова са направени и да се натягат.

Това е варианта за Форд - Другия - Илиянци и 20лв. в джоба. Ти си преценяш. Или скъпо и хубаво или евтино и калпаво.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia

Мнение от libra » 16 апр 2008, 00:41

amdinside написа:Ясно е , всичко изглежда точно, но все ми се струва, че се допира ръчната ако се вдигне догоре
Но както и да е
А за другия тип подлакътник нещо?
За другият тип подлакътник трябва да имаш врътка за издуване на седалката в областта на кръста за да може да се монтира. В Мото Пфое е около 300 лв. Аз също се интересувам от него, но по-удачен ми се вижда варианта да е от този, който се монтира на барчето, понеже и пътника ще може да го ползва. Но трябва наистина да е от качествените. Тези от Илиенци изглеждат евтино :?

Потребителски аватар
FoCuSsS2000
потребител
потребител

Мнение от FoCuSsS2000 » 16 апр 2008, 13:38

Да,истина е че е много хубав,сигурно е и удибно,ноо за тия пари ще си взема супер фарове или стопове.Бях се наканил да си взимам,но цената ме възпира,предпочитам фарове или стопове.Обаче като му дойде времето за подлакътник,определено ще е такъв :wink:

Потребителски аватар
FoCuSsS2000
потребител
потребител

Мнение от FoCuSsS2000 » 12 май 2008, 18:51

Здравейте колеги

Направих няколко новички снимки с леки подпбрения на фокусника и реших да ви го покажа.Подобренията са :Затъмнено задно стъкло(преди бяха само страничните) и малко музичка съм сложил.Надявам се скоро да има още нови неща като стопове,мигачи,ксенон и още малко дреболийки,но затова се нуждая от вашата помощ,изразена в съвети и препоръки.Чудя се за няколко неща как ще му отива най много.Ако има някой колега койти може и му се занимава с фотошоп,бих го помолил да направи няколко варианта на джантите ,целите боядисани в бяло и боядисани в черно.Също така и ако някои може да направи стоповете да изглеждат черни(матово) ,червени и бели,ще съм му много благодарен защото не мога да се реща кое ще стои най добре.Дайте някакви съвети и идейки :| .Принципно за сега няма да сменям джантите,само цвета им,а за стоповете или ще купя бели кристални или ще се боядисват тези.Ето и снимчиците

Потребителски аватар
FoCuSsS2000
потребител
потребител

Мнение от FoCuSsS2000 » 12 май 2008, 19:09

хора ,абе нещо немога да се справя със снимките.Изписва ми че Максималната големина на файловете е достигната :?
а аз съм намалил размера на снимките до позволения и въпреки това не става....хелпп :oops:

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 12 май 2008, 23:22

Качи ги тук http://www.turboimagehost.com/ - без регистрация, до 3мб на снимка.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
FoCuSsS2000
потребител
потребител

Мнение от FoCuSsS2000 » 13 май 2008, 19:26

ето обещаните снимчици :D

Големи благодарности на Debug за помоща _friends_
http://www.turboimagehost.com/p/322182/004.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.turboimagehost.com/p/322183/005.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.turboimagehost.com/p/322184/006.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.turboimagehost.com/p/322185/007.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.turboimagehost.com/p/322186/013.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.turboimagehost.com/p/322187/014.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.turboimagehost.com/p/322188/015.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.turboimagehost.com/p/322189/016.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.turboimagehost.com/p/322190/017.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна от FoCuSsS2000 на 13 май 2008, 19:35, променено общо 2 пъти.

Отговори

Върни се в “МОЯТА КОЛА”