Ето я и моята кола - Форд Фокус
- nipresi
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2009, 20:57
- Модел на автомобила: Ford Focus Turnier 1.6 Zetec
- Status: Извън линия
Re: Ето я и моята кола - Форд Фокус
Купувах си от МП за 15лв.бройката.Можеш да си купиш и 1 бр. не е нужно цял комплект.
-
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2010, 17:21
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2001 г. - 2.0, 16V;
Някой евентуално да продава 1 бр. аудио-колона, оригинална за Фокус...оказа се, че на задната дясна врата липсва такава 

-
- потребител
Наскоро стана дума с един приятел за смяна на масло на скоростна кутия...за една година направих на фокуса 26 хиляди км., вече е на 158 хиляди, нямам идея дали до момента е сменявано...по вероятно не, един колега ми каза, че това масло не подлежи на смяна през целия живот на автомобила...каквото и да означава това
..някак си нелогично ми звучи...иначе проблем със скоростите нямам, но ако се налага да се сменя при тези километри...както и да е, тука има доста вещи колеги..нека ме посъветват има ли нужда от смяна
Модела на скоростна кутия ми казаха че е МТХ-75..

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
И аз си мисля, че не е сменяно, малко са тия балъци, дето го правят. Принципно всички казват, че не е ли автоматик - не се сменя никога. Е, аз го смених и много се радвам, защото разлика имаше. Смених го на 103к км, изтече точното количество, изтече си червено, налях си новото жълто и сега си свиркам. След още 100к най-вероятно пак ще го сменя. Крайният резултат в бюджета е -50 лева.
-
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2011, 13:52
- Модел на автомобила: ford fokus
Здравейте колеги, отскоро и аз съм притежател на форд фокус комби-1999г Усещането е невероятно да караш голяма кола.
Преди това карах ТИКО и сега разликата като правя сравнение е огромна.За всеки случай да попоитам някой знае ли добър сервиз в Плодив,тъй като от време на време километража ми отказва да отчита скороста с която се движа и изминатите км. Ще се радвам ако някой пише.
Преди това карах ТИКО и сега разликата като правя сравнение е огромна.За всеки случай да попоитам някой знае ли добър сервиз в Плодив,тъй като от време на време километража ми отказва да отчита скороста с която се движа и изминатите км. Ще се радвам ако някой пише.
- bojidar_k
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2008, 18:47
- Модел на автомобила: Преди - Ford Focus 1.6 Zetec 16V '99
Сега - Ford Focus MK2 2.0 TDCI GHIA - Местоположение: София
Малко off-topic- трябва ти нов VSS(Vehicle Speed Sensor), често сдават багажа. И аз бях така до преди 1 месец, нещо от порядъка на 80 лв в Moto-phohe. Потърси във форума има доста информация на тази тема. Успехslavi-67 написа:Здравейте колеги, отскоро и аз съм притежател на форд фокус комби-1999г Усещането е невероятно да караш голяма кола.
-
- потребител
.....Година и 4 месеца отккато фокуса стана пълноправен член на моето семейство
, впечатленията ми са следните :
изминати малко под 40 000 км, повечето извънградско..Редовно дестинациите София-Белград, София-Солун...миналата година октомври направих София-Белград-Будапеща-Братислава-Виена-Прага-Загреб-Риека-Белград-София...безгрешен, После цяла Македония на кръст, чак и малко в Албания ! Последно отскочих до Румъния на концерта на Бон Джови и се покатерих чак до Брашов, през Синая, замъци и тнт., все едно да качиш Петрохан 5 пъти примерно...имаше мерцедеси, аудита аварирали...фокуса си движи и не му пука ! Впечатли ме и издържа на тия адски жени и немислими задръствания...София-Търново друга редовна моя дестинация въобще и не се усеща...Разхода ми последно беше от София до Русе - 300 км, долях 18.8 литра до пълен резервоар в Русе...извънградско пада жестоко ...
какво съм сменил до момента : Потенциометър на дроселовата клапа 190 лв от МП, клапан на празния ход 180 лв. немски някакъв беше, Биалетки и консумативи - свещи..като сега съм с оригинални за тоя модел и разхода на гориво веднага падна, малсо на скоростна кутия и сега ми предстои трета смяна на масло на двигателя + филтри, като досега сипвах пълна синтетика, но сега ме посъветваха да сипя полу-синтетика, профилактика на климатик и досипване на фреон !! Като цяло не съм от тия маняци които буквално си живеят в колите и само ги лъскат и чистят...аз си я карам дори и по някой път не толкова чиста, малко я поучукаха, но предстои да заведа щети в Булстрад и направо мисля да я пребоядисам...също и сменях два пъти предно стъкло с нагреватели.... добре че имам каско иначе си е скъпичко, имах проблем и с ел. стъклото на задна дясна врата, но срещу 35 кинта едни факири от Надежда го оправиха...в МП искаха 700 лв
!....
Таа продължавам да я юркам, другата събота пак ще направя една гърция, съединителя засега е ок и като цяло според мен колата е супер ! Дано не ме предаде никога...в момента съм на 163 000 км., мисля, че има още много хляб в нея и честно казано не мисля да я сменям..поне засега ! Ако някой се колебае специално за тоя Фокус - 2-ка двигател....за дълъг път е перфектната кола...и с климатик не губи мощност, маневрена, конфортна, в града разхода скача иначе става и за градски условия !

изминати малко под 40 000 км, повечето извънградско..Редовно дестинациите София-Белград, София-Солун...миналата година октомври направих София-Белград-Будапеща-Братислава-Виена-Прага-Загреб-Риека-Белград-София...безгрешен, После цяла Македония на кръст, чак и малко в Албания ! Последно отскочих до Румъния на концерта на Бон Джови и се покатерих чак до Брашов, през Синая, замъци и тнт., все едно да качиш Петрохан 5 пъти примерно...имаше мерцедеси, аудита аварирали...фокуса си движи и не му пука ! Впечатли ме и издържа на тия адски жени и немислими задръствания...София-Търново друга редовна моя дестинация въобще и не се усеща...Разхода ми последно беше от София до Русе - 300 км, долях 18.8 литра до пълен резервоар в Русе...извънградско пада жестоко ...
какво съм сменил до момента : Потенциометър на дроселовата клапа 190 лв от МП, клапан на празния ход 180 лв. немски някакъв беше, Биалетки и консумативи - свещи..като сега съм с оригинални за тоя модел и разхода на гориво веднага падна, малсо на скоростна кутия и сега ми предстои трета смяна на масло на двигателя + филтри, като досега сипвах пълна синтетика, но сега ме посъветваха да сипя полу-синтетика, профилактика на климатик и досипване на фреон !! Като цяло не съм от тия маняци които буквално си живеят в колите и само ги лъскат и чистят...аз си я карам дори и по някой път не толкова чиста, малко я поучукаха, но предстои да заведа щети в Булстрад и направо мисля да я пребоядисам...също и сменях два пъти предно стъкло с нагреватели.... добре че имам каско иначе си е скъпичко, имах проблем и с ел. стъклото на задна дясна врата, но срещу 35 кинта едни факири от Надежда го оправиха...в МП искаха 700 лв

Таа продължавам да я юркам, другата събота пак ще направя една гърция, съединителя засега е ок и като цяло според мен колата е супер ! Дано не ме предаде никога...в момента съм на 163 000 км., мисля, че има още много хляб в нея и честно казано не мисля да я сменям..поне засега ! Ако някой се колебае специално за тоя Фокус - 2-ка двигател....за дълъг път е перфектната кола...и с климатик не губи мощност, маневрена, конфортна, в града разхода скача иначе става и за градски условия !